Kan du sätta heta kokkärl på Corian bänkskivor?

Varje kök behöver en snygg bänkskiva som klarar av vardagens rörelse och värme. Corian bänkskivor (en bänkskiva märkt av Dupont) är otroligt populärt på marknaden just nu. Men kan du faktiskt lägga dina varma kastruller och kastruller ovanpå dem utan att skada ytan?

Du kan inte sätta varma kokkärl på Corian bänkskivor, eftersom dessa ytor är benägna att överhettas. Den maximala värmen som en Corian bänkskiva kan hantera är 100°C (eller 212°F). Använd en het pad eller underlägg när du placerar varma kastruller på dessa ytor.

I den här artikeln kommer vi att utforska detta ämne i detalj. Vi kommer också att titta på de värmebeständiga egenskaperna hos några av de populära alternativen till Corian-bänkskivor på marknaden.

Hur mycket värme kan Corian-bänkskivor hantera?

Corian bänkskivor har designats på ett sätt som gör att de klarar en hel del värme. Dessa bänkskivor kan lätt motstå värme på upp till 212°F (eller 100°C). För er som inte visste, det är temperaturen på kokande vatten.

När det gäller värmebeständighet är detta så högt en Corian bänkskiva klarar. Saker med högre temperatur, som kokande olja eller en kastrull som innehåller kokande olja, kan skada bänkskivan. En öppen låga kan också skada Corian bänkskivor.

Så svaret på frågan om du kan sätta varma kokkärl på Corian-bänkskivor eller inte är ett rungande nej.

Så vad händer om du av misstag placerar några varma kastruller på Corian bänkskivor. Tja, du kanske inte märker några förändringar under de första gångerna, men så småningom kan det leda till ett märke eller till och med en spricka. Det rekommenderas att ha en het pad eller underlägg runt i bänkskivan för att placera alla dina varma kokkärl.

Se även  Är hyresvärdarna ansvariga för glödlampor? (Guide för hyresgäster)

Om du håller dessa saker liggande kommer ditt sinne med tiden att vänja sig vid att placera alla varma kastruller över dem utan att ens tänka på det.

Här är en video som förklarar värmebeständigheten hos Corian-bänkskivor:

Reparation av Corian bänkskivor

Så trots alla varningar har du lyckats placera tillräckligt med varma kastruller över din Corian-bänkskiva, vilket lämnar ett märke, en spricka, eller så var det kanske någon köksolycka som har gjort din Corian-bänkskiva skadad. Vad ska du göra?

Lyckligtvis, Corian bänkskivor är otroligt lätta att reparera eller, om det behövs, till och med byt ut. Du kan kontakta en Corian-tekniker eller din återförsäljare och begära en reparation. De kan enkelt ta bort eventuella märken eller spruckna delar från din bänkskiva.

Värmebeständighet: Hur jämför Corian bänkskivor med andra bänkskivor?

Corian bänkskivor är otroligt populära på marknaden. Men de är inte de enda köksbänkarna på marknaden. Det finns gott om alternativ, några som är mer utrustade för att hantera slitaget och värmen från det vardagliga köket.

Det här avsnittet kommer att titta på 6 olika alternativ till Corian-bänkskivor och deras respektive förmåga att hantera varma kastruller och kastruller:

  • Bänkskivor i täljsten – Bänkskivor i täljsten är kanske de mest värmetåliga bänkskivorna på marknaden. Du behöver inte oroa dig för att placera någon het gryta eller panna ovanpå dem. De är dock ganska benägna att repa sig.
  • Bänkskivor i granit – Bänkskivor i granit är gjorda av granit, en naturstenskomposit som innehåller många olika mineraler som hålls samman. Av denna anledning är de ganska känsliga för termisk chock och kan spricka när de utsätts för värme.
  • Bänkskivor i marmor – Marmor rekommenderas i allmänhet inte som köksbänk. Bänkskivor i marmor är ännu mer känsliga för värmechock än bänkskivor i granit. Dessutom är de också mer benägna att få kemiska skador, vilket även de vanligaste köksartiklarna som vinäger, lime, juice etc. kan utlösa.
  • Kvartsbänkskivor – Även om bänkskivor av kvarts kan hantera en hel del värme, kan plötsliga temperaturförändringar resultera i sprickor på grund av termisk chock. Så de klarar inte heller varma pannor. Men de är ganska effektiva mot repor, mer än de andra bänkskivorna i den här listan.
  • Sintrade ytor – Sintrade ytor skapas med kvarts, glas och porslin. Denna kombination klarar värme bra. Så du kan placera varma kastruller eller stekpannor på dessa ytor utan problem.
Se även  Hur smakar Escargot? 5 hälsosamma skäl att prova

Slutsats

Du bör aldrig placera varma kastruller eller kastruller direkt på Corian bänkskivor. Dessa ytor kan bara hantera värme på runt 100°C (eller 212°F), och varje temperatur högre än så orsakar permanent skada. Det rekommenderas att du använder varma kuddar eller underlägg när du placerar varma kastruller på Corian-bänkskivor.

Lämna en kommentar