Kan du använda Crocs som vattenskor? Vi frågade, 48 vandrare svarade

Vattenskor är bra för att klättra i floden om du paddlar kajak, eller för något annat sätt att klättra i vattnet. Men kan man också använda Crocs som vattenskor? Se vad vandringssamhället säger i artikeln nedan.

Crocs kan användas som vattenskor. Crocs kanske inte är lika stabila, säkra eller täta nog för snabbrörliga vattenmassor och längre vattenkorsningar. Crocs kan användas som vattenskor om vandringen innebär mindre bäckar och färre vattenöverfarter.

Crocs som vattenskor har flera positiva och negativa egenskaper. Även om många av fördelarna verkligen var vettiga, inkluderade några av nackdelarna säkerhetsproblem som jag ville att du skulle veta om.

Slutligen hävdade vandringssamhället att det fanns en specifik typ av krokodil som de rekommenderar som en vattensko om du väljer att gå krokodilvägen. Se vad den modellen är i följande avsnitt.

Kan du använda Crocs som vattenskor? Vi frågade vandringssamhället

Om du inte är klar över vad vattenskor eller vattensandaler är, kolla in följande avsnitt.

För att svara på denna fråga skickade vi ut en undersökning till vandringssamhället och frågade dem om de tyckte att Crocs skulle vara bra vattenskor och varför.

Som ett resultat fick vi 48 svar från vandrare som var starkt på att använda Crocs som en vattensko eller inte använda Crocs som en vattensko. De personer som påstod sig inte använda Crocs som en vattensko hade i allmänhet goda skäl relaterade till säkerhet.

Det fann vi i vår forskning 56% av vandrare tänkte inte på Crocs var en bra sko för vatten. Och cirka 44 % av människorna sa att de skulle använda Crocs som en vattensko om de fick chansen eller att de för närvarande använder Crocs som en vattensko.

Dessutom fann vi att de som använde Crocs som vattenskor inte nödvändigtvis var nöjda med Crocs som den perfekta vattenskon. Det betyder att de använde Croc som vattenskor, men noterade också att det fanns bättre alternativ. Detta var ett intressant svar på undersökningen eftersom många människor ansåg att Crocs kunde användas som vattenskor, men de var inte nödvändigtvis deras förstahandsval.

Dessutom finns det vissa stilar av Crocs som verkade fungera bättre som vattenskor än andra. I slutet av den här artikeln har vi granskat båda stilarna av Crocs.

Vad är vattenskor?

Du har förmodligen en uppfattning om vad vattenskor är när du kommer hit, men har du någonsin tänkt på skillnaden mellan vattenskor och vattensandaler? Låt oss prata om vattenskor väldigt snabbt så att du har en tydlig bild.

Vattenskor är designade för att vara nedsänkta i vatten,

Vattenskor är flexibla skor vanligtvis gjorda av ett nätmaterial som möjliggör större andningsförmåga. Dessutom är de designade med förbättrat grepp på botten, så att du kan gå på de släta småstenarna i en flodbädd utan att tappa balansen, och de är också designade för att släppa in vatten i och ut ur skon direkt.

Vattenskor är designade för att tömma vattnet ur din sko. Detta gör dem också snabbtorkande och idealiska för att korsa vattendrag eller för sporter som kajakpaddling eller stand-up paddleboard.

Dessutom erbjuder många vattenskor isolering som kan hjälpa till att hålla dina fötter varmare i kallare vatten. Vissa vattenskor är också gjorda av mesh så att dina fötter håller sig svala trots att de är blöta.

I grund och botten är vattenskor speciellt utformade för att hjälpa dig när du behöver ha dina skor i vattnet.

Crocs vs. Vattenskor

När man jämför Crocs kontra vattenskor finns det några områden att diskutera. För det första är det skillnad på en vattensko och en vattensandal. Till skillnad från vattensandaler som har remmar och hål runt skon, har vattenskor en helt sluten tådesign som skyddar dina fötter från stenar och annat skräp som finns i ett område med vatten.

Chacos är exempel på vattensandaler. (Jag älskar mina. Kolla in dem REI)

Dessutom är vattenskor i allmänhet gjorda av ett nät som möjliggör större andningsförmåga och är designade för att torka snabbt. Crocs, å andra sidan, är gjorda av ett gummiartat material och har ofta hål i skon som liknar vattensandaler (som Keen H2 Newports – jag har använt dessa skor i ett antal år och älskar dem – kolla in dem på REI eller vid från Ken hemsida).

  Ska jag ha två par strumpor på mig när jag vandrar? Eller är det meningslöst?

Fördelar med att bära Crocs som vattenskor

Medan vi frågade vandringssamhället om de skulle bära Crocs som vattenskor, frågade vi dem också varför de trodde att Crocs skulle göra eller göra bra vattenskor. Svaren vi fick gav oss verkligen en inblick i varför vissa vandrare föredrar Crocs som sina vattenskor. Nedan tittar vi närmare på varför Crocs kan användas som vattenskor.

Glöm inte sportläget (4×4-läge)

Om du är ett Croc-fan har du förmodligen hört termen ”sportläge”. Sportmotor syftar på att höja remmen på din spricka så att du är säkrare i din sko. Remmen i sig håller hälen bakåt och håller tårna mot framsidan av Croc. Detta bör i teorin förhindra halkar och hålla dig mer stadigt på fötterna.

Även känt som 4×4-läge, sportläget är mer mångsidigt och låter dig bära Croc som en mer atletisk sko snarare än en komfortsko. De vandrare som gillar att bära Crocs sa också att 4×4-läget också är bra för vandring och till och med slappa runt campingen.

De flyter

Att Crocs flyter var faktiskt både en fördel och en nackdel. Medan vi kommer att diskutera de potentiella nackdelarna med att använda Crocs som vattenskor i nästa avsnitt, kommer vi att diskutera de potentiella fördelarna med att låta Crocs flyta.

Även om vi helst inte vill tappa skorna när vi korsar en flod eller bäck eller när vi paddlar kajak eller kanot, är det en möjlighet. Om din kanot eller kajak skulle välta och dina skor lossnade från dina fötter, skulle Crocs flyta och ge dig chansen att hämta dem. Av den anledningen ska du inte sitta fast utan skor under resten av din camping-, kanot- eller kajaktur.

Mångsidig och multifunktionell

Som vi kort nämnt ovan är Crocs själva mångsidiga och har flera funktioner. Många föredrar att använda Crocs som campingsko så att de kan ta av sig sina tunga vandringskängor och ta på sig något lättare, mer andas och bekvämare.

Dessutom har Crocs den där remmen som kan gå över baksidan av hälen eller sitta lätt på skon. Detta gör dem också lättare att ta av och på och gör dem till den perfekta loungeskon som gör att du enkelt kan ta på dig skorna när du går in och ut ur ditt tält.

Kör fort

Många Crocs är gjorda av gummi som inte absorberar vatten. Så de håller verkligen inte vatten, torkar snabbt och kan hålla dina fötter torra. Jämfört med skor av tyg eller mesh är det lätt att se att Crocs är en av de snabbast torkande skorna av alla. Faktum är att inte ens de snabbast torkande och fuktavledande tygerna kan jämföras med Crocs.

lättvikt

För den som gillar att packa så lätt som möjligt kan Crocs vara ett bra val. Det genomsnittliga paret Crocs väger mellan 11 uns och 16 uns totalt. Detta betyder också att de är lätta att bära på fötterna, så om du planerar att vandra i dem kan de vara lite bekvämare än tunga vandringskängor, särskilt på asfalterade och hala delar av leden.

Dessutom kan du välja att ta på dig vattenskor om du ska över vattnet. Om du planerar att vandra i vandringskängorna, men byter till vattenskor, kan det vara bra att hänga ett så lätt par skor på ryggsäcken.

Generellt bekväm

De människor som svär vid Crocs älskar också deras komfort. Det är därför många väljer att bära dem som campingstövlar. Crocs själva har precis tillräckligt med stöd och vaddering för att stödja din kropp, och materialet är generellt mjukt och andas så att dina fötter inte blir svettiga och obekväma.

  Hängande gardiner i en husbil: en steg-för-steg handledning

Nackdelar med att bära Crocs som vattenskor

Även om det finns vissa fördelar med att bära Crocs som vattenskor, var några av nackdelarna med att bära Crocs som vattenskor viktiga att notera. Faktum är att dessa nackdelar i allmänhet hänvisade till säkerhetsproblemen med att bära Crocs som dina vattenskor. Kolla in avsnitten nedan för att få en bättre uppfattning om varför du kanske inte väljer Crocs när du vill välja vattenskor.

Rock samling

Om du inte är en av dem som går efter varje cool sten du kan hitta, kanske du upptäcker att du oavsiktligt samlar på dig en hel samling stenar. Eftersom många av Croc-stilarna har hål i sig, kan stenar ofta fastna i din sko.

Många av vandrare som har hävdat att de inte bär Crocs som vattenskor eller har provat dem tidigare sa att detta var en stor sak. Detsamma gäller förmodligen för sand och annat skräp. Ändå, eftersom Crocs är gummi, kan du tvätta bort dem i floden om saker fastnar i dem, men det kan bli tråkigt om du måste göra det varje gång du korsar en vattenmassa.

För att vara rättvis har jag haft problem med att samla stenar med vattensandaler som H2 Newports och Chacos. Så problemet med att samla stenar är ett brett för alla typer av vattensandaler.

Instabilt och halt

Medan ett av syftena med vattenskon är att se till att dina fötter torkar snabbt, behöver du också en vattensko som är stabil och förhindrar att du halkar och faller i vattnet. Eftersom många floder, bäckar och bäckar kan ha extremt hala och steniga bottnar är detta otroligt viktigt för din säkerhet.

Många typer av Crocs är inte avsedda som vattenskor. Av den anledningen kanske de inte har rätt profil under skon för att stödja dig när du går över vattnet. Många vattenskor har specifika mönster för att hjälpa dig att korsa vattnet på ett säkert sätt, och många vandrare är överens om att Crocs inte var bland dessa mönster.

Faktum är att några vandrare i vår undersökning sa att de eller någon i deras resesällskap bar Crocs och halkade och skadade sig allvarligt när de vandrade. Oavsett om det var en bruten fotled eller bruten handled, motiverade det en resa till sjukhuset. Att halka ut i en flod kan få riktigt farliga konsekvenser.

För lös på fötterna

När du går på vandring vill du att dina skor ska sitta ordentligt. Som sagt, du vill inte att dina fötter rör sig i din sko när du går. Många gillade det, men Crocs var för lösa och gjorde att de var instabila när de korsade en vattenmassa. Detta var särskilt ett problem när vattnet rann snabbt.

Speciellt om vandrare inte satte crocs i ”4×4-läge” fann många att de antingen halkade och ramlade eller till och med tappade sina crocs till strömmen. Ett sätt att undvika detta är att sänka äventyrsremmen och se till att dina Crocs passar.

En vandrare sa till och med att de föredrar att köpa sina Crocs en storlek mindre för bättre passform. Detta kan dock äventyra krokodilens komfort och du kan sluta med blåsor.

stor och tung

Vissa människor hävdade att Crocs är skrymmande och svåra att få plats i en ryggsäck. Detta är sant eftersom Crocs i sig är ganska breda skor och inte kan komprimeras till en lätt packbar storlek. Så om du inte bär dina Crocs istället för vandringskängor eller fäster dem på utsidan av din ryggsäck, kan du ha lika svårt att packa dem som en separat sko.

De flyter

Även om det är sant att vi gick offentligt i fördelarna, är det också en del av nackdelarna. Till exempel, om dina Crocs ramlade av dina fötter när du gick i vattnet, kan du tappa dem till strömmen i vattnet och aldrig se dem igen.

  10 tips för att använda torris när du campar: Idéer och fallgropar

Dessutom sa en vandrare att hon paddlade kajak men hennes kajak rullade medan hon bar sina Crocs. Även om hennes Crocs höll upp och hon så småningom fick tillbaka dem, sa hon att hennes fötter flöt över resten av hennes kropp först och att om vattnet hade rört sig snabbare kunde hon ha blivit skadad. I den meningen betedde sig Crocs mer som en klumpig flytanordning än ett par stabila skor.

Iglar

Som vilken sko som helst som inte täcker din fot (som andra vandringssandaler) riskerar du att få blodiglar, vilket är ett stort problem när du vandrar i stater som Arkansas eller Georgia. Långbyxor och stängda skor är namnet på spelet i leechland.

Pipar

Crocs är pipiga. Hörde du ljudet av en gnisslande krokodil när jag sa det? För det gjorde jag säkert. Om du är den typen av person som verkligen störs av ljudet av fötter som går runt i ett par Crocs av ​​gummi, bör du förmodligen inte bära dem som vandrings- eller vattenskor.

Du kanske kan dämpa ljudet på dina Crocs om du bär ett par syntetiska strumpor, men detta kan också hålla dina fötter blöta och kanske inte är det bästa valet för vattenskor. Eftersom krokodilens poäng som vattensko är att den torkar snabbt och är lätt, kan strumpor göra dessa fördelar föråldrade.

Kommer Crocs att fungera som vattenskor?

Så, fungerar Crocs som vattenskor? Tja, vi har sett i ovanstående varför vissa väljer att bära Crocs och andra inte. Crocs är lätta, snabbtorkande och obekväma å ena sidan, men de kanske inte är de bästa för snabbt strömmande bäckar och jämna vattenkorsningar heller.

I alla fall, Crocs kan fungera som vattenskor. De kanske inte är den bästa typen av vattensko att bära, men de är fortfarande ett gångbart alternativ och många väljer att bära Crocs som sina vattenskor. Dessutom finns det en Croc-stil som flera vandrare i undersökningen rekommenderade. Vi kommer att utforska den typen av Croc i avsnittet nedan.

Populära vattenskor: Crocs rekommenderas av vandringssamhället

Nu när vi har sett en mer eller mindre delad diskussion om huruvida Crocs är bra vattenskor eller inte, bör vi påpeka att det finns några Crocs som kan passa för vattenskor.

Genom att analysera svaren vi fick från samhället såg vi också att Crocs var allmänt populära campingstövlar och till och med vandringskängor om du ska ut på kortare och mindre omfattande vandringar. De som verkligen trodde att Crocs gjorde en ganska anständig vattensko rekommenderade en specifik typ av Croc.

Är det verkligen en grej att gå i Crocs? Se vad 180 vandrare har att säga i den här artikeln!

Crocs Swiftwater-kollektion

Se dem på Crocs hemsida.

När folk tänker på Crocs tänker de förmodligen på den klassiska gummiskon med hål i olika storlekar och en äventyrsrem. Crocs-företaget tillverkar dock flera andra typer av skor. Dessa skor sträcker sig från vardagssandaler till vandringsspecifika skor. På frågan om vilka deras favorittyper av Croc-vattenskor var, rekommenderade flera medlemmar av vandringssamhället Crocs Swiftwater-kollektionen.

Efter att ha tittat på de olika typerna av skor i swift wear-kollektionen märkte vi att dessa såg ut som din generiska vattensandal med öppna klackar och tår. Det finns dock en modell med en överdel i full mesh som täcker större delen av foten. Denna modell löser troligen några av de problem som vandringssamhället hade med stenar och skräp.

Med nätstoppningen och remmarna som håller skottet runt din fot, kommer du förmodligen inte ha alltför många problem med att dina Crocs driver nerför floden eller att stenar fastnar i din sko. Även om vi inte nödvändigtvis rekommenderar Crocs framför Tevas, Chacos eller Xeros som andra vandrare har rekommenderat, säger vi att det är möjligt att bära Croc-märkta skor som dina vattenskor.