Kan du flyta på ett liggunderlag?

Jag blev lite chockad efter att ha köpt mitt första uppblåsbara liggunderlag. Det såg ut och kändes som en väldigt dyr poolflotta. Du inser snart att det är mycket mer hållbart/bekvämt, men det får dig att ställa en enkel fråga. Kan du flyta på ett liggunderlag?

Ja, du kan flyta på ett uppblåsbart liggunderlag, men jag rekommenderar det inte. De är mycket dyra och håller inte tillräckligt med luft för att flyta bekvämt på vattnet. Skumgummi och självuppblåsande dynor flyter också, men de kan inte bära vikten av en genomsnittlig vuxen.

Campare/backpackers är ett innovativt gäng. Vi vill alla få ut det mesta av vår campingutrustning, men några idéer är bäst att lämna på ritbordet. Ett liggunderlag kan flyta, men jag ska förklara några anledningar till varför det kanske inte är en bra idé.

Kan du flyta på ett liggunderlag?

Så kan jag använda ett liggunderlag som flyte? Ja, ett uppblåsbart liggunderlag flyter på vattnet, men det betyder inte att det är en bra idé. En snabb resa till din lokala Walmart eller Dollar Store kommer att ge dig ett bättre flyt för cirka $ 5. Försök att inte använda ett skum eller självuppblåsande liggunderlag. Låt mig beröra några grunder.

  • Varaktighet: En självuppblåsande liggunderlag av hög kvalitet kostar vanligtvis 100-150 dollar. Vill du verkligen riskera den typen av pengar när du kan köpa en poolfloat i dollarbutiken.
  • Hållbar: Uppblåsbara liggunderlag är förvånansvärt hållbara och lätta att reparera. Den skulle förmodligen stå i en pöl, men att flyta i en flod är riskabelt. Din pad kommer så småningom att fastna av en pinne eller dra på botten. Är det en risk du är villig att ta?
  • Lätt att fylla: Detta är både en fördel och en nackdel med liggunderlag. De är designade för att fyllas utan pump. Så de är så mycket lättare att blåsa upp än din typiska poolflotta.
  • Inte mycket luft: Uppblåsbara dynor rymmer inte mycket luft. Det är därför de är så lätta att fylla. Du behöver inte ens en pump för att fylla din väska. Allt som behövs är en lätt pumppåse (dessa saker).

Jag har hört talas om att använda poolflottor som liggunderlag, men inte tvärtom. Jag tänkte aldrig ens på det förrän jag nyligen åkte på en tubtur i mitt lokala kajakliveri. Vi flöt nerför en flod och jag såg ett par på sin flod som flöt nerför floden Neoair Xlite liggunderlag.

Så självklart kan du flyta på ett liggunderlag, men det kanske inte är den bästa idén. Låt mig börja med att säga att flytande på ett liggunderlag är en dyr satsning. Ett uppblåsbart liggunderlag är lättare och mycket mer hållbart än din typiska poolflotta, men den kommer säkert att slita om du inte är försiktig. Poolflottor är designade för att tåla stryk. Uppblåsbara liggunderlag går lätt sönder.

Som sagt, det finns en stor skillnad. Uppblåsbara kuddar är designade för att blåsas upp snabbt/enkelt så att de inte rymmer så mycket luft. Det är bra för att sova och lätt att använda, men det kommer inte att få den bästa poolen att flyta. Du kan nog inte ligga på längden på flötet, men du kan ändå slappna av i mitten.

Använd inte en skummadrass

Det finns två huvudsakliga skäl att undvika att använda skummattor. En skummadrass är inte tillräckligt tjock för att bära vikten av en vuxen och skummet kan absorbera vatten (beroende på kudden). Innan du kastar din dyna i poolen, låt mig förklara varför vissa kuddar absorberar vatten.

Titta på Thermorest Ridgerest (min favoritskumkudde) liggunderlag som ett snabbt exempel. Den använder en stängd celldesign, som är mer hållbar än vanlig skum och vattentät. Vattentätning är mycket viktigt eftersom skumkuddar bärs på utsidan av din väska.

Tänk nu på den typiska militärutfärdade skumkudden (dessa kuddar) du ser hela tiden. Det här är bindorna du ser i varje militär överskottsbutik och loppis. De använder en öppen celldesign, vilket gör dem billiga/bekväma, men de är inte vattentäta. Kasta en av de där kuddarna i vattnet och du kommer att bära 70 pund vattendränkt dödvikt.

Självuppblåsande kuddar kan fungera

Självuppblåsande liggunderlag kan fungera som flyter, men det beror på din kroppsvikt. Tänk på hur självuppblåsande liggunderlag fungerar. Skummet expanderar när du öppnar påfyllningsventilen och låter luft dras in i dynan. Toppa det med några andetag och du har en bekväm kudde.

Det kommer säkert att flyta, men självuppblåsande kuddar använde skum med öppna celler. Så det kommer att fungera, men du är helt skruvad om det någonsin skulle bli en läcka. Om det någon gång uppstår en läcka, kommer du att sluta med en röra med vatten.

Var inte dum!

Detta kan tyckas självklart vid det här laget, men jag rekommenderar starkt att du köper en poolflotta. Du kan alltid hitta en billig poolflotta i din lokala Walmart- eller sportbutik. Att förvara en flöte kan vara jobbigt, men det blir en mycket bättre upplevelse.

  Hur täpper man igen ett Sawyer vattenfilter?