Kan du göra en snöboll i pulversnö?

Det är en perfekt vinterdag ute. Snön är lätt och pudrig och du räknar med att det går snabbt och enkelt att skotta den. Med din extra fritid tänkte du att du skulle göra en snögubbe med barnen eller kanske ha en snöbollskamp. Är pudrig snö bra för att göra snöbollar?

Nej, du kan inte göra snöbollar i pudersnö eftersom snöbollarna inte håller sin struktur. Du behöver snö med mer fukt, eftersom det fria vattnet fungerar som ett lim som gör att du kan rulla fasta snöbollar som slår hårt!

I den här artikeln kommer vi att prata mer om vilka typer av snö som bidrar till rullande snöbollar och vilka som inte gör det. Vi kommer också att ge tips om hur du gör felfria snöbollar och hur du kastar dem så att du kan vinna fler snöbollsstrider!

Är pulversnö bra för att göra snöbollar?

Som vi pratade om i introt är pudrig snö en välsignelse på många sätt. Den är lätt och luftig så att du inte skadar ryggen att skotta. Om du gillar snowboard eller skidåkning ber du om den här typen av snö, eftersom det är det bästa för dessa sporter.

Men för att rulla ihop snöbollar eller till och med sätta ihop en snögubbe är pudersnö ungefär den värsta snö du kan få.

När ny snö faller och torkar något blir resultatet pudersnö. Iskristallerna på ytan är fina och lösa, vilket är den största avgörande egenskapen för denna snö. Kanske är snön som du skottat lite fastare eftersom den är komprimerad, men den pudriga konsistensen finns kvar.

Om du försöker gå ut i pudersnö och göra en snöboll kommer den att falla isär i dina händer. Som vi har pratat om på bloggen tidigare så kan man inte heller bygga en snögubbe i pudersnö.

Anledningen för det här? Snön behöver fukt för att hålla ihop. Det fria vattnet i snö beter sig mycket som lim, och håller snökristallerna enhetliga så att du kan bygga med dem.

Ändå är fukthalten en noggrann balansgång. För lite lämnar dig med snö som inte fastnar, som pudersnö, men för mycket är blött och slaskigt. Man kan inte göra så mycket av den här snön heller.

Vilken typ av snö behöver du för att göra snöbollar?

Okej, så du kommer inte att kunna göra en snögubbe eller ens kasta runt några snöbollar i pudersnö. Vilken typ av snö är bättre för dessa aktiviteter?

Antingen fuktig eller blöt snö, där fuktig snö definieras som den som har cirka tre procent vatten och blöt snö med upp till åtta procent. Om vattenhalten i snö är 15 procent är det väldigt blött. Som vi precis förklarade är den här snön lika värdelös för att göra snöbollar som torr pudersnö.

  Varför är sammansatta bågar så dyra?

Säsongsbunden snö som samlas under hela vintern är ofta blötare än pudersnö, så du kan alltid vänta på ytterligare ett snöfall eller två och testa att göra snöbollar då.

Firn snow är rund och tät, så den är också ett bra val för att packa snöbollar. Det gäller även neve snö, som faller, sedan smälter och kommer att frysa en andra gång. Eftersom den är komprimerad har neve snow bra fukthalt.

Men barnen ber dig göra snöbollar nu. Finns det något du kan göra med pudersnö för att göra den fuktigare och fastare? Faktiskt, ja, och vi har diskuterat det på bloggen förut. Här är en sammanfattning.

Genom att ta en kanna vatten och hälla den över ett område på din snötäckta trädgård, kan vattnet göra den pulverformiga snön fuktigare. Det kan lika gärna göra det till slask dock. Om den här metoden fungerar, se till att du packar snön i mycket fasta snöbollar så att det kvarvarande lösa pudret komprimeras.

Om du inte gör detta, även om du kanske kan göra snöbollar, så kommer vinden att separera snökristallerna i samma ögonblick som du försöker kasta en och snöbollen faller isär mitt framför dina ögon!

Hur man gör stora snöbollar

Låt oss anta att en bättre, blötare (men inte för våt) snö kom igenom inte alltför långt efter att pudersnön föll, eller så kunde man kanske göra pudersnön fuktigare med vatten. Hur som helst, snön som ligger framför dig nu är idealisk för att göra snöbollar.

Att skapa den perfekta snöbollen handlar om mer än att bara rulla en boll med snö. Här är några steg och taktik för att bemästra din teknik.

Gör inte snöbollar när det är för varmt

Ju varmare väder desto snabbare smälter snön. När du väl lägger snö i dina varma händer kan du påskynda smältningen, även om du har handskar på dig. Men om det är för kallt ute blir snön hård och frostig även om förutsättningarna för att göra snöbollar annars är rätt.

Du vill ha temperaturer som ligger kvar runt 32 grader Fahrenheit när du går ut med barnen för att göra snöbollar. Det är okej om tempen är några grader över eller under det, men inte för mycket, annars kommer dina snöbollar inte ut som de ska.

Gräv djupt efter snö

När du ska göra en snöboll, skrapar du bort snön från ytan? Det gör de flesta också, men detta är den felaktiga tekniken. Du ska nå djupare under ytan där det finns mindre lös, pudrig snö.

  Varför ska jag använda vadare för att flyga fisk?

Eftersom den här djupare snön har mer ytsnö ovanpå den är den redan komprimerad åt dig. Du måste fortfarande rulla snöbollarna och packa dem, men inte så mycket som du skulle göra om du tog en handfull snö från ytan.

Rulla snöbollar i handskar

Vantar är trevliga eftersom du fritt kan röra fingrarna inom vanten, men de är inte ett bra val för att göra snöbollar. Dina fingrar kan inte greppa snön för att packa den tätt, så välj handskar.

Kopp och rotera

Okej, nu går vi in ​​på hur man gör snöbollar själva. När du väl har plockat upp en bit djup snö i dina handskar, kupa snön i handflatorna och rotera. Fortsätt rotera tills snöbiten blir mer av en snöboll.

Applicera tryck

När du roterar din växande snöboll i handen, se till att du också trycker ner den. Du bör bara börja göra detta när snöbollen har tagit form. Förr än så och snöbollen kanske inte behåller sin struktur.

Nyckeln är att applicera precis rätt mängd tryck. Om du är för lättsam, kanske du inte får den där eftertraktade snöbollsformen och konsistensen som du är ute efter. Men om man överdriver trycket kommer snöbollen att falla isär. Då måste du börja om från början.

Vet när du ska sluta

De flesta snöproffs vet när deras snöboll är komplett eftersom snöbollen säger till dem. Nej, inte verbalt förstås, utan på ett annat sätt. Känner du att snöbollen har hårdnat nästan för mycket och att rotera den inte gör så mycket just nu? Då grattis, din snöboll är klar!

Tips för att vinna en snöbollskamp

Nu när du och barnen kan göra snöbollar utan ansträngning, kommer du att vilja visa upp din skicklighet när du kastar snöboll med andra runt om i grannskapet. Oavsett om du går med dina barn på ett litet snöbollskrig (förutsatt att andra vuxna deltar förstås) eller om de själva går i strid mot grannbarnen, här är några tips för att vinna!

Behandla området som ett slagfält

Om det är din bakgård eller grannens gård som du har ett snöbollskrig i, kan du inte se det som en bakgård längre. Det är ett slagfält.

Du har din sida där du och ditt lag (barnen) kommer att tävla och grannarna har sin. Du vill inte bryta deras linje precis som de inte vill göra detsamma för din, så att de inte kommer att bli beskjutna med snöbollar.

  Kan husbilar tälta över natten på Cabela's?

Ha massor av snöbollar redo

Det här är en snöbollskamp vi pratar om här och snöbollar är din ammunition. Du kan inte bara ha två eller tre, utan många. Varje person i ditt lag bör ha minst ett dussin snöbollar till hands, kanske till och med två dussin.

Här är en bra tumregel för hur många snöbollar du ska göra. Ta reda på antalet snöbollar som fienden har och dubbla det sedan. Om du och barnen har svårt att rulla ihop så många snöbollar i snabb följd, kan ni alltid använda ett verktyg som en snöbollsmakare.

Den vi länkade dig till kommer att producera snöbollar formade som basebollar varje gång. Kolla bara med dina motståndare innan den stora snöbollsstriden börjar om det är tillåtet att använda en snöbollstillverkare eller om det räknas som fusk.

Håll dina snöbollar vid din sida hela tiden. Lägg dem inte på betong, annars kan de börja smälta. Ett kallt område som snöig mark kommer att vara bra.

Sikta och kasta

Hur kastar man en snöboll? Det finns säkert en teknik i det!

Först vill du visuellt hitta ditt mål och låsa på. Därefter får du din kropp på plats. Dina fötter ska vara åtskilda och under dina axlar. Rikta fötterna mot målet. Böj försiktigt på knäna.

Ta nu en snöboll och greppa den i vilken av dina händer som är dominerande. Håll stadigt i snöbollen men inte så mycket att du krossar den innan du någonsin får en chans att kasta den. Höj armen som om du kastar en baseboll och få lite fart. Dra armen framåt naturligt och släpp snöbollen.

När du kastar, håll ögonen låsta på ditt mål så att du också kan rikta armen mot dem. Att kasta en snöboll kanske inte faller naturligt för dig först, och det är okej. Som många andra saker i livet ger övning färdighet!

Hitta en plats att gömma sig

Att ha en snöbollskamp handlar inte bara om offensiv, utan försvar också. För att undvika att bli träffad och eliminerad av det andra laget behöver du ett bra ställe att gömma dig på. Kanske bygger du en snöfästning om du känner dig särskilt ambitiös. Ett träd eller ett skjul är andra bra gömställen.

Slutgiltiga tankar

Att göra snöbollar i pudersnö är inte genomförbart eftersom snön saknar fukt för att hålla snökristallerna fästa vid varandra. Vätare snö hjälper snöbollarna att behålla sin form så att du kan skapa ett gäng och bevisa att du är mästarna i snöbollskastning på gatan!