Kan du sova i din bil eller skåpbil på en camping?

Om du vill campa men inte har köpt ett tält eller husbil, kanske du funderar på att campa i din bil eller skåpbil. Är det lagligt eller till och med säkert? Kan du sova i ditt fordon på en camping?

Om du kan campa i en skåpbil eller bil på en camping beror på platsen. Vissa campingplatser tillåter dig att campa, andra ber dig att campa i specifika områden, och vissa låter ingen stanna i en bil eller skåpbil över natten. Campingappar kan hjälpa dig att hitta platser där du kan campa i ditt fordon.

Lagarna om huruvida du kan sova i din bil eller skåpbil är förvirrande och varierar från stat till stad och stad till stad. Följ med oss ​​när vi försöker guida dig genom labyrinten av regler och ge dig några tips om hur du kan campa säkert och bekvämt.

Vad är camping i en bil eller skåpbil?

Många webbplatser, inklusive National Park Servicehänvisa till att placera campingutrustning i ditt fordon och campa som att campa i en bil.

För att vara tydlig menar vi med ”bilcamping” att använda din bil eller skåpbil som ditt ”tält” för att köra till en campingplats eller campingplats och sova in de. Vissa kanske kallar det torrcamping. Boondocking är en annan term för camping utan el- eller vattenanslutningar.

Varför sova i en bil eller skåpbil?

Att sova i en bil eller skåpbil har flera fördelar. Den mest uppenbara fördelen är att du inte behöver betala för ett tält eller husbil.

Inte nog med det, utan en bil är oftast bättre isolerad än ett tält. När det regnar behöver du inte oroa dig för att bli genomblöt på grund av att vatten läcker in i ditt tält. Du behöver inte heller slå upp ett tält, vilket verkar vara slöseri med tid om du bara stannar en natt.

Är det tillåtet att sova i en bil i en federal park?

National Parks Service har två typer av camping: frontcountry camping och backcountry camping.

Frontcountry camping avser platser i parker med campingplatser. Dessa webbplatser har vanligtvis funktioner som:

 • Badrum – eller toaletter med rinnande vatten eller i primitiva lägen ”valvtoaletter” och icke-drickbart vatten (eller inget vatten alls)
 • Elanslutningar – vanligtvis reserverade för husbilsplatser
 • Picknickbord
 • Markerade platser och parkeringsplatser

Har du reserverat och betalat en plats kan du sova där. Däremot ska du inte hoppa över avgiften och stanna vid sidan av vägen och sova där.

Backcountry camping inkluderar vandring i en skog för camping och inkluderar inte att sova i bilar eller skåpbilar.

Nationella skogar

Det kan vara lätt att blanda ihop nationalskogar med nationalparker, men de är separata enheter.

Ett grundläggande sätt att se på det är att a Nationalparken syftar till att bevara miljön för kommande generationer. Mandatet för en nationalpark är bevarande, så regler och lagar som täcker dem är utformade med det i åtanke.

National Forests, å andra sidan, är mångbruksområden. Samtidigt som att bevara naturresurser är en del av deras uppdrag, National Forests ger amerikaner möjlighet att använda resurserna inom dem. Dessa aktiviteter inkluderar, men är inte begränsade till:

 • Betande boskap
 • Virke
 • Mineralproduktion
 • Rekreation

Eftersom de två har olika uppdrag är reglerna ofta olika. Till exempel är det tillåtet att jaga i de flesta nationalskogar, medan de flesta nationalparker förbjuder det. Reglerna är också olika för husdjur, fordon, camping med mera.

Om du är i en nationalpark, Ranger arbetar för National Parks Service (NPS). De Ranger är anställd på US Forest Service (USFS).

Andra intressanta inlägg

 • Vad är boondocking och hur man gör det – kan jag använda min skåpbil?
 • 11 fantastiska campingdestinationer i Adirondacks
 • Hur lång är en Mercedes-Benz Sprinter Van? En komplett guide
 • Maximera utrymmet i en husbil – 8 tips du behöver veta
  Är det svårare att springa på sand? 6 tips och tricks

Camping i National Forests

Eftersom de nationella skogarnas uppdrag inkluderar rekreation, är reglerna för var man ska campa annorlunda. Skogsvården har till exempel vad de kallar spridd camping. Denna term hänvisar till camping var som helst utanför en utvecklad campingplats.

Här är några saker du bör tänka på om du funderar på att tälta på spridd camping:

 • Inga badrumsfaciliteter
 • Ta med ditt vatten (såvida du inte har tillgång till en vattenkälla)
 • Du måste ta med dig ditt skräp när du går

Du måste också vara uppmärksam på vilda djur, speciellt björnar.

Skogsvårdsregler

Staatsbosbeheer har tagit fram några regler och riktlinjer som du måste följa. Dessa regler är utformade för att skydda skogarna och tillåta andra att använda dem. För det första är spridd camping inte tillåten nära rekreationsområden som har utvecklats, såsom picknickområden eller stigar.

Använd detta interaktiv karta för att hitta den skog du vill besöka för information om var och när du ska campa.

För att hitta en camping, följ en befintlig Forest Service-väg tills du hittar en glänta. Undvik att köra på betesmarker. Även om Staatsbosbeheer inte bara fokuserar på bevarande, vill den bevara resurserna för framtida generationer. De vill till exempel hellre att du använder en sida som har använts tidigare.

Du får inte campa inom en radie av en och en halv kilometer från en campingplats, och du måste hålla dig minst 100 fot bort från en bäck eller annan vattenmassa. Tjänsten ber att campingplatser ska vara inom 50 meter från en väg, men eftersom du planerar att sova i din bil borde detta inte vara ett problem.

Att välja en campingplats i en nationalskog

Följ dessa allmänna riktlinjer när du hittar ett hållplats:

 • Gräv inte diken på din webbplats för att plana din bil. Parkera ditt fordon så att det är tillräckligt plant för att sova eller hitta en annan plats.
 • Parkera om möjligt på ett tidigare parkerat område. Att göra detta kommer att minska den påverkan du lämnar efter dig.
 • Utgå från en fin utsikt utan parkera på en mindre synlig plats så att andra också kan njuta av den.
 • Håll dig 100 fot bort från en vattenkälla, även om din bil är ditt ”tält”.

Stanna inte längre än ditt besök. Staatsbosbeheer säger att du måste hitta en ny campingplats efter 14 dagar.

Från Camping Life tips: Om du besöker en nationalskog bredvid en nationalpark, var noga uppmärksam på var du är, eftersom det som är lagligt i en park kanske inte är lagligt i en annan.

Kan jag sova i BLM-områden?

Bureau of Land Management (BLM) övervakar ytterligare federal mark. Tänk på BLM som en modifierad nationalpark – byråns uppdrag är att bevara marken samtidigt som människor kan använda den för fiske, jakt, vetenskaplig forskning och utforskning.

Riktlinjerna för camping på BLM-mark liknar en National Forest. Du hittar campingplatser med faciliteter. BLM-sajter är ofta efter först till kvarn-principen. Bokningar för utvalda campingplatser kan göras på Recreation.gov. Tillägg, som varierar från camping till camping, ska betalas direkt efter att du har parkerat på din plats.

BLM ber dig också att begränsa din vistelse till två veckor per månad.

Utspridda camping på BLM-mark

Backwoods eller torrcamping är tillåtet på BLM-mark och bestämmelserna är liknande. Vissa platser har ”stängt för camping”-skyltar. Fortsätt i så fall att köra.

BLM föredrar att du campar på befintliga campingplatser för att minimera mänsklig skada på platserna. För spridd camping gäller samma fjorton av de 28 dagarna. Efter dessa fjorton dagar måste du flytta minst 40 mil innan du kan hitta en ny plats.

Om du aldrig har hört talas om BLM-land, kanske du bor i den östra halvan av USA. BLM land ligger i den västra hälften av USA.

  Hur man fäster ett skidrep till en pontonbåt

Kan jag sova i statliga parker?

Vi har granskat de tre ledande federala myndigheterna som övervakar camping, och reglerna är relativt konsekventa. Men med femtio stater är svaret både enklare och mer komplicerat.

Det enkla svaret är ja. Du kan sova i många statliga parker. Den komplicerade delen är att det finns över 10 000 statliga parker i USA. National Association of State Park Directors webbplats uppger att det finns mer än 220 000 campingplatser, några med faciliteter och några utan.

De uppskattar också att dessa 220 000 campingplatser hyrdes ut totalt 19,2 miljoner gånger 2017 av mer än 57 miljoner campare. Varje plats hyrdes i genomsnitt i 90 dagar, med i genomsnitt 3 personer som bodde på en plats.

Så svaret är bara ja du kan om delstatsparken tillåter camping. Och hur får man reda på det? USA:s statliga parker webbplatsen låter dig ansluta till parker i alla stater. Därifrån kan du navigera till specifika parker och hitta information om camping, avgifter och bokningar.

Från Camping Life tips: I de flesta stater är campingkostnaderna lägre för statens invånare.

Kan jag sova i lokala parker?

Räkna inte med att sova i lokala parker. Många kommuner som låter hemlösa sova mindre i parker har förbjudit det. De främsta undantagen är mindre landsbygdssamhällen där hemlöshet inte är ett stort problem. Det kommer dock att bli svårare att hitta dessa parker, eftersom små städer ofta inte har webbplatser.

Om du hittar en webbplats med en lista över parker, spendera timmar på att leta. Om en park har en policy från soluppgång till solnedgång kommer de att be dig lämna när parken stänger.

Kan jag sova på campingplatser?

Om du är villig att betala för parkering och du har gjort en reservation, eller om det finns en öppen plats, kan du parkera var som helst där det finns ett tält, bil eller husbilsparkering. Du har betalat för plats, och om en husbil kan parkera där, varför kan du inte det?

Till exempel har bloggen KOA (Kampgrounds of America) ett inlägg som heter ”Car Camping 101.” Om att sova i en bil eller skåpbil var emot deras regler, skulle de ha ett annat blogginlägg: ”Varför vi inte vill att du campar i en bil.”

Andra platser att parkera och sova

Kanske åkte du sent, din bil gick sönder eller något annat hindrade dig från att komma till din campingplats i tid. Om du behöver sova i bilen på natten kan du hitta flera platser att sova på.

walmart

Walmart är en god parkeringsplats, eftersom de flesta butiker låter dig slå läger över natten. Företaget överlåter det till butikscheferna. Det allmänna rådet är att fråga innan du gör detta.

Stanna inte längre än ditt besök– de kan be dig flytta om du stannar mer än en natt. Att placera trädgårdsstolar på parkeringen rekommenderas inte, men du förväntas köpa något, speciellt om du går in för att använda faciliteterna.

Kolla in det här för att se om du kan parkera på en specifik Walmart AllStays sida.

Lastbil stannar

Många lastbilshållplatser har ytor för övernattning, men det beror på kedja och läge. Butikschefer eller lokala förordningar är anledningen till att denna regel är olika även i samma kedja. Återigen kan du kontrollera en app som AllStays för att se om en lastbilshållplats har parkering för bilar eller husbilar.

En fråga som du kanske vill ha i åtanke är att ett lastbilsstopp inte kommer att vara tyst eftersom lastbilar anländer och avgår hela tiden. Om du kan sova igenom vad som helst, kan kostnaden för ett rum och dusch vara värt det.

  Hur mycket ved behöver jag för att campa?

Kasinon

Denna punkt kommer ofta som en överraskning för många, men kasinon låter dig ofta ”campa” i din bil på en husbilspark. Vissa av dessa platser är gratis, men andra måste du betala. Som med så mycket annat vill du kontakta casinot.

Viloplatser

De flesta rastplatser ger en plats att stanna och vila, inte att stanna och sova på natten. Som ofta finns det inga statliga lagar om övernattning på rastplatser. Istället har varje stat fastställt sina regler.

I vissa stater kan du sova i din bil så länge du inte slår upp ett tält och slår läger vid rastplatsen:

 • Arizona
 • Arkansas (om nödvändigt av säkerhetsskäl)
 • Idaho (10-timmarsgräns)
 • Kansas (endast en natt)
 • Mississippi
 • Missouri
 • Montana
 • New Jersey (inte alla platser)
 • New Mexico (24 timmars gräns)
 • norra Dakota
 • Oklahoma
 • Oregon (gräns på 12 timmar)
 • Rhodos Island
 • Texas (24 timmars gräns)
 • Washington (8-timmarsgräns)
 • västra Virginia
 • Wyoming (om nödvändigt av säkerhetsskäl)

Vissa andra stater har 3 eller 4 timmars parkeringsgränser, men inga övernattningar är tillåtna. Alaska är i en egen kategori: staten har ingen lag som förbjuder det, men ingen policy som tillåter det heller. Konsultera Finders webbplats.

Hitta campingplatser

Det är nu enklare än någonsin att hitta en campingplats, tack vare appar som hjälper dig att hitta en plats. Det är de tre vi gillar.

Recreation.gov. Denna sida innehåller campinginformation för alla federala länder. Du kan köpa biljetter, få tillstånd och anmäla dig till guidade turer. Det finns också en reseplaneringsfunktion om du planerar att campa på flera platser.

hipp läger. com. Se det här som en Airbnb för camping. Förutom listor över platser i parker och campingplatser kan du också söka efter personer som vill att du ska campa på deras egendom. Du kan fråga värdar om de skulle vara ok om du campar i din bil, även om vi inte kan föreställa oss att de flesta av dem skulle säga nej.

Adventure Projects National Park app. Medan Recreation.gov-appen innehåller information från alla federala stater, gillar vi den här appen för dess GPS-verktyg för personlig platsspårning, som fungerar även när du inte har tillgång till internet.

Sova i din bil eller skåpbil: gör och inte

Här är några göra och inte göra för att sova i en bil eller skåpbil:

 • Lämna inte din bil igång hela natten – risken för kolmonoxidförgiftning är för stor. Om du kommer till en plats där det blir kallt, ta med sovsäckar eller termofiltar.
 • Lämna dina fönster lite öppna för att släppa in frisk luft och fukt ut. För att hålla insekter ute, köp eller gör insektsnät eller använd myggnät som du klipper till i storlek och fäster med magneter.
 • Glöm inte toalettpapper och babyservetter. Behöver vi berätta varför?
 • Gör gardiner eller något som blockerar ljuset och ger dig lite avskildhet.
 • Glöm inte att ta med lite vatten.
 • Planera din sömninställning. Det finns många alternativ och idéer på internet.

Plats i en bil eller skåpbil är dyrt, så planera noga. Och ju mer du sover i ditt fordon, desto effektivare blir du.

Det kokar ner

Att sova i en bil eller skåpbil är tillåtet på många campingplatser, även om du måste planera lite för att se till att du har en plats att bo på när du anländer. Campingplatser kräver vanligtvis en avgift och reservationer. Men om du är villig att ge dig utanför allfartsvägarna kan du dra nytta av de utspridda campingplatserna som finns i de flesta federala parker och skogar.

Du hittar även andra sovplatser längs vägen eller mellan campingplatserna. Om du kan sova i din bil beror på storleken på ditt fordon och hur mycket arbete du lägger på att förvandla din bil eller skåpbil till ett fyrhjuligt tillfälligt hem.