Kan du bära smycken i landhockey?

De flesta människor har ett favoritsmycke, oavsett om det är ett bröllopsband, ett hänge som gått i arv genom generationerna, eller ett trendigt armbandsur eller armband. Du har nyligen blivit antagen till ett landhockeylag (grattis!), och du är nyfiken på hur mycket om några smycken är tillåtna. Vad är regeln?

National Federation of State High School Associations eller NFHS anger i artikel 5 i 2020 års landhockeyregler att de enda smycken som är tillåtna när man spelar landhockey är medicinska eller religiösa medaljer. Smycken kan vara skadliga för andra spelare såväl som dig själv!

I dagens artikel ska vi ytterligare packa upp reglerna om huruvida du får bära smycken när du spelar landhockey. Vi kommer också att prata mer om ovanstående undantag och presentera några mycket övertygande skäl att lämna dina smycken hemma när du spelar landhockey.

Låt oss börja!

Är smycken tillåtna när man spelar landhockey?

Om du kommer ihåg vår artikel om huruvida du kan bära glasögon när du spelar landhockey, så har reglerna för sådana fastställts av NFHS i deras guide för Field Hockey Rules. Samma guide berättar för oss vad ersättningen är för smycken på fältet.

Enligt 2020 års upplaga av NFHS Field Hockey Rules, i Regel 1-5: Spelaruniform, Artikel 5: ”Smycken får inte bäras förutom för religiösa eller medicinska medaljer.”

USA Hockey kategoriserar smycken som ”farlig utrustning”.

Andra landhockeyligor förbjuder också smycken. Till exempel, UMass Amherst delade sina landhockeyregler, och i avsnitt II, UTRUSTNING, regel D, står det: ”Smycken, inklusive ringar, armband, halsband, klockor och örhängen, är olagliga.”

Det är en bra skillnad att göra, särskilt med tanke på att NFHS:s regler inte går in i detalj om vad som är smycken. UMass Amherst-listan skulle gälla.

Undantag från regeln

De enda två undantagen är medicinska och religiösa medaljer. Låt oss prata om detta lite mer.

Medicinska medaljer bärs inte som ett modeförklaring eller för sentimentalt värde, utan som en medicinsk varning. Bäraren tar på sig armbandet så att om de någonsin är medvetslösa kan medicinsk personal fortfarande förstå bärarens hälsosituation och ge rätt vård.

  Är snöskotrar svåra att köra?

Till exempel brukar de med epilepsi, diabetes och hjärtsjukdomar bära sådana armband. Om du har en allvarlig matallergi kan du också använda ett medicinskt varningsarmband. De är livräddande armband, så naturligtvis skulle NFHS inte hindra dem.

En religiös medalj är vanligtvis ett mynt (men inte uteslutande) som bärs för att fira religiösa händelser som efter att ha blivit döpt.

I andra fall anses medaljen vara en hängiven medalj, som är vanligt förekommande i den katolska tron, men som också kan utfärdas och bäras av trossamfund som den lutherska, anglikanska och ortodoxa religionen.

När det gäller helgonmedaljer som bärs bland de som är i den katolska tron, är medaljerna tänkta att erbjuda skydd till bäraren och skulle därmed vara en vardaglig accessoar. Dessa och andra typer av religiösa medaljer skulle vara tillåtna under landhockeyträning och -matcher.

Hur är det med plast- och gummismycken? Är det tillåtet när man spelar landhockey?

Alla gillar inte metallsmycken. För vissa är kostnaden för dessa bitar för hög. Andra kan ha en metallallergi som hindrar dem från att bära metallsmycken.

Det är därför smycken gjorda av billigare material som gummi eller plast är så på modet, särskilt bland yngre spelare som fortfarande går i skolan.

Från plastörhängen till Livestrong-armband av gummi eller till och med vänskapsarmband i plast, var faller den här typen av smycken under NFHS:s landhockeyregelbok?

NFHS specificerar inte i sina regler att smycken endast får vara gjorda av metall för att kvalificera sig som smycken. Det spelar alltså ingen roll om det är plast eller gummi eller något annat material, smycken är smycken.

Ett gummiarmband kan stanna kvar på planen och plastörhängen är inte så stor grej om de tappas bort, men en landhockeytränare som följer NFHS-reglerna bör fortfarande förbjuda dessa tillbehör.

Varför smycken på fältet är riskabelt

Medicinska och religiösa medaljer till trots, smycken och landhockey blandas inte. Här är några mycket övertygande skäl som bevisar den punkten.

  13 perfekta pulkaplatser nära Big Bear

Smycken kan skada andra spelare (och dig själv)

Landhockey är ingen kontaktsport, men det betyder inte att det inte finns någon potential för fysisk kontakt.

Om en annan spelare inte bär sin skyddsutrustning, till exempel på träningen, och de ansluter till din hand som är dekorerad med en ring, eller de stöter mot din bröstkorg som har ett hårt hänge, beroende på kraften och effekten, kan smycken göra lite skada.

Mer än risken att skada en annan spelare med dina dekorativa smycken, kan du skada dig själv. Låt oss säga att du stoppar ett hänge löst i din landhockeytröja. När du rusar över fältet kommer ditt hänge flygande och slår dig i hakan. Om kedjan är längre kan hänget till och med träffa dig i munnen och eventuellt slå ut en tand eller två.

Ingen kan se dina smycken ändå

Mellan dina handskar, dina kuddar och resten av din skyddsutrustning kommer dina smycken inte att exponeras när du spelar. Det förnekar hela poängen med att bära den, som vi antar är att visa upp.

Du kan förlora dina värdefulla smycken under all din utrustning

Tänk om din ring redan är lite lös och du sedan tar på dig ett par tjocka landhockeyhandskar? Det kan glida av fingret när du börjar svettas och gå vilse i handskarna medan du spelar.

Ett halsband kan lossna under din tröja och falla direkt ut. Du måste lägga märke till att du tappade smycket och sedan försöka återställa det subtilt. Domaren skulle troligen pausa spelet för ett hinder på planen. När du har identifierat att ja, smyckena är dina, kan du bli straffad för att bära smycken på fältet i första hand.

Om du inte märker förrän efter matchen att dina smycken saknas, är det svårt att säga vad dess öde skulle bli vid den tidpunkten, men dina favoritsmycken är sannolikt borta för alltid.

Dina smycken kan bli repade, repade eller på annat sätt skadade

Även om du inte tappade dina smycken, tror du att det är bra för dina fina juveler att gnugga mot vaddering eller jerseymaterial i flera timmar? Hur är det med all värme och svett mellan lagren i din uniform, är det bra för metall? Svaret är naturligtvis nej.

  Kan jag rapellera gravid?

Om du värdesätter dina smycken är det bäst att lämna dem hemma. Bär den mellan matcherna, men inte på planen.

Kanske känner du dig konstig utan smycken på. I så fall kan du bli uppfinningsrik. Som vi har pratat om på bloggen är det inte ovanligt att proffshockeyspelare får bröllopsringar tatuerade runt fingrarna. På så sätt bär de alltid med sig sitt engagemang även om de inte kan bära smycken när de spelar.

Om du får bära smycken när du spelar landhockey, hur kan du göra det på ett säkert sätt?

Om vi ​​går tillbaka till de ovan nämnda undantagen för att bära smycken när man spelar landhockey, riskerna vi pratade om finns fortfarande. Du kan skada dig själv eller andra spelare med lösa smycken, för att inte tala om att dina viktiga smycken kan gå förlorade på planen.

Det är därför NFHS mandat att medicinska och religiösa smycken ska tejpas. Det officiella uttrycket är: ”En religiös medalj kan tejpas och bäras under uniformen. Ett medicinskt varningsarmband måste vara tejpat och kan vara synligt.”

Du kan använda hockeytejp för att hålla smycken säkra under din uniform eller följa USA Hockeys rekommendation för att tejpa en gips, vilket är att använda ”1/2 tum tjock, högdensitet, sluten cell polyuretan eller ett alternativt material.”

Slutgiltiga tankar

Att bära smycken är ett sätt att uttrycka sig själv, men när man spelar landhockey är det inte tillåtet. Flygande smycken kan skada dig själv och andra spelare, och du kan förlora dyrbara arvegods på planen.

Om du har ett medicinskt varningsarmband, till exempel för diabetes eller allergier samt en religiös medalj, kan du bära dessa under dina landhockeymatcher. De måste dock tejpas fast på din kropp/uniform.