Kan du baka kakor i en brödrost? 3 steg till Delicious

Det vanligaste sättet att du kommer att se någon baka kakor är i en fullstor ugn, men det finns andra metoder för att göra dessa sötsaker. Så oavsett om du har en liten lägenhet eller bara inte vill värma upp hela köket, överväg att använda en brödrost.

Du kan baka kakor i en brödrost på samma sätt som i en fullstor ugn. De enda skillnaderna mellan de två är batchstorleken, temperaturkontrollen och några av tillbehören (som bakplåtar) som du skulle använda.

Innan du kan göra exceptionella brödrostsugnsbakade kakor måste du verkligen förstå nyanserna som din brödrost ger till bordet. Låt oss gå in i det!

Kan du baka kakor i en brödrost? Här är hur

Du kan absolut baka kakor i en brödrost. Faktum är att bakning i en brödrost är mycket lik bakning i en fullstor ugn. Däremot måste du förmodligen använda en mindre bakplåt/behållare och justera temperaturinställningarna.

Till att börja med, här är en 3-minuters video som går igenom stegen:

Som du kan se är själva beredningen av ingredienserna och degen liknande. Men det finns också ett par saker som du behöver göra för brödrostugnar som du inte skulle behöva för en vanlig ugn.

Till exempel, om det är första gången du bakar kakor i din brödrost (eller om det har gått ett tag) så vill du kontrollera temperaturen.

1. Testa temperaturen

Innan du börjar lägga ut kakdegen, du bör se till att du förstår hur du ställer in temperaturen på din brödrost.

De flesta brödrostugnar har en ”baka”-inställning som låter dig ställa in önskad temperatur, och de har vanligtvis också en timer. Dessa funktioner kan se ganska annorlunda ut än de på en vanlig ugn, så tänk på det.

När du har hittat dina temperaturinställningar, det är verkligen viktigt att du testar den för att se till att den temperatur du ställer in är den verkliga temperaturen som den når. Grundläggande ugnstermometrar är ett perfekt mätverktyg för detta.

Anledningen till att detta är viktigt är att brödrostugnar inte alltid värmer perfekt till den temperatur som de är inställda på. Som ett resultat kommer du att vilja förstå eventuella avvikelser i den verkliga temperaturen så att du kan justera den för att få den perfekta temperaturen för ditt recept.

Se även  Är det värt att köpa en bärbar luftkonditionering? - För-och nackdelar

2. Samla din utrustning

Innan du förbereder degen, du vill också kontrollera om du har alla verktyg du behöver för att säkert och effektivt baka i din brödrost.

Ofta fungerar de redskap som du använder för att baka i en vanlig ugn alldeles utmärkt för en brödrost. Men det finns några saker som du kan behöva ha i mindre storlekar.

1. Bakplåt

Särskilt, du måste se till att du har rätt storlek plåt att baka i. Du kanske redan har en panna eller plåt som följde med din brödrost. Om du gör det, bra, du borde vara bra att gå.

Å andra sidan, om du behöver köpa ett plåt som passar din brödrost, se till att du får rätt storlek – speciellt om du beställer online.

Ett enkelt sätt att förhindra ett misstag är att leta upp företaget som tillverkar din brödrost och se om de säljer tillbehör specifikt för den modell du äger.

2. Bakmatta av silikon

Du kan använda bakmattor av silikon i din vanliga ugn. Om inte, är de precis vad namnet innebär, en matta avsedd för bakning gjord av silikon.

jag har den här från Amazon och jag försöker använda den till allt jag kan. Inget fastnar på den och den är superlätt att tvätta.

Naturligtvis, för en brödrost, behöver du förmodligen en mindre storlek, så se till att storleken passar in i din brödrost innan du köper.

Dessutom är dessa silikonmattor verkligen fantastiska för bakning i brödrost eftersom de:

  • Bli av med besväret med att rengöra en begagnad panna
  • Är non-stick
  • Är återanvändbara
  • Spara pengar på bakplåtspapper

3. Avdragare för brödrostställ

En av fördelarna med att använda en större ugn för bakning är att det extra utrymmet ger dig utrymme att nå inuti för att flytta runt disk eller dra ut galler utan att oroa dig för att bränna dig.

Med en brödrost gör den smalare öppningen och mindre inredningen att ta bort disken lite farligare.

Istället för att riskera en brännskada, använd en avdragare för brödrost. Det eliminerar behovet av att nå direkt in i den varma ugnen, och det kan också vara användbart för din fullstora ugn. Rackavdragare är också relativt billiga och mycket lätta att använda.

Se även  Hur du gömmer elektriska sladdar på ditt golv

Här är ett bra alternativ från Amazon som kan användas till din vanliga ugn också. Men, om du inte vill köpa ett köksredskap till så har jag även använt en tång för att dra ut varma ugnsgaller i ett nafs.

4. Brödrostsugnsfoder

Du kanske också vill ha en brödrost. Ugnsfoder är tjocka metallplåtar som du placerar längst ner på insidan av din brödrost för att fånga upp eventuella smulor eller olja som kan falla genom matlagningsställen medan du värmer upp maten.

Om du bestämmer dig för att skaffa en av dessa, det är mycket viktigt att du inte köper en tunn ugnsfoder. Du vill att linern ska tåla att värmas upp upprepade gånger vid höga temperaturer. Om du använder en tunn liner kan den rulla sig, spricka eller till och med börja röka.

Att köpa en ugnsfoder sparar tid på rengöring, och att köpa en robust ugnsfoder sparar pengar på att byta ut en spröd, tunn foder.

5. Ugnsvantar

Okej, låt oss vara verkliga. Du behöver inga speciella små ugnsvantar för en brödrost (även om det skulle vara lite sött). Du kan använda dina vanliga ugnsvantar till en brödrost.

Jag ville dock fortfarande nämna detta eftersom jag inte vill att du ska bränna dig. Brödrostsugnar är mindre än ugnar, så det finns en större risk att du rör vid gallret eller sidorna och bränner dig.

Se till att skydda dina händer genom att använda bra ugnsvantar som täcker dina händer helt.

När du har samlat ihop all utrustning du behöver, och efter att du har räknat ut temperaturinställningarna på din brödrost, är det dags att baka en testkaka.

Detta är särskilt viktigt om din brödrost använder ospecifika temperaturinställningar som ”kakor”. Du vill vara säker på att du vet exakt hur en kaka kommer ut innan du gör en hel sats.

Se även  Varför fryser maten i baksidan av mitt kylskåp? 6 möjliga orsaker

Nu, om den enstaka testkakan visar sig vara ok, bör du förmodligen göra mer än en bredvid för att se om din brödrost har några varma eller kalla punkter.

När din brödrost har klarat testet är du redo att baka så många kakor du vill (eller åtminstone så många du får plats med!).

Vilka kakor att göra först

Är du osäker på vilken typ av kakor du ska prova i din brödrost först? Här är några idéer:

Klassisk chokladchips

Du kan aldrig gå fel med en långvarig favorit som chokladkakor. Du provar redan något äventyrligt genom att baka dem i en brödrost. Varför gå pappa utanför boxen än vad du måste?

JoyFoodSunshine har ett fantastiskt recept med användbara tips om hur man gör de bästa chokladkakorna (här).

Brown Butter Bourbon Snickerdoodles

Om du vill utmana dig själv, prova att göra några Brown Butter Bourbon Spice Cookies. Det här är höstkakor, men de smakar fantastiskt året runt.

Du kan hitta ett recept (och aptitretande bilder) här.

Veganska chokladkakor

Om du vill prova ett veganskt alternativ kan du ge det här veganska chokladkakorreceptet från Tasty.co ett försök.

Glutenfria chokladkakor

Eftersom vi nämnde Vegan, tänkte jag att ge ett glutenfritt recept skulle vara en bra idé. Alla människor där ute med dietrestriktioner förtjänar också läckra kakor!

Här är ett bra recept på sliskiga läckra glutenfria kakor.

Sammanfattningsvis

Här är en kort sammanfattning av råden som ges i början av artikeln. Följ dessa tips så är du på väg att baka fantastiska kakor i din brödrost på nolltid!

  • Se till att du vet hur du justerar temperaturen och timern på din brödrost
  • Använd en ugnstermometer för att kontrollera om din brödrost värms upp till rätt temperatur
  • Samla ihop all matlagning du behöver för att baka i din brödrost INNAN du börjar baka
  • Testa din nya utrustning och brödrost med en testkaka innan du gör en hel sats

Och om du gillar idén att förenkla matlagning med en brödrost, kanske du också gillar vår artikel om att laga bacon i en brödrost.

Lämna en kommentar