Kan du sätta kastruller och kastruller i diskmaskinen?

Det spelar ingen roll om du är en amatörkock eller en heltidsproffs – om du lagar mat måste du rengöra dina kastruller och stekpannor. Allt från fett till matrester kan byggas upp snabbt och bli ännu svårare att rengöra. Därför kan du vara benägen att använda en diskmaskin när du vill rengöra kastruller och kastruller snabbt. Det är trots allt vad den ska göra, eller hur?

Medan diskmaskinen är en otrolig tidsbesparare när det kommer till disk, finns det mycket förvirring när det gäller att diska kastruller och kastruller. Eftersom apparaten kan hantera keramiska tallrikar som är ganska ömtåliga, antar folk att den också kan diska mer hållbara köksredskap. Men saker och ting är inte så enkla som de verkar. Faktum är att huruvida en diskmaskin kan hantera kastruller eller inte beror på hur de tillverkades.

Allt handlar om materialet

Varje material reagerar olika på höga temperaturer och luftfuktighet. Inte nog med det, utan skyddande beläggningar på grytor och stekpannor kan lätt skadas av ogynnsamma förhållanden. Det är därför du alltid borde vet vad din kokkärl är gjord av innan du försöker diska den.

Rostfritt stål

Även om rostfritt stål är ett hållbart material, är det viktigt att notera att det är benäget att repa. Dessutom kan fukt och höga temperaturer orsaka korrosion och leda till skador över tid.

Konsensus är att grytor och stekpannor i rostfritt stål är det säkert att diska i diskmaskin. Däremot bör du placera dem på avstånd från tallrikar gjorda av material som kan orsaka repor. Så även om det är möjligt att använda en diskmaskin, kan det fortfarande vara en bra idé att tvätta dem för hand. På så sätt kan du kontrollera temperatur och tryck, vilket minskar risken för korrosion.

Det bästa köksredskapssetet för diskmaskin i rostfritt stål

Om du funderar på att uppgradera din köksarsenal, leta inte längre än Cuisinart MCP-12N Multiclad Pro Rostfritt Stål Set. Dessa kastruller och kastruller kan du säkert ställa i diskmaskinen eftersom de är specialdesignade för det. Faktum är att den polerade matlagningsytan inte missfärgas och förlorar inte sin finish med tiden.

Se även  En steg-för-steg-guide om hur man åtgärdar pipiga trappor

Aluminiumkärnan värms upp snabbt medan den rostfria utsidan fördelar temperaturen jämnt. Och när det kommer till hållbarhet är det svårt att hitta en robustare produkt i rostfritt stål. Allt som allt har Cuisinart Stainless Steel Set några av de bästa diskmaskinssäkra köksredskapen som finns.

Gjutjärn

Saker och ting tar en rejäl vändning när man pratar om kastruller och kastruller av gjutjärn, eftersom de aldrig ska stoppas i diskmaskinen. Den varma och våta miljön i en diskmaskin är skadlig för gjutjärnet och kommer att leda till rost. Dessutom kommer skyddsskiktet av gjutjärnsgrytor och kastruller att förstöras helt av vanliga diskmaskiner. För att undvika att skada dem bör du endast tvätta dem för hand och med extrem försiktighet.

Det bästa köksredskapssetet i gjutjärn

Vissa människor föredrar att hålla sig till klassiska alternativ, och Rong Tian X har något för dem. Deras vintage kokkärl i gjutjärn är multifunktionell och lämplig för alla typer av matlagningsmetoder. Inte nog med det, du behöver inte oroa dig för att mat fastnar på pannan tack vare dess specialdesignade non-stick-yta. Sammantaget är Rong Tian X Cookware Set perfekt om du letar efter en vintage vibe medan du lagar mat.

Aluminium

Du kan sätta några aluminiumgrytor och kastruller i diskmaskinen, beroende på tillverkarens specifikationer. Trots det kanske det inte är en bra idé att göra det, eftersom aluminium är benäget att repa. Det kan du undvika genom att placera kokkärlen långt från andra diskgods eller helt enkelt ställa dem i diskmaskinen individuellt.

Tänk dock på att aluminium också kan få en matt finish efter flera maskintvättar. Det är en bra idé att växla mellan handtvätt och diskmaskin för att bevara dess naturliga finish.

Se även  Kan du stänga av ett kylskåp under långa perioder?

Det bästa köksredskapssetet för diskmaskin i aluminium

Om aluminium fortfarande är ditt bästa alternativ, då Calphalon Köksredskap Set är svaret på dina böner. Genom att använda hårdanodiserat aluminium går Calphalon utöver det vanliga för att tillhandahålla en högkvalitativ och hållbar produkt. Även om vissa aluminiumprodukter har en historia av dålig finish, har dessa kastruller och kastruller en speciell icke-frätande päls.

Inte nog med det, utan Calphalon Set har även långa silikonhandtag som ser till att du inte skadar dig när du lagar mat. Som sådan är detta köksredskap perfekt för både dagligt kök och professionell matlagning. Lägg till den 10-åriga garantin så får du bästa möjliga affär när det kommer till grytor och pannor i aluminium.

Non-Stick

Att sätta non-stick kastruller och kastruller i en diskmaskin har vanligtvis förödande resultat på beläggningen. Vissa tillverkare gör dock non-stick pälsen resistent mot diskmaskiner. För att vara säker bör du alltid kontrollera instruktionerna. Om du tappat bort dem och inte hittar någon information om produkten, tvätta den helt enkelt på gammaldags sätt.

Den bästa diskmaskinssäkra köksredskapssatsen för non-stick

De Farberware Keramiska Non-Stick-kokkärl är ett måste-köp för alla som vill ha diskmaskinssäkra non-stick kastruller och kastruller. Tack vare sin aluminiumkärna och robusta keramiska beläggning är denna produkt bland de mest hållbara på marknaden. Dessutom är locken splittersäkra så du behöver inte oroa dig för att tappa dem.

När man pratar om att rengöra Farberware Cookware Set finns det inga gränser. Placera kastruller och kastruller i diskmaskinen eller gör det på gammaldags sätt och handdiskar dem. Robust, mångsidig och lättillgänglig, Farberware Ceramic Non Stick Cookware Set är en dröm som går i uppfyllelse.

Koppar

När det kommer till koppar rekommenderas inte att använda diskmaskin. Det kommer att få kastrullerna och kastrullerna att förlora sin glans och färg. Därför bör du definitivt tvätta dem för hand och undvika höga temperaturer.

Det bästa setet med kokkärl i koppar

Även om du inte kan tvätta den i maskin bör du prova den SHINEURI RCS-Tech Koppar Köksredskap Set. Designad av erfarna smeder och kulinariska experter, förstärker denna kokkärl varje egenskap hos koppar. Medan koppar vanligtvis påverkar smaken på maten ser SHINEURI till att deras produkter inte gör något sådant.

Se även  Var du ska sova om du har vägglöss: Komplett guide

Dessutom, tack vare sin RCS-teknik, erbjuder SINEURI pannor och kastruller överlägsen värmespridning. Och när det kommer till rengöring behöver du bara en skursvamp och vatten. Sammantaget är SHINEURI RCS-Tech Set det bästa kopparkokkärlet som finns.

Rengöringstips för grytor och stekpannor

Även om vissa kastruller och stekpannor kan diskas i diskmaskin, ibland är en bra handtvätt det bättre alternativet. Här är några tips som kan hjälpa dig att påskynda rengöringsprocessen samtidigt som du undviker repor och fläckar:

  • Använd vinäger och bakpulver för att ta bort tjocka lager av fett
  • Använd kokande vatten och diskmedel för brända kastruller
  • Du kan använda skrynklig stanniol för att ta bort hårda brännskador
  • Tomatsås är utmärkt för att ta bort missfärgning i rostfria kastruller
  • Du kan förhindra vattenfläckar genom att snabbt torka kastrullerna efter tvätt
  • Använd inte stålull eller andra hårda material för att rengöra ytor av rostfritt stål
  • Rengör aldrig en het panna med kallt vatten, eftersom det kan orsaka skevhet

Låt oss börja laga mat!

Allt med tanke på huruvida dina kastruller och kastruller tål diskmaskin eller inte beror på vilket material de är gjorda av. Men du måste ändå vara försiktig även med material som kan tvättas i maskin. Du vet aldrig om en tillverkare kan ha ljugit om deras produkters hållbarhet eller egenskaper. Det är därför du alltid måste göra din forskning och leta upp alla dina kokkärlegenskaper.

Men i slutändan är en sak klar — du bör vara uppmärksam på vad du stoppar i din diskmaskin. Ibland kan en halvtimmes handtvätt bespara dig timmar av att leta efter ersättare.

Lämna en kommentar