Kan du fiska utan licensen?

Det är det perfekta vädret för att campa, fiska och njuta av en dag i naturen, men tänk om det inte finns tid att säkra en licens innan du ger dig ut till vattnet?

Kan man fiska utan fiskekort? Varje stat kräver ett fiskekort för att fiska i offentliga vattendrag. Varje stat varierar i böter och restriktioner. Typer av tillgängliga licenser kan bero på vilken typ av vattenförekomster som finns tillgängliga i regionen och kan ges mellan olika kategorier.

Innan du ger dig ut i vattnet kanske du vill se till att du har ett fiskekort i handen och att säsongslagarna för fiske omfattas. Detta kan låta överväldigande, men vi har några fiskekortsfakta och tips här som hjälper dig att förstå det och få dig närmare vattnet snabbare!

Kan man fiska utan fiskekort?

Det enkla svaret på frågan är nej. Jo, visst kan man det, men blir det straff? Ja, nästan varje gång, oavsett var du är. Om vattnet är allmänt måste du ha tillstånd att fiska från det.

Varje stat i USA kräver ett fiskekort för att fiska i alla offentliga vattendrag; detta inkluderar allt du drar från vattnet: fisk, musslor, musslor, kräftor eller något annat vattenlevande liv.

Observera dock att varje stat kommer att ha olika typer av straff för en saknad licens. De kommer också att reglera olika typer av licenser beroende på vilken typ av fiske som finns i regionen.

Typer av fiskekort

Det finns flera typer av fiskekort tillgängliga, beroende på vilken klassificering av fiske som kan erhållas. Viktigast att tänka på är att de flesta licensieringsprocesser och förfaranden skiljer sig åt enligt följande klassificeringar. Vi kommer att täcka var och en i detalj nedan.

  • Bosatt vs icke-bosatt
  • Saltvatten vs sötvatten
  • Rekreation kontra kommersiell

Bosatt vs icke-bosatt

Troligtvis, om du är bosatt i den stat där du skaffar fiskekortet, får du ett rabatterat pris för ett fiskekort. Vid köp måste du visa upp hemvist. Förlängda licenser, årliga licenser och livstidslicenser erbjuds ofta endast till invånare.

  Hur man riggar och fiskar en BioSpawn PlasmaTail-mask för bas

Som sagt, om du är en besökare kan du fortfarande köpa fiskekort, bara inte till det rabatterade priset. Det kommer också att finnas begränsningar för giltighetstiden och kommer att behöva förnyas i enlighet med detta. De flesta stater kommer inte att erbjuda årliga eller livstidslicenser till besökare.

Saltvatten vs sötvatten

Din licens kommer att vara specifik för antingen saltvatten- eller sötvattenfiske. Ha detta i åtanke om var du kan fiska, och vad du kan fiska beror på denna kategori.

Om du planerar att åka till en stat som har både saltvatten och sötvatten, måste du vara särskilt uppmärksam på var du fiskar för att se till att du fiskar därefter.

Vad innebär det att fiska i sötvatten?

Sötvattensfiske är insjöfiske. Några exempel på bra sötvattensfiske är öring, harr och sculpin.

För dessa fiskar kan du fiska i de stora och djupa floderna i Colorado, Utah och Wyoming.

Andra ytterligare stater som erbjuder sötvattensfiske men kända för magnifika bas- och havskattfiske är Texas, Oklahoma och Missouri.

Vad innebär det att fiska i saltvatten?

Saltvattenfiske är i kustvatten.

Vanligtvis, om du vill fånga lite tonfisk (gulfenad, svartfenad, etc.), kommer du att vilja bege dig till lite saltvattenfiske i Florida.

Annat saltvattenfiske såsom sorter av snappers och groupers i Mexikanska golfen.

Rekreation kontra kommersiell

Om du känner för att förvandla fiske till en lönsam verksamhet, kanske du vill överväga vilka licenser du behöver för att bedriva yrkesfiske. Om du tänker fånga fisk för att sälja till andra behöver du en kommersiell licens.

Vad händer om du glömmer ditt fiskekort?

Om du har glömt ditt fiskekort, tekniskt sett kommer en viltvårdare att kunna leta upp dina uppgifter om han kontaktar huvudkontoret för att hämta informationen.

Som sagt, de har inte informationen i handen. Tänk på att du befinner dig i det vilda och att telefontjänster eller databasåtkomst kan begränsas för viltvårdaren och dig själv.

  ZMAN Slim Swimz: Fånga mer bas och panfish med detta bete

Om du vill vara på den säkra sidan kan du gå till en närliggande fiske- eller friluftsbutik för att byta ut ditt kort.

På platser där det är vanligare att fiska, säg på en camping djupt inne i bergen, kanske du kan hitta fiskekort på bensinstationer.

Att byta ut din licens innan du ger dig ut kan vara ett billigare alternativ än att riskera en biljett.

Proffstips: Gör kopior av dina fiskekort och behåll dem under hela din fiske- och campingutrustning. Ha en i båten, din plånbok, bil och fickor. När du utsätts för vatten är du också benägen att förlora en under hela dagen. Här är en artikel som vi skrev om vad du ska göra om ditt körkort blir blött.

Hur man köper fiskekort

Uppkopplad

Det finns praktiska alternativ online för att köpa fiskekort. Se till att du köper från statens officiella webbplatser. Oavsett om det är för att köpa, ersätta eller förnya, kommer officiella statliga webbplatser att ha ett alternativ för dig.

Onlinealternativ kommer att kräva ett kredit- eller betalkortsbetalningsalternativ, och din licens är vanligtvis tillgänglig direkt efter transaktionen. Det kommer att finnas alternativ att skriva ut eller skicka hem till dig för din bekvämlighet.

Via telefon

Om du vill prata med en person och köpa ett fiskekort, kommer de flesta stater att erbjuda en representant att prata med via telefon. Du måste ange din information och betala för den med ditt kredit- eller betalkort.

Din licens kommer att vara tillgänglig efter köpet och skickas till din postadress.

I person

Det finns gott om ställen i stater där du kan köpa ditt fiskekort och du kan hitta auktoriserade licensombud.

Om det är lite av en utmaning kan du titta på något av följande:

  • Sportbutiker
  • Utomhusbutik
  • Fiskeutrustningsbutik
  • Lokala bensinstationer nära nationalparker

Lokala avdelningskontor bör också tillhandahålla fiskekortstjänster.

Tillsammans med din legitimation måste du visa bevis på din hemvist för ditt köp. De flesta ställen bör ta kontanter eller kortbetalningar.

  Frigör ett fiskespö som har fastnat – (3 beprövade metoder)

Per post

Att posta i en applikation är ett annat alternativ. Du måste undersöka statens alternativ för att ansöka och betala avgifterna för en licens.

Utskick kan vara ett obekvämt alternativ eftersom det kan bli en fördröjning av ansökan och avgifter som ska tas emot av statens representanter, godkännas och sedan för att licenserna ska skickas tillbaka.

Säsongsförändringar i lagar och gränser

Lika viktigt som det är att ha rätt licens eller ett fiskekort överhuvudtaget är det väldigt viktigt att känna till gränserna för fisket i länet.

Förutsatt att du är en magnifik sportfiskare eller har tur, kommer du att fånga fisk som kontrolleras enligt statens bestämmelser. Dessa gränser varierar beroende på säsong och ibland per län.

Deras bestämmelser är vanligtvis för fisk i besittning. De flesta län anser inte att fisk som fångas och omedelbart släpps ut har varit i besittning. Men alla fiskar som finns på någon typ av hänganordning anses vara i sportfiskarens ägo.

För alla stater måste all fisk i besittning vara inom den givna dagliga säckgränsen och längdgränsen. Definitionen av längden är strikt angiven på deras webbplatser, och deras dagliga väska gränser kommer att nämnas.

Den viktigaste informationen är att påsgränserna och längdgränserna kommer att variera.

  • Den första variabeln beror på regionen. Varje stat har olika gränser beroende på deras geografiska region och årssäsong.
  • Den andra variabeln kommer att vara typen av fiske. Om du befinner dig i en stat som har både inlands- och kustfiske, måste du kontrollera påse- och längdgränsen för båda typerna av fiske (oavsett om du fiskar i saltvatten kontra sötvatten).

Inom dessa två parametrar kommer pås- och längdgränserna återigen att variera med säsongsförändringarna.

Det behöver inte sägas att det är viktigt att hålla dig uppdaterad med den lokala viltvårdsbyrån innan du ger dig ut. Så länge du kontrollerar den lokala byrån innan du fiskar, bör du ha all information för dessa regler.