Kan du förkorta en landhockeyklubba?

I spelet landhockey är pinnens längd allt från 28 tum till 38 tum. Med ett 10-tums mellanrum mellan genomsnittliga sticklängder, kanske du har bestämt dig för att du hellre vill att din sticka är på den kortare sidan än den längre sidan. Kan man förkorta en landhockeyklubba förutom att köpa en ny?

Du kan förkorta en landhockeyklubba, antingen med hjälp av ett proffs eller genom att själv skära ner pinnen. En kortare sticka kan vara fördelaktigt eftersom du redan brukar böja dig framåt när du slår bollen. Som sagt, vissa spelare säger att stickan har en styvare känsla som påverkar spelet.

I dagens artikel kommer vi att diskutera dina alternativ för att förkorta en landhockeyklubba och sedan fördjupa oss i för- och nackdelarna med att göra det. När du är klar med läsningen borde du inte ha några problem med att avgöra om det är rätt drag för dig att spela med en kortare landhockeyklubba.

Kan du få en landhockeyklubba förkortad? Hur?

Som vi berörde i introt, om du inte är nöjd med längden på din landhockeyklubba, behöver du inte kasta ut dina pengar tillsammans med pinnen. Du kan anpassa längden på pinnen.

Du har två alternativ för detta: att göra det själv eller betala för en professionell tjänst.

Att gå till proffsen behöver inte vara vansinnigt dyrt. Efter lite surfande på nätet såg vi några pinnförkortningstjänster som började så lite som $15. Du kommer att spendera mer pengar på en del av din skyddande landhockeyutrustning än du skulle göra för att förkorta din klubba.

När du går till ett proffs, vad innebär deras process? Experten kommer att använda vissa verktyg för att minska längden på din landhockeyklubba. Utrustningen som krävs är mestadels elverktyg, men inte uteslutande, inklusive en liten borr, ett skruvstäd eller geringslåda, en kniv, elektrisk tejp av plast, ett måttband, en kanallåstång och en bågfil med hårdmetallblad.

De kommer att fråga dig vilken längd du vill att din landhockeyklubba ska ha, mäta ut den och klippa den på lämpligt sätt. De flesta företag eller proffs som erbjuder förkortningstjänster för landhockeyklubbor kommer vanligtvis bara att arbeta med kompositklubbor.

En sammansatt hockeyklubba är gjord av en kombination av kolfiber, Aramid, Kevlar och glasfiber. Det är därför ett proffs behöver elverktyg för att skära hockeyklubban, eftersom denna tuffa kombination av material inte är lätt att tränga igenom.

  Hur snabbt är en Zip Line-resa?

En professionell hockeyklubbaförkortningstjänst kommer bara att skära ner din klubba så mycket. Om din pinne är 36,5 tum kan du kanske få den reducerad till 35 tum lång. Det är en och en halv tum bort och tillräckligt för att göra stor skillnad i din spelstil.

Om din landhockeyklubba är 38 tum kan den professionella servicen ta en tum av så att klubban är 37 tum.

Det finns en anledning till att proffsen sätter en gräns som denna. När din stick är för kort ökar dess styvhet till en sådan grad att stickan är praktiskt taget oanvändbar.

Hur man förkortar din egen landhockeyklubba

Du kunde inte hitta några förkortningstjänster för landhockeyklubbor nära dig, så du bestämde dig för att göra det själv. Med en bågfil kan du skära och tärna dig till en sammansatt landhockeyklubba med en lämplig längd.

Vi måste dock varna dig för risken för skada. Även om du inte arbetar med elverktyg, kan även en bågfil vara förstörd om du inte är försiktig!

Med den varningen ur vägen, här är stegen du följer när du kortar en landhockeyklubba.

Steg 1: Ta av hockeytejpen

Om du läser vårt inlägg om att tejpa hockeyklubbor kan du ha gjort samma sak med din landhockeyklubba. Förlåt att säga, men nu måste allt band lossas. Packa upp den och kasta sedan bort tejphögen, eftersom den inte fastnar igen.

Om din hockeyklubba har några tejprester kvar på den, kan du vanligtvis bli av med den med lite varmt vatten och ett par klick diskmedel. Du vill inte lämna kvar resterna intakt eftersom om bågfilen fastnar på ett klibbigt område på hockeyklubban kan du tappa kontrollen över sågen och skada dig själv.

Steg 2: Bestäm din nya pinnelängd

Som vi nämnde vill du inte ta bort för mycket längd från din landhockeyklubba, eftersom din spelnivå då kommer att påverkas. Det är därför det här nästa steget är så viktigt. Det är dags att mäta den nya längden på din landhockeyklubba.

För att göra det, ta på dig dina landhockeyklossar och ta tag i din käpp. Lägg den framför dig så att pinnens tå är på marken eller golvet. Använd ett måttband, börja vid skaftet och gå rätt till där stickan nuddar botten av hakan.

  Behöver du ett liggunderlag när du backpackar?

När du hittar den punkten, ta en penna och gör en linje på pinnen. Använd sedan ditt måttband igen för att mäta ungefär en tum högre än där pennlinjen är. När du hittar detta mått, skapa en stor, fet linje med en permanent markör. Det är här du ska skära pinnen.

Varför den extra tum? Du ger dig själv lite rörelseutrymme. Om du gillar längden på din hockeyklubba efter att ha klippt där den permanenta markeringslinjen är, så bra! Om du inte gör det kan du alltid klippa pinnen igen till där pennstrecket är.

Steg 3: Ta av ändlocket

På skaftets spets sitter hockeyklubban. Detta måste lossna också, så ta hand om det härnäst.

Steg 4: Börja klippa

Du måste säkra landhockeyklubban så att den inte rör sig när du skär den. Vi rekommenderar att du använder ett träbearbetningsbord med skruvstäd eller klämmor för detta.

Om du inte har tillgång till ett träbearbetningsbord, fråga då en vän, granne eller familjemedlem som har om du kan låna deras bord i en timme eller två.

Med landhockeyklubban säkert på bordet, börja klippa den permanenta markörlinjen på pinnen. Du kanske vill linda ett lager maskeringstejp runt linjen för att göra det svårare för bågfilen att skära högre eller lägre, men det är upp till dig.

Nyckeln till att skära rent med en bågfil är att vara säker på dina slag. Kortare slag är bättre än bredare. Det kommer att ta dig längre tid att ta dig igenom hela skaftet på hockeyklubban, men resultatet kommer att se mycket snyggare ut.

Steg 5: Ta bort stickan från skruven och testa den

När du har klippt av så mycket av din landhockeyklubba som du önskar, ta sedan bort klämmorna eller skruvarna, ta pinnen från träbearbetningsbordet och dra av maskeringstejpen. Sätt på ändlocket igen och tejpa om pinnen som du vill ha den.

Prova din sticka lite. Känns det bra? Gillar du den nya längden bättre? I så fall är du klar. Om du bestämmer dig för att pinnen fortfarande kan använda en del arbete, kan du upprepa stegen ovan och skär ner till pennlinjen den här gången.

  13 perfekt slädeplats nära Detroit

För- och nackdelar med att förkorta en hockeyklubba

Låt oss sedan titta närmare på fördelarna och nackdelarna med att minska längden på en landhockeyklubba.

Fördelar

Stöder din naturliga spelställning

Vi pratade kort om detta i början av artikeln. När du spelar landhockey böjer du dig naturligtvis framåt när du skjuter bollen, gör det mål som gör matchen och skickar bollen till en annan spelare.

En kortare hockeyklubba gör det lättare att komma in i den positionen, eftersom pinnens längd skulle behöva böjas lite mer ändå.

Kan hjälpa om du är kortare

Landhockeyspelare är vanligtvis inte alla lika långa. För en kortare spelare kan det vara svårt att använda en stor landhockeyklubba. De tycker att pinnen är för otymplig, vilket påverkar deras teknik och i slutändan handikapp dem som spelare.

När du väl har klippt ner en pinne kortare borde du känna dig mycket mer bekväm med den. Du kanske till och med börjar vinna fler spel!

Nackdelar

Mindre längd är lika med mindre hävstång

När du spelar landhockey behöver du kraft för att göra framgångsrika skott. En kort pinne minskar utrymmet mellan dina händer, vilket i sin tur kan minska din hävstång jämfört med spelare som har en längre pinne.

Förlusten av kraft kan göra att bollen inte rullar in i mål. Dina passningar till andra spelare kan också fångas upp av motståndarlaget, vilket är frustrerande.

Din pinne kommer att kännas styvare

Den överlägset största risken med att minska längden på din landhockeyklubba är stelhet. Även om du tar bort en halv tum eller en tum kommer det att framkalla stelhet. Att skära av en och en halv tum till två tum kommer att göra din landhockeyklubba ännu styvare.

I vissa fall kanske styvhet inte är det värsta, men som vi sa, om du skär av för mycket kommer du snabbt att få en pinne som är för styv att leka med.

Slutgiltiga tankar

Att förkorta en landhockeyklubba är ett alternativ som spelare kan använda om de känner att deras klubba inte matchar deras längd eller på annat sätt hindrar deras spel. Oavsett om du använder professionella tjänster eller gör det själv, kom ihåg att om du klipper din hockeyklubba för kort blir den så styv att den inte går att spela!