Kan du göra en snögubbe i puderig snö

Det är en rolig, kall, blåsig vinterdag där ute, och du skulle älska att göra en snögubbe. Det här är ett bra sätt att underhålla barnen eller till och med knyta an till andra familjemedlemmar (liksom dina vänner). Snön du måste jobba med är dock lite lätt och pudrig. Kommer du fortfarande att kunna göra en snögubbe eller är det inte värt det?

Det är nästan omöjligt att göra en snögubbe i pudersnö eftersom snön inte håller ihop. För att lösa problemet kan du antingen kombinera snön med lite vatten för att göra den fastare eller så kan du vänta till nästa snö, vilket förhoppningsvis kommer att vara mer gynnsamt för att göra en snögubbe.

I den här artikeln kommer vi att diskutera de olika typerna av snö och hur din snögubbe kan bli resultatet. Vi kommer också att prata om den perfekta platsen för att bygga en snögubbe, eftersom det har mer att göra än att välja ett område som folk kan se från gatan. Fortsätt läsa, för du kommer inte att vilja missa det.

Vilka är typerna av snö?

Vad är egentligen pudersnö? Det är en av många typer av snö som bildas av snökristaller. Dessa kristaller inkluderar polykristaller, graupel, rimfrost och snöflingor. Du är förmodligen bekant med snöflingor, men inte de andra. Här är en översikt över typer av snökristaller. • Polykristaller: När enstaka iskristaller formas till en snöflinga är de polykristaller. • Graupel: Snöflingor med en rund form och en diameter på 0,1 till 0,2 tum kallas graupel. Dessa är också vanligtvis ogenomskinliga, vilket innebär att du inte kan se genom snöflingorna. Anledningen till denna ogenomskinlighet är att graupel utvecklas från molndroppar som är mycket kalla (väl under fryspunkten) men fortfarande är en vätska. När dropparna så småningom fryser får man graupel. Vissa människor misstar graupel för hagel, men det är inte samma sak. • Rimfrost: Iskristaller som låser ihop kallas rimfrost. Denna typ av snö uppstår när en yta har en kallare lufttemperatur än luften i närheten, vilket gör att fukt utvecklas från ånga till ett fast material. Om du ser snö på kanterna av löv, grenar eller stolpar är detta rimfrost. • Snöflingor: Sedan är det den traditionella snöflingan. Dessa iskristaller bildas i kluster eller på egen hand och faller ner från molnen.

Beroende på snökristallbildningen kan du få mycket olika typer av snö, inklusive pudersnö. Låt oss prata om dessa typer av snö nu.

Perenn snö

Har du någonsin sett snö som har fastnat länge, kanske ett år? Det verkar bara aldrig smälta, mest för att solen inte kan ta sig dit den här snön är. Den här typen av snö har ett namn, och det är perenn snö.

  8 sätt att tjäna pengar medan du njuter av utomhus

Säsongsbetonad snö

Motsatsen till perenn snö är säsongssnö, som många delar av landet upplever år ut och år in. Under den kalla årstiden, ofta vintern, kommer säsongsbetonad snö att samlas. När årstiderna ändras, till exempel under våren, kommer säsongsbunden snö att försvinna till nästa vinter.

Gammal snö

Gammal snö och perenn snö är inte riktigt samma sak. Snö som anses gammal är avancerad, eftersom det är omöjligt att säga när snökristallerna avsattes och hur de kan ha förändrats över tiden. Allt som är känt är att en förändring inträffade.

Neve

När snö faller, smälter, sedan fryser igen och pressas ihop kallas det neve snow. Vanligtvis granulär, neve kan leda till utveckling av glaciärer i tillräckligt stora mängder.

Firn

Neve kan också bli firn, en typ av snö med en rund textur. Den binder bra, mest på grund av sin ålder, eftersom den är över ett år gammal. Firn har cirka 55 procents densitet, vilket är mer än 550 kilo per kubikmeter.

Ny snö

Nysnö har mycket identifierbara is- eller snökristaller som precis lagt sig på ytan.

Puderig snö

När ny snö landar och torkar något blir det pudersnö. Iskristallerna är nya och därmed lösa, vilket gör pudrig snö lätt att sålla igenom.

Kan du göra en snögubbe i pulversnö?

Som vi diskuterade i introt är det inte idealiskt att skapa en snögubbe i pudersnö. Varför är det så?

Tja, den första delen av att göra en snögubbe börjar med att ta tag i snön mellan två handsklädda händer och rulla ihop den tills det är en fast boll. Sedan kan du börja rulla den där snöbollen tills dess diameter är ungefär en fot stor.

Du vet redan att pudersnö är väldigt lös. Du kanske kan packa ihop det med handkraft, åtminstone i små mängder. Så fort du försöker rulla ut den första snöbollen – som fungerar som din snögubbes bas – med pudersnö kommer snöbollen att falla isär.

Även när du gör mindre snöbollar för överkroppen eller huvudet på snögubben, kommer pudersnö inte att hålla ihop. En bra vindpust kan också lätt sprida pudersnö och lämnar din snögubbe som ingenting annat än en lös snöhög.

Vilken är den idealiska typen av snö för att göra en snögubbe?

Okej, så om du inte skulle göra en snögubbe med pudersnö, vilken typ av snö är då bättre lämpad för jobbet? Du vill undvika all nysnö, eftersom den vanligtvis är ganska lös som pudersnö.

  Hur stor fisk kan en drönare dra in?

Perenn snö kan vara ett bra val för att göra en snögubbe om den här snön inte är slaskig eller smutsig eftersom den har funnits så länge. Gammal snö kanske fungerar, men eftersom du inte vet så mycket om snökristallerna som den består av är det svårt att säga.

Neve och firn är de bästa typerna av snö för din snögubbe. Kom ihåg att aldrig kan bli glaciärer, så det är ganska stabilt. Firn är känt för sin bindning, vilket är vad du behöver när du rullar snöbollar.

Om du är nyfiken på om snön utanför är användbar för att göra en snögubbe, ta på dig din snöutrustning, bege dig ut och prova själv. Om snön villigt gör en bollform när du tar tag i den och packar den i dina händer, då kan du använda den till din snögubbe. Förutom snö med pudrig textur, undvik snö som också är fluffig. Det kommer på samma sätt att falla isär.

Kan du göra pulversnö fastare?

Du önskar att du hade mer packad snö för att göra en snögubbe, men just nu är snön utanför definitivt pudrig. Finns det något du kan göra för att stärka det?

Säker! Du har två alternativ här. En är att du kan ta lite vatten, hälla det över pudersnön och sedan börja göra din snögubbe. Detta Maj dra åt snön så att den blir fastare, men resultatet är inte garanterat.

Om du ska prova den här metoden, se till att dina vinterhandskar är vattentäta, annars får du väldigt kalla händer.

Ditt andra alternativ är att vänta. Eftersom pudersnö är relativt ny (men inte lika färsk som nysnö) har den inte haft en chans att stelna för mycket. Med lite tålamod är det möjligt att snön blir fastare. Återigen är den idealiska snön för att göra en snögubbe både fuktig och fast, och pudrig snö är ofta torr. Även detta kan förändras med tiden.

Om din väderprognos har många kalla dagar framför dig, så kommer snön på din gräsmatta nu troligen inte att gå någonstans på ett tag. Vänta ut så kanske du kan göra en snögubbe om några dagar.

Var är den perfekta platsen att göra din snögubbe?

När du gör din snögubbe med barnen eller ett par kompisar, var börjar du projektet? Förmodligen i mitten av din gräsmatta, eller hur? När allt kommer omkring är halva poängen med att göra en snögubbe så att folk kan se den från andra sidan gatan eller i sina bilar och tuta i uppskattning när de kör förbi.

  Löser fiskekrokar upp? Hur lång tid tar det?

Men beroende på var du placerar din snögubbe kan du av misstag ställa in den för att misslyckas.

Bygger du till exempel din snögubbe på cementgången eller asfalterad uppfart? Båda platserna är varmare än din gräsmatta, vilket säkerligen kommer att smälta din snögubbe snabbt. Dessutom kan någon enkelt välta snögubben när du backar ut bilen ur garaget när din roliga snödag är över.

Har din gräsmatta en lutning? Det är ett no-go också. En sluttning är ojämn terräng, vilket inte gör din snögubbe särskilt stabil. De flesta snöstormar för med sig kraftiga vindar, och eftersom din snögubbe är i en kurva eller vinkel är det mycket troligt att den ramlar omkull innan dagen är slut.

Istället vill du leta efter en lägenhet, även en del av din gräsmatta och bygga där. Det behöver inte nödvändigtvis vara front dead and center, men säkert. Utöver det vill du också ha en skuggig plats för din snögubbe om det är möjligt. Även om du ger honom (eller henne!) en topphatt som Frosty the Snowman, så räcker det inte för att skydda resten av din snövän från solens brusande strålar. Din snögubbe kommer att stanna kvar längre om du ställer dem utanför direkt ljus.

Slutgiltiga tankar

Puderig snö är relativt ny och ganska torr. Det packar inte heller ordentligt alls, vilket gör det till ett dåligt val när du vill göra en snögubbe. Du kan prova att lägga till vatten till pudrig snö för att ge den mer fasthet eller vänta på ett bättre snöfall som är bättre för packning och rullande snö. Lycka till!

Vill du ha den bästa snögubben på blocket?

Du har precis ägnat timmar åt att skapa den perfekta snögubbe. Nu måste tiden komma att ge honom eller henne lite personlighet genom dekorationer. Visst, du kan rota runt i ditt hem och se vad som finns där eller till och med köpa ett snögubbe-dekorationskit, men du vill gå emot det. Vilka coola snögubbetillbehör kan du få tag på?

Du arbetade verkligen, verkligen hårt på din snögubbe, och lade ner timmar på hans perfekta skulptering, montering och dekoration. Visst, du tog massor av bilder och bilder säger mer än tusen ord, men du vill inte bara ha en bild. Du vill att din snögubbe ska stanna kvar så länge som möjligt utan att smälta. Finns det något sätt att hålla fast vid din snövän längre?