Kan du sätta en mikrovågsugn på ett kylskåp, i ett skåp och mer?

Om du bor i ett litet hus eller lägenhet kan det ibland vara svårt att hitta bänkyta för alla dina vitvaror. För att maximera ditt utrymme på ett klokt sätt, kanske du undrar, kan du sätta en mikrovågsugn på ett kylskåp?

Det är i allmänhet ok att sätta en mikrovågsugn ovanpå ett kylskåp. Men när du gör det måste du se till att du gör det på ett säkert sätt. För att göra detta måste du överväga några saker som höjd, vikt, effekt och ventilation för din specifika mikrovågsugn.

Det är översikten, men det finns mer i den. Därefter kommer vi att täcka övervägandena mer i detalj. Och vi kommer också att beröra om du kan sätta en mikrovågsugn på ett minikylskåp, i ett skåp eller på en tvättmaskin. Låt oss komma till det!

  1. Kan man sätta en mikrovågsugn på ett kylskåp?
  2. Kan man sätta en mikrovågsugn på en minikyl?
  3. Kan man sätta in en mikrovågsugn i ett skåp?
  4. Kan man sätta en mikrovågsugn ovanpå en tvättmaskin?
  5. Relaterade frågor

1. Kan du sätta en mikrovågsugn på ett kylskåp?

Du kan sätta en mikrovågsugn ovanpå ett kylskåp, men du måste se till att du gör det säkert och inte skadar kylskåpet.

För att göra det, här är några saker du kanske vill överväga:

1.1 Kan du nå för att säkert lägga i/ta bort mat?

De flesta kylskåp är ungefär 65-70 tum höga. Att sätta en mikrovågsugn ovanpå ditt kylskåp kan göra det svårt för dig att säkert ta fram varm mat utan att bränna dig.

Dessutom, om det finns barn i hemmet kan de behöva stå på något, till exempel en stol, för att nå mikrovågsugnen. Detta kan skapa ytterligare säkerhetsrisker.

Se även  Kan du baka kakor i en brödrost? 3 steg till Delicious

1.2 Passar mikrovågsugnen ovanpå kylskåpet?

Se till att din mikrovågsugn passar på toppen av ditt kylskåp. Vissa mikrovågsugnar är ganska stora och kan vara större än toppen av kylskåpet. Se till att den sitter säkert och inte kommer att falla, glida eller luta i någon riktning.

En annan sak att tänka på är att vissa kök har skåp ovanför kylskåpet som tar upp utrymmet. Detta skulle göra det omöjligt för en mikrovågsugn att få plats ovanpå kylskåpet.

1.3 Är mikrovågsugnen för tung?

Om du har en särskilt tung mikrovågsugn kan den eventuellt buckla toppen av ditt kylskåp.

Det är en bra idé att kolla i bruksanvisningen till ditt kylskåp, om möjligt, för att se om det står något om att placera föremål ovanpå eller hur mycket vikt det kan hålla utan att skada apparaten.

1.4 Kommer mikrovågsugnen att ventilera ordentligt?

Mikrovågor designade för bänkskivan ventileras vanligtvis från sidorna eller baksidan.

Om kylskåpet står i ett öppet utrymme bör mikrovågsventilationen inte påverkas genom att placera den ovanpå.

Värmen som genereras från mikrovågsugnen kan dock göra att kompressorn från kylskåpet slår in mer än den skulle göra utan mikrovågsugnen ovanpå, vilket något påverkar kylskåpets prestanda under en lång tidsperiod.

1.5 Kan ett kylskåp och en mikrovågsugn vara på samma krets?

Enligt National Electrical Code För 2020 rekommenderas det att varje apparat har en dedikerad krets som inte delas med någon annan apparat.

Mikrovågor kan använda allt från 500 till 1800 watt. En kylkompressor drar också en betydande mängd el när den sätter igång. Att använda samma uttag för båda apparaterna kan göra att en krets löser ut.

Se även  Hur mycket väger soffor? (+ Epic Spreadsheet)

2. Kan du sätta en mikrovågsugn på ett litet kylskåp?

Du kan vanligtvis sätta en mikrovågsugn ovanpå en minikyl, men se till att du gör det säkert. I likhet med ett kylskåp i standardstorlek måste du överväga några saker som höjd, vikt, effekt och ventilation för din specifika mikrovågsugn.

Tänk på faktorerna vi nämnde i avsnitt 1 ovan, innan du bestämmer dig för att förvara din mikrovågsugn ovanpå ett minikylskåp.

3. Kan du sätta en mikrovågsugn i ett skåp?

Att använda en mikrovågsugn inuti ett skåp är i allmänhet inte en bra idé. Mikrovågsugnar som är designade för att sitta fritt på en bänkskiva har ventiler inbyggda på baksidan och/eller sidorna. När de placeras eller installeras i ett skåp, blockeras ventilerna vilket kan skapa en brandrisk.

Att förvara en mikrovågsugn inuti ett skåp medan den inte används och ta ut den ur skåpet för användning kan dock vara ett alternativ om du inte har en permanent plats att förvara den på.

4. Kan du sätta en mikrovågsugn ovanpå en tvättmaskin?

Det är möjligt att sätta en mikrovågsugn ovanpå en tvättmaskin, förutsatt att det är en frontmatad tvättmaskin. När du gör det, se till att du placerar något under mikrovågsugnen för att kompensera för vibrationerna som orsakas av tvättmaskinen när den cyklar.

Att placera en bräda, handduk eller gummimatta under mikrovågsugnen skyddar tvättmaskinen från skador och hjälper till att hålla mikrovågsugnen från att förskjutas eller falla.

Tänk också på att det är viktigt att inte överbelasta kretsen genom att använda båda apparaterna samtidigt.

6. Relaterade frågor

Behöver mikrovågor ventilation?

Mikrovågor som är utformade för att placeras på bänken har vanligtvis ventiler inbyggda på sidorna eller baksidan av apparaten för att släppa ut varm luft under drift. Om dessa ventiler inte är täckta ger de gott om ventilation.

Se även  Kan du lägga kartong i ugnen?

En mikrovågsugn som är utformad för att monteras över ett område är vanligtvis utrustad med ett ventilationssystem som är utformat för att eliminera rök, fukt eller matlukt som stiger upp från ugnen. Det kan leda till en utomhusventil eller bara återcirkulera luften i rummet.

Är det okej att lägga saker ovanpå ett kylskåp?

Det är i allmänhet okej att lägga saker ovanpå ett kylskåp. Men det finns också några saker att tänka på. Varje gång ett kylskåp öppnas eller stängs kan det göra att föremål ovanpå det flyttas. Detta kan göra att saker faller av kylskåpet, vilket kan orsaka skador eller till och med skada.

Att placera saker ovanpå kylen kan dessutom blockera en del värme från att strömma ut, vilket gör att kompressorn arbetar hårdare. I det långa loppet kan detta öka din elräkning och minska livslängden på ditt kylskåp.

Lämna en kommentar