Kan du använda en luftmadrass för vintercamping? Innehåller tips för framgång

Är en luftmadrass ett bra val för vintercamping eller blir det för kallt för komfort? Låt oss ta reda på!

Du kan använda en luftmadrass för vintercamping, men du behöver några strategier för att hålla dig varm när du använder den. Luftmadrasser sover svalare än andra campingsängar, men med ordentlig isolering ska du kunna hålla dig varm.

Om din luftmadrass är något du inte kan campa utan måste du veta hur du ställer in din säng så att du kan hålla dig varm även om du campar på vintern. Fortsätt på och du får några bra tips för att isolera din luftmadrass och hålla dig varm över natten.

När är det okej att använda en luftmadrass för vintercamping?

Det finns ingen riktig temperaturbrytning när det gäller att använda en luftmadrass. Vissa campare är helt nöjda med att använda en luftmadrass i nästan alla väder, medan andra kanske upptäcker att när temperaturen sjunker ner till 40- eller 30-talet är det bara för kallt för komfort.

Följaktligen handlar frågan mindre om vilken temperatur som är för kall för en luftmadrass och mer om vilken temperatur är för kall för dig. Vilket väder du än gillar att campa i är det viktigt att vara förberedd.

Faktum är att vi frågade hundratals campare hur kallt det var för kallt för att campa och vi publicerade våra resultat här. Vår artikel om ämnet är ett bra ställe att börja lära sig om dina egna gränser när det kommer till camping i kallt väder.

Om du campar i kallare väder, kommer du att behöva det vara mycket mer förberedd än vanligt. Detta inkluderar att förbereda dig med varma kläder och rejäl mat och även förbereda din luftmadrass genom att lära dig att isolera den ordentligt.

Hur man isolerar en luftmadrass för camping i kallt väder

Låt oss säga att du planerar att ge dig ut på en campingtur i kallt väder – men inte för kallt för en luftmadrass. Du kommer förmodligen att vilja ha några tips om hur du håller din luftmadrasssäng så varm som möjligt. Trots allt gillar ingen att kämpa för att hålla sig varm hela natten när de borde vara iväg i drömlandet.

Använd dessa tips så blir du varm och mysig på din luftmadrass:

  • Isolera madrassens botten. Steg ett är att se till att du blockerar luftmadrassen från att absorbera kylan från själva marken. Detta är något du enkelt kan göra med en skummatta med slutna celler. (Du vet de där billiga blå skumkuddarna du kan hitta på Walmart? De kommer att hjälpa mycket. Eller så kan du få en av dessa snygga sådana från Amazon). *Notera* Om du inte har något att isolera dig från toppen av luftmadrassen så skulle jag försöka isolera där först.
  • Isolera resten av madrassen. Lakan är en bra början, men även en filt draperad över hela madrassen hjälper till att hålla luften inuti luftmadrassen från att svalna från luftrörelser i tältet
  • Isolera mellan dig själv och luftmadrassen. Detta kan vara det viktigaste området att isolera. Kom ihåg att luftmadrassen är full av luft, och om den inte är isolerad kommer luften att vara lika kall som vad som än omger den. Om du inte fångar in värmen från din kropp i luftmadrassen kommer luftmadrassen att suga kroppsvärmen från dig. Om du isolerar mellan dig själv och luftmadrassen kommer dina filtar eller sovsäckar att kunna fånga värme.
    • Tunna filtar gör inte bra isolering. Skumkuddar med slutna celler fungerar utmärkt för detta – en madrassövermadrass av skum kommer också att fungera bra och avsevärt öka komforten.
  • Isolera dig själv. Slutligen, om du campar i kallt väder bör du vara varmt klädd när du går och lägger dig. Jag skulle ha på mig termounderkläder samt en sweatshirt och träningsbyxor med varma ullstrumpor. Glöm inte en varm mössa (bra att sova i). Filtar ovanpå dig kommer att fungera utmärkt som en sovsäck. Jag åkte precis på en resa där det kom ner till de lägre 30-talet (Fahrenheit) och jag kan berätta exakt vad jag brukade för att hålla mig varm om du är intresserad av den här artikeln här.
  • Använd en bra sovsäck. Se framåt för att avgöra hur kallt det kommer att bli på natten där du ska campa. Se sedan till att din sovsäck är klassad för åtminstone den temperaturen. Helst bör den vara klassad för cirka 20 grader mer än så om du vill vara säker på att du kommer att vara tillräckligt varm. Med andra ord, om du campar i 25 graders väder bör du satsa på minst en +5 Fahrenheit graders väska
  Dag eller natt: 9 tips om hur man jagar prärievargar

När det gäller att isolera utrymmet mellan din luftmadrass och marken kan du vara osäker på vilken typ av material som fungerar bäst. Jag har nämnt att en presenning eller filt kan fungera, men vilka andra alternativ finns det? Läs mer om svaren i vår artikel om ämnet här.

Tips för att hålla sig varm på en luftmadrass

Om du har för avsikt att ta med en luftmadrass oavsett väder, kommer du att vilja veta hur du håller dig varm på den. Även om det kan vara svårare än andra typer av sängkläder som liggunderlag och barnsängar, är det absolut möjligt.

Nästa gång du planerar en campingtur i kallare väder, se till att göra det använd följande tips för att hålla dig varm och glad.

Ta med en värmare

En värmare kan vara ett fantastiskt sätt att få ditt tält fint och mysigt innan läggdags. Slå bara på den, låt tältet värmas upp så är du redo för en skön nattsömn. Det finns också många batteridrivna värmare där ute som gör att du kan undvika riskerna med att försöka använda sladdar i potentiellt vått väder.

Obs: se till att du har ordentlig ventilation innan du använder en värmeanordning i ditt tält och även stäng av värmaren innan du somnar. Det finns alldeles för många dödliga risker om du lämnar din värmare påslagen i ett slutet utrymme medan du sover.

Det finns också katalytiskt drivna värmare som bränner propan så att du inte behöver ha batterier eller eluttag. Dessa måste ha en särskild säkerhetsklassning som jag pratar om i artikeln jag kommer att länka till i nästa stycke.

  Kan björnar lukta genom burkar?

En värmare kan vara ett perfekt alternativ för camping i kylan, speciellt med en luftmadrass. Det är dock viktigt att vet vilken typ av värmare som är säkrast att använda i ett tält. I vår artikel om ämnet kommer du att lära dig vad som är säkert, vad som inte är det och hur du använder en värmare för att värma ditt tält effektivt. Kolla in det här.

Ta med flera filtar

När du campar i kylan kan du behöva avstå från att resa lätt för att se till att du är säker och bekväm. Dessutom kan luftmadrasser vara lite svårare att hålla varma än andra typer av campingsängar.

Eftersom de är fyllda med luft, behöver du extra isolering både över och under dig för att se till att du kan vara trevlig och rostig hela natten. Ett enkelt sätt att fånga kylan är att ta med eventuella extra filtar du har. Detta är en situation där det är bättre att överpacka än underpack.

Använd handvärmare

Handvärmare är mycket bärbara, bekväma och effektiva för fler områden än bara dina händer. Om du packar tillräckligt med dem kan du använda dem nästan var som helst du kanske behöver lite extra värme. Lägg till dem i dina handskar, strumpor, fickor och mer!

Ett sätt som vissa vintercampare gillar att använda handvärmare är att öppna några på kvällen, skaka om dem för att få dem att fungera och släng dem i sin sovsäck. När de är redo för sängen är den redan förvärmd, så när du lägger dig i din sovsäck kommer du att känna dig ombonad.

Ät bra

Att äta rejäla, varma måltider kan vara lite svårare om du campar i kallt väder, men det är desto mer värt besväret. Näringsämnen och kalorier hjälper till att hålla din kropp varm.

  Är vandring bra för magen? (Eller är det tillbaka till crunches?)

Om du tillbringar tid i kallt väder kanske du också vill tänka på öka ditt kaloriintag. När allt kommer omkring kommer din kropp att spendera mer kalorier än vanligt för att bara försöka hålla sig på en normal temperatur. Det kommer att behövas mycket bränsle.

Vi pratar om några fantastiska sidor du kan använda med varmkorv (en något traditionell campingmåltid) här.

Prova en bäddmadrass

Typiskt brukar luftmadrasser vara lite kallare att sova på. Det beror främst på att de är fyllda med luft, och vi vet alla att ibland blir luften kall. Jämfört med alternativ som liggunderlag, som kan använda stängda celler för att undvika att absorbera och distribuera kylan, luftmadrasser är vanligtvis ett mer idealiskt alternativ för varmare väder.

Att skilja sig från madrassen kan dock vara ett bra sätt att hålla sig varm. Du kan helt enkelt lägg några filtar under dig, eller så kan du höja komfortnivån med en uppvärmd bäddmadrass. Var bara försiktig så att du undviker att bli blöt i sladden eller uttagen.

Använd en elektrisk filt

Om du föredrar det lägg till mer värme i dina skydd istället för under dig, en elektrisk filt kan vara en bra idé. De är kompakta, mycket varma och fullt kapabla att hålla dig bekväm när du sover i kallt väder.

Men precis som uppvärmda liggunderlag måste dessa verktyg ofta kopplas in. Om du campar någonstans utan elanslutningar, det kan vara ett problem. Dessutom bör du vara försiktig när du använder ett sådant verktyg i blötare vädereftersom det kan bli ett problem om eluttaget inte är effektivt täckt.

där ärdock batteridrivna elektriska filtar, så här en på Amazon. Du kan ladda den med en USB-port som många sätter i bilen på vägen till campingen.

Håller luftmadrasser dig varm på egen hand?

En vanlig luftmadrass gör ingenting för att hålla dig varm. Du måste isolera din kropp för att hålla dig varm när du sover på en luftmadrass i kallt väder.

En luftmadrass är i huvudsak en tjock, rektangulär ballong. Luften i madrassen kommer så småningom att bli samma temperatur som luften runt den, därför blir du lika kall som tidigare. En sovsäck eller annat isolerat material fångar upp och reflekterar värmen från din kropp.

Om inte en luftmadrass är det isolerade (vilket en vanlig luftmadrass inte är), då behöver du något annat för att ge isolering. Kolla in resten av den här artikeln för idéer om hur du isolerar din luftmadrass.