Kan du dricka direkt från Sawyer Mini?

De Sawyer mini vattenfilter är lätt ett av de mest mångsidiga backpacking-vattenfiltren på marknaden. Det är ett av de lättaste och mest bekväma kompaktfiltren som finns tillgängliga idag. Du kan verkligen inte gå fel med ett Sawyer Mini Filter. Det kan användas som gravitationsfilter, fästas på en vattenflaska, passera genom ett sugrör, etc. Det väcker en viktig fråga!

Kan du dricka direkt från Sawyers minifilter? Ja, du kan dricka direkt från sawyer mini. Den levereras med ett 7-tums sugrör som fästs på vattensidan för att göra det lättare att dricka ur filtret. Du kan också fästa ditt filter på en vattenflaska, gravitationsfilter eller använda det i linje med en hydreringsblåsa.

Huruvida du kan och bör dricka från Sawyer Mini är en annan fråga. Att komma in i en vattenkälla med framsidan nedåt för att använda filtret som ett sugrör är lättare sagt än gjort. Personligen rekommenderar jag plocka upp Sawyer vattenflaska som är designad för att användas med filtret. Det kommer med ett filter och det är inte så mycket dyrare än bara filtret.

I resten av den här artikeln kommer jag att täcka några andra sätt att använda ditt Sawyer Mini vattenfilter. Den kan användas i nästan alla backcountry-applikationer.

Drick direkt från Sawyer Mini

Sawyers minifilter är extremt mångsidigt och lätt att använda. För priset tror jag att detta är det bästa backcountry-vattenfiltret på marknaden (att titta på). Med så många olika filteralternativ och kapabla att filtrera över 100 000 liter vatten är detta det perfekta backpacking-vattenfiltret för grupper av alla storlekar.

  Hur blir man av med möss i en vedhög?

Så hur kan jag använda mitt Sawyer Mini vattenfilter? Det mest uppenbara sättet att använda filtret är att dricka direkt från slutet. Doppa den öppna änden i vattenkällan och använd den som ett sugrör. Den kommer till och med med ett 7 tums gummistrå för att göra det lättare att använda. Den enda nackdelen är att du måste gå rakt ner i vattnet.

Jag kommer att diskutera de fyra huvudsakliga sätten att använda ditt vattenfilter och förklara när du vill använda dem.

  • Sugrör: Doppa den öppna/otäckta änden av ditt filter i vattnet och sug det som ett sugrör. Bli inte förvånad över hur mycket sug som krävs. De ny Sawyer vattenflaska gör det lättare att använda det som sugrör. Det är ungefär $8 mer än för vattenflasksystemet, så det är förmodligen den bästa vägen att gå.
  • Integrerat filter: Det här är det huvudsakliga sättet jag gillar att använda mitt Sawyer Mini Filter. Jag satte upp det som ett inline-filter fäst på min vätskeblåsa i min ryggsäck. Du kan hänga den med en slang, men jag upptäckte att den är det billigare/enklare att använda denna adapter. Den skruvas direkt på Sawyer mini och kan tas bort när som helst.
  • Fäst på flaskan: Jag skulle köpa Sawyer flaska, men du kan skruva fast Sawyer Mini på nästan vilken standard vattenflaska som helst med skruvlock. De flesta rekommenderar att man använder filtret med Smartwater- eller Dasani-flaskor. Jag gillar att använda 1-liters Smartwater-flaskorna eftersom de har den perfekta storleken.
  • Gravity filter: Större grupper kanske vill använda sitt filter som ett gravitationsfilter. Placera den mellan 2 Sawyer vattenpåsar och låt tyngdkraften trycka vattnet genom ditt filter till en annan påse. Sawyer säljer en gravitationsmatningssystemmen jag skulle knyta den i en andra påse så att du kan använda vattnet för matlagning/städning.

Drick direkt från en vattenkälla

Du kan säkert dricka direkt från en vattenkälla, men det blir inte lätt. 7″ sugröret gör det lite lättare, men du måste verkligen gå ner. Ärligt talat, jag har backpackat större delen av mitt liv och har aldrig sett någon gå ner och dricka vatten direkt från källan.

Det är så mycket lättare att fylla en vattenflaska och dricka ur den. Du kan umgås och vara bekväm istället för att ligga på golvet och långsamt suga genom ett sugrör. Det är inte så att du inte har en vattenflaska ändå! Vill du inte ha vatten när du går leden?

Jag rekommenderar att skaffa en Lifestraw om du insisterar på att dricka direkt från källan. Med en längd på ca 30 cm är det så mycket lättare att dricka direkt ur vattnet. Det är precis så de marknadsför sin produkt. Det är mer ett överlevnadsverktyg än ett backpacking/campingtillbehör.

Det är svårt att suga igenom vatten

Det kan vara svårt att dra vatten genom sågmaskinens minifilter, så förvänta dig inte långa klunkar vatten. Långsamma klunkar är inte så illa, men du får inte mer än 3-4 oz vatten åt gången. Det är därför jag gillar att använda det som ett inlinefilter till min drickspåse. Det är så mycket lättare att ta några små klunkar under din promenad.

Du kanske vill använda en gravitationsinställning för att snabbt få massor av vatten. Jag måste använda en när jag går ut med min hund eftersom hon inte kan suga genom filtret. Att ställa in och vänta tar inte mer än 5-10 minuter per gallon. En 5 minuters paus kan vara mycket trevlig efter en lång promenad.

Långsam flödeshastighet

Använd ett vattenfilter i handpumpstil som Katadyn Hiker Pro påskyndar filtreringsprocessen. Du kan snabbt pumpa ut massor av vatten och snabbt fylla din vätskeblåsa. Det här är bra om du inte gillar att använda en inline-inställning. Jag gillar inte att använda ett inline-filter på min trailrunningsryggsäck så jag tar med ett.

  Hur snabbt kan du bränna ved efter sågning?