Kan du lägga ägg i en kylare för bilcamping?

Vi tar ofta med oss ​​ägg när vi åker på camping. Vissa människor blir nervösa för ägg och hur man förvarar dem. Men det är enklare än du tror att ta med dem, de är ett mångsidigt måltidsalternativ och är en ägg-utmärkt proteinkälla medan du njuter av utomhus!

Du kan förvara råa eller kokta ägg i en kylare med is eller frysförpackningar (under 40 grader Fahrenheit rekommenderas). Råa ägg i ett skal har längre hållbarhet än kokta ägg. Färska ägg (direkt från kycklingen) behöver inte förvaras i en kylare så länge du inte tvättar dem.

Nu när vi är tydliga med det, här är några tips om hur du förvarar ägg i din kylare och några smaskiga sätt att använda dem när du campar.

Hur man förvarar ägg i kylaren

Håll kylaren kall

Det betyder att det är viktigt att kylaren förblir sval. Is fryser runt 32 grader Fahrenheit och börjar smälta när temperaturen stiger över det. Så om din is- eller frysförpackning fortfarande är frusen, kommer dina ägg att hålla sig svala.

Vilken temperatur är bäst för förvaring av ägg?

US Center for Disease Control rekommenderar att ägg förvaras vid 40 grader Fahrenheit eller kallare (källa). De rekommenderar också att du inte använder ägg som har varit i rumstemperatur längre än 2 timmar (eller ägg som har legat på 90 grader Fahrenheit eller mer i en timme).

Tips för att hålla ägg svala i en kylare så länge som möjligt

Några tips för att hjälpa äggen att hålla sig svalare längre:

  • Håll äggen nära botten av kylaren, inte toppen
  • Förvara kylaren på en skuggig plats – undvik att placera kylaren i full sol eller förvara den i en varm bil, om möjligt
  • Begränsa hur mycket du öppnar kylarlocket. Om du vet att folk kommer att ta ut drinkar ur kylaren med några minuters mellanrum, kan du överväga att ha två kylare – en som folk kan komma åt fritt och en som bara öppnas under måltidsförberedelser.

Kan du lagra knäckta ägg?

Du kan förvara knäckta ägg så länge du håller låga temperaturer. Ett alternativ är att knäcka dina ägg i en behållare och frysa in äggen. Du kan använda en vattenflaska för att lagra dina ägg för detta ändamål. Läs mer om att förvara ägg i en vattenflaska i vår artikel, här.

Men i allmänhet, för att förvara ägg i en kylare, rekommenderas det att hålla äggen i sina skal. Vilket recept du än planerar att göra, gör det på din campingplats. Lyckligtvis är ägg inte ett stort krångel att förbereda. Du kan enkelt skala ett hårdkokt ägg på plats eller knäcka ägg när du är redo att göra din äggröra.

Vissa campingrecept kan dock vara lättare att göra hemma och ta med sig förberedda för att värmas upp. Kokta ägg kan också förvaras i en kylare, under samma förhållanden, men hyllan blir kortare. Planera att använda förkokta äggprodukter under de första dagarna eller två av din resa.

  Hur mycket bör du spendera på ett tält?

Bryt inte äggen

Nyckeln, som alltid med ägg, är att inte krossa dem! Beroende på hur många ägg du behöver och hur stor din kylare är kan du förvara äggen i originalkartongen eller överföra dem till en tupperware eller liknande behållare. Båda dessa kommer att skydda dem i kylaren från att klämmas och spricka.

När jag campar är det oftast bara min man och jag, så jag tar aldrig mer än 4 ägg. Jag förvarar dem ofta i en tupperware, och jag tycker att detta ger en naturlig plats för att bryta och förvränga äggen.

Använd dem förr än senare

Var medveten om hur länge din kylare kan hålla en acceptabel temperatur för äggen. Om isen börjar smälta efter 24 timmar i din kylare – använd äggen inom de första 24 timmarna av din resa. Om din kylare kan hålla isen frusen i några dagar, använd sedan äggen inom den tidsramen. Isens tillstånd kommer att leda dig till temperaturen (kom ihåg att isen börjar smälta när den kommer över 32 grader Fahrenheit).

Färska vs butiksköpta ägg

Som jag nämnde tidigare behöver inte färska ägg (direkt från kycklingen) kylas. Så om du råkar ha några färska ägg för din campingresa, är det inget problem att lagra äggen och behålla äggen.

Butiksköpta ägg, å andra sidan, måste kylas och förbli under 40 grader Fahrenheit.

Anledningen till detta är att köpta ägg har tvättats och sanerats (borttagning av ett naturligt skyddande lager från skalet). Denna tvättning resulterar i att äggskalet är poröst och mer mottagligt för kontaminering om det inte förvaras i kylskåp.

Färska ägg (som är otvättade) behåller sitt skyddande lager och behöver därför inte kylas.

Pulveriserade ägg

Kanske verkar allt detta fortfarande för riskabelt eller utanför din sfär av camping skicklighet. Oroa dig inte, du kan fortfarande laga mat med ägg medan du campar genom att använda äggpulver. Pulveriserade ägg behöver inte kylas och det finns ingen rädsla för att gå sönder dem! De kan återhydreras genom att tillsätta vatten och sedan användas för att göra äggröra, etc.

Eller så kan de användas i bakning utan att bli rehydrerade (bara tillsätt pulvret till ditt recept). Detta kan vara användbart under camping om du planerar att göra något med ägg i som pannkakor eller en holländsk ugnstårta.

Varför ta äggcamping?

Att campa och vara utomhus hela dagen är i allmänhet en aktiv upplevelse och kan ta upp mycket energi. Ägg kan vara ett bra komplement till din campingdiet för att förse din kropp med protein och energi. De kan förstärka en måltid eller ge ett tillfredsställande mellanmål.

  Behöver luftkonditionering för husbilar laddas om?

Det är en annan anledning till att ägg är så bra: de är mångsidiga. Det finns en mängd olika sätt att förbereda och äta dem, och de kan ätas ensamma eller komplettera valfritt antal rätter. Och de är läckra när som helst på dagen – frukost, lunch, middag eller mellanmål!

Campingmåltider med ägg

Här är några förslag på hur du använder ägg i din lägermatlagning:

Hårdkokta ägg

Dessa är så praktiska när man campar. De kan kombineras med rostat bröd, ätas i stället för äggröra, göras till en smörgås, läggas till en sallad eller ätas själva som mellanmål.

Jag rekommenderar att du kokar dem hemma och tar med dem redo att gå – det kommer att spara mycket tid och ansträngning när du campar.

Recept

Äggsalladssmörgåsar: Du kan hitta ett recept på en äggsalladssmörgås var som helst, men The Spicy Apron har ett enkelt recept för camping här. Hon gör äggsalladen hemma, men du kan också enkelt göra den på din camping.

Cobb Sallad: Att äta en cobbsallad när du campar kan få dig att känna dig sofistikerad och verka för snygg, men en sallad är relativt lätt att slänga ihop (om du har förberett de flesta ingredienserna hemma). Jessica Gavin har en ganska enkel recept som skulle fungera för camping.

Gör det enkelt genom att koka äggen, hacka sallad och tomater och blanda dressingen hemma. Ännu bättre, använd dressing från butik. Och bestäm om du vill laga bacon och kyckling hemma eller på campingen. Att tillaga kycklingen i ett foliepaket i elden skulle göra detta till en sällskapsmiddag.

Äggröra

Ahh, äggröra. Dessa är en sådan bas i det amerikanska frukostköket. De är läckra med pannkakor, kex, skinka, bacon, med grönsaker, i en tortilla – alternativen är oändliga.

Och lyckligtvis är de inte så svåra att göra. Om du lagar dem över en kamin blir det precis som att laga dem hemma. Om du tillagar dem över eld kan det ta lite övning. Ett tips är att koka äggen sist när din panna är fin och varm och att ta kastrullen från värmen. Detta kan hjälpa dig att undvika att bränna äggen.

Recept

Frukost Burritos: Dessa kan göras i förväg eller göras på campingen. Taste and Tell har en fantastisk recept för att göra dem framåt.

Frukosttacos: Om du inte är från Texas kanske du inte vet vad en frukosttaco är. Och ja, de skiljer sig från frukostburritos. De är läckra, verkligen. Braised and Burnt ser ut att göra dem precis som jag gillar dem, med knaperstekt bacon! Kolla in hans camping recept. För ett smaskigt vegetariskt alternativ, här är Amanda Outside’s recept.

Friterade ägg

Även om det inte är lika lätt som äggröra, behöver du inte vara en erfaren kock för att göra stekta ägg. Så länge du har din stekpanna och lite olja eller smör kan du steka ett ägg.

  Varför rostar Sprinter Vans – och vad du kan göra

Recept

Rancheros Huevos: Mums, det här skulle vara en så välkommen campingfrukost! Fresh Off the Grid har en enkel recept använder salsa verde. Och MSR Gear har en recept med svarta bönor. Båda ser läckra ut!

Ägg-i-hål: Detta recept från The Pioneer Woman ser ut som en cinch! Och du kan tillaga dina ägg och rosta ditt bröd samtidigt, vilket är så användbart när du campar.

Ägg Andra sätt

Det finns många sätt att laga mat med ägg. Här är några fler recept som använder ägg på andra sätt och som fortfarande är rimliga och läckra campingalternativ.

Recept

Omeletter: Människor är sålda på idén att göra en omelett i en påse när de campar. Fav Family Recipes har ett lätt att följa recept på campingomeletter i en påse – inklusive bra fyllningsförslag. Du kan naturligtvis göra omeletter på traditionellt sätt när du campar, men de flesta tycker att påsmetoden är mycket lättare.

Ramen med ägg: Ramen är något av det enklaste att göra någonsin! Tänk på det genom att lägga till ett ägg och grönsaker, som visas i detta Instruerbar.

Fattiga riddare: Fresh Off the Grid har några bra recept för denna frukostfavorit. Kolla in deras camping french toast recept och deras recept på french toast pinnar. Det finns också en folielindad lägereldsmetod som du kan se här från This Lil Piglet.

Frittata: Frittatas är snygga och mättande, men förvånansvärt enkla. Året i mat har en fantastisk recept för en lägereldsfrittata.

Vilken typ av kylare ska jag använda för camping? Den vanligaste typen av kylare är de plastisolerade hårda kylarna. Dessa varierar i kvalitet och storlek, men gör ett ganska bra jobb med att hålla saker svala. Du kan också få en billig frigolitkylare, denna kommer att klara jobbet, men kommer förmodligen inte att behålla sin temperatur så länge, och är dessutom inte lika hållbar. Det finns också den isolerade kylväskan. Dessa kan vara mindre i storlek och dyrare men ändå skryta med att hålla saker svala i 24 timmar.

Var kan jag köpa färska ägg som inte behöver kylas? Först skulle jag fråga runt för att se om du känner någon som äger kycklingar – de kanske låter dig köpa färska ägg av dem! Om du inte känner någon personligen som säljer ägg kan du fråga runt, besöka en bondemarknad, hålla ögonen öppna när du kör längs landsvägarna efter skyltar ”Ägg till salu”, kanske kolla din lokala 4H-klubb och, naturligtvis , gör en google-sökning efter färska lokala ägg i ditt område.