Kan du flytta ett litet hus utomlands?

Att ha ett litet hus är perfekt för den ivrige äventyraren, och det kan bli nödvändigt att tänka på att ta med ditt lilla hus utomlands för att fortsätta dina utlandsresor. Nästa fråga som du kommer att ställa är ”kan jag faktiskt ta med ett litet hus utomlands?”

Så, kan du flytta ett litet hus utomlands? Det är möjligt att skicka ett litet hus utomlands men svårt. Det finns många hinder på släptåg. Du måste ha rätt pappersarbete och specialutrustning för att få ditt hem över gränserna till ett annat land. Det enklaste sättet att transportera ditt lilla hem är om det ursprungligen är byggt i en fraktcontainer.

Även om det finns många faktorer att kämpa med, kan det vara väl värt ansträngningen att skicka ditt lilla hem över havet! Du måste överväga landets lagar, byggregler och tillstånd som måste behandlas för att ditt hus ska kunna gå igenom. Det är många saker som behöver gå in i planeringen av ditt nästa äventyr utomlands.

Tiny Homes utomlands

Det finns inget som att ta med sig en liten bit hem vart du än går. Jag antar att i småhusvärlden är det bättre att bara ta med hela huset istället och bespara dig besväret med att välja.

Detta är den bästa sättet att leva för många människor eftersom det ger dem friheten att röra sig och alltid ha sitt hem med sig. Det är också ett bra val för de miljömedvetna individerna som inte behöver massor av utrymme för att leva lyckligt.

En svårighet som småhusägare kan stöta på är viljan att åka utomlands med sina hem. Detta är enkelt nog med korrekt planering, tillstånd och utrustning, men det finns fortfarande många problem att övervinna.

Att transportera ditt hus är högsta prioritet eftersom vi behöver att huset är fysiskt närvarande för att kunna använda det. Att välja att bygga ett litet hem enligt de specifika standarder som gör det enkelt att överföra på en båt är ett alternativ.

  Hur mycket vatten ska jag ta med till campingen?

Om du redan äger ditt lilla hem, måste du förbereda det för resor och meddela behörig myndighet att du kommer med det. Jag förklarar alla dessa problem ytterligare i avsnitten nedan.

Litet hus i en fraktcontainer

Om du är ny på det lilla husrevolutionen och vet att du kommer att gilla att resa utomlands, kanske du vill överväga att bygga ditt lilla hus i en fraktcontainer.

Jag har märkt att många föredrar den här transportmetoden eftersom behållaren redan följer de korrekta koder och riktlinjer som krävs för utlandsresor.

En fraktcontainer har redan rätt mått och följer de riktlinjer som företaget kräver. Att välja att bygga ditt lilla hem på detta sätt kan frigöra några av de allmänna bekymmer som kretsar kring den fysiska transporten av ditt hem. Detta är i slutändan ett personligt val som måste tillgodose dina egna behov och önskemål så att du känner dig så mycket hemma som möjligt.

Några vanliga klagomål med denna form av småhus är att takhöjden är lägre än vad många vill ha. Det är inte heller lika intressant ett utrymme att skapa till ett hem. Det kan dock vara precis det du behöver för din ständiga resa.

Roll On/Roll Off Frakt

Ditt lilla hus måste flyttas via containerfartyg för att få det till det land du väljer. Professionella rederier har ett ”roll-on, roll-off”-erbjudande som gör att du enkelt kan ta ditt lilla hus på och av båten. Det kallas detta eftersom de bokstavligen kommer att köra ditt lilla hus på fartyget och sedan köra iväg det när det har nått din destination.

Detta låter enkelt och genomförbart, men vi måste se till att följa alla fraktpolicyer innan vi bara kan göra det.

Inte alla fraktbolag tillåter dig att göra detta med ditt lilla hem eftersom det är så nytt. Så länge du har ett fordon kopplat som kan flytta bostaden på och av kan du hitta ett företag som hjälper dig.

  Hur stor fisk kan en drönare dra in?

Ett företag som jag har hittat som annonserar för leveranser av små hem heter Transcend. De är specifika för små hem och går mot många olika länder inklusive:

  • Europa
  • Afrika
  • Mellanöstern
  • Australien, Asien
  • Latinamerika

Många professionella rederier har gått bort från strikta ”enbart bil” Roll-on/Roll-off-policyer. De flyttar nu med glädje bilar, utrustning, husbilar etc. Kolla med några fraktbolag för att ta reda på deras policyer och priser för att hitta den som är bäst för dig!

Regler/föreskrifter i andra länder

Beroende på vilket land du är på väg till kan det finnas bestämmelser som du måste följa. Vissa europeiska länder har strikta byggregler som kan göra det nästan omöjligt för dig att bo inne i ditt lilla hem.

Många erfarna småhusägare förklarar svårigheterna med att försöka hitta kompatibla avlopps-, vatten- och elanslutningar. Intensiv forskning om det specifika land som du planerar att ta ditt hem till krävs för en fredlig övergång.

Vissa av problemen, som kompatibilitet, kan lösas om du bara tar dig tid att bekanta dig med din destinations regler, koder och utrustningstillgänglighet.

Du kan också behöva ha tillstånd för din bostad vid ankomst.

Transportera dina tillhörigheter

När du väl har hittat ett sätt att säkert ta dig hem till ditt önskade land, måste du förbereda hemmet för resor. Vissa fraktbolag, beroende på vilket du väljer, tillåter inte personliga föremål att stanna inne i fordonen som flyttas.

Det här är inte trevligt att höra när du bokstavligen flyttar allt du äger, men det kan vara nödvändigt att ta bort dina saker före leverans. Småhusspecifika företag, som är få och långt emellan, kan ha andra regler än vanliga rederier om hur man hanterar dina personliga föremål.

I vilket fall som helst måste du säkra ditt hem innan du reser. Att se till att allt du får lämna i ditt lilla hem stannar kvar är viktigt både känslomässigt och ekonomiskt.

Du kommer att vilja sätta lås på dina skåp för att hålla dem från att svänga upp under transport. Du vill säkert stuva undan alla tillhörigheter du får ha ombord.

  Saker att veta innan du Zipline för första gången

Nyckelidén att ta bort är att säkra allt som rör sig! Du vet aldrig vad som kommer att hända under transport eller resor, och ingen vill öppna upp ett litet hem som har alla sina inälvor på måfå uppträdda i rummet.

Amazon säljer små hus

För er som ännu inte har ett litet hem men hoppas kunna få ett snabbt och använda det för att resa, det finns en lösning på era problem! Ingen av oss kommer att bli chockade när vi hör att Amazon nu sysslar med försäljningen av små hus.

Som jag tidigare nämnt rekommenderas det att bygga ett litet hem i en fraktcontainer om du planerar mycket utomlands. Amazon har hittat en lösning på gåtan och gett ett sätt att få anpassade hem online.

Följ detta länk till Amazons containerhem, små huserbjudanden. Detta kan vara eller inte vara den riktning du väljer att gå i, men kan hjälpa dem som inte vet var de ska börja på sin resa med att köpa sitt första bärbara lilla hem.

Relaterade frågor

Vilka stater tillåter små hem? Om du har rätt pappersarbete och följer reglerna när du bygger ditt lilla hem, bör du kunna flytta till vilken stat som helst. Några av de mest populära staterna där små hem har blomstrat inkluderar: Kalifornien, Colorado, Florida, Massachusetts, Michigan, New York, Oregon och Texas.

Behöver jag tillstånd för ett litet hus? Du behöver tillstånd för ett litet hus oavsett storlek eller plats. Oavsett om du flyttar runt i USA eller utomlands till ett annat land, måste du skaffa rätt tillstånd för att göra ditt hem livskraftigt. Inte alla stater, och inte alla länder, har samma krav på ett litet hus, så du kommer att behöva göra mycket forskning om den specifika platsen du tittar på.