Hyr en resesläp i en vecka (det kommer att kosta)

RVing kan vara ett bra sätt att upptäcka nya destinationer och resa med dina vänner och familj. Tyvärr kan det vara dyrt att äga och underhålla din egen husbil eller släp. För att inte tala om att betala för att lägga undan den när den inte används.

Att hyra en husvagn kan vara ett mycket billigare alternativ. Du behöver inte ta itu med långsiktiga överväganden, men du kan fortfarande njuta av fördelarna och husbilens livsstil. Hur mycket det kostar att hyra en maskin i en vecka beror på storlek, egenskaper, plats, ålder och till och med årstiden för släpvagnen.

Så, hur mycket kostar det att hyra en husvagn i en vecka?

I genomsnitt kostar det mellan 50-300 USD per natt att hyra en resesläp (inklusive en vändskiva). Det betyder att det kommer att kosta i genomsnitt $350 – $2100 för en hel vecka (7 dagar) eller $250 – $1500 för en arbetsvecka (5 dagar)

För en mer detaljerad titt på vad det skulle kosta att hyra en husvagn i en vecka, läs vidare.

Varför hyra husvagn?

Att köpa en egen husvagn eller husbil kan vara en stor investering. När du väl äger en husbil måste du betala för allt underhåll och underhåll precis som för ett vanligt fordon. Du måste också täcka eventuella lagringskostnader för att hålla din installation säker när den inte används.

Att hyra en släpvagn kan vara ett mycket billigare alternativ. Du måste betala en avgift och täcka kostnaderna för bränsle och försäkring, men dessa bleknar i jämförelse med kostnaderna för att äga en husbil. Att hyra en släpvagn innebär att du kan njuta av husbilslivet i en vecka, och det innebär också ytterligare en vecka bara utgifterna.

Saker att tänka på innan du hyr

Det första du bör tänka på är hur många vänner eller släktingar som ska ut på äventyr med dig. Detta är viktigt eftersom du måste välja en släpvagn av tillräcklig storlek. Trailers sover olika många människor och kommer med olika planlösningar.

Du vill se till att din trailer är tillräckligt stor för att bekvämt rymma alla som reser med dig. Dessutom kommer storleken på släpvagnen som krävs också att spela en roll för typen av resesläp.

Behöver du en vändskiva eller kan du använda en popup-camper? När du har bestämt din grupp, välj rätt storlek på trailern. När du tittar på släpvagnar i olika storlekar, tänk på att priset kan variera och dragalternativen kan variera.

Mindre släpvagnar kan hakas på ditt fordons drag. Större släpvagnar, som vändskivor, kräver ett infästning i sängen som kallas svanhals. Därför måste du avgöra om du har ett fordon som är tillräckligt stort för att bära släpvagnen du väljer.

Andra överväganden inkluderar din destination, campingplatser och avgifter. När du har hyrt en husbil kan du förmodligen köra den hur långt du vill. Du bör dock försöka välja en plats med massor av aktiviteter som alla i din grupp kommer att njuta av.

Campingplatser och faciliteter kommer då till synen. Om du är ny på husvagn bör du välja en campingplats med tillräckligt med utrymme, uppkoppling och boende. Eftersom att köra och parkera ett släp är mycket annorlunda än att köra ett fordon, vill du göra processen så enkel som möjligt.

Att hitta en campingplats som ligger nära dina planerade aktiviteter och attraktioner, och som är fullt utrustad med boende och personal på plats, ger en smidig och trevlig upplevelse.

Slutligen, undersök alla kostnader som är förknippade med att hyra en trailer. Som tidigare nämnts måste du betala en deposition och täcka bränsle och försäkring. Men vissa byråer kan också tillhandahålla förnödenheter (som porslin och sängkläder) och verktyg som en generator. Undersök kostnaderna för att hyra nödvändiga föremål från en byrå kontra en campingplats.

  Ska jag köpa eller hyra en husbil?

När du har bestämt alla dina måsten, logistik och budget är du redo att hyra din trailer!

Utanför. och RV delar.

Typer av släpvagnar du kan hyra

Som nämnts när vi diskuterade antalet resesällskap du planerar att ha, finns det olika storlekar på släpvagnar. Var och en har unika fördelar och nackdelar.

  • Pop up campare

Pop-up campare kallas ibland utfällbara eller hopfällbara resevagnar. De är nästan alltid minst i vikt, längd och höjd. Dessa resevagnar har hopfällbara sidor som fälls ned och blir kompakta för enkel transport och transport.

När de är helt utfällda varierar de i höjd från åtta fot till sexton fot. När de är nedfällda för bogsering kan de bara vara fyra fot höga.

Den övre delen av väggarna och husbilens tak har rasat något. Ibland är de sammansatta av hårda kompositväggar, men oftare än inte är de sammansatta av robust tältliknande material. Sidorna expanderar inte bara uppåt, utan även utåt i olika fack.

De tältliknande sidorna kan vara en försäljningsfaktor för vissa människor. De uppskattar känslan av att sova i ett tält ute i naturen utan att behöva ställa upp och sova i tält.

Popup-campers är lätta att manövrera och lätta jämfört med andra resesläp. Det betyder att du kanske kan dra dem med en crossover eller bil istället för en lastbil eller SUV. Du behöver dock fortfarande en kulkopplingsmottagare.

Deras lilla kroppsbyggnad och vikt gör att de inte har mycket utrymme för förvaring eller lyxigt boende och bekvämligheter. Ibland inte ens ett badrum eller kök.

Skrymmande föremål och en mängd väsentliga saker får förmodligen inte plats i popup-campern, så var beredd att utnyttja utrymmet i ditt fordon.

I allmänhet är popup-campare små och lätta resevagnar som inte kräver ett stort fordon för att transporteras. De är idealiska för nybörjare som inte har mycket erfarenhet av att dra släp. Dessutom är de oftast lätta att sätta upp och bo i.

  • Lätta resevagnar

Lätta husbilar är nästa nivå av popup-husbilar. När du hör ”travel trailer” är detta vanligtvis vad folk syftar på. De använder en traditionell släpvagnsram toppad med en lådliknande struktur för att innehålla alla de typiska elementen i ett hem.

Lätta husbilar kan hittas i en mängd olika storlekar och stilar med ett brett utbud av bekvämligheter. Teardrop trailers, glasfiber trailers som liknar vanliga husbilar eller husbilar, och även den klassiska AirStream kan alla betraktas som en lätt husbil.

En sovplats, ett kök och ett badrum är ganska standard. De kan ha sina egna vattenanslutningar, ett vardagsrum/lounge och utdragbara eller hopfällbara sektioner för extra utrymme. Vissa har dessutom skärmtak och nöjesområden utomhus.

Liksom popup-campare kräver lätta campare ett släpfordon för att fästas på dragfordonet. Medan vissa husbilar kan vara små och lätta, kräver de flesta ett större fordon för att bogsera dem, till exempel en lastbil, SUV eller skåpbil.

Det krävs lite mer skicklighet att dra dem eftersom de inte kollapsar och kan vara lite långa. Du måste tänka på saker som att hålla släpvagnen i nivå och rätt vikt när du kör och ställer upp den på din campingplats.

Lätta husbilar är ett utmärkt val för dem som tidigare har dragit en längre släpvagn eller andra föremål (som en båt) och har en viss förtrogenhet med husbilar. Eftersom de dessutom är ganska vanliga finns det oftast flera modeller att hyra.

  • vändskiva

Vändskivetrailer tenderar att vara några av de största släpvagnarna och kräver specialiserade dragtillbehör. De har mycket boyta och förvaring, men till ett pris.

Vändskivevagnar förlitar sig på ett svanhalsfäste för att ansluta till dragfordonet. Fordonet som du kopplar släpet i måste vara försett med en kopplingsanordning. Detta är egentligen bara vanligt med lastbilar eftersom du behöver en säng i ditt fordon.

  Den kompletta guiden till tarpcamping: Att välja en tarp, tarpformationer, vilka knutar och mer

Denna anslutning har fördelar när du transporterar en tung last. Den fördelar släpvagnens vikt jämnare och placerar det mesta mellan hytten och fordonets bakaxel snarare än på den bakre fjädringen. Detta erbjuder optimal viktfördelning, bättre dynamik och en större svängradie, alla fantastiska saker för sällsynta ”släpvagnstorn”.

För att hyra och dra en vändskiva behöver du dock en öppen eller flakvagn. Din lastbil behöver också tillräckligt med vikt och kraft för att bära en stor last. Att hyra en vändskiva fungerar därför bäst för de som redan äger en lastbil eller planerar att hyra en.

En annan fördel med en vändskivas unika dragstångsfäste är mer utrymme. Vändskivan sträcker sig vanligtvis över lastbilens lastgolv, vilket resulterar i ett extra eller rymligare sovutrymme. De har också fler boenden och bekvämligheter, inklusive badrum, kök, små kylskåp, matbord och flera sovenheter.

Om du åker med ett stort sällskap eller om du föredrar mycket utrymme och om du har ett bra dragfordon kan det vara trevligt att hyra en semitrailer.

  • Leksakstransporter

Den sista typen av trailer vi kommer att diskutera är leksaksdumprar. Precis som vändskivor har de extra förvaringsutrymme för att bära utrustning och utrustning. De innehåller dock två olika utrymmen, det främre facket för boende och det bakre facket för förvaring av prylar.

De kan ha en kulkoppling eller en svanhalskoppling. Dessa släpvagnar är tunga och långa. De kan omfatta underhållningsområden utomhus och utfällbara markiser.

Deras stora storlek rymmer snöskotrar, terränghjulingar och smutscyklar, såväl som annan sportutrustning som kajaker. Infällbara (men tunga) dörrar kan användas som en ramp för att ladda din utrustning. Leksaksdumprar representerar verkligen ett hus och garage kombinerat i en släpvagn.

På grund av garagetillbyggnaden är boytan inte lika rymlig som en vändskiva. Även om dessa två släpvagnar är lika i storlek, kan bostadsutrymmet i en leksakstransporter begränsas.

Om du har det fordon som krävs för att dra en stor släpvagn och planerar att åka till en destination specifikt för att delta i utomhusaktiviteter, kanske du vill hyra en leksaksbil. Även om den här släpvagnen inte är så allmänt tillgänglig, kan den rymma både dig och all din utrustning.

Hur mycket kostar det att hyra en resesläp?

All vår forskning har gjorts med hjälp av Utanför. och RV delar.

Båda företagen är fantastiska och vi har personligen använt båda tidigare och känner många som har gjort det.

Kostnaderna för att hyra en släpvagn kan variera avsevärt. Storleken och bekvämligheterna på släpvagnen, säsongen du hyr den i och även din plats kan alla påverka priset. Det är viktigt att använda välrenommerade webbplatser som RVShare och Outdoorsy när du undersöker och väljer en hyresbostad.

  • Pop up campare

Popup-campare kostar i genomsnitt mellan €50 och €100 per natt. Men detta antal påverkas av plats och säsong. För att hyra en popup-camper i en vecka kan du behöva spendera minst 525 USD, exklusive försäkring eller andra avgifter.

Här är några exempel:

2005 Starcraft 2106, 6 sovplatser, 54 USD per natt

2018 Viking LS 1706XLS, 5 sovplatser, $75 per natt

2015 Jayco Sport, 6 sovplatser, $99 per natt

2018 Rockwood A122 Extreme Sports Package, 4 sovplatser, $85 per natt

  • Lätta resevagnar

Lätta resevagnar kostar i genomsnitt mellan $90 och $300 per natt. Men detta antal påverkas av plats och säsong. Om du vill hyra en lätt resesläp för en vecka kan du behöva spendera minst 1 000 USD, exklusive försäkring eller andra kostnader.

Här är några exempel:

2014 Jay Feather Ultra Lite x18D, 7 sovplatser, $90 per natt

2017 Forest River Salem Cruise Lite 196BH, 5 sovplatser, 125 USD per natt

2016 Outback Diamond Super Lite, 10 sovplatser, $150 per natt

2016 Passport 2400 BH, 8 sovplatser, $250

2017 Sportsman 18′ Hybrid, 10 sovplatser, 395 USD per natt

  • Vändskive
  Vad du ska använda som en stensäck: DIY, färdiggjord, alternativ

Femte hjul i genomsnitt mellan $150 och $450 per natt. Men detta antal påverkas av plats och säsong. För att hyra ett femte hjul i en vecka kan du behöva spendera minst $1200, exklusive försäkring eller andra avgifter.

Här är några exempel:

2015 Keystone Cougar, 4 sovplatser, 160 USD per natt

2018 Kz Sportsmen, 6 sovplatser, $250 per natt

2016 Forest River Sabre 36BOK, 8 sovplatser, $250

2017 Grand Design Momentum 350M, 7 sovplatser, $400 per natt

  • Leksakstransporter

Leksaksbärare kostar i genomsnitt mellan €200 och €600 per natt. Men detta antal påverkas av plats och säsong. För att hyra en leksakstransporter i en vecka kan du behöva spendera minst 2 000 USD, exklusive försäkring eller andra avgifter.

Här är några exempel:

2018 Coachmen Adrenaline, 6 sovplatser, $134 per natt

2017 Keystone Raptor, 7 sovplatser, $300 per natt

2015 Thor Outlaw 37LS Toy Hauler, 6 sovplatser, $435 per natt

2016 Thor Outlaw Toy Hauler, 8 sovplatser, $600 per natt

Tips för att hyra en resesläp

Som du kan se ovan varierar priserna kraftigt. Allt beror på mängden lyx eller bekvämligheter du letar efter och var och när du hyr. Många husbilsuthyrningsföretag är privata ägare som listar sin utrustning på en offentlig uthyrningswebbplats. Dessa webbplatser ger dig en lista med listor baserat på din plats.

Tillgänglighet och pris beror på plats. När du väl har valt en släpvagn att hyra behöver du vanligtvis göra en insättning, till exempel en handpenning, och betala en deposition. Du måste också teckna en försäkring. Försäkring är inte valfritt och erbjuds ofta via erbjudandewebbplatsen. Det går dock även bra att teckna en försäkring genom din bilförsäkring.

Slutligen ska du stå för bränsle och andra kostnader i samband med körning och drift av trailern. Vissa företag tar till och med ut en milersättning utöver hyrespriset. Du kan vara ansvarig för att betala ett litet belopp för varje tillryggalagd mil under din resa. Se till att undersöka alla avgifter, avgifter och policyer i förväg.

När du väl har släpet, ta dig tid att bekanta dig med alla aspekter av bogsering och användning av den. Att backa och svänga kan vara ganska svårt, liksom att navigera i trånga områden och under överfarter.

Se till att du vet hur du kopplar din släpvagn till rätt uttag när du når campingen. Var dessutom uppmärksam på energi- och vattenförbrukning och uppbyggnad av avfall. Du ansvarar för att alla system underhålls när du använder husbilen. Du vill att släpet ska gå som det ska och lämna tillbaka det i samma skick som du hyrde det.

Att hyra en släpvagn via en ansedd webbplats är ett måste. På så sätt är du säker på en bra husbil och viss täckning om något skulle gå fel. Ofta kommer webbplatser att ha det största antalet tillgängliga trailers och det bredaste utbudet, alla bekvämt listade på ett ställe.

Att hyra en släpvagn kan vara det perfekta sättet att få en smak av husbilsboende. Det är ett bra alternativ för dem som inte vill ta itu med kostnaden och besväret med att äga sin egen trailer. Alternativt är det ett bra val för privatpersoner som vill prova på att bli husbilsägare.

Oavsett din motivation för att hyra en släpvagn är det alltid en bra idé att spendera tid utomhus med dina vänner och familj. Du kan ge dig ut på vägen och ändå njuta av fantastiskt boende på vilken destination du vill.

Fler artiklar du kommer att älska.

Hur mycket hyr du en husbil? (Dags-, vecko- och månadspriser)

Kan jag ansluta en 50 A RV-kontakt till en 30 A RV-kontakt? (Tänk på detta)

Måste du alltid lämna ditt kylskåp i husbilen på? (När ska den stängas av)

F250 eller F150 kan dra envägs vändskivevagnar