Kan du campa på Oregon stränder? (inklusive kartor och adresser)

Så, kan du campa på Oregons stränder?

Det finns stränder i Oregon som tillåter camping. Inte nog med det, det finns även stränder där du kan campa gratis. Du får dock inte campa på alla stränder i Oregon. Lyckligtvis har vi inkluderat en lista över stränder du kan campa på i Oregon.

Oregonkusten kan vara en underbar plats att campa på. Klimatet är tempererat på sommaren och tidigt på hösten, perfekt för att bo i tält eller husbil. Om du är en erfaren campare som inte har något emot vintern, kan du till och med se valar vandra i december, februari och mars.

Du kan dock inte bara slå läger var som helst på Oregons stränder. Oregon Visitors Association säger: ”Övernattningar är tillåtna på delar av Oregons kust som inte gränsar till Oregon State Parks, inte inom stadsgränserna Cannon Beach, Lincoln City, Seaside, Newport, Bandon, Gold Beach, Rockaway Beach och Manzanita . .

Detta inkluderar övernattning i tält, drivvedsskydd, sovsäckar, fritidsfordon, släpvagnar eller bilar och inte heller på platser där skyltar förbjuder camping är uppsatta. De platser där man kan campa på stranden är vanligtvis avlägsna, långt från vägen och inte tillgängliga med bil. Om du väljer att campa på stranden, var beredd att bryta lägret på begäran och observera alltid strandens säkerhet.”

Camping på Oregon stränder utanför campingplatser kan vara vackert, men du kan behöva brottas med brottsbekämpning och moder natur. Det är lämpligt att välja en campingplats om möjligt.

Varför campa på Oregon Coast?

Oregons stränder är skyddade för allmänt bruk av Oregon Beach Bill. Beach Bill säger att all mark (kustnära) inom en rät linje av sexton fot från det genomsnittliga lågvattenmärket tillhör allmänheten i Oregon. Detta garanterar att människor kan använda stränderna fritt och ostört. Servitutet som inrättats av delstaten Oregon existerar ner till vegetationslinjen.

Oregon har över 360 miles av kusten perfekt för att utforska, krabba och klippa, eller ta ett dopp i vattnet om du känner dig modig. Det finns campingplatser och statliga parker tillgängliga för camping om du föredrar att spela det säkert och välja en registrerad campingplats.

Oregonkusten, även om den ofta är lite stormig, är full av hisnande vyer, charmiga historiska städer, fantastiska stigar och naturplatser och unika butiker och matställen.

Cannon Beach är kanske en av de mest kända sandsträckorna i Oregon. De vackra klipporna ger slående vyer, liksom valarna när de vandrar. Förutom att njuta av den naturliga miljön och djuren kan du vandra eller till och med surfa.

  Vad är en Hammock Ridgeline? Behöver jag använda en?

Oregon Dunes National Recreation Area är ett annat perfekt resmål för naturälskare. Det finns vatten på båda sidor om dessa sandiga berg som sträcker sig över nästan 40 miles och stiger nästan 500 fot över havet.

Om du hoppas på småstadscharm, överväg Bandon, en kuststad med massor av fisk- och skaldjursrestauranger och butiker. Alternativt är Coos Bay en livlig kuststad med många turistattraktioner.

Oavsett om du är ute efter naturen, kuststäderna eller båda stränderna i Oregon så är du på rätt plats.

Vilka regler bör jag vara medveten om?

Beach Bill kan få det att verka som att du kan campa på vilken strand som helst, men så är inte fallet. Som nämnts kan du inte campa på en strand i anslutning till en delstatspark eller inom de angivna stadsgränserna; och de städerna är ganska stora. Som det visar sig är många av Oregons stränder otillgängliga för camping på grund av denna klausul.

De flesta stränder som är husbilsvänliga är inte lätta att ta sig till. Du bör inte förvänta dig att parkera din bil och slå läger. De flesta av stränderna är endast idealiska för människor som går igenom och det finns ingen allmän parkering i närheten.

Förutom vanliga campingplatser finns det även traktor- och motorcykelläger. Dessa är läger avsedda för människor som går eller cyklar genom; det betyder att du kommer till platsen utan att använda ett motordrivet fordon. Dessa campingplatser har särskilda avgifter och regler.

Du campar med tält på dessa campingplatser. Kostnaden för att övernatta är $7 – $8 per person. Du får stanna bara tre dagar i följd under en period på sju dagar (per campingplats), förutom i Harris Beach State Park, där en period på tre dagar/fjorton dagar är tillåten.

Du kan inte boka vandrings-/motorcykelläger, så först till kvarn gäller. Vanligtvis är vattenanläggningarna långt borta, men campingplatserna brukar ha gemensamma eldstäder och picknickbord.

Om du hoppas att stanna i en husbil eller i mer än tre dagar, är det mycket lämpligt att välja en campingplats eller statlig park. Några av de bästa listas nedan.

Lista över Oregon Coastal Campgrounds

Fort Stevens State Park (100 Peter Iredale Road, Hammond, Oregon)

  Hur mycket väger campare? (21 exempel att överväga)

En gång en militärbas används detta land nu som en stor campingplats för både tält och husbilar. Sanitära anläggningar med duschar, amfiteater och campingplatser ligger ganska nära havet. Det finns också ett museum och ett skeppsvrak på stranden.

https://oregonstateparks.org/index.cfm?do=v.dsp_publications

Cape Blanco State Park (42°50’08.7″N 124°33’38.8″W slutet av Cape Blanco Road)

Denna camping är känd som statens västligaste spets och har utsikt över Stilla havet. Det har massor av stigar, kust och karga landskap att utforska. Det finns också en fyr. Det finns campingplatser med anslutningar, stugor, traktor- och motorcykelläger och hästläger som kan bokas.

Wright är för camping (334 Reservoir Road, Cannon Beach, Oregon)

Nära Cannon Beach är en privatägd camping som erbjuder en mer fridfull atmosfär. Det finns bara tjugotvå ställplatser, var och en ganska rymlig, endast lämplig för bil- eller tältcampare. Mindre än en halv mil bort ligger den berömda Cannon Beach och Haystack Rock.

Camping Tillicum Beach (2400 Freeway 101 Yachats, Oregon 97498)

Denna camping har sextioen campingplatser, alla med havsutsikt. Vissa har vatten- och elanslutningar, andra inte. Det finns faciliteter som rinnande vatten och toaletter, men duschar finns inte. Campingplatser vid vattnet är mycket efterfrågade, så boka i förväg.

Oregon coast RV resort (75381 US-101, Reedsport, OR 97467)

Denna campingplats är lämplig för campare. Det är nära kusten samt Winchester Bay Marina och Umpqua River Inlet. Dessutom ligger sanddynerna bara en kort bilresa bort. Denna campingplats är idealisk för naturälskare.

Gratis strandläger i Oregon

Bastendorff Beach (63377 Bastendorf Beach Rd, Coos Bay, OR 97420)

Denna plats kan vara lite befolkad, men det beror på att det är en av de mest eftertraktade gratis strandcampingplatserna. Den har några steniga hällar och mycket slät sand. Det ligger nära den livliga staden Coos Bay, men känns avskilt. Det finns en vistelsegräns på fjorton dagar.

Winema Wayside (Cloverdale, Oregon GPS: 45.14191, -123.96971)

Denna plats är listad som en gratis campingplats och ligger på norra kusten. Det visar sig vara en plats som används av medcampare och det finns inga skyltar som förbjuder övernattning. Tältcamping rekommenderas dock inte och det finns inga faciliteter.

Karta över Northern Oregon beach campingplatser

Navigerar på Oregon Coast Trail

Karta över centrala Oregon strandcampingar

  Vad betyder walk-in camping?

https://visittheoregoncoast.com/2016/11/navigating-the-oregon-coast-trail/

Karta över södra Oregon strandcampingar

Navigerar på Oregon Coast Trail

Kustcampingregler

Kan jag göra upp eld på stranden?

Inga stora block är tillåtna, bara små träbitar. Det finns en hård och snabb regel att elden ska vara väster om vegetationslinjen. Du måste se till att närliggande växtlighet inte tar eld. Gör inte upp eld nära strandgräs eller drivved. För att släcka den måste du använda vatten istället för att bara gräva ner den.

Var kan man krabba och mussla längs kusten?

De flesta marina zoner (som består av Stilla havet, kustvikar och stränder) är tillgängliga året runt för krabbning och clamming, men särskilda regler kan gälla. Havet är stängt för Dungeness-krabba på specifika datum (15 augusti – 30 november) och det är förbjudet att fånga ostron.

Det är klokt att kontrollera med lokala myndigheter innan du ägnar dig åt vilda djur. Förutom regler kan det finnas licenskrav och avgifter. Lokala betes- och redskapsbutiker kanske också kan ge användbar information. Dessutom har stränderna ofta sina egna specifika regler och föreskrifter.

Kan du köra på stranden?

Strandkörning är tillåten på vissa platser längs Oregons kust, vissa endast under vissa tider på året. Vissa av dessa platser är begränsade till vissa tider på året. Regler finns på många stränder. Oregon Department of Transportation (ODOT) kommer också att ha viktig information.

Är hundar tillåtna på stranden?

Hundar är tillåtna på de flesta stränder om de hålls i koppel. Som ovan kommer individuella strandregler att publiceras. Som alltid är det viktigt att städa efter ditt husdjur.

Bäverstaten

Oregonkusten är den idealiska platsen för att utforska oländig terräng och njuta av naturen. Deras Beach Bill gör sandkusten tillgänglig för alla. Det betyder dock inte att du kan campa på varje strand.

Det är viktigt att följa reglerna och föreskrifterna om du vandrar genom och planerar att campa på stranden. Alternativt kan du boka en vacker campingplats på en av flera campingplatser eller delstatsparker inom hörhåll av de dånande vågorna.

Fler artiklar du kommer att älska.

Vilken strand i södra Kalifornien kan du campa på? (med kort)

Glamping på stranden (installation, packlista, säkerhet)

27 verkliga fördelar med camping (Vad är din favorit?)

45 väsentligheter du behöver för att campa