Kan du flytta en timmerstuga till en annan fastighet?

Människor älskar att bygga sina egna timmerstugor, oavsett om det blir deras kontor, ett friggebod eller till och med en rekreationsflykt på en annan fastighet. Men när man bygger något sådant blir man ofta fäst vid sitt eget skapande. Det är helt normalt!

Kan man flytta en timmerstuga till en annan fastighet? Du kan flytta en timmerstuga, beroende på hur permanent placerad strukturen byggdes för att vara. Om strukturen inte är satt i marken och är på den mindre sidan, bör det inte vara för svårt att flytta den till en annan plats.

Jag kan inte bara berätta att det är möjligt, naturligtvis beroende på hur strukturen byggdes, utan jag kan också berätta hur du kan göra det själv.

Är det verkligen möjligt?

Det är möjligt att flytta din timmerstuga, så länge den inte är inbyggd i marken.

Många timmerstugor är byggda på ett sådant sätt att golvet inte är en cementplatta inbäddad i marken, utan istället ett upphöjt golv eller underlag för att ta bort översvämningsrisken. Denna typ av struktur är oftast bra för att flytta byggnaden till en annan plats.

Denna strukturella typ är bra att flytta eftersom den kan plockas upp utan att förstöra eller ta ner husets struktur. Du kanske bara behöver dela upp kabinen i rum för att göra förflyttningen enklare och helt enkelt sätta tillbaka dessa olika bitar senare.

Om hytten är byggd på en markinbäddad bas kan den dock inte flyttas eftersom att försöka plocka upp den skulle kräva att strukturen förstörs helt, vilket skulle förstöra hytten och göra den orörlig och oförmögen att sätta ihop den igen.

Därför är det möjligt att flytta en timmerstuga, men ett mer bestämt svar beror helt på stugans struktur, storlek och konstruktion för att veta om den enkelt kan flyttas utan att förstöra strukturen helt.

Hur kan du flytta en stock Cabin?

För att flytta en timmerstuga skulle jag definitivt rekommendera dig anlita någon för att göra denna skrämmande och farliga uppgift åt dig För att säkerställa korrekt säkerhet och uppställnings- och nedtagningsåtgärder vidtas.

När du flyttar den här strukturen måste du först se till att den är liten och hanterbar att flytta. Om den är större kan du alltid separera hytten med rum eller bitar för att hjälpa den att passa bättre på den nödvändiga släpvagnen.

  Varför kostar sida vid sida så mycket?

Det första du behöver göra är att se till att hytten inte är inbäddad eller inbyggd i marken, och om den inte är det måste du arbeta med att stärka eventuella fritt flytande väggar eller områden där en vägg eller tak ska vara. Utan att spänna saker riskerar du att bitarna går av.

Därefter måste du sätta strukturen/strukturerna på domkrafter och sakta arbeta den på länkhjul eller tankrullar så att du kan flytta den till släpet.

När alla nödvändiga hjul är säkrade och placerade måste du skjuta strukturdelen på släpet. Ta pauser för att justera och byt ut hjulen under strukturen för att se till att ingenting går sönder på grund av obalans.

Innan du börjar skjuta din timmerstuga måste du notera eller ta bort eventuella hinder eller skräp som är i din väg mot släpet. Du måste också se till att alla hjulen är vända åt rätt håll.

När du väl har fått kabinen (biten) bakom släpet behöver du domkrafter för att lyfta upp den tillräckligt högt för att glida på själva släpet. När byggnaden eller rummet har flyttats över släpet på rätt sätt och i ett bra läge, ställ långsamt ner det på släpet för att spännas fast och förbereda för färd.

Du kommer att behöva spänna fast strukturen och sätta plast eller annat skyddande material runt fönstren för att säkerställa deras säkra färd också.

När allt är säkert och säkrat, kör långsamt denna struktur till önskad plats, var försiktig med att gå under broar och så och se till att strukturen förblir intakt.

Backa släpvagnen som håller strukturen nära den önskade platsen för kabinen och vänd i princip vad du gjorde för att få byggnaden på släpet. Använd husdomkrafter för att lossa den från släpvagnen och sedan svänghjul eller tankrullar för att flytta den till önskad plats.

  9 tips för att hålla dina golv rena i stugan

När du väl har kabinen på önskad plats kan du börja använda mindre domkrafter för att ta ut hjulen under strukturen och placera den ordentligt. Låt proffs också hjälpa dig att sätta ihop det igen för att säkerställa att allt håller sig uppdaterat och är säkert att använda.

Ett annat sätt att flytta en stuga?

Vissa små hytter är helt enkelt låsbara väggar. Att flytta dessa typer av stugor är mycket enklare och mycket föredraget framför att försöka skära isär och flytta en gammal stuga som förklarats ovan. Det är också mycket lättare att göra på egen hand utan att anlita professionell hjälp.

För att flytta en av dessa enkla strukturer behöver du helt enkelt ha vänner eller familjemedlemmar som hjälper dig att låsa upp och demontera väggarna, taket och golvet i din stuga. Efter att ha gjort det kan du sedan placera dessa bitar försiktigt på en släpvagn för resa.

jag skulle rekommendera placera packning/flytta filtar mellan de olika delarna av denna struktur så att de andra bitarna inte repar och förstör varandra. Det kommer att bidra till att förhindra en hel del annars oundvikliga flyttskador som kan uppstå.

Se till att alla dessa bitar är fastspända säkert och hårt och sedan är du redo för resan.

Var försiktig när du transporterar dessa delar så att du inte är en fara för andra på vägen. Kör långsammare och så långt över som möjligt och fortfarande lagligt för att se till att andra bilar säkert kan ta sig runt dig osv.

När du anländer till önskad plats, dra försiktigt släpvagnen så nära hytterna som möjligt och ta sedan ut bitarna ur släpet och sätt ihop din lilla kabin. Se till att allt är korrekt monterat enligt de specifika anvisningarna som ges med din struktur för att säkerställa att det är en säker bostad att vara i.

Vad kan jag göra med en liten stuga på min bostad?

När din stuga har monterats på ett säkert och korrekt sätt kan du gärna renovera din nya lyxutrymning hur du vill! Ljust färgade gardiner och en kärleksstol under fönstret? Ja tack! Skön mysig säng att krypa ihop i eller en läshörna i hörnet? Fan ja! Kanske till och med måla väggarna i en ljus färg för lite roliga, snygga flänsar!

  Den genomsnittliga kostnaden för Zipline

Du kan till och med förvandla din lilla stuga till ett hemmakontor om du så önskar. Sätt ett fint skrivbord och kanske ett snacksskåp och några kontorsstolar och voila! Mysigt hemmakontor klart!

Om du har barn kan du till och med förvandla din söta stuga till deras lekstuga! Fyll den bara med deras söta leksaker, matchande gardiner och en matta och en söt stenstig som leder upp till dörren. Du kan kanske till och med sätta ett sött litet skoställ precis innanför dörren så det blir mindre röra att städa upp senare från smutsiga skor också! Sedan kan dina barn leka i ett säkert utrymme utan att förvandla ditt hem till en krigszon av utspilld lego att kliva på eller klä upp kläder som kastas över alla möbler.

Eller kanske istället, ett trevligt ställe att förvara alla dina coola trädgårdsredskap och knep? Underbar! Eller så kan du till och med använda den som en liten hemlig vrå att gömma sig i någonstans vid din trädgård. Hur coolt skulle det vara? Möjligheterna är oändliga!

Njut av din lilla stuga på din nya bostad eller annan plats! Oavsett vad du bestämmer dig för att göra med den kan du behålla den var du än rör dig och göra vad du vill med den!

Relaterade frågor

Hur mycket kostar det att flytta en timmerstuga? Beroende på vilket företag du använder, om du väljer att göra det, vilket jag starkt rekommenderar, är startkostnaden runt $12 till $16 per kvadratfot för att flytta strukturen.

Behöver du tillstånd för att flytta din timmerstuga? Jag tror inte att du behöver tillstånd för att flytta din timmerstuga, men jag skulle kolla med dina lokala stadsregler och anlita en professionell flyttfirma för att göra det här jobbet åt dig så att allt görs ordentligt och säkert.