Kan du gips inuti en timmerstuga?

När du investerar i en timmerstuga är det viktigt att veta om du kan gipsmurar några eller alla väggar inuti. Jag vet att detta var en fråga som jag hade när min fru och jag först tittade på vilken typ av stuga vi skulle bygga och ämnet gips blev ett viktigt samtal i vårt hus. Vi gjorde lite research tillsammans och såg till att vår stuga skulle vara perfekt för oss båda.

Så, kan du gipsskivor inne i en timmerstuga? Inte bara kan du gipsskivor inne i en timmerstuga, utan det är faktiskt väldigt populärt. Många människor gillar det rustika chica utseendet och att använda gipsskivor på några av väggarna kan hjälpa till att skapa den designen.

Att gipsväggar inne i din timmerstuga kan låta roligt och skrämmande på samma gång, tro mig, jag har varit där, så jag bestämde mig för att skriva ner några användbara tips om saker du behöver veta och bra hacks du kan prova. Det finns många frågor som kommer med att lägga till gipsskivor till din timmerstuga som, ”Kan jag installera det själv eller behöver jag anlita en entreprenör?” ”Kommer att lägga till gipsskivor förbättra eller hämma energieffektiviteten?” och ”Varför ska jag överväga gipsskivor för min stuga?” Jag hoppas kunna hjälpa dig att svara på alla frågor du kan ha och kanske få igång några spännande nya planer för din timmerstuga.

Gipsskivor KAN läggas till i timmerstugor

Många människor vill göra sina timmerstugor effektivare eller mer stilfulla och därför är gipsskivor vanligtvis ett av de bästa sätten att åstadkomma detta. Det kan vara svårt att lägga till köksmaskiner och badrum i timmerstugor på grund av stockväggarna så att lägga till gipsskivor i dessa rum är inte bara möjligt utan är mycket användbart.

Det finns många sätt att lägga till gipsskivor i en timmerstuga. Du kan anlita entreprenörer för att göra det åt dig eller om du känner att du har den kompetens som krävs kan du ta itu med projektet själv. Om du känner att det här är ett projekt du kan hantera på egen hand finns det några saker du kanske vill veta innan du börjar på den vägen.

  Är parasailing värt det?

Kan jag installera gipsskivor i min hytt själv?

Det finns många människor som försöker modernisera och uppdatera sina timmerstugor men de vill egentligen inte höja en entreprenör eftersom de hellre gör det själva. Lyckligtvis är att lägga till gipsskivor på dina stugväggar ett hemmaprojekt som kan lösas av dig utan att behöva högre arbetskraft. Det här jobbet kommer förmodligen att ta lite tid men kommer att se bra ut och kan hjälpa ditt hems funktion och flöde.

Innan du lägger till gipsskivor i ditt hem är det viktigt att förstå att de flesta moderna timmerhus går igenom en avvecklingsperiod. Detta beror på att stockarna som används för att bygga timmerstugor nu för tiden inte är helt torra hela vägen igenom. Detta är relevant eftersom om ditt hem är nyare än cirka 3-4 år betyder det att du måste gå igenom några extra steg så att din gipsskiva kan lösa sig med resten av din stuga.

Det första du behöver göra när du installerar gips är att sätta i reglar eller pälsremsor. Du bör aldrig sätta gipsskivor direkt mot stockarna i din stuga eftersom det måste finnas en buffert mellan dem. När du sätter i dubbar är det i allmänhet bra att placera varje dubb cirka 16 tum från varandra. Om din timmerstuga fortfarande har lite att fixa kan du fästa dubbarna med hjälp av skruvar. Du skär vertikala skåror i dubbarna på det sättet när stockarna fortsätter att krympa, kommer eftersläpningsskruven bara att glida ner i dess skåra och det kommer inte att bli någon dragning och buckling med dina dubbar.

  Hur lång tid tar det att kanot 10 mil?

Det finns andra tekniker som kan användas om man applicerar gipsskivor på en yttervägg eller en annan timmervägg. Du måste göra efterforskningar och hitta vilket sätt som verkar passa dig bättre och kommer att ge dig det utseende du är ute efter. Vissa av dessa tekniker kan bli ganska komplicerade så det är viktigt att välja den du känner dig säker på att kunna uppnå.

Kan lägga till gipsskivor i min timmerstuga förbättra energieffektiviteten?

Det är välkänt att timmerstugor inte är de mest energieffektiva hemmen som finns. Faktiskt, i många stater, är timmerstugor under de obligatoriska byggnormerna energistandarder och ett fåtal stater har gjort undantag bara för dessa stugor. Timmerstugor tenderar att vara de dyraste att bygga och är överlägset dyrast att värma och underhålla. Att lägga till gipsskivor till din timmerstuga kan hjälpa till med detta problem om du lägger till isolering och ser till att du tätar alla skarvar först med tätning. Detta kommer aldrig att vara en fullständigt bevis plan om du inte isolerar alla väggar och tak som de flesta timmerstugaägare inte vill göra eftersom de köpt en timmerstuga av en anledning. Så i slutändan, om den enda anledningen till att du vill lägga till gipsväggar är att du kan spara pengar på din energiräkning är det förmodligen inte den bästa lösningen, men om du planerar att lägga till några gipsväggar som accentväggar så kasta in lite isolering och det kan hjälpa lite med uppvärmningskostnaderna.

Varför ska jag överväga gipsskivor?

Det finns många anledningar till varför människor lägger till gipsskivor till sina timmerstugor. En av de främsta anledningarna är att det är lättare att sätta in kök och badrum när väggen är gipsmurad, men en annan bra anledning till att folk börjar lägga till gipsväggar i sina timmerstugor är designeffekten. Ibland kan den överväldigande mängden trä i timmerstugor vara lite svår att hantera och kan göra det svårt att dekorera, men att lägga till en gipsvägg på några ställen kan hjälpa timmerstugan att kännas mer öppen och kan skapa stora mängder designförbättringar .

  Hur man håller en snöboll från att smälta

Några av de bästa designmöjligheterna som erbjuds genom att lägga till gipsskivor är att få en tom duk. Du kan måla den gipsväggen vilken färg du vill och förvandla den till en accentvägg. Det är också skönt att ha en plan yta att kunna hänga bilder och dekorationer på. Människor upptäcker att en blandning av utseendet på de rustika timmerväggarna med bara en skvätt av den moderna gipsväggen skapar denna nya estetik som blir mycket populär. Dessutom hjälper den till med ljudbarriärer och värmekontroll, så din accent kan faktiskt också vara funktionell. Det är därför många människor lägger till gipsskivor i sina chica timmerstugor.

Relaterade frågor

Hur mycket kostar det att bygga en timmerstuga? Var du än bestämmer dig för att bygga din timmerstuga kommer egentligen att avgöra priset på hur mycket det kostar att bygga, men ett bra uppskattat antal för en mycket enkel timmerstuga är cirka 20 tusen dollar för bara byggnaden. Det priset skulle inte inkludera köp av mark eller något i det inre av stugan. Det skulle vara kostnaden för grundbygget i princip bara väggarna och taket.

Hur mycket kostar det att köpa en timmerstuga? Precis som att bygga en timmerstuga kommer köppriserna för timmerstugor att skilja sig extremt beroende på var den ligger och byggnadens kvadratmeter. Ett bra pris för hur mycket timmerstugor normalt säljs för skulle vara runt 500 tusen dollar.

Vad är en timmerstuga? En timmerstuga är ett hem eller en bostad som är byggd av plats stockar intrikat ovanpå varandra. Timmerstugor har en rik historia i Europa och Amerika och var den typ av hem som nybyggarna skulle ha byggt när de anlände till Amerika.