Idaho Paramotor Training: Kostnad, tillgängliga tränare och platser

Välkommen till den ultimata källan till paramotorinformation! Om du läser det här betyder det att du förmodligen är intresserad av att ta ett stort stort steg upp i himlen och lära dig att paramotorisera själv. Detta är en mycket spännande sak att tänka på och jag är ärligt talat bara imponerad för dig.

Så, vilka paramotoriska utbildningar finns tillgängliga i Idaho? Idaho har egentligen inga paramotorflygskolor som kan utbilda dig. Medan Idaho har några paramotorbutiker och klubbar, sker deras träning utanför staten, vanligtvis i Oregon eller Kalifornien.

Idag kommer jag att hjälpa dig att peka ut de bästa platserna där du kan få paramotorisk träning för dig själv. Vet bara att du förmodligen kommer att behöva lämna staten för att komma dit!

Bozeman, Montana: Bozeman Paragliding

Detta är en skola som ligger i de vackra Montana-bergen. De har hållit på med paramotorisk pilotutbildning sedan 2002 då de grundades av paramotorist Andy Macrae.

Macrae är en ivrig paramotorist som deltar i olika paramotortävlingar runt om i världen. Det verkar också som att han särskilt älskar längdåkning, eftersom han har haft Montanas distansrekord sedan 2005.

Skolan ligger i Bozeman, Montana, vilket är ungefär två eller tre timmar från större delen av sydöstra Idaho.

Hos Bozeman Paragliding kommer du att tränas i en mängd olika tekniker. De täcker alla grundläggande saker du kan förvänta dig, som vingar, förvaring, starter och landningar, och allmän kunskap för att flyga säkert.

De går också igenom många bra tekniker om hur man drar fördel av termik, hur man flyger över land och hur man flyger över berg. Här i Idaho är den typen av saker viktiga tilloch det är den typen av saker man kanske inte alltid får med en storstadsskola.

Deras prissättning är mycket transparent och okomplicerad. Din introduktionslektion kostar 200 USD och tar cirka tre timmar. I den kommer du att lära dig grunderna för att hantera vingen och kanske till och med börja ta dig från marken.

  Hur man tar bort en fiskekrok från huden

Det här är ett bra sätt att se om paramotoring är något du är säker på att du vill ge dig in på. Om du bestämmer dig jakande kommer hela certifieringsutbildningen att kosta dig $1 600.

En sak du vill notera är att de $200 som gick till din första lektion också kommer att räknas in i priset för denna fullständiga utbildning. Dessutom, om du tar med en vän för att slutföra utbildningen med dig, kommer du att få en extra $200 rabatt.

När du väl köpt träning från Bozeman Paragliding är du alltid välkommen tillbaka för att träna på deras backe, prata med deras kunniga instruktörer och få mer insikt i sporten paragliding.

För att komma i kontakt med Bozeman Paragliding och se vilka lektioner som passar dig kan du kolla in deras hemsida här.

South Jordan, Utah: Utah Powered Paragliding

Utah Powered Paragliding lär ut motordriven skärmflygning vid Point of the Mountain, som (föga förvånande) är en punkt på bergen som omger Salt Lake City.

Point of the Mountain är en plats där vinden alltid blåser, och om du någonsin passerar den på motorvägen kommer du säkert att se människor som skärmflyger och paramotorer upp och ner, använder termiken och vinden för att hålla sig uppe nästan på obestämd tid.

Utah Powered Paragliding är stolta över att undervisa elever i ett så unikt och intressant mikroklimat.

Det finns flera bra flygsajter som ligger några minuter från varandra, och de brukar alla ha olika förutsättningar. Om en sida inte är bra, kommer de att ta dig till en annan!

Detta är ett annat bra val om du bor i den södra delen av staten. På en och en halv timme från gränsen är det fortfarande ganska nära Idaho.

  Hur landar parasails?

Utah Powered Paragliding kommer att gå igenom allt du behöver veta om att flyga en paramotor, från hur du läser av väder och mikroklimat till hur du viker och förvarar din vinge och blandar olja i din bensin.

De kommer till och med att dra dig med en vinsch för din första soloflygning så att du är nära marken och i en kontrollerad miljö samtidigt som du behärskar grunderna i flygningen.

Kostnaden för utbildning på Utah Powered Paragliding kommer att kosta dig $1 500. Om du köper din utrustning från dem reduceras kostnaden och de kommer att träna dig för bara 1 000 USD. För mer information om detta företag och deras tjänster, besök deras hemsida här.

Pacific City, Oregon: Team Fly Halo

Den här är lite längre, men utan tvekan ett vackert ställe att gå på sidospår! På Oregonkusten lär Team Fly Halo ut paramotoriska studenter teknikerna för att flyga.

De tar dig under sina vingar med mycket personlig instruktion från sina kunniga och passionerade instruktörer.

Dessa instruktörer har ett mycket nära samarbete med eleverna. Det finns 3 instruktörer som arbetar med en klassstorleksgräns på 6. Det är en instruktör per två elever! Detta görs för att ge så mycket en på en gång som möjligt till varje elev.

Dessa instruktörer undervisar dock inte alltid. De har bara lektioner igång vissa dagar. Deras lägen varierar också ibland. De gör några sessioner i Kalifornien över vintern, och på sommaren kommer du att hitta dem i Oregon.

Du kan kontrollera schemat för kommande träningspass på deras hemsida. De kommande träningsdatumen finns listade till vänster på sidan.

Kostnaden för utbildningen täcker logi, transport och hyra av utrustning. Om du planerar att flyga till utbildningen kommer de till och med att hämta dig på Portland Airport.

  De bästa baitcasting-rullarna

Att träna med Team Fly Halo är dyrare och kommer att kosta dig 2 500 USD för en livstid av träning.

Vad detta betyder är att du alltid är välkommen att komma tillbaka till andra lektioner för mer träning, insikter och perspektiv på paramotorflyg (de täcker dock inte ditt boende, transport eller hyra av utrustning vid efterföljande besök).

Sammantaget finns det förmodligen inte ett svalare ställe att lära sig flyga en paramotor än på Oregon Coast, i havsbrisen och med några av de bästa instruktörerna runt omkring.

Gå och hämta dem!

Grattis till din önskan att lära dig flyga! Du är verkligen smart att leta efter träning först. Bra träning är ovärderligt och kan mycket väl rädda ditt liv.

Med bra träning är paramotoring ett av de säkraste sätten att flyga. Även om din vän kan vara säker på att han är den bästa paramotorpiloten i världen, är det verkligen bättre att gå med personer som är experter på sporten och på att lära ut.

Du kommer inte ångra erfarenheten och kunskapen som kommer från träning. Tack för att du läste och lycka till med ditt sökande efter en pilotskola!

Relaterade frågor:

Är paramotorinstruktörer certifierade? där är det inte några föreskrifter om vem som får vara paramotorpilot. Det finns alltså en hel del variabler i kvaliteten på skolor. Gör några bra efterforskningar och gå med en ansedd skola, och överväg att gå med en som har certifierats av en pilotförening.

Ska jag köpa min utrustning innan träning? Köp inte din paramotoriska utrustning innan du börjar träna. Din paramotorutrustning är en stor kostnad, och det är en som du vill få rätt. Gör lite träning först så att de kan hjälpa dig att dimensionera allt rätt, få bra rekommendationer och lära dig dina personliga preferenser först.