Kan du mikrovåga en Nalgene vattenflaska?

Jag gillar att använda min Nalgene för varmt te och kaffe, så jag har ofta blivit frestad att mikrovågsugna den. Isolerade ärmar hjälper till att hålla mina drinkar lite varma, men de svalnar alltid innan jag kan dricka hela flaskan. De går bra att använda med kokande vatten, men det betyder inte att det inte smälter. Så jag bestämde mig för att kontakta Nalgene för att ställa frågan: Kan du mikrovåga en Nalgene vattenflaska?

Det är säkert att mikrovågsugna moderna Nalgene-vattenflaskor gjorda efter 2008 års BPA-återkallelse. Nalgene-flaskor är tillverkade av polykarbonat, vilket gör dem resistenta mot värme och UV-strålning. Flaskan får inte smälta, deformeras eller deformeras på något sätt. Se till att du tar av locket så att ångan kan komma ut och flaskan inte exploderar.

Observera att du inte bör lägga varma vätskor i gamla Nalgene-vattenflaskor som tillverkades före 2008 års BPA-återkallelse. Värme och UV-strålar påskyndar frisättningen av farliga kemikalier och du vill inte att BPA, BPS, BPF och fytolater ska komma in i din dryck.

Efter att ha lärt mig det bestämde jag mig för att testa min Nalgene vattenflaska och försökte ställa den i mikrovågsugn. Några minuter senare fick jag mitt svar och hittade ett nytt sätt att använda mina Nalgene vattenflaskor. Fortsätt läsa för att lära dig hur och när jag ska mikrovåga mina Nalgenes.

Är det säkert att mikrovåga en Nalgene vattenflaska?

handöppen mikrovågsugn att placera i Nalgene

En modern Nalgene vattenflaska kan säkert användas i mikrovågsugnen. Moderna Nalgene-vattenflaskor är gjorda av Tritan-plast som klarar temperaturområden upp till 540°F, så du behöver inte oroa dig för att flaskan smälter, deformeras eller deformeras. Mikrovågor når bara en temperatur på 212°F, så det är inte ens i närheten av Tritans maximala temperatur.

  Så gör du: Tältcamping i 40 graders väder utan att bli kall

Se till att ta bort locket från flaskan så att ånga kan strömma ut! Du vill inte av misstag göra en liten flaska vattenbomb i din mikrovågsugn.

Äldre HDPE och polykarbonat Nalgenes tål värmen från mikrovågor utan att skeva, men du har ett annat problem att oroa dig för. Värme och UV-strålning påskyndar frisättningen av BPA, BPS, BPF och ftalater i flaskans innehåll.

Det är en osynlig fara, men dessa kemikalier är kända för att orsaka cancer och hormonella obalanser vid långvarig användning. Pre-2008 BPA Recall Nalgene’s kommer förmodligen inte att orsaka problem vid tillfällig användning, men jag skulle inte använda dem regelbundet. Det är inte värt risken för priset på en ny Nalgene.

Det finns två viktiga saker att komma ihåg när du värmer upp Nalgene i mikrovågsugnen. Ta av locket och använd ett isolerat lock för att hålla det varmt. Du kan värma upp kaffe, te, varm choklad osv. Det är verkligen inte komplicerat!

  • Ta bort locket från Nalgene: Detta är förmodligen det viktigaste att komma ihåg. Du måste lämna flaskkorken av när den går i mikron. Om du lämnar locket på, kommer ånga att byggas upp och flaskan kommer så småningom att explodera. Jag borde inte behöva förklara varför detta är ett problem!
  • Använd isolerade ärmar: Plast är en fruktansvärd isolator så du måste använda ett isolerat lock (På Amazon) för att hålla ditt innehåll varmt. Utan isolerande strumpa är du i rumstemperatur på 10 minuter. Alla billiga överdrag fungerar i varmt väder, men jag gillar att använda den här Nalgene flaskhållare på vintern. Den är mycket isolerad och har ett lock med dragkedja för att hålla flaskan från att frysa under vinterbackpacking och campingturer. Det är lite obekvämt att använda locket med dragkedja på sommaren, men det hindrar isen från att smälta.
  Hur man sätter upp ett campingtält på en betongplatta

Ta av locket så att ånga kan komma ut

Som jag nämnde ovan är att ta bort locket från flaskan det absolut viktigaste steget i mikrovågsugnen av en Nalgene vattenflaska. Locket är tillverkat av Tritan-plast som tål temperaturer på 540°F, så det handlar inte om att smälta något. Allt har att göra med ångan som kommer ut från upphettade vätskor.

När du värmer vätskor börjar ånga byggas upp och släppas ut i luften. Det är inte ett problem med locket av, eftersom det kan spridas i mikron, men det kan vara ett allvarligt problem om du glömmer att ta av locket. Ångan kommer långsamt att byggas upp och skapar tryck och flaskan kommer så småningom att explodera.

Använd isolerade överdrag efter uppvärmning av Nalgenes i mikrovågsugn

Isolerat Nalgene vattenflasklock

Jag rekommenderar starkt att du skaffar ett isolerat fodral att använda med din Nalgene. De är ganska dyra (Kolla på dem) för vad du får, men de hjälper verkligen till att isolera flaskan. Varma drycker förblir varma och kalla drycker förblir svala. Utan ett isolerande lock kan du få en kall flaska kaffe på mindre än 10 minuter.

Jag använder gärna Nalgenes isolerade överdrag med locket med dragkedja när jag backpackar på vintern. Locket med dragkedja hjälper verkligen till att hålla kylan ute och jag behöver inte oroa mig för att mitt vatten fryser. I löjligt kallt väder kan det behövas i min kappa, men det är att vänta.

Värm ditt kaffe och te i Nalgene

Du kan säkert använda din Nalgene för att värma upp kaffe och te. Jag var alltid orolig för att kaffe skulle lämna en eftersmak i min vattenflaska, men det är inga problem. Du kommer att kunna smaka lite på kaffet, men det bör försvinna när du rengör flaskan.

  Kan björnar lukta genom plast?

Oavsett hur väl du skrubbar flaskan kommer kaffesmaken så småningom att dröja sig kvar. använd rengöringstabletter för vattenflaskor (Kolla på dem), när min Nalgene börjar bli skraj. Släpp bara en tablett i en hel flaska vatten, skaka den lite och du är klar. Det bör hjälpa till att ta bort eventuell eftersmak eller mögel/mögel som växer i flaskan.

Du kan också använda en vatten/blekmedelslösning för att rengöra flaskan, men det är inte så lätt. Blanda bara 2 kapsyler blekmedel i en flaska fylld med vatten och skaka det tillsammans. Låt blekmedelsblandningen verka i 30 minuter till en timme, töm sedan av och rengör med vanlig tvål/vatten.

Perfekt för att värma upp soppa

Jag är definitivt ingen morgonmänniska så att gå upp tidigt för att äta frukost är uteslutet. Det är därför jag gillar att slänga en burk soppa i min Nalgene så jag har något varmt att äta när jag kommer till jobbet. Den går i mikron i 2 minuter och jag är bra att gå när jag går ut genom dörren.

Se till att använda ett isolerat lock så att det kan hålla sin temperatur.