Kan du sova i sidled i en sprinterbil?

Är du intresserad av att köpa en Sprinter skåpbil men inte säker på om du kan sova i sidled i den? Säg att du är förälder till flera barn; du vet hur viktigt det är att ha tillräckligt med utrymme för att sova alla. Ibland kräver det lite kreativitet.

Kan du sova i sidled i en Sprinter skåpbil? Ja, du kan sova i sidled i en Sprinter skåpbil. En lång person kommer inte att kunna sträcka ut sig, eftersom de flesta Sprinter-bilar är 5 fot och 9 tum breda. Sprinter skåpbilar har mer utrymme än du kan föreställa dig, och du kan göra några unika saker på insidan av din Sprinter skåpbil.

Det finns några geniala sätt att sova i en Sprinter skåpbil, inklusive att hänga en hängmatta i skåpbilen. Vi ska titta på några sätt att få en god natts sömn i din Sprinter.

Olika sätt att sova i sidled i din Sprinter Van

Den mest grundläggande sängen du kan bygga inuti din skåpbil är en som sträcker sig från ena sidan av Sprinter skåpbil till den andra. Denna typ av säng kommer att ta upp hela baksidan av din Sprinter skåpbil. Det är vanligtvis en queen eller king size. Det fina med den här typen av säng är om du bygger upp den högre, du kommer fortfarande att ha mycket lagringsutrymme under.

Ett annat bra sätt att sova i sidled i en Sprinter skåpbil är genom att använda en dubbelsäng eller fullstor säng i slutet av skåpbilen, precis bredvid bakdörrarna. Dessa typer av sängar ger dig mer utrymme för saker som ett litet bord eller ett litet kök.

Om du planerar att ha gäster med kan du helt enkelt hänga en hängmatta eller ett annat bra alternativ är en gömsäng. En gömsäng kan också vara din huvudsäng. Att kunna spara utrymme är ett stort plus för den som spenderar mycket tid i sin Sprinter skåpbil.

I händelse av att du har en stor familj kan du tänka på att ha våningssängar. Du kan sova i sidled i våningssängarna och kunna få plats med fler sängar i skåpbilen för alla andra. Eller så kan du ha utdragbara soffor och kunna sova fler människor och inte ta bort din golvyta.

  Är det tillåtet att campa på South Padre Island?

Eller om du inte vill ha alla extrasängar i din Sprinter skåpbil, kan du ha några popup-tält till hands för dina gäster.

relaterade inlägg

 • Varför rostar Sprinter Vans – och vad du kan göra
 • Är campingkylskåp värt det? Dessa är!
 • Kan du bo i en sprinterbil?

Tips för att maximera ditt utrymme

När du har läst alla de där fiffiga sakerna du kan ha i din Sprinter skåpbil kan du bli lite överväldigad. Oroa dig inte, att göra din Sprinter skåpbil perfekt är inte så komplicerat som det låter, men det kommer att ta tid. Det bästa rådet vi kan ge dig är att ta dig tid att planera din planlösning.

Din planlösning kommer att göra en enorm skillnad med hur mycket du kan ta med dig på dina äventyr. Du kanske till och med vill håna några av de funktioner du vill ha i din skåpbil innan du bestämmer dig för den slutliga planen.

Ju mer organiserad du är med alla dina tillhörigheter, desto mer utrymme får du. Om du förväntar dig att spendera mycket tid i din Sprinter skåpbil, kommer du att behöva massor av saker.

Några av de saker du kanske vill ha i din Sprinter skåpbil är:

 • Solpaneler – för att hjälpa till att driva allt medan skåpbilen är avstängd, kolla in denna användarvänliga solenergi kit.
 • Färskvattentank och pump
 • Eluttag
 • USB-uttag
 • Duschhuvud med på och av-brytare – för att spara vatten
 • Skärmskydd för alla dina fönster – med magneter är en bonus
 • Mörkläggningsgardin – för att ge dig lite mer avskildhet
 • Ventilationsfläktar i taket, som denna MaxxFan Deluxe. Den har tio hastigheter för att snabbt kyla, den är termostatstyrd och kommer med en praktisk fjärrkontroll
 • Termostatkontroller i främre ingången och vid din säng
 • Mycket ljus i hela skåpbilen
 • Dra ut bricka i garagedelen för din cykel eller annat diverse
 • Förvaring för mat
 • Säkerhetsbox – för att dölja dina tillhörigheter
 • Verktyg

Vi vet att du ville sova i sidled i din Sprinter skåpbil, men har du funderat på att sova på längden? Det kanske inte sparar mycket utrymme, men det skulle ge dig mer gångutrymme från framsidan av din skåpbil till baksidan.

  Vad kostar en popup-camper? (Nya och begagnade priser)

Vi föreslår också att du går till ett evenemang som Overland Expo. Overland Expo är en serie evenemang för gör-det-själv-resejunkies. Kolla in hemsida för datum och platser för mässan närmast dig. Du kommer att lämna med nya användbara idéer – så många måste du bestämma dig för var du ska börja. Försäljarna där kommer att ha lite reseutrustning och campingutrustning att köpa.

Efter att ha besökt ett evenemang som detta kommer du att upptäcka att några av dina idéer är perfekta och några du skulle kunna klara dig utan.

Begränsningar för din Sprinter Van

Så du kanske undrar nu, finns det en gräns för vad du kan lägga i din Sprinter skåpbil. Svaret är ja!

Vikt. Sprinter skåpbilar kan hålla mycket vikt, men det finns en gräns du måste vara medveten om. De flesta Sprinter skåpbilschassier kan hålla mellan 5 000 och 6 500 pund.

Höjd. En annan sak att tänka på är var din Sprinter skåpbil får plats. Vissa Sprinter skåpbilar är mycket höga och passar inte på platser där du vanligtvis förvarar fordon – som garage.

Höjden på de flesta Sprinter skåpbilar varierar från 94 tum till 120 tum. De flesta platser rymmer dessa storlekar, men det är alltid en bra idé att kolla innan du går in.

Vi har ett annat inlägg, ”Kan en sprinterbil passa i ett garage?” som innehåller mycket användbar information om förvaring av din Sprinter skåpbil.

Innerhöjd. Den inre ståhöjden på de flesta Sprinter-bilar är mellan 64 tum och 88 tum. Så om du är längre än 5 fot 4 tum kanske du vill ha något av de högre alternativen.

Det är bra att planera i förväg, så att du har en uppfattning om hur dina sovmöjligheter kommer att vara och vad du måste ha i din Sprinter skåpbil. När du har gjort det kommer du att kunna minska den återstående kapaciteten som chassit kan hålla. På så sätt får du en bättre uppfattning om vilka föremål du behöver gå mindre på eller behöver ta bort från din planlösning.

  Campingsäng vs hängmattor: Komfort, användarvänlighet, tillgänglighet

Extrafunktioner du kan lägga till din Sprinter Van

Din Sprinter kan bli en miniatyrhusbil om du vill att den ska vara det. Folk har lagt till följande till dem:

Kök. Många människor har installerat små kylskåp, en mikrovågsugn, ett handfat och ett litet område för matlagning.

Badrum. Du kan ha en enkel bärbar potta som liknar en potta för småbarn, eller så kan du installera en vanlig toalett med ett dräneringssystem under skåpbilen. Detta är en stor bonus för föräldrar eller de som inte kan använda offentliga toaletter. Här är ett par bra alternativ för bärbara toaletter Thetford Porta Potti 365 och den Camco Portable Travel Toalett.

Duschar. Vissa människor väljer att sätta in en liten dusch.

Nöjesområde. En tv, plats för en bärbar dator, laddningsportar för dina enheter – allt detta är möjligheter att hålla dig underhållen och informerad.

Det finns många fantastiska planlösningar där ute för att du ska kunna maximera utrymmet i din Sprinter. Möjligheterna är oändliga, men för vissa av er är mindre bättre. Om du är singel kanske du är nöjd med en enorm säng och massor av förvaring.

För utsidan av din skåpbil kanske du vill investera i en markis. Då kommer du att kunna sitta under täcket när som helst på dygnet.

Om du älskar att titta på stjärnorna på natten, kan du installera en stege på sidan av skåpbilen. På så sätt kan du ta en sovsäck eller filt och lägga dig på ditt tak utan att bli besvärad.

Slutgiltiga tankar

Att sova i din skåpbil medan du reser genom länet är ett bra sätt att minska resekostnaderna eftersom du inte behöver spendera pengar på logi. Som du kan se finns det många sovmöjligheter för din Sprinter skåpbil. Fundera igenom vad som fungerar bäst för dig och din familj för att njuta av din nästa campingupplevelse. Då är du redo att ge dig ut på vägen.