Kan du flyga en paramotor till en annan stat?

Att flyga en paramotor är ett av de mest spännande sätten att ta sig runt. Att se marken under och himlen ovanför är något som bara tar andan ur dig. Men du kanske undrar om du kan flyga cross country i en paramotor. Kan det här tygstycket ta dig någonstans långt bort, som alla drömmer om att uppleva?

Kan du flyga en paramotor till en annan stat? Du kan flyga en paramotor till en annan stat, eller till och med över flera tillståndslinjer. Det är både möjligt och lagligt. Många faktorer kan påverka en paramotorresa i längdåkning, inklusive din hastighet, vald rutt, utrustningsräckvidd och måldestination.

I slutändan är det en fantastisk upplevelse att resa långa sträckor över flera stater. Det finns till och med en extrem, 1 000 mil lång paramotortävling som kallas Icarus. För dem som är mycket hängivna att flyga sin paramotorcross-country, är detta lopp en brådska.

Vinnaren av Icarus-trofén är någon som har vunnit en bana på 1 000 miles i en paramotor, med vaga instruktioner som vägleder honom.

Om det här låter som du kan det hända att du har kul när du genomför ditt flyg till en annan stat. Men kom ihåg att du inte skulle flyga en paramotor till en annan stat eftersom det är det snabbaste eller mest glamorösa sättet att ta sig dit.

Detta är definitivt inte fallet.

Du är förmodligen här för att du är en riktig nöt som jag, och du vill försöka flyga en lång sträcka. Om du är intresserad av hur flygande längdåkning ser ut kommer jag att gå igenom det här.

Nedan är de viktigaste faktorerna att tänka på när det gäller att flyga längdåkning. Din hastighet, bränsleräckvidd och flygbara timmar kommer att spela en betydande roll för hur långt du kan komma på en dag.

Känn din rutt

Så här är du. Du funderar på att flyga långt. Kanske till en annan stat. Du måste förstå att det här inte är samma sak som de kortare fritidsflygningarna du har över din hemstad.

Du måste känna din rutt som din egen bukkappa. Ta dig tid att lära dig om platserna och landmärkena längs vägen. Gör planer för eventuella tanknings- och matställen. Eftersom vädret är en så avgörande faktor för hur långt du kan komma på en bensintank, planera att ha lite flexibilitet om var du ska tanka.

Förbered dig också på det värsta. Planera din rutt längs en stig som är åtminstone något nära civilisationen. Korsa aldrig vattensamlingar. Gör detta, och när du har en nödsituation (som alla kommer) kan du bättre få den hjälp du behöver, till exempel ett boende och mat i magen.

Förbered dig på det värsta.

Om du planerar din rutt längs en stig som är mitt ute i ingenstans, för att spara tid, så tar du inte en genväg, du tar en risk. Om vädret tvingar dig att hamna på jord, kan du tvingas ner på någon plats utan skydd och ingen mat för dig.

Så, planera din resa längs en rutt som är åtminstone delvis bebodd.

Fart

Din faktiska markhastighet när du flyger en paramotor beror på många faktorer, såsom vind, hur hårt du kör motorn, etc., Det är ganska svårt att beräkna din markhastighet om du inte har en GPS (som du bör ha om du flyger över land).

  Hur man övervinner rädsla för rappellering i 3 enkla steg

Men generellt, med alla andra variabler inställda på neutral, och beroende på vilken typ av vingar du har, har paramotorer en topphastighet på cirka 40 mph, vilket är ungefär hälften av hastigheten som standardbilar uppnår på mellanstatlig väg.

Om du kör 80 miles per timme i en bil, tar en resa på 15 timmar dig ungefär 1 200 miles. Oavsett var du börjar är det definitivt tillräckligt långt för att få dig till ett eller två tillstånd.

Generellt sett har paramotorer en topphastighet på cirka 40 mph.

Om du är skärmflygning, kanske du kan komma i genomsnitt 35 mph, vilket inte skulle ta dig lika långt på en dag.

Men om du funderar på en paramotorflygning över land, är chansen stor att hastigheten inte är din motivation. Det finns de av oss som bara vill koppla av och se landet.

Kanske är det din dröm att bara ta det långsamt och ta in molnen, gårdarna, städerna och sjöarna. Även om du måste stanna med några timmars mellanrum för bensin, kanske du gillar att stanna och lära känna människorna var du än landar. Du kanske älskar att ta dig tid att finslipa dina flygfärdigheter, ta några fantastiska bilder eller göra några bra videor för YouTube.

Oavsett din anledning, vet att det finns andra som du. Men vet bara att folk inte gör det för att snabbt ta sig dit de ska. De gör det för sevärdheterna, dofterna och upplevelsen.

Räckvidd

Nästa stora sak att ta hänsyn till om du funderar på att ta en flygresa till en annan stat är räckvidden för din paramotor. Under perfekta förhållanden kan en paramotor köras i upp till 7 timmar. Men det finns aldrig perfekta förhållanden, åtminstone inte under 7 timmar i sträck.

Så vanligtvis kan paramotorer köras i cirka 5 eller 6 timmar utan att behöva tanka. Om vinden är till din fördel kan det vara mer. Men om vinden kommer mot dig, du kommer att bränna upp allt bränsle snabbt. Du får bara några timmar ur din bensintank.

Förutom de värsta förhållandena kan du få en ganska anständig räckvidd på din paramotor. Så om din mormor bor ute i Nebraska och du bestämmer dig för att det är dags att besöka igen, kanske du kan ta dig 150 mil utan att behöva tanka.

Men det beror helt på vinden och dina förmågor.

En sak du kommer att lära dig när du blir skickligare på paramotoring är att det finns små knep du kan göra för att öka din räckvidd. Tänk på det så här: har du någonsin sett paragliders? De är människorna som använder paraglidervingar, som vi gör, men utan motor.

De är helt på vindens nåd, men ibland kan de stanna på himlen i timmar. Om du någonsin besöker Salt Lake City på en klar dag, kommer du att se skärmflygare som drar fördel av draget som kommer från bergen och sjön.

Genom att dra fördel av den naturliga vinden kan paragliders till och med klättra högre utan en motor kopplad till dem!

En sak som paramotorister gör för att spara på bränslet och öka sin räckvidd är att lära sig att imitera paragliders. Du kan lära dig att känna vinden och använda den för att få maximalt lyft under dig.

  Hur man gör puderig snö klibbig

Du kan lära dig att läsa molnen, se åt vilket håll de rör sig och att dra nytta av vinden de för. Det bästa sättet att öka din räckvidd/gas körsträcka som paramotorpilot är att dra maximal nytta av vinden som naturen sänder dig.

Var en aktiv deltagare i hur ditt farkost flygs.

Ställ inte bara på motorns gas och glöm det. Var en aktiv deltagare i hur du flyger ditt farkost. Se hur små varv per minut du kan komma undan med och ändå gå snabbt framåt. Gå in där och ta ansvaret. Du är ju piloten.

Men efter alla knep i rockärmen finns det bara så mycket du kan göra. Du måste så småningom komma ner och fylla på tanken. Detta dikterar att längdflygare måste följa civilisationen i viss utsträckning.

Även om det skulle vara färre mil för dig att flyga i en rak linje till din mormor i Lincoln, kan du behöva följa en rad små städer i en annan riktning än du skulle flyga i en rak linje.

Dagsljus

Dagsljus är den stora begränsningen av paramotorik. Helt enkelt, du kan inte flyga när det är mörkt. Det är olagligt och det är farligt. På vintern betyder det att du har färre flygtimmar än på sommaren. Du har också mindre dagsljus att brinna, ju längre norrut du är.

Vilket innebär att om du menar allvar med att ta dig någonstans i en paramotor och inte har något emot att sitta fastspänd i en fallskärm hela dagen, kommer du att kunna flyga i 12-16 timmar per dag, beroende på var du befinner dig och tidpunkten för år.

Om du gör dina tankningsstopp så korta som möjligt kan detta ge dig en räckvidd på nästan 500 mil, om vädret är på din sida.

Väder

Paramotoring är en sport som är enkel och enkel kan inte göras när det är dåligt väder. Allt mer än en stel bris är en fara för dig när du flyger. Flera hundra mil på en dag är bara möjligt om vädret är på din sida under hela flygningen.

Om det inte är det, kommer du att vara på marken så länge som naturen kräver. Du är alltid utlämnad till vind och väder. Om du har turen kanske du befinner dig på marken i någon liten stad där du inte känner någon, och du kan spendera hela eftermiddagen med att få nya vänner.

Men om du hamnar mitt i ingenstans kommer du att bli vän med ingen. Du kommer att äta middag utan någon. Och beroende på om du planerat väl, kanske du inte äter middag alls. Bortsett från skämt, vädret är något du måste förbereda dig på.

Så, planera din rutt med det värsta i åtanke. Du måste ha backupplaner med backupplaner. Var ska du bo om du inte hinner på en dag?

Identifiera lämpliga platser på kartan innan du går. Vad kommer du att äta om du måste stanna på marken utanför en stad? Du bör ta med dig något att äta. Var beredd, och du kommer inte att bli rädd.

  Så här tvättar du kläder i din stuga utan el

Planera din rutt med det värsta i åtanke.

Kontrollera alltid vädret innan du åker, och inte bara från din startpunkt. Kontrollera vädret längs hela rutten. Dessutom, om du har en smartphone kan du spåra rörelsen av stormar som du inte såg komma när du väl är uppe i luften. Med hjälp av radarn på din favoritväderapp kan du se dåligt väder och planera i farten om du måste.

Du kan välja att antingen ändra rutt och gå runt det dåliga vädret, eller bestämma dig för ett bra ställe att stanna. Det är därför du planerar; du kan fatta välgrundade beslut om du måste fatta dem just nu. Kunskap är verkligen makt i situationer som dessa.

I allmänhet är det bättre att stanna upp och ta en paus innan vädret tvingar dig att komma ner. Om du väntar till sista möjliga minut innan det blir tråkigt att komma ner från luften, begränsar du ditt val av landningsplatser kraftigt.

Om du väntar är chansen stor att du inte har något val eller några bekvämligheter där du landar. Återigen, det är därför du planerade, så att du kan sätta dig själv i en bra position när du tvingas komma ner.

Ha en kompis

Du känner till regeln. Gå aldrig ensam. Att gå någonstans ensam är ungefär det värsta du kan bestämma dig för att göra. Oavsett hur smart du är, hur skicklig du är eller hur klart vädret verkar vara, är det aldrig en bra idé att åka ensam.

Nästan alla som dör när de backpackar eller jagar eller reser eller som blir attackerad av ett fjälllejon har en sak gemensamt: de gick ensamma.

Lita på mig; du kommer att känna dig tillräckligt ensam i luften helt själv under alla dessa timmar. Att ha en kompis eller två med dig är inte förhandlingsbart i min bok.

Berätta för någon vart du är på väg

I likhet med anledningarna till att du alltid ska flyga långa sträckor med en kompis, finns det många anledningar till varför du ska berätta för någon vart du ska. Berätta för dem om rutten du har planerat.

Låt andra veta när du kommer till din destination. Ge dem uppdateringar längs vägen. Då kommer folk att kunna få hjälp åt dig om du inte hinner dit du skulle och måste landa någonstans utan mobiltjänst.

Slutsats

Så där har du det. Om du funderar på att flyga en bit på en paramotor så ska du veta att jag tycker att det är något värt att göra.

Relaterade frågor

Vilket är det bästa sättet att veta vilka platser du bör undvika, som flygplatser etc.? Det bästa sättet att veta om flygplatser och andra hinder är att först planera din rutt med hjälp av några bra flygkartor. En annan bra sak att ha under flygning skulle vara en paramotoring-app, som kan varna dig när du närmar dig ett område där det är förbjudet.

Vad händer om jag får slut på bensin under flygning? När du flyger en paramotor, om du någon gång får slut på gas under flygning, glid bara till en säker landningsplats omedelbart. Som redan nämnts gör paragliders något liknande det vi gör men utan strömkälla. Med hjälp av din vinge kan du göra en säker landning. Försök dock undvika att göra detta.