Kan du använda Fabuloso på trägolv?

Fabuloso är ett flytande rengöringsmedel och skydd för flera ändamål. Det är bra för att ta bort smuts, fett och fläckar från hårda ytor som golv. Fabuloso rengör kakel och laminat utan problem, men kan man använda det på trägolv?

Fabuloso kan endast användas på tätade trägolv. Tätade trägolv har en skyddande beläggning som hindrar Fabuloso från att tränga in i träet. Användning av Fabuloso på oförseglat trä kan få det att skeva och spricka. När den används på förseglade trägolv tar Fabuloso bort all smuts och smuts.

Resten av den här artikeln kommer att förklara om du kan använda Fabuloso på trägolv och andra träytor, vad du ska undvika när du använder Fabuloso och de olika typerna av Fabuloso-produkter för trägolv.

Kan du använda Fabuloso på trä?

Du kan använda Fabuloso-produkter på trä. Du bör dock endast använda den på tätade träytor. En förseglad träyta har ett skyddande lager av polyuretanlack som inte tillåter fukt att tränga in i dina träartiklar.

Trä är mycket poröst. Så oförseglade träytor absorberar alla flytande ämnen som placeras på ytan. Trä sväller när det kommer i kontakt med fukt, vilket kan förvränga formen på träytan och orsaka skador.

Dessutom, när temperaturerna är höga, kan den absorberade vätskan avdunsta, vilket orsakar uttorkning och sprickbildning av den redan expanderade träytan.

Därför är det mest lämpligt att använda Fabuloso-produkter endast för att rengöra förseglade träytor. På grund av den skyddande beläggningen på den hårda träytan riskerar applicering av Fabuloso-blandning med vatten inte att skada golvet.

Istället rengör det golvet så att det blir spick-and-span och lämnar en uppfriskande doft efteråt.

Fabuloso tar bort smutsen och desinficerar den förseglade trägolvytan utan att skada pälsen, vilket säkerställer maximal renhet. Denna faktor innebär att allrengöringsmedlet effektivt tar bort smuts och eliminerar bakterier som finns kvar på ytor.

Dessutom är Fabuloso speciellt framtagen för att säkerställa att dess parfym inte utlöser allergiska reaktioner. Fabulosos kärningredienser är ofarliga för både människor och miljö. Därför har produkten ingen negativ inverkan vid inandning.

Bästa praxis när du använder Fabuloso på trägolv

Även om Fabuloso är ganska säker och mycket effektiv på att rengöra dina trägolv, finns det några saker du bör veta innan du använder den. Så låt oss gå igenom de bästa metoderna när du använder Fabuloso för att säkerställa att dina golv förblir gnistrande rena.

Se även  Hur man rengör strålkastare med vinäger

Försopa det förseglade trägolvet och annan målyta

Försopa alltid den förseglade träytan som du tänker rengöra innan du torkar ordentligt med en blandning av Fabuloso och vatten. Detta säkerställer att du inte slösar bort din dyrbara Fabuloso eftersom du kan få bort det mesta av smutsen och smutsen med en våt trasa.

Förbered en balanserad blandning av Fabuloso och vatten

Blanda ¼ kopp av din valda Fabuloso-produkt med en liter vatten.

Företrädesvis bör vattnet vara varmt eller åtminstone rumstemperatur för maximal rengöringseffekt. Att använda för mycket Fabuloso kan göra det svårt att skölja golvet efteråt. För lite – dina golv blir inte noggrant rengjorda.

Använd sprayflaskor för trägolv

Du bör spraya Fabuloso-vattenblandningen direkt från en sprayflaska på trägolv. Detta är det enklaste sättet att rengöra hårda ytor eftersom det gör att du får en jämn päls. Det gör det också mycket lättare att torka av Fabuloso- och vattenblandningen när du är klar med rengöringen.

Skölj alltid torkduk/svamp mellan svep

Skölj kläderna eller svampen med rent vatten för att undvika svepmärken efter rengöring. Fortsätt att spraya ytan med rengöringsblandningen och torka av med den sköljda svampen eller kläderna. Upprepa processen tills du är nöjd med renhetsnivån.

Vad du ska undvika när du använder Fabuloso på trägolv

Nu när du vet hur du använder Fabuloso för att rengöra dina fina trägolv, låt oss gå igenom några metoder du bör undvika.

Använd aldrig Fabuloso på oförseglade trägolv

Att rengöra oförseglat trä kan utgöra en stor utmaning. Även om oförseglat trä har ett varmt, rustikt utseende, tenderar det att absorbera alla vätskor som kommer i kontakt. Detta kan göra att träet buktar ut, deformeras och så småningom spricker.

Använd därför endast Fabuloso-produkter på tätade trägolv. Du kan enkelt se att dina golv är tätade om de har en blank finish som känns mer som plast än trä vid beröring.

Se även  Är Drano dåligt för dina rör?

Använd inte rykande hett vatten med Fabuloso

På grund av mångfalden av attraktiva dofter och dofter som används i Fabuloso-produkter och det faktum att varmt vatten är bra på att rengöra, kan du bli frestad att använda varm vatten. Du bör dock aldrig utsätta dina trägolv eller Fabuloso för höga temperaturer. Allt över rumstemperatur får aldrig komma i kontakt med Fabuloro och trä.

Lägg inte klorblekmedel till Fabuloso-produkter

Tillsats av blekmedel kan leda till kemiska reaktioner med beståndsdelar i Fabuloso-produkter, vilket avger giftiga ångor. Istället tillhandahåller Fabuloso en mängd olika blekmedelsalternativ inom sina produktdifferentieringar som fungerar utmärkt som ytdesinfektionsmedel och fläckborttagningsmedel.

För envisa fläckar, använd Fabuloso komplett blommig Produkter. De är både effektiva och säkra för trägolv. Dessutom har de dofter som lämnar en slående doft av fräschör även efter rengöring.

De olika typerna av Fabuloso rengöringsmedel

Fabuloso är en produkt tillverkad av Colgate Company, inriktad på allrengöringsbehov i hushåll. Produktens signaturdoftvarianter och effektiva rengörings- och desinficerande egenskaper gör att produkten är en av de bästa multifunktionsrengöringsmedel för hushållsbruk.

Det finns flera produkter av märket Fabuloso på marknaden, skräddarsydda för specifik hushållsanvändning för optimal rengöringseffektivitet. Dessa inkluderar:

 • Fabuloso® lavendel
 • Fabuloso® uppfriskande citron
 • Fabuloso® Passion of Fruits®
 • Fabuloso® Ocean Paradise®
 • Fabuloso® Citrus och frukter med bakpulver
 • Fabuloso® Tropical Spring
 • Fabuloso® Spring in Bloom
 • Fabuloso® Spring Fresh med blekmedelsalternativ
 • Fabuloso® komplett mousserande citrus
 • Fabuloso® Komplett Cool Mist
 • Fabuloso® Complete Floral Burst

Se tabellen nedan för en snabb uppdelning av varje produkt.

Typ av Fabuloso® Doft Säkert för trägolv? Andra användningsområden
Fabuloso® Lavendel, Uppfriskande Citron, Passion of Fruits, Ocean Paradise, Citrus och Frukter, Tropisk vår, Vår i blom, Vårfräsch Ja; Endast förseglat trä Desinficera kläder, rengöra köksbänkar, desinficera badrumsytor, torka av kranar, tvätta halvblanka väggar
Fabuloso® Complete Floral Burst och Cool Mist Floral Burst och Cool Mist Ja; Endast förseglat trä Desinficera kläder, rengöra köksbänkar, desinficera badrumsytor, torka av kranar, tvätta halvblanka väggar
Fabuloso® komplett mousserande citrus Mousserande Citrus Ja; Endast förseglat trä Desinficera kläder, rengöra köksbänkar, desinficera badrumsytor, torka av kranar, tvätta halvblanka väggar

Fabuloso® (alla dofter)

För människor som älskar att upprätthålla rena utrymmen i hemmet minst 99 % av tiden, är Fabuloso® en bra produkt. Du kan tillsätta Fabuloso® vätska i en sprayflaska och blanda den med vatten i förhållandet 1:4.

Se även  Vad händer om du äter äggskal?

Denna rengöringsspets säkerställer snabb rengöring av förseglade träytor när du sprejar Fabuloso-blandningen på ytan och sedan torkar försiktigt.

Som sagt, det är avgörande att aldrig använda Fabuloso på oförseglade trägolv, eftersom rengöringslösningen kan sippra in i golvbrädorna och orsaka skevhet och mögeltillväxt.

Fabuloso® kommer med olika dofter som lämnar en uppfriskande doft. Du kan välja mellan:

 • Lavendel
 • Ocean Paradise
 • Tropisk vår
 • Vår i blom
 • Uppfriskande citron
 • Passion av frukter
 • Vårfräsch med blekmedelsalternativ
 • Citrus och frukt med bakpulver

Fabuloso® Complete Floral Burst och Cool Mist

Denna produkt är en aggressiv Fabuloso-rengöringsvariant för alla ändamål formulerad för djuprengöring. Dess formulering innehåller väteperoxid och andra aktiva ingredienser, vilket gör den effektiv för att ta bort svåra fläckar på de flesta hårda ytor.

Väteperoxid är särskilt en populär rengöringsvätska för förseglade trägolv. Det är dock viktigt att använda det med måtta. Annars kan det sluta med att du blekar ditt mörka trägolv.

Var noga med att späda din Fabuloso rengöringsmedel (¼ kopp per gallon vatten) innan du applicerar den på trägolv. Dessutom bör Fabuloso-produkter endast användas på förseglade trägolv, aldrig på råa oförseglade golv.

Fabuloso® Complete Floral Burst och Cool Mists attraktiva rengöringsegenskaper inkluderar:

 • Effektiv borttagning av kalk.
 • Lämnar ytorna doftande.
 • Lämplig för användning på nästan alla hårda ytor, inklusive hårda trägolv, väggar etc.
 • Effektiv fettfläckborttagare.

Fabuloso® komplett mousserande citrus

Det är ett allrengöringsmedel, precis som de tidigare varianterna av märket Fabuloso, bara att till skillnad från den blommiga sprängningen och den svala dimman, innehåller inte väteperoxid som en aktiv ingrediens.

Som sådan är det något säkrare på förseglade och oförseglade trägolv än andra typer av Fabuloso rengöringsmedel. Naturligtvis kan du använda Fabuloso® Complete Sparkling Citrus på flera ytor.

Fabuloso® Complete Sparkling Citrus tar effektivt bort fettfläckar och kalkavlagringar på hårda ytor som badkar och handfatsblandare. Du kan också använda detta citrusdoftande universalrengöringsmedel för att torka av halvblanka väggar och rengöra laminatgolv.

Slutgiltiga tankar

Fabulosos produkter är flerfunktionsrengöringsmedel lämpliga för tätade trägolv. Den lämnar även en uppfriskande doft i rummet efter rengöring.

Du kan säkert använda den på vilken som helst förseglad träyta eftersom den inte skadar lacken. Använd det dock inte på oförseglat trä eftersom det kan få det att skeva och spricka.

Lämna en kommentar