Kan du få vägglöss, löss och andra skadedjur när du campar?

Camping är den perfekta tiden att bege sig utomhus för en härlig avkoppling under stjärnorna eller vid sjön. Men du kanske undrar om du kan ta med dig hem några liftare som vägglöss, löss eller andra läskiga kryp när du är ute och campar?

Vägglöss och löss lever inte i skogen, så du kommer inte ha dem att krypa ner i din sovsäck på natten om inte en husbil tar med dem. Fästingar och myggor är de vanligaste insekterna som stör människor när de campar.

Vilka irriterande insekter kan du få när du campar?

Alla vet att myggor älskar att besöka när du campar och tillsammans med dem kommer en mängd andra irriterande insekter som inte-see-ums, svartflugor och myggor. Men tack och lov följer de flesta inte efter dig hem om de inte fastnar i bilen.

En helt annan typ av problem är de där små djuren som åker tillbaka till ditt hus för att föröka sig och bli, vågar jag säga det, ett angrepp?

Det är möjligt att plocka upp några insekter som kan få dig att minnas dina campingresor som det värsta misstaget du någonsin gjort. Vägglöss, löss och några andra läskiga kryp kan angripa din campingutrustning och bli din värsta mardröm hemma. Men bara under vissa omständigheter, så du kanske inte har något att oroa dig för.

Bor vägglöss i sovsäckar?

När de väl angriper ett område lever vägglöss i veck, veck eller dolda områden som mellan madrasser och kommer bara ut för att mata. Vad de äter är blod, närmare bestämt en blodmåltid som krävs för att lägga fertila ägg och föröka sig. Det kan betyda att du biter dig eller din lurviga kamrat!

Så ja, en sovsäck med sina veck och mörka inredning är en fantastisk livsmiljö för vägglöss, men bara tills du kommer in. Det roliga med vägglöss är att även om de älskar en varmblodsmåltid, gillar de verkligen inte mycket värme eller att vara inne i en persons kläder. Ironiskt nog ”bär” du tekniskt sett en sovsäck, vilket gör den faktiska livsmiljön mindre än idealisk för insekten.

  Vilken är den billigaste husbilen i klass B?

Är vägglöss vanliga ute?

Den goda nyheten är att vägglöss inte är en vanlig utomhusinsekt. Faktum är att du inte hittar dem på listan över varelser att se upp med på någon campingplats. De föredrar att finnas nära människor, eftersom vi är deras matkälla. Så du kommer inte hitta dem krypa ut ur skogen för att invadera ditt tält som en armé av fästingar.

Den goda nyheten är att det är extremt ovanligt att plocka upp vägglöss när man campar. Du kommer med största sannolikhet att stöta på vanliga skadedjur utomhus som myggor, svartflugor, chiggers, fästingar eller no-see-ums. Vägglöss är mestadels ett mänskligt livsmiljöproblem, förutom…

Hur kan du få vägglöss när du campar?

Att plocka upp vägglöss medan du campar innebär att du måste komma i kontakt med vägglöss. Det mest troliga sättet kommer att ske om du spenderar tid på att campa med någon vars hem redan har vägglöss. Ja, den mest troliga boven är din campingkompis!

Om personen som delar ditt tält tar med sig vägglöss nedstoppad i sin sovsäck, kläder eller ryggsäck, kommer de att migrera in i dina tillhörigheter och följa med dig hem. Eller om du använder en camping härbärge eller barnsäng där personen som sov där innan du hade vägglöss angripna redskap, kan du plocka upp några liftare. Men du får dem inte av att bara vara utomhus i skogen.

Vilken stat har flest vägglöss?

Eftersom ditt mest sannolika sätt att få vägglöss är från dina följeslagare, kanske du undrar vilka stater som har de sämre angreppsfrekvenserna. I allmänhet har Massachussettes, Rhode Island, New Jersey, Maryland, Kalifornien, Florida, Ohio och North och South Carolina de värsta rapporterade incidenterna med Ohio som toppar listan som de värsta i landet. Men varje stat har rapporterat problem.

  Varför har husbilar stegar på baksidan?

För att verkligen avgöra din chans att plocka upp vägglöss från din tältkompis, kan du kontrollera rapporterna om vägglössförorening i var och en av dina vänners stad. Eller så kan du bara fråga dem innan du bunkar sida vid sida. Inga garantier för ärlighet eller kvarvarande vänner!

Hur man undviker att få löss när man campar

Vägglöss är bara en av de möjliga insekterna som kan följa dig hem från en campingtur. Löss är en annan möjlighet och kommer precis som vägglöss bara att uppstå om dina campingkamrater tar med dem i första hand.

Trots vanligt tänkande trivs inte lössen under ohälsosamma förhållanden. Så oavsett hur mycket du eller din bästa vän duschar om någon av er har löss, kanske ni båda har dem i slutet av en campingresa. Precis som vägglöss livnär sig huvudlöss av vårt blod men de lever i vår hårbotten. Att ligga nära någons huvud, som när man campar, kan resultera i att löss överförs från en person till en annan. Det är så de sprider sig.

Det bästa sättet att undvika vägglöss när du campar är att inte dela tält eller att se till att din campingpartner inte har löss i första hand. Men du får i alla fall inget av att sova under stjärnorna på stranden.

Vilka parasiter kan du plocka upp när du campar?

Löss och vägglöss kommer bara att följa med dig hem om någon tog med dem i första hand, men det är inte sant med alla irriterande insekter. Det finns några insekter som kan hittas i skogarna eller sjöarna som kommer att åka och orsaka problem.

Loppor finns ofta utomhus och är inte isolerade till din lurviga vän, även om de kommer att bli det första offret. Loppor lever på alla varelser från luddiga kaniner till möss till människor. Undvik att sova i områden där det finns massor av varelser som delar samma utrymme som packade skyddsrum där tappad mat kan mata en stor koloni av möss. Lopphalsband eller medicin kan hjälpa till att hålla din fyrbenta följeslagare säker, såväl som ditt hem när resan är över.

  Är siden starkare än ull?

Fästingar är en annan insekt som kan hitta in i ditt tält eller kläder och sedan hem med dig. Även om fästingar kanske inte orsakar ett angrepp i ditt hus, kan ett fästingbett leverera många typer av bakterier, vilket leder till en mängd olika sjukdomar. Lymes sjukdom är den mest kända men knappast den enda att oroa sig för. Sprayer som Pyrethrin kan hålla fästingar i schack. Kontrollera om det finns fästingar och skaka ur kläderna för att se om någon håller i dig för att bita dig senare. Glöm inte att kontrollera eventuella fyrbenta följeslagare och använda förebyggande mediciner är möjligt.

Chiggers är en liten, nästan mikroskopisk insekt som orsakar klåda och utslag. Även om det inte är dödligt, är klådan värre än giftig murgröna och orsakar ingen irritation förrän den behandlas. De lever i fuktiga områden, ofta i utkanten av skog. Det mest troliga stället du kommer att få dem är på dina fötter och anklar. Den goda nyheten är att de flesta receptfria kortikosteroider kommer att stoppa klådan. Och tro inte på rapporterna på internet om att de gräver ner sig under huden och lägger ägg. Det är inte sant och du kommer inte att bli ett vandrande chigger-angrepp.

Attraherar lampor buggar?

Som alla som har en verandalampa har upptäckt, lockar ljus många olika typer av insekter? Har du någonsin undrat om färgen på ljuset påverkar hur många insekter som attraheras? Kanske den här videon hjälper dig att bestämma vilken pannlampa du ska skaffa (det här är den jag använder, och den har ett anständigt rött ljusläge)

Vilken ljusfärg lockar de minsta insekterna?

Kolla på denna videon på Youtube.

Slutgiltiga tankar

De flesta insekter du stöter på när du campar kommer att vara den sorten som en bra dos insektspray kommer att hålla i schack. De kommer inte att följa dig hem och få dig att ångra att du någonsin gick på camping i första hand. Med några försiktighetsåtgärder, främst genom att kontrollera att dina campingkompisar inte tar med några objudna gäster i första hand, finns det ingen anledning att inte bege sig ut till din favoritplats och njuta av naturen.