Kan du göra en Igloo med pulversnö?

Barnen har varit ute och lekt nästan varje dag i vinter, och de har bett dig om en igloo. Du vill förplikta dig, men snön som föll i natt är mycket pudrig. Kan du fortfarande bygga en igloo med den här snön?

Ja, du kan göra en igloo med pudersnö, även om du måste blanda den med vatten så att snön kan hålla ihop strukturen på iglun. Det tar bara ett par timmar och lite bra lägesspaning för att göra en igloo som barnen kommer att njuta av ett tag framöver!

Om du vill lära dig mer om att bygga din alldeles egna igloo för barnen har du kommit till rätt plats. Framöver kommer vi att presentera steg-för-steg-guide för att göra en igloo. Vi kommer till och med att ha tips om hur du underhåller iglon, så se till att du fortsätter läsa!

Så, kan du göra en Igloo med pulversnö?

Det är inte första gången vi diskuterar pudersnö på bloggen. Om du kommer ihåg vårt inlägg om huruvida man kan göra en snögubbe i pudersnö så hade vi konstaterat att nej, det kan man inte, åtminstone inte på egen hand.

Det är samma historia om du vill bygga en igloo i pudersnö, men med en lösning.

Låt oss först prata om varför pudrig snö inte är användbar för mycket. Nyckeln när man bygger en snöstruktur – vare sig det är ett fort för snöbollsstrid, en snögubbe eller en igloo – är att snön måste innehålla fukt.

Ja, fukt är vatten, och tekniskt sett är all snö vatten, men du skulle bli förvånad över hur torr en del snö är.

För att bestämma snöns fuktighet eller torrhet måste du mäta dess fria vattenhalt eller flytande vattenhalt. Du behöver inga vetenskapliga verktyg för detta, bara dina händer. När snön bara är fuktig är dess fria vattenhalt cirka tre procent, kanske så hög som åtta procent.

Blötsnö är det som har fritt vatteninnehåll på 15 procent. Torr snö är mindre än tre procent flytande vattenhalt.

Pudersnö, som är ytsnö, anses vara torr. När du försöker ta tag i den i handen faller den isär. Det är inte gynnsamt för mycket, till och med att rulla det till snöbollar. Om du gillar snowboard eller snöskoter, fungerar pudersnö för dessa aktiviteter. Det är också lätt att skotta, vilket är en välsignelse.

Okej, så om du inte kan bygga något fast med pudersnö, hur använder du det för att göra en igloo? Det är enkelt, du ökar dess fria vattenhalt.

Detta kräver att du blandar vatten med snö, något vi kommer att prata mer om i nästa avsnitt. När halten fritt vatten går upp blir snön som ett lim som kommer att fastna på sig själv och andra strukturer. Nu är det mycket möjligt att göra en igloo!

  Hur man bygger en enkel utomhusdusch utanför nätet

Hur man bygger en Igloo med pulversnö

Du är redo att börja bygga din igloo för barnen, trots pudrig snö. Det kommer att ta dig cirka fyra timmar att bygga en igloo om du arbetar med den själv. Om du kan, försök att få hjälp av en granne, partner eller kompis, eftersom på så sätt kan dina barn använda iglon före solnedgången.

Först samla dina förnödenheter. Ja, du behöver mer än bara snö. Om du kan, bygg igloon nära en vattenkälla som en slang eller en kran.

Du behöver också en snöskyffel och en skottkärra. Du har förmodligen gott om spadar, men inte nödvändigtvis kärran. Om du behöver låna en av en granne, gör det.

Vad du har på dig när du arbetar ute i snön är väldigt viktigt. Du måste ha vattentäta handskar, annars blir dina händer kalla på 10 minuter i så fall. En vattentät kappa och snöbyxor kommer också att hålla dig rostig om du av misstag stänker vatten på dig själv när du blöter den pudrig snön.

När du har allt du behöver är det dags att bygga! Här är stegen.

Spana efter din plats

Om du inte redan har gjort det, är den första ordern att välja en plats för din igloo. Som vi rekommenderade i styckena ovan, om du kan bygga igloo nära en vattenkälla, är det bäst. Detta förhindrar att du behöver släpa runt på hinkar med kallt vatten som kan stänka och spilla på dig.

Gör en kontur av Igloo

Med din plats vald är det dags att planera specifikationerna för iglon. Standardigloohöjden är 12 till 18 tum, den genomsnittliga tjockleken är 9 till 12 tum och längden bör vara mellan 18 och 24 tum.

Mät så mycket utrymme med ett måttband eller till och med en linjal (eller flera). När du vet hur stor du kommer att bygga iglon, gör en grov kontur av dess struktur i snön med hjälp av fingret eller linjalen. Detta kommer att fungera som din riktlinje när du börjar bygga.

Blöt den pulveriga snön och börja bygga

Nu behöver du din vattenförsörjning. Kombinera en bra mängd vatten med den pudrig snön tills du får en konsistens som slask. Vi rekommenderar att du har mer snö än du tror att du behöver, eftersom det kan ta lite försök och misstag innan du får rätt snöstruktur.

Även om torr snö är oanvändbar för att bygga snöstrukturer, är våt snö lika värdelös. Det är för droppigt. Om pulversnön faller sönder i dina händer när den är våt, behöver du använda mindre vatten.

  Att ha på sig Isfiske för att hålla sig torr och varm

När du är redo att börja bygga, konstruera väggarna först. Du behöver inte göra separata tegelstenar för iglon. Barnen bryr sig inte om den nivån av hantverk, och det kommer att göra att det här projektet tar timmar längre än vad som är nödvändigt.

Så här bygger du iglon. Ta en bit våt snö och lägg ner den där du skisserade början av väggarna. Lägg sedan till mer snö ovanpå det, packa de två delarna tätt ihop. Eftersom du har mer av en definierad vägg att arbeta med, blir det lättare att lägga till väggen.

Bygg från baksidan

Genom att börja med baksidan av igloo snarare än höger eller vänster sida, säkerställer du att du kan nå runt och bygga alla delar av igloo utan att behöva göra ett hål i iglons topp.

Böj väggarna

Kom ihåg att en igloo inte har raka väggar hela vägen upp. När du kommit halvvägs till den förutbestämda höjden på din igloo, börja vinkla den blöta snön så att den kröker sig uppåt.

Konstruera ingången sist

När du arbetar från baksidan till framsidan måste du så småningom bygga ingången till iglon. Man vill inte att entrén ska vara för bred utan ungarna måste kunna krypa in och ut.

Låt golvet gå ihop av sig själv

Det finns inget behov av att bygga iglons golv. När du bygger resten av den kommer snö som är mjuk och fluffig nog att fungera som golv. Du kan komprimera denna snö om du vill eller lämna den som den är. När barnen väl är i igloo plattar de till snön på egen hand.

Stelna strukturen med vatten

Ta ett steg tillbaka och beundra ditt hantverk. Din igloo borde vara färdig vid det här stadiet, och den ser förmodligen ganska fantastisk ut också! För att förhindra att det faller isär, ta kallt vatten och häll det över hela strukturen. Gör detta lite i taget för att förhindra att väggarna eller ingången faller in.

Låt sedan vattnet frysa över i minst en timme. Ta den här tiden att gå in och njuta av en välbehövlig paus från kylan!

Testa Igloo’s styrka

Efter att timmen har gått kan du göra en kvalitetskontroll innan du släpper in barnen i iglon. Om du trycker på igloons väggar eller topp, spänns de eller förblir de säkra? Om du byggde din igloo rätt, så borde den vara praktiskt taget stensäker.

Vissa vuxna kommer till och med att stå på toppen av igloon för att testa den, vilket verkligen är något du kan göra om du känner dig tillräckligt fräck!

Hur länge håller Igloos?

Barnen älskade iglon du byggde och tackade dig tusen gånger för den. De har spelat det i flera dagar, vilket gjorde allt hårt arbete värt det. Efter att ha kollat ​​prognosen och inte sett någon snö vid horisonten oroar du dig. Hur länge kommer din igloo att överleva?

  Har terränghjulingar vägmätare?

Snön kommer att börja smälta när lufttemperaturen är högre än 32 grader Fahrenheit. Har du ett par 35-gradersdagar i horisonten blir iglons sönderfall en utdragen process. Skulle vädret göra en vild fluktuation och det kommer att bli 45 eller 50 grader i morgon, kan din igloo vara en pöl av slask vid solnedgången.

Hur du bevarar din Igloo för mer vinternöje

Även om ingenting varar för evigt, skulle du föredra om din igloo blev stående i mer än en dag eller två. Finns det något du kan göra för att hålla det kvar även om det är varmare dagar i prognosen?

Ja, faktiskt! Här är några taktiker som borde fungera ganska bra.

Håll det borta från solen

Även om lufttemperaturen är under 30-talet kan solens värme börja smälta din igloo. Att bygga den i ett skuggigt område är bäst, men om det är för sent för det kan du alltid skapa en omkrets runt din igloo för att skydda den. Kanske parkerar du en lastbil eller bil vid snöstrukturen så att den blockerar solens direkta väg till din igloo.

Frys in den igen

Känns iglon lite mosig vid beröring? Häll mer kallt vatten på den. Gör detta dagligen och låt vattnet frysa i minst 30 minuter. Om dagarna är varmare men nätterna fortfarande är kalla, täck igloon i ytterligare ett lager vatten strax före solnedgången. Vattnet fryser när dagsljuset försvinner.

Använd Pykrete

Vi pratade om pykrete i vår artikel om hur man förhindrar att en snögubbe smälter. Om du missade det inlägget är pykrete en kombination av is och trämassa som sågspån. Trämassan är 14 procent av pykreten och resten är is.

En man vid namn Geoffrey Pyke skapade sakerna runt andra världskrigets tid, och så är det uppkallat efter honom.

Pykrete smälter mycket långsammare på grund av dess minskade värmeledningsförmåga. Om du bygger dina barns igloo med denna is- och träblandning kan den hålla i veckor, kanske till och med en månad. Det är dock svårt att forma pykrete, eftersom det inte är särskilt formbart.

Du kanske vill avsätta några dagar för att bygga en igloo med pykrete.

Slutgiltiga tankar

Pulverig snö är en gåva från gud till dem som har ont i ryggen från att skotta, men det är inte bra för att bygga snöstrukturer som igloor eller snögubbar. Det faller isär för lätt. Genom att blanda pudersnö med vatten får du en slaskig konsistens som du sedan kan använda för att bygga den coolaste iglon på blocket!