Kan du bära glasögon i landhockey?

Du är fysiskt begåvad på nästan alla andra sätt utom när det kommer till din syn. Det är därför du bär glasögon. Även om du trodde att dina glasögon skulle fungera som ett hinder för att du skulle bli antagen till ett landhockeylag, så var det inte fallet. Nu när du ska börja spela spel, får du ha glasögon?

Landhockeyspelare kan bära glasögon enligt nya regler från National Federation of State High School Associations eller NFHS som trädde i kraft 2020. Spelare kan avstå från glasögonen, som tidigare krävdes på planen.

Detta är goda nyheter om du har nedsatt syn, men är det den bästa idén att bära glasögon när du spelar en sport som landhockey? Kan du ens bära en hockeymask över dina glasögon utan att skada linserna? Vi kommer att svara på dessa frågor och mer framåt, så fortsätt läsa!

Får du bära glasögon i landhockey?

Redan 2011 publicerade NFHS i sin Field Hockey Rules Book den besvärliga regel 1-6-5. Enligt den regeln: ”Alla fältspelare ska bära ögonskydd som uppfyllde ASTM-standarden för landhockey (2713) vid tillverkningstillfället.”

Språket har sedan dess modifierats i NFHS 2020 års upplaga av Field Hockey Rules Book. Nu är regeln som följer: ”Goggles får bäras av alla landhockeyspelare.”

Detta är en enorm förändring och en anledning till att fira, särskilt för landhockeyspelare som behöver glasögon. Enligt 2011 års regler var du tvungen att bära skyddsglasögon när du spelade landhockey, och det fanns inga om, och, eller men.

NFHS styrelse hade ursprungligen antagit den regeln för att minska riskerna för katastrofala ögonskador. ASTM International, som en gång kallades American Society for Testing and Materials, är föregångare när det gäller att upprätta standarder för nästan vad som helst. ASTM-godkända skyddsglasögon borde alltså ha varit säkra för landhockeyspelare att bära.

Det fanns dock flera problem med regeln. För det första tyckte inte alla landhockeyspelare att det var lätt att spåra skyddsglasögon som klarade ASTM-certifieringen. För det andra kunde landhockeyspelare med glasögon inte bära både sina glasögon och glasögonen samtidigt.

Detta ledde till att dessa spelare var tvungna att söka dispens för att använda sina glasögon på planen.

Frågan måste ha blivit tillräckligt utbredd, eftersom NFHS senare ändrade regeln. Nu, som språket säger, kan en landhockeyspelare välja att bära skyddsglasögon på planen om de vill. De som inte kan, antingen för att de inte hittar ASTM-certifierade skyddsglasögon eller för att de bär glasögon, kan avstå från skyddsglasögon utan påföljd.

Är det en bra idé att bära glasögon när man spelar landhockey?

Du är glad att höra om denna landhockeyregel, eftersom tanken på att behöva välja mellan glasögon eller glasögon verkade vara ett tufft förslag att ställas inför. Men du har dina bekymmer om att gå ut på planen med ett par glasögon.

  Vilka är de två vertikala polerna på baksidan av en basbåt?

Dessa farhågor är berättigade. Fast om båda lagen spelar inom landhockeyreglerna så borde det inte vara för många bollar som flyger över axelhöjd, kan man väl aldrig säga?

En landhockeyboll i ansiktet, särskilt runt ögonområdet, kan lätt förstöra dina glasögon. Åtminstone kan ramarna böjas. Du kan tappa en lins eller linsen kan spricka; båda situationerna kräver att du går tillbaka till din optiker för reparation eller byte av glasögon.

Det finns också risk för att glasögonen faller av ditt ansikte. Om du tittar på bollen som du måste när du spelar landhockey, kan den nedåtgående vinkeln på ditt huvud få dina glasögon att glida framåt. Om du svettas rikligt kommer dina glasögon att falla direkt från ansiktet.

Väl på planen kommer dina glasögon sannolikt att bli trampade av andra spelare som inte ens visste vad som hände. Domaren kunde kalla en timeout för hindret på planen. Du kan till och med få en straff, vem vet?

Naturligtvis, om du köper ett sladd eller bandsystem för dina glasögon, bör de sitta stadigt på ditt huvud, men vi var tvungna att nämna denna möjlighet, ändå.

Okej, men du tänker att det måste finnas en uppsida med att bära glasögon när du spelar landhockey. Har du till exempel inte extra ögonskydd?

Inte riktigt. Under åren mellan 2011 när NFHS först införde regeln för endast skyddsglasögon för landhockeyspelare på gymnasienivå till 2020 när regeln omarbetades, visade forskning om skyddsglasögonens effektivitet för att förebygga ögonskador inte att glasögonen var så hjälpsamma .

Att bära skyddsglasögon minskade inte nödvändigtvis frekvensen av katastrofala ögonskador. En katastrofal ögonskada är den som orsakar allvarliga skador som ögonförlust eller blindhet.

Glasögon sitter mycket tätare över ögonområdet än ett par glasögon. Om skyddsglasögon inte kan förhindra en hockeyspelare från att eventuellt drabbas av en katastrofal ögonskada, tror vi inte att glasögon skulle göra det heller.

Hur bär du en hockeymask med glasögon på?

Om de inte använder skyddsglasögon väljer många landhockeyspelare istället en ansiktsmask. Vi diskuterade hockeymasker i vår artikel om all utrustning som spelet kräver.

Hockeymasker täcker hela ansiktet. De har stora öppningar runt näsan och ögonen för andningsförmåga och lätt att se genom masken. Säkrad med elastiska remmar kan du lossa eller dra åt en landhockeymask efter behov.

Ändå undrar du hur i hela friden du skulle kunna bära glasögon under en landhockeymask.

  Vad du ska bära pulka om du inte har snöbyxor

Det är möjligt, eftersom många landhockeyspelare verkligen har burit både glasögon och sina hockeymasker samtidigt. Det gör det dock inte genomförbart.

Fördubbling med glasögon och en hockeymask kräver att du lossar de elastiska remmarna på din mask mycket, vilket kan göra att masken förskjuts.

Eftersom din näsa och mun är täckta (för det mesta) av en hockeymask, kan all den hårda andningen du gör få dina glasögon att imma. Då kommer du inte att kunna se när du spelar. Dessutom kan hockeymasken i plast repa dina ömtåliga glasögon.

Det kanske inte är en dålig idé att träffa din optiker för att få kontakter (utöver dina glasögon) så att du kan bära din hockeymask utan avbrott.

Tips för att bära glasögon när du spelar landhockey

Som avslutning ville vi dela med oss ​​av några tips för att säkert bära glasögon när du spelar landhockey. Dessa förslag kan förlänga livslängden på dina glasögon så att du inte betalar ut pengar varje säsong för ett nytt par!

Bär inte dina bästa glasögon på fältet

När du köper glasögon rekommenderar många optiker att du köper två par åt gången. Det första paret är ditt huvudpar av glasögon och det andra är din backup. På det här sättet, om du tappar dina glasögon eller om de skadas eller går sönder, behöver du inte snubbla dig genom livet och knappt kunna se förrän du kan få ett nytt par gjort. Du kan bara bära reservglasögonen.

Om du kan kan du köpa ett tredje par glasögon bara för att spela landhockey. Dessa glasögon bör fortfarande matcha ditt recept, men du kan välja andra bågar än din vanliga stil. Leta efter tjockare ramar i mer hållbara material.

Om något hände med dina landhockeyglasögon kan du använda dina reservglasögon som en tillfällig stand-in. Dina bästa glasögon, de du bär varje dag, roteras inte in så att de aldrig riskerar att gå sönder (åtminstone från att spela landhockey, det vill säga).

Tänk på sportglasögon

Den bästa typen av glasögon för friidrott är utan tvekan sportglasögon. Denna stil av glasögon är gjord för att motstå påfrestningar av fysisk aktivitet. De är säkrare än ett genomsnittligt par glasögon samtidigt som de är bekväma.

Slagtåliga linser kan ta stryk och inte gå sönder, även om linserna inte är oövervinnliga. De flexibla ramarna är vanligtvis gjorda av polykarbonat så att de kan absorbera en del stötar utan att spricka eller böjas.

Håll dina glasögon rena

Utsmetade glasögon hindrar din syn, och det är det sista du behöver när du spelar landhockey. Du vill inte att en fläck på dina linser ska få dig att tro att du tittar på bollen när du egentligen bara stirrar på fläcken.

  7 snygga flugfiskejackor (som inte bryter banken)

Före varje match och efter, torka av dina glasögon med en mjuk trasa. Använd aldrig dina kläder eller en vävnad för att rengöra dina glasögon, eftersom dessa material kan repa linserna. Ju mer du torkar dina glasögon med fel material, desto djupare blir reporna. Du kan också slita bort antireflexbeläggningen på dina linser.

Använd ett bandsystem för säkerhetsglasögon

Är glasögonband det trendigaste? Nej. Kommer någon ens att kunna säga att du har glasögonremmar på med all annan hockeyutrustning du behöver ha på dig? Också nej.

Även om dina glasögon vanligtvis passar dig bra, rekommenderar vi ändå att du använder ett bandsystem när du spelar landhockey. Som vi pratat om tidigare kan svett få dina glasögon att glida när de vanligtvis inte rör sig så mycket.

Dra åt glasögonen efter varje match

Att spela landhockey är hårt för kroppen, och detsamma kan sägas om dina glasögon också. Om du inte redan äger ett glasögonreparationssats (du vet, det som kommer i det där lilla genomskinliga plaströret), gör dig själv en tjänst och köp en.

Efter varje spel, använd miniskruvmejseln för att dra åt skruvarna i dina ramar (såvida dina ramar inte har några skruvar). Dina glasögon kommer också att passa bättre, vilket kan förhindra glidproblemet vi har pratat om.

Se din ögonläkare regelbundet

Detta är bara ett bra tips i allmänhet. Du bör göra en synundersökning varje år. Ditt glasögonrecept är trots allt inte bra för alltid. Om du behöver starkare glasögon kan du fortfarande kisa och kämpa för att se vad som finns framför dig med dem på dig, även om du använder glasögon nu.

Det kommer inte att göra dig till en särskilt effektiv landhockeyspelare. Boka en tid för att träffa din ögonläkare om du inte har gjort det på ett tag.

Slutgiltiga tankar

Du kan bära glasögon som landhockeyspelare, eftersom de senaste reglerna från NFHS tillåter dig att avstå från glasögon när du spelar. Som sagt, glasögon passar inte bra under din hockeymask, och om du bär dem riskerar du att få dina glasögon trasiga.

Oavsett om du bestämmer dig för att ta dina chanser och bära glasögon när du spelar landhockey eller fråga din optiker om kontakter, se till att ditt recept är aktuellt. Du måste kunna se lika bra som de andra spelarna på planen för att vinna!