Kan du blanda blekmedel och tvättmedel?

Om du gillar att hålla dina kläder, linne och handdukar rena och fläckfria, så tar du noga hand om dem när du tvättar. Men ibland är det verkligen svårt att få bort fläckarna ur saker utan att använda något tungt. Blekmedel är ofta ett bra alternativ, särskilt för vita plagg, men kan du blanda det med tvättmedel?

Du kan säkert blanda blekmedel och tvättmedel. De två kommer att rengöra dina kläder mycket väl och ta bort fläckar, spill och märken. Det finns vissa saker som du inte kan blanda med blekmedel, men tvättmedel är vanligtvis inte en av dem.

Resten av den här artikeln kommer att förklara i detalj varför det är säkert att använda blekmedel och tvättmedel samtidigt när du tvättar och rengör dina kläder. Om du är intresserad av att lära dig mer, vänligen fortsätt läsa, och jag hoppas att detta kommer att vara till stor hjälp för dig!

Tvättmedels ingredienser är kompatibla med blekmedel

Den första och kanske viktigaste punkten att notera är att tvättmedel består av ingredienser som är kompatibla med blekmedel.

Därför är det säkert att använda tvättmedel och blekmedel tillsammans. Du behöver inte oroa dig eller oroa dig när du blandar de två tillsammans i din tvättmaskin.

Om du har hört något annat är det inte sant eftersom tvättmedlet är gjort på ett sätt som gör det helt säkert att använda med andra produkter som sköljmedel eller blekmedel.

Det är bra att veta att tvättmedel kan användas ensamt för att rengöra dina kläder, sängkläder, handdukar och andra föremål, men om du vill ha en ännu djupare rengöring är det ett utmärkt alternativ att använda blekmedel.

Tvättmedlet kommer att rengöra dina kläder, men blekmedel ger det den djupare poleringen som alla vill ha. Du vet att det glänsande, helt nya utseendet folk bara älskar?

Se även  Hur man tar bort rost från skruvar: en steg-för-steg-guide

Japp! Bleach kommer att ge dina kläder den exakta looken!

Medan tvättmedel i huvudsak är tvål, är blekmedel produkten som gräver djupare för att ta bort fläckar och fläckar. Om du tvättar vita kläder är det 100 % okej att använda båda produkterna samtidigt. Så svettas inte!

Vita kläder, liksom alla andra ljusa plagg, kommer att tvättas fint när du blandar tvättmedel med dess blekmedelsmotsvarighet.

En annan bra anledning att använda både tvättmedel och blekmedel samtidigt är att du kan göra färre laddningar och därmed spara mer energi. Eftersom båda produkterna är väldigt starka behöver du inte använda dem separat, vilket skulle leda till att du tvättar många onödiga tvättar.

Jag är säker på att du mer än gärna skulle spara bara några få dollar på att spara energin som används för din tvättmaskin.

Vem skulle inte bli glad över det, eller hur?

Låt oss fortsätta!

Några saker att tänka på när du kombinerar blekmedel och tvättmedel

Innan du tar risken att tvätta dina kläder och andra saker som linne med både tvättmedel och blekmedel, vill du bara vara säker på att du inte förstör dina vackra saker.

Låt oss vara ärliga. Ingen vill gå och köpa mer linne och lakan i affären när man har helt okej hemma!

Vissa av dina föremål kan till och med vara dina favoriter, så det är viktigt att du inte förstör dem. Här är stegen för att säkert använda både blekmedel och tvättmedel på dina kläder:

  1. Det första du kan göra är att skaffa en måttbägare och en måttsked.
  2. Mät upp ¼ kopp (60 ml) vatten med 2 teskedar (10 ml) blekmedel. Detta kan du göra i själva måttet; tillsätt bara teskedarna i koppen vatten.
  3. Använd denna blandning på en liten bit av kläderna eller plagget du vill tvätta. Vänta en kort stund, ta sedan en våt trasa och använd den för att trycka på det lilla området.
  4. Om det området inte är skadat vet du att det är säkert att använda blekmedel och tvättmedel som du experimenterade med.
Se även  Används för malpåse i huset

Vad händer när du blandar blekmedel och tvättmedel?

När du blandar blekmedel och tvättmedel skapar du en kraftfullare rengöringslösning. Du kommer inte att märka några fysiska förändringar i blandningen; de kommer inte att bubbla upp som ett vetenskapligt experiment, till exempel. Men du kommer märk skillnaden i städningen av dina kläder.

Eftersom det är helt säkert att blanda de två lösningarna kommer kombinationen att resultera i kläder som har minimala eller inga fläckar och märken.

Så du bör överväga att blanda blekmedel och tvättmedel för att få de fräschaste kläderna eller sängkläderna.

Kan du blanda blekmedel och sköljmedel?

Du ska absolut inte blanda blekmedel och sköljmedel eftersom det kommer att resultera i kläder som inte är ordentligt rengjorda. Dessutom kan det skada tvättmaskinen.

Det kan verka som om du kan blanda de två lösningarna eftersom det är okej att blanda blekmedel och tvättmedel, men sköljmedel har olika ingredienser som inte kommer att resultera i helt rena kläder eller andra föremål.

Dessutom kan din tvättmaskin skadas med tiden om du tar för vana att blanda blekmedel och sköljmedel.

Se till att ha dessa saker i åtanke och gör inte det här misstaget.

Andra saker du inte bör blanda med blekmedel eller tvättmedel

Nu när du är bekväm med att veta att du kan använda tvättmedel och blekmedel tillsammans för att rengöra dina kläder och andra föremål, låt oss se till att du vet vilka produkter du kan och inte kan blanda.

Blanda inte blekmedel med andra rengöringsprodukter som innehåller ammoniak. Tvättmedel har inte ammoniak, så det är därför det är säkert att använda.

Se även  Hur man rengör en sil av diskbänk: En snabbguide

Ibland kan människor använda en sur produkt som citronsaft eller vinäger för att ta bort fläckar på kläder. Detta är ett mycket vanligt och enkelt sätt att rengöra fläckar. Tänk bara på att du inte blandar de sura vätskorna med blekmedel när du rengör dina kläder eftersom det kan göra en del skada.

Om du kan följa dessa tips har du gnistrande rena kläder på nolltid!

Alternativa alternativ för att använda tvättmedel och blekmedel

Det finns ett par bra alternativ som du kan använda för att djuprengöra dina kläder och plagg.

Ta lite vinäger och varmt vatten och följ stegen nedan:

  1. Blanda 1 kopp (240 ml) vinäger med 6 koppar (1 420 ml) varmt vatten. Detta är ett ganska enkelt drag, och du kan använda ett stort handfat eller badkar för att hålla all vätska.
  2. Sänk ned smutsiga kläder i denna vätska och låt det sitta en stund. Förhoppningsvis tar detta bort fläckar och andra oönskade märken.
  3. Glöm inte heller den klassiska metoden att ta ½ kopp (64 g) bakpulver och slänga den med tvätten. Tydligen kommer detta att resultera i renare kläder, och det kommer att lukta gott också! Vem visste att bakpulver kunde användas till saker som inte bara är läckra kakor?

Slutsats

Kort sagt, du kan absolut blanda blekmedel och tvättmedel. Det är inte bara säkert att göra det, utan att blanda de två tillsammans kan faktiskt resultera i ännu renare kläder och andra tvättartiklar. När allt kommer omkring, vem vill inte att deras vita skjortor ska se ännu vitare och fläckfria ut när de kommer ut ur tvätten?

Så, gå ut och tvätta dina plagg med blekmedel och tvättmedel! Här är att se bra ut i de där rena kläderna!

Lämna en kommentar