Kan du frysa lunchkött för fiske?

Du kan knappt vänta med att känna det plötsliga rycket i din fiskelina och börja dansen av push och pull tills den fisken är helt i ditt grepp. Det spelar ingen roll om du planerar att fiska från stranden, använda vadarna i bäcken eller fiska från bekvämligheten av din trollingbåt, spänningen med fångsten förblir densamma. Frågan är: vilket bete ska du använda?

Kan man frysa lunchkött för fiske? Det korta svaret är, ja, du kan frysa lunchkött som förberedelse för din fiskeresa. Om du vill att lunchköttet ska frysas när du når ditt mål måste du förvara det packat på torris.

Att frysa ditt lunchkött är inte det enda alternativet för att locka fisk mot din krok. Låt oss prata om flera olika alternativ direkt från ditt skafferi, eller lätta att hitta i mataffären, som du kan använda som bete för din nästa fisketur.

Typer av fisk du kan locka när du använder lunchkött för att bete din krok

Spelar det verkligen någon roll vilken typ av lunchkött du använder till ditt fiskbete? Nej. Det viktiga är vilken typ av fisk du jagar.

Följande är en lista över fiskar som är särskilt förtjusta i kött som bete:

 1. Abborre
 2. Northern Pike
 3. Karp
 4. Havskatt
 5. Largemouth och randig bas
 6. Snapper
 7. Grupperare
 8. Torsk
 9. Krabba. Ok. Detta är en skaldjur, men de är delvis kött för sitt bete.

Olika lunchkött du kan använda till ditt fiskbete

När du tänker på lunchkött är chansen stor att du tänker på något annat än din granne kanske. Med det i åtanke, låt oss göra en lista med olika alternativ:

 1. Rån skivat förpackat lunchkött

Rånskivor förpackat kött tenderar att vara det mest prisvärda/billigaste alternativet för lunchkött. En enda bit kan rivas i flera sektioner. För att hålla den på kroken, vik den flera gånger för att ge den lite textur.

 1. Deli skivat lunchkött
  Blev fiskekortet blött? Detta är vad du bör göra

Deli skivat lunchkött tenderar att skivas lite tjockare och lättare att fästa på din krok.

 1. Kycklingbröst

Det bästa sättet att använda ett kycklingbröst är att först skära det i bitar.

Dricks: Använd inte kryddor på kycklingbröst om du planerar att använda det som bete.

 1. Hamburgare

Globs av kokt eller rå hamburgare kan vara effektivt bete. Liksom kycklingbröstet, se till att det är helt utan kryddor – även om fisk tycker att persilja är attraktivt.

Nio andra matalternativ att använda som bete för din fisketur

Det fina med att använda lunchkött till ditt bete är att du inte behöver vara orolig över den typiska frysningstiden på tre månader innan du använder det. Det är om du inte planerar på samma lunchkött till dina smörgåsar. För att undvika brännskador i frysen, frys inte lunchkött du ska äta i mer än 3 månader.

Nu … Tillbaka till fiskbete.

 1. Konserverat kött

Det första som naturligt kommer att tänka på är det urgamla standby-läget – SPAM. Detta fungerar bra oavsett om du skär den i bitar eller rullar den till bollar.

Andra alternativ för kategorin konserverat kött kan vara:

 • Wienkorvar. De är lätta att skära i små bitar och håller sig bättre på kroken än de flesta mjuka lunchkött.
 • Små räkor. Fiskar älskar dessa – det är en delikatess som de har svårt att motstå.
 • Sardiner. Ja, fisk tycker att sardiner är en underbar njutning.
 • Ostron. Bonusen är att den gummiliknande strukturen hos dessa konserverade skaldjur hjälper dem att hålla sig till din krok.
 1. Jordnötssmör

Nej, det är inte troligt att en klot jordnötssmör stannar kvar på din krok, men… om du gör en tjock jordnötssmörssmörgås, blir brödet kommer hjälpa dig att enkelt bete din krok.

  Varför har fiskespön korkhandtag?

Dricks: Överväg att använda mycket gammalt bröd, och du kommer att ligga före kurvan för enkel krokbetning.

 1. Konserverad majs

Konserverad majs är det viktiga i den här. Fisk föredrar att jaga den konserverade majsen snarare än färsk eller fryst. Fyll din krok med tre eller fyra majskärnor, så är du redo att gå.

Dricks: Har du någonsin varit på ett fiskkläckeri vid utfodring? Eller så kanske du har varit vid sjön och har sett fiskarnas kärlek att jaga insekterna som lyser på vattnet i skymningen.

I enlighet med det konceptet, om du kastar ut en handfull majskärnor i vattnet innan du skickar in din betekrok, kommer du att ha ”primat pumpen” så att säga. Fisken kommer att vara redo att sluka din majsladdade krok.

 1. Ost

Det spelar ingen roll om du föredrar att plocka upp en vass cheddar, en limburgare som kräver en klädnypa på näsan, eller en vaxartad processad ost har visat sig vara ett mycket framgångsrikt bete för att nå din gräns.

 1. Kycklinglever

Havskatt och randig bas kan inte motstå doften av kycklinglever. Den röda färgen hjälper också till att locka fisk i det grumliga vattnet.

 1. Köttbullar

Detta är ett snabbt tag och gå-alternativ. Du kan snabbt hitta köttbullar i frysavdelningen hos din livsmedelsbutik. När du kommer till ditt favoritfiskehål, bryt helt enkelt köttbullarna i fjärdedelar, så är du redo att släppa din lina i vattnet.

 1. Russin

Vissa experter säger att i synnerhet gyllene russin är oemotståndliga – särskilt för havskatt. De attraheras av den ljusa färgen, och russinen börjar jäsa när de sitter på din krok i vattnet. Doften drar fisken ungefär som ett barn dras till den förbjudna kakburken.

 1. Mini Marshmallows

De är inte bara för din varma choklad längre. Minimarshmallows bär en söt doft som Bluegill och vissa andra arter av solfisk inte kan motstå.

 1. Tvål
  Bör du bära ett halsband för motocross och smutscykling?

Du läste rätt. Oparfymerad tvål har använts som effektivt fiskebete i århundraden. Du kan till och med använda en bit av din egen hemgjorda oparfymerade luttvål.

Dricks: Det är viktigt att notera att öring egentligen inte är köttätare. Du kommer att klara dig bättre med ost, bröd, marshmallows eller frukt när du försöker reta antingen regnbåge eller öring.

Fler tips för fiskbete

 • Fiskar är mycket känsliga för lukten av mänsklig hud. Innan du betar din krok, sätt antingen handskar på händerna eller gnugga fiskolja på händerna. Båda alternativen kommer att dölja din doft och hjälpa dig att locka fisk mot din bete krok.
 • Vissa matbaserade beten är lite känsligare än andra, så de kanske inte är det mest effektiva valet för lång- eller distanskast eftersom du kan förlora dem i kastningsprocessen.

När du förbereder din redskapslåda för ditt nästa äventyr, kom ihåg att det ofta är ett alternativ att gräva i din trädgård efter färska maskar, men det behöver inte vara den enda typen av bete du överväger. Det finns flera typer av bete du kan använda direkt från ditt skafferi eller livsmedelsbutik som hjälper dig att få din dagliga fångstgräns.

Sammanfattningsvis

Fiske är ett tidsfördriv som många ägnar sig åt bara för glädjen att uppleva naturen, tystnaden och ensamheten. Ibland kommer dock de där irriterande fiskarna inte att lämna din lina ifred.

Oavsett om du fiskar för att fånga kvällens middag eller övar på att fånga och släppa för att tillfredsställa vinsten, har du flera alternativ för att erbjuda en frestande njutning till dessa ibland svårfångade varelser. Och du behöver inte springa till betesaffären för att komma igång!