Kan du använda en inomhushockeyklubba utomhus?

En landhockeyspelare som försöker hitta rätt pinne är som att Harry Potter väljer rätt trollstav. Vikten, bågen och kurvan på en pinne är alla egenskaper som spelare måste tänka på när de köper pinnar. Men hur är det med inomhus kontra utomhusbruk?

Att använda en inomhushockeyklubba för utomhuslek rekommenderas inte. Detta beror på att en hockeyplan utomhus är nästan dubbelt så stor som en inomhusplan; pinnarna som används för utomhuslek är tyngre för att åstadkomma längre passningar och skarpare skott på större avstånd.

Trots deras skillnader i vikt förändras inte den övergripande designen av en hockeyklubba om du spelar inomhus eller utomhus. Förbättringar av pinnarna inom olika områden kan dock gynna utomhus- och inomhushockeyspelare på olika sätt. I resten av den här artikeln kommer vi att diskutera de olika delarna av en landhockeyklubba och skillnaderna mellan inomhus- och utomhusversioner som gör att de används exklusivt för varje spelplan.

Delar av en hockeyklubba

Innan du går in på skillnaderna mellan inomhus- och utomhushockeyklubbor är det viktigt att förstå de inblandade komponenterna.

 • Grepp – Detta är den del av pinnen som du håller i dina händer. Spelare använder olika typer och wrap för att anpassa känslan av deras grepp.
 • Vagga – Det här är den del av pinnen där den styrande handen vilar. Det är precis ovanför slutet av greppet och början av fören.
 • Huvud –Det böjda huvudet på hockeyklubban har en platt sida och en rundad sida. Detta är den del av stickan som berör marken och är det primära området för att slå bollen.
 • tå – Detta är spetsen på huvudet som böjer sig uppåt. Pinnens tå används vid skicklig bollhantering. Det finns fyra olika typer av tådesign:
  • Shorti – Detta är den kortaste och tunnaste tådesignen; den används för snabb, smidig bollhantering. Denna tåform har det minsta slagområdet, vilket gör det svårt för nybörjarspelare. Det är en typisk kurvform för anfallare och inomhusspelare.
  • Midi – Det här är den vanligaste tåformen. Den ger balanserad prestanda för stötar och bollhantering med ett slagområde i genomsnittlig storlek; detta är den bästa tån för nybörjare.
  • Maxi – Maxi har en stor slagyta, som används för kraftfulla drag-snärtar och omvänd bollhantering. Detta är en tådesign som är bra för defensiva spelare men som blir mer populär för spelmakare som vill injicera bollen i målcirkeln.
  • Krok – Även känd som ”J-formen.” Detta ger den största slagytan. Det är en tåform som revolutionerade anpassningen av hockeyklubbor men är inte lika populär längre på grund av den extra vikten.
 • häl – Hälen är till höger under tån; det är den krökta delen av huvudet som ansluter till tån. Det finns olika bredder och vinkelkombinationer som spelarna använder för att förbättra bollhanteringen.
 • Skopa – En liten fördjupning i början av huvudet. Skopan används för att vagga bollen vid manövrering av knuffar, drag och vändningar. Scoopet är avgörande för skickliga bollhanteringsspelare som är framåt anfallare.
 • Båge – Bågen på en pinne är mellan vaggan och huvudet. När en pinne läggs platt på marken, böjer sig denna del av pinnen från marken. Den används för hissar, antenner och dragsnärtar. Det finns två olika rosetttyper:
  • Mittbågen – Kurvans högsta punkt är i mitten av fören; detta är en standardbåge som används från nybörjare till medelstora spelare.
  • Låg rosett – Den här bågen används av fler elitspelare som har starka stickhanteringsfärdigheter. En låg båge är där kurvans högsta punkt är närmare pinnens huvud; detta förbättrar antenner och lyft.
  En guide till att svänga och styra kajaker

Inomhus kontra utomhus hockeyklubbor

Landhockeyspelet är relativt detsamma, oavsett om det spelas inomhus eller utomhus. Utrustningen och taktiken är också identisk. De enda skillnaderna du kommer att märka är fältstorleken, antalet spelare och reglerna. För att tillgodose dessa skillnader kommer du att upptäcka att inomhus- och utomhushockeyklubbor – såväl som annan utrustning – inte bara är gjorda med olika vikter utan även andra små förändringar i funktioner.

Inomhus hockeyklubbor

Med landhockey inomhus är bollen lättare, planen är mindre (omsluten av brädor) och inomhusregler förbjuder antenner. Eftersom hissar och antenner är förbjudna under lek inomhus, är bågarna på de använda pinnarna inte lika böjda som utomhuspinnar. Mittbågen är den mest dominerande kurvtypen du hittar.

Eftersom fokus för inomhushockey är snabbhet och bollhantering, är klubbkunnighet och dribbling av största vikt för spelare. För att tillgodose detta, inomhuspinnar är lättare och tunnare än utomhuspinnar; de material pinnarna är gjorda av bidrar till detta.

Inomhuspinnar är huvudsakligen gjorda av glasfiber och kolfiber. Dessa kompositmaterial är lätta, hållbara material som minskar obekväma vibrationer. Med tanke på begränsningarna för backswing och antenner, finns det inget behov av superstabila pinnar inomhus. Det finns dock några undantag som Greys prisvärda inomhuspinnar som är träförstärkta med glasfiber.

Utomhus hockeyklubbor

Eftersom hissar och antenner endast är tillåtna i utomhushockey, pinnar som används i spel har olika specifikationer, beroende på önskad användning. De viktigaste skillnaderna du kommer att se är i bågens kurva och dess totala vikt.

En längre och mer aggressiv båge på en utomhushockeyklubba tillåter spelare att lyfta bollen för flygspel. Antenner används mest av anfallare och anfallare som behöver skapa separation från en försvarare för att antingen slutföra en passning eller hitta ett klart skott i nätet.

  Dessa är de bästa kajakerna för fiske

Mer kraft behöver genereras i utomhushockey eftersom bollen är tyngre; därför är hockeyklubban byggd tyngre och mer hållbar för att hantera stöten med den. Utomhushockeyklubbor är vanligtvis gjorda av trä, kompositer eller en kombination av båda.

Rekommenderade hockeyklubbor utomhus

Om du bara äger en landhockeyklubba inomhus och vill spela ett utomhusspel, rekommenderas det starkt att du investerar i en utomhusklubba för att undvika skador på inomhusklubban och förbättra ditt spel avsevärt. Följande är några av de högst rankade alternativen för utomhuspinnar på marknaden:

Adidas DF24

Detta är en slitstark kolkompositstav med en ytlig båge, specialiserad på drag-flicks. Styvheten på professionell nivå ger ett hårt slag. Detta är en utmärkt sticka för spelare över genomsnittet som vill uppgradera till en pro-level stick. Men på grund av dess kvalitet är prislappen lite högre jämfört med andra alternativ.

Malik Platinum

Den extremt låga bågen på Malik Platinum erbjuder överlägsna fördelar för drag-snärtar och bollhantering. Idealisk för aggressiva anfallare och anfallare. Denna sticka kommer med en rejäl prislapp men kan leverera varorna i poängzonen.

STX Surgeon RX901

Bäst för elitspelare, och hyllad av proffsen, anses STX Surgeon vara toppen av prestanda för målskyttar. Dess låga båge med kontrollkanaldesign ger spelarna unika luftfördelar. Maxitån ger skickliga bollhanterare gott om utrymme att dra och vända sina motståndare till gräsmattan. Även om detta är den dyraste stickan i listan, ger den den bästa prestandan.

Slutgiltiga tankar

Att använda en hockeyklubba utomhus för en inomhusmatch kan tillåtas beroende på ligans regler, men att använda en inomhusklubba för en utomhusmatch rekommenderas inte. De små skillnaderna i planstorlek, antal spelare, regler och bollvikt gör det nödvändigt att använda pinnar speciellt utformade för utomhusspel.

  Behöver du handskar när du zippar?

Om du vill börja spela landhockey utomhus är det inget fel med att göra en bra investering i en utomhusklubba. Flera alternativ är relativt prisvärda och kan matcha din erfarenhetsnivå.