Kan du använda en presenning som ett tältfotavtryck?

Ah, den stora utomhus. Som en person som tycker om naturen kan jag tala om njutningen av att campa och att komma ut för att ha kul när jag är ute. Men när du är ute och campar vill du vara säker på att du ställer in dig på framgång för att vara skyddad från väder och vind. Ett sätt att åstadkomma detta är att använda ett fotavtryck för att skydda tältbotten från marken under. Men kan man använda en presenning som tältfotavtryck?

Du KAN använda en presenning som ett tältfotavtryck. På grund av presenningarnas hållbarhet använder vi dem ofta för att skydda tältets utsida från väder och vind. Därför kan en presenning användas under tältet för att skydda botten från väder och vind samt markskräp.

I det här inlägget kommer du att läsa en några av fördelarna med att ha en presenning under ditt tält, över ditt tält och några andra fördelar som en presenning ger dig medan du är ute och campar. Alla tips och tricks som du kan lära dig för att få en bättre campingupplevelse är alltid ett plus.

Storleksalternativen på presenningar gör dem faktiskt till ett utmärkt val för ditt tältfotavtryck. De ger inte bara en hållbar grund att sätta upp ditt tält på, utan du skapar en barriär där botten av ditt tält skyddas, vilket i sin tur skyddar din investering.

Tarps finns i många storlekar; men du kommer förmodligen inte att kunna hitta en som exakt matchar storleken på tältet du äger.

Att använda en presenning som fotavtryck

En av de bästa fördelarna med att använda en presenning för ditt fotavtryck är att den kan användas som ett fotavtryck, men du kan alltid byta tillbaka till en presenning om du behöver. Säg att vädret inte kommer att bli så bra när du väl har kommit, tarpen skulle utnyttjas bättre genom att täcka toppen av ditt tält som ett tak. Det kan vara en bra idé att ha både ett fotavtryck och en presenning till hands, ifall båda skulle behöva användas. Men om du glömmer fotavtrycket och behöver ha något under tältet för skydd, kommer presenningen att tjäna dig väl.

Det är viktigt att ställa in ditt tarpfotavtryck korrekt. Ett verkligt tältfotavtryck som följer med ditt tält kommer alltid att ha samma storlek som tältet och kommer inte ut förbi kanterna på ditt tält. Att matcha storleken blir inte fallet med en presenning.

  Hur man lär sig knutar och verkligen kommer ihåg dem

När du använder en presenning som tältfotspår, köp en storlek som matchar din tältstorlek närmast. Vanligtvis kommer presenningen att vara lite större än din tältstorlek. Därför måste du justera presenningen därefter. I de flesta fall kan du vika överskottet under, så att storleken matchar, vikning under hindrar vatten från att samlas i presenningen.

När du viker presenningen under så håller du presenningen intakt så att du kan använda den för andra ändamål senare. Vissa människor skär av presenningen för att matcha storleken på tältet. Att skära av det kan göra att presenningen börjar ”fransas”, och det tar också bort genomföringarna, vilket gör presenningen oanvändbar för något annat ändamål.

Att använda din presenning som fotavtryck kommer dock att kräva lite extra planering, på grund av den större storleken. Vad detta betyder är det du kommer att vilja placera din installation så att vattnet inte kommer att samlas på presenningen om det regnar. Felaktig placering kan vara en orsak till vissa problem, särskilt om du slutar med att vatten samlas på presenningen.

Sedan, om terrängens lutning är vinklad ens något mot ditt tält, kommer du att bli blöt. Så, placera dig rätt, testa markens lutning och se till att all fukt som kommer in på presenningen lätt kommer att rulla av presenningens fotavtryck bort från tältet. Lätt som en plätt.

Polyetenen som presenningar vanligtvis är gjorda av ger faktiskt ökad hållbarhet som ett fotavtryck. Ett verkligt tältfotavtryck är lätt och lättare att resa med om du backpackar. En presenning kan vara något av en olägenhet om dina ryggsäcksfärdigheter inte är på topp. De är skrymmande och mer omfattande, så det är nödvändigt att vara lite mer taktisk när du backpackar med en presenning.


Men om du bara är ute och campar och har en presenning av polyeten som fotavtryck betyder det att ditt tält är mindre benäget att slita sönder eller skadas. Presenningar är tillverkade för att vara så hållbara som möjligt att hålla upp till elementen.

Om du inte redan äger en presenning, här är några alternativ för dig att överväga.

Kotap gör en vävd vändbar polyetenpresenning som kommer i en mängd olika storlekar. Den är vattenavvisande, UV-skyddad och har genomföringar som inte rostar. Denna presenning är gjord för att stå emot de övergrepp du kommer att utsätta den för när du campar.

Om du vill ha en tyngre presenning som tål lite mer övergrepp, X-pose Safety gör en som är 10 mil tjock. Denna presenning kommer att klara alla typer av väder och kommer att ge exceptionell hållbarhet.

  Vad du ska använda som en stensäck: DIY, färdiggjord, alternativ

Ett annat alternativ kommer från Whiteduck. Denna presenning är 16 mil tjock, finns i många storlekar och är rivsäker. Den är UV-skyddad för att förhindra att den bryts ner av solens strålar och är gjord av tätt vävd polyeten för att motstå påfrestningarna vid utomhusbruk.

Tält kan skadas av stenar och andra föremål som ligger på marken när du sätter upp ovanpå dem, en presenning hjälper till att skydda ditt tält och spara pengar på lång sikt.

Vi har även ett inlägg om att slå upp ett tält på grus som ger dig mer information om hur du hanterar detta problem när du stöter på det.

Skydda toppen av ditt tält

Det är fördelaktigt att beröra skyddet av toppen av ditt tält också. Vi rekommenderar att du skyddar botten av ditt tält. Så att skydda toppen av ditt tält kommer att vara lika rekommenderat, men av olika anledningar. Att vara ute i naturens element är vackert, uppfriskande, spännande och roligt.

Men det är också viktigt att ge dig själv det skydd som behövs, så att du inte hamnar i en eländig situation. Ingenting säger elände som att bli fångad i ett oskyddat tält när ett skyfall överraskar dig mitt i natten.

Poängen är att du bör använda både ett fotavtryck av något slag och en presenning för att täcka utsidan av ditt tält. Utan det kan du hamna i en knepig situation. Att ha två presenningar, en som ditt fotavtryck och en som en faktisk presenning, kommer att vara din bästa insats.

Du kan skydda botten av ditt tält, så att ingen fukt från marken smyger in. Och du kommer också att ha ditt yttre skydd mot ytterligare element som regn. Men det finns också några andra fördelar för att skydda utsidan av ditt tält.

Andra inlägg av intresse

  • Kan man bli solbränna genom ett tält?
  • Hymer Aktiv Loft vs. Pleasure-Way Tofino: Vilket är rätt för dig
  • Hur man väljer den PERFEKTA madrassen för camping i en skåpbil

Tarps håller dig torr

En presenning kommer att hålla dig torr när det bestämmer sig för att regna från ingenstans. Ingen vill någonsin att det ska regna när man campar. Dessutom kan det vara absolut inget regn i prognosen för hela din expedition. Men gissa vad? Moder natur har en egen plan, och när hon känner för att ta med regnet, då bör du vara på utkik. Det händer. Det handlar om att förbereda sig på vad som helst.

  Använder elitmaratonlöpare gel?

Tarps håller dig varm

Värme är ibland en förbisedd fördel med en presenning. Att ha en presenning över ditt tält kommer att hjälpa till att hålla värmen inne. Speciellt när solen går ner och det tenderar att bli lite kyligt. Håll värmen inne i ditt tält genom att skydda det tillräckligt med en presenning. Vad som är bättre är det faktum att ha någon form av fotavtryck under tältet kommer att lägga till denna fördel.

Tarps hjälper till att hålla din utrustning säker

Att hålla utrustningen säker är en annan punkt som ibland kan förbises. Du har prylar i ditt tält, ibland dyra prylar. Du vill hålla alla dessa grejer skyddade så bra som du kan. Att ha en presenning över ditt tält kommer att ge den extra fördelen, så du behöver inte oroa dig för att all din fantastiska utrustning ska förstöras av naturliga element. Allt handlar om skydd, mina vänner. Och du hoppas på den bästa campingupplevelsen – samtidigt som du förväntar dig att allt ska hända.

Efter att ha läst detta kanske du undrar om det finns ett bättre och enklare sätt att campa på? Kanske börjar du bli lite äldre, och marken är inte lika mjuk som den brukade vara. Vi har ett inlägg som diskuterar fördelarna med van camping kontra tält, vilket ger dig ett annat alternativ att överväga.

Att avsluta

Camping är fantastiskt, åtminstone för dig som älskar att vara ute i naturen. Och för er där ute som inte har fått uppleva glädjen, hoppas vi att det här inlägget kommer att ge lite användbar information som kommer att göra er redo för framgång.

När vi har gått över är det bäst att skydda oss när vi tillbringar tid ute i naturen. Vad som helst kan hända, så att ha en spelplan som håller dig säker och torr kommer att tjäna dig väl.

Skaffa dig några stora, hållbara presenningar som kommer att hålla länge, de kommer inte att bryta banken, och de ger möjlighet att vara ett fotavtryck eller ett täcke. Ha kul där ute och njut, var säker och gå ut i naturen som moder natur tänkt sig.