Hymer Aktiv Loft vs Pleasure-Way Tofino: Vilket är rätt för dig

Det är en spännande tid att vara på marknaden för att köpa en ny husbil. Vi har världen till hands. Dina framtida campingresor kan vara ett nöje, en flykt från din vardag och så mysigt som ett hus på hjul kan vara. Förverkliga din dröm och ge dig ut för att skapa oförglömliga minnen.

Hur jämför Hymer Aktiv Loft med Pleasure-WayTofino? Att jämföra husbilar innan du köper är ett viktigt steg i köpprocessen. Att veta vad du vill är halva striden, att hitta det är den andra halvan. Bocka av alla dina önskemål med det lyxiga Hymer Aktiv Loft eller Pleasure-Way Tofino. Båda företagen erbjuder utmärkt kundservice och högkvalitativa skåpbilsmodeller.

Vilket är det bästa valet för din nya husbil? Låt oss utforska några av dina bästa alternativ.

Jämför husbilar

Att köpa en ny skåpbil kan vara en spännande tid i ditt liv som representerar äventyr och frihet. Att köpa är särskilt spännande när du köper en skåpbil som är färsk från tomten. Allt glänser och det är nytt och luktar som om det precis lossnat från bandet hos tillverkaren.

Att förhandla med en säljare kan vara det minst spännande för de flesta av oss. Det är dock en avgörande aspekt att hålla sig inom din budget och vara nöjd med att du fick bästa möjliga affär.

Vårt bästa råd är att vara utbildad och förberedd innan du ens sätter din fot på showroomgolvet. För när du väl kommer dit är det lätt att svepas med i nostalgin över det hela och det övertygande säljteamet.

 • Tar du med dig några vänner eller släktingar? En husbil är en perfekt storlek för 1-4 passagerare. Ni kommer alla att älska vad en pop-top skåpbil har att erbjuda. En våningssäng är kul och en vettig plats för gästerna.
 • Reser du ensam? Du känner dig trygg och säker i en husbil. De är lätta att köra, lätta att parkera och utmärkta för camping.

Hymer

Hymer har byggt drömhusbilar och husbilar sedan 1957. Hymer började med jordbruksfordon. Visste du att det finns ett Hymer museum?

Byggd på Mercedes och Fiat chassi, beskriver Hymer sina produkter som lyxiga, innovativa och säkra. De har varit banbrytande inom design och kvalitet på husbilar och skåpbilar i över 60 år. Sedan 1983 har Hymer försett oss med premiumhusbilar för att möta alla dina campingbehov.

Hymer har belönats och vunnit våra hjärtan med sin fantastiska kundservice och förstklassiga konstruktioner. Inget slår en Hymer husbil.

Hymer Active Loft

På 21′ lång är husbilen precis tillräckligt kort för att betraktas som ett klass B-fordon. Den genomsnittliga parkeringsplatsen är 5,5 meter lång, så du kanske inte passar bekvämt en såvida du inte kan gå in igen och hänga baksidan av din skåpbil över en trottoarkant eller parkeringsplats.

Ett problem du undviker med en skåpbil i den här storleken är att du kommer att tillåtas till varje delstatspark i USA. Tro det eller ej, det finns en höjdgräns på 7 meter i några av våra parker.

 • Denna modell toppar packet när det kommer till pris, $129,995 är MSRP. Men du kan på ett ögonblick se var de extra pengarna spenderas. Hymer överträffade sig själv med Aktiv Loft. Aktiv är fullt utrustad med allt du kan önska eller behöver i en husbil.
 • Den ovärderliga VoltStart är speciellt designad för Hymer Aktiv. Denna enhet övervakar din användning av luftkonditioneringen, ugnen och annan strömförbrukning. Den övervakar också nivån på dina litiumbatterier. Så länge det finns gas i fordonet kan du njuta av standard VoltStart.
 • En sak som Hymers kunder tjatar om är den viskande tysta motorn och enheterna. Det är seriöst den tystaste husbilen vi någonsin stött på. Det är nästan omöjligt att se om motorn går.
 • Låt oss prata om de fantastiska fönstren och ventilationen du får med denna skåpbil. Om du är den typen av campare som lever efter frisk luft och en bris samtidigt som du är ute i naturen, kommer du att älska placeringen, storleken och egenskaperna hos Hymer Aktiv Lofts fönster.
 • Förutom fönstren är rullgardinerna svåra att slå. Dessa är inte dina genomsnittliga tunna skira nyanser, de ger full täckning för integritet och de gör underverk för att hålla den hårda, varma solen ute.
  Hyr en resesläp i en vecka (det kommer att kosta)

Allt som allt älskar vi denna skåpbil!

Nöjessätt

Ett kanadensiskt företag, Pleasure-Way, handlar om RV/Class B RV. I själva verket gör de ingenting annat än dem. Därför är deras fokus precis där du vill ha det. Familjeägt och driven sedan 1986.

Pleasure-Way är överlägsen i kvalitet och konstruktion. De är praktiska varje steg på vägen. Betyder att det finns ingen massproduktion och skåpbilar flyger inte av löpande band. Pleasure-Way är stolt över sitt arbete, och det märks.

Som ett vänligt, kundnöjdhetsorienterat familjeföretag bryr Pleasure-Way mycket om att ge dig överlägsen kundservice varje steg på vägen. Deras kundtjänst skiljer dem från resten av paketet.

Andra intressanta inlägg

 • 11 fantastiska campingdestinationer i Adirondacks
 • Ram ProMaster vs Mercedes-Benz Sprinter: Vilket är rätt för dig?
 • Hur man isolerar ett skåpbilsgolv: en steg-för-steg-guide
 • Så håller du dig sval när du sover i en skåpbil: en mycket praktisk guide

Pleasure Way Tofino

Har du hört vad ägarna säger om Pleasure-Way och Tofino? De ger den femstjärniga recensioner över hela linjen. Den är perfekt för camping och en fröjd att köra.


Skåpbilen är 17′ 9″ lång; den passar lätt på de flesta parkeringsplatser. Med en höjd på 8′ 2″ inklusive luftkonditioneringen är denna skåpbil lätt att upptäcka på en upptagen parkeringsplats. Byggd på Ram Promaster 1500, är ​​motorn hållbar och pålitlig. Här är några av de utmärkta funktionerna som du kan njuta av:

 • En manuell poptop öppnas för att ge gott om takhöjd med en yta på 49″ x 72″. När taket är öppet får du även ett loft för dina gäster eller dina barn. Det är en familjeangelägenhet.
 • Valfritt takräcke, men kom ihåg att du måste ta bort lagringsutrymmet innan du öppnar pop-toppen. Fundera på vad du vill stuva och överväg ett släp eller en lastlåda som hakar i dragkroken istället.
 • Levereras som standard med dragkrok så att du kan bogsera upp till 2 900 lbs. ger dig möjlighet att dra en liten trailer eller båt.
 • Solpaneler kommer inte som standard från Pleasure-Way på Tofino, men du kan lägga till dem när du designar din skåpbil.
 • Mörkläggningsgardiner för sido- och bakrutorna hjälper till att hålla saker svala och ger bra avskildhet. Dessutom ingår solskydd för vindrutan och förar-/passagerarsidorutorna.

Den har en MSRP på $70 850, vilket gör den ganska mycket billigare än Hymer Aktiv Loft. Pleasure-Way Tofino erbjuder en av de viktigaste garantierna på marknaden och kommer med en otrolig Pleasure-Way femårig frihetsgaranti. Denna begränsade garanti ger dig sinnesfrid i fem år eller 60 000 miles.

Pleasure-Way Tofino är ett utmärkt val att ta med på ditt nästa äventyr, och den kommer i genomsnitt cirka 16 miles per gallon på motorvägen. Den har 70 kubikfot förvaringsutrymme i den bakre delen, vilket ger dig gott om plats för din utrustning. Tofino ger dig den där smygande skåpbilslooken som låter dig komma undan med att campa på platser som du normalt inte skulle kunna ta dig till.

Denna skåpbil är ett fantastiskt campingfordon, köp inte en husbil förrän du har provat Tofino.

Hymer Aktiv Loft vs Pleasure-Way Tofino

Hymer Active Loft Pleasure Way Tofino
Pris $129 995 $70 850
Garanti 3 år / 36 000 mil 5 år/60 000 mil
Längd 21′ 17’9″
Färger Silver/Guld/Vit/Svart Silver/Röd/Grå
Funktioner Lyx Pålitlig

Viktiga beslut vid val av husbil

När du är ute på marknaden för att köpa en ny husbil finns det många saker att tänka på.

Bäst passar din livsstil – Lista de detaljer du vill ha när du köper din nya husbil, gör sedan din forskning för att se vad de olika tillverkarna erbjuder med vanliga husbilar och vad som finns tillgängligt med ytterligare uppgraderingar.

Ditt äventyr – En husbil som köps exklusivt för att campa på en lokal camping några gånger om året kan vara ett helt annat köp än en husbil som köpts för att boondock mitt i ingenstans. Om du letar efter ren och snygg glamping, leta efter lyx. Om du letar efter robust och pålitlig, leta efter kraft och funktionalitet.

Budget – En viktig avgörande faktor när du köper en ny husbil från partiet är vanligtvis att hitta vad som ligger inom din prisklass. Att spendera mer än vad som finns tillgängligt i vår budget kan sätta oss i en position som vi inte kan ta oss ur.

  Kan du lägga ägg i en kylare för bilcamping?

Istället för att riskera dina kronor och ören, bestäm vad du realistiskt har råd med och handla därefter. Säljare är väldigt beslutsamma när de försöker sälja något, med förmågan att övertala dig till något du inte har råd med.

Dessutom undrar du förmodligen hur väl din investering kommer att hålla sitt värde vid handel eller försäljning. Du kan läsa här hur väl husbilar behåller sitt värde.

Garanti – Garanti är en form av försäkring för större köp. Att köpa en husbil med en attraktiv garanti ger oss sinnesro att veta att vi är skyddade om några problem skulle uppstå.

Vi spenderar tillräckligt på skåpbilen; vi ska inte behöva täcka kostnaderna för oväntat underhåll de första åren. Tillverkaren lovar att stå vid sidan av dig och det känns bra för konsumenten.

Underhåll och reparation – Husbilsköpet stannar inte hos återförsäljaren. Ditt ansvar som ägare fortsätter med att öppna ditt checkhäfte några gånger om året för rutinunderhåll och reparationer.

Det lönar sig att kontrollera de beräknade kostnaderna för de olika husbilsmärkena du har i åtanke. Priserna kan variera kraftigt från märke till märke.

Recensioner – Många av våra större inköp börjar med produktöverdrag. När vi hittar något vi gillar börjar vi göra vår forskning. Alla kommer inte att förlita sig på andras feedback, men att läsa kundrecensioner kan vara till stor hjälp för att förstå hur folk tycker om sitt köp.

Tänk på din upplevelse när du väljer husbil

Är du en erfaren campare? Har du redan erfarenhet av en skåpbil/liten bostad? Om du svarade nej på dessa frågor, oroa dig inte. Alla var nybörjare en gång, eller hur? Ingen är född som en erfaren campare.

Kanske har du drömt om en storslagen campingresa eller ett längdskidåkningsäventyr. Du har tittat på YouTube-videor ganska länge och samlat en visionboard full av coola idéer och vässa dina överlevnadsförmåga.

Att ta det första steget mot denna dröm kan vara skrämmande och lite skrämmande. Ta bara första steget. Du kan inte gå någonstans utan att ta minst ett steg i rätt riktning, eller hur?

Glädjen med Wolfpack-resor i din husbil

Att ta en tur i din nya skåpbil kan vara ett nöje förstärkt genom att bjuda in dina husbilvänner. Hur bra skulle det vara att ha en grupp av dina vänner runt dig, alla dina skåpbilar i en cirkel (eller vilken form du nu föredrar) runt fastigheten, ute i naturen?

 • Ring runt skåpbilarna, gör en lägereld, steka varmkorvar och göra s’mores och berätta historier. På morgonen kan ni alla samlas och dricka cowboykaffe innan er vandring!
 • Ska du gå på en stor festival utanför stan med dina bästa vänner? Det finns inget bättre sätt att ta en roadtrip på än i en flotta av husbilar, och när du väl kommer dit har du sluppit besväret med att boka dyra hotellrum. Du tog med allt du behöver för en fantastisk helg.
 • Bakluckan tas till en ny nivå när du tar med din husbil – Sluta stå i kö för att använda de där illaluktande gamla portapottorna. Och du kommer att vara i centrum för uppmärksamheten när du ger rundturer i din nya skåpbil.

När du väl har fått din skåpbil kommer du att hitta likasinnade som blir vän med dig, eller vice versa. Plötsligt har man ett nätverk över hela landet eller världen som man kan identifiera sig med och resa med tillsammans.

Husbilarnas gemenskap

Van camping och van life community är fullt av människor som är mer än villiga att hjälpa andra. Naturligtvis kan vi inte tala för alla, men majoriteten av människor som tycker om att leva denna livsstil är ivriga att dela med sig av sin visdom och råd för nybörjare.

När allt kommer omkring, när du väl är på väg, kommer du att be om hjälp någon gång. Och så småningom kommer någon att uppmana dig att dela lite av din kunskap som du har fått.

  Plåtböjningsanvändningar: 6 exempel med bilder

Ta kontakt med RV-gemenskapen för att se vad de har att säga om ditt kommande köp av skåpbil; du kan bli positivt överraskad. Du kanske bara hittar de värdefulla råd du har letat efter.

Lev #VanLife

Att ha en dröm om att bo i ett litet hus som en husbil och resa runt i landet kan bli verklighet. Att ta det första steget kan kännas läskigt och besvärligt, men när du väl tar det första steget kommer fler att följa efter. Innan du vet ordet av kommer du att leva ditt bästa liv på vägen.

Så, hur tar du den här idén från drömlandet till den verkliga världen?

Bestäm först om detta blir en kort resa eller ett heltidsliv för dig. Om du väljer att ta några månader ledigt från det verkliga livet finns det flera steg. En skåpbil krävs dock för båda lederna.

 • Tillfälliga resenärer kommer att behöva göra tillfälliga arrangemang för sina pinnar och stenar hem om de är husägare. Det kan du uppnå genom att bjuda in någon i din närhet eller genom att ordna med hyresgäster som tar över räkningarna medan du reser. Att ha hyresgäster är ett bra sätt att finansiera din resa.
 • Heltidsbussresenärer kommer fortfarande att ha mycket arbete framför sig, som att sälja ett hus och komma på var man ska ställa möblerna. Att sälja, skänka eller ge dina tillhörigheter för förvaring kan vara lösningen.

Under nedskärningsprocessen, kom ihåg att du gör detta för att öppna upp en värld av möjligheter, och du kan lära dig att leva med så mycket mindre. Lättare sagt än gjort, men att minimera dina materiella ägodelar kan vara en befriande process.

Det kommer alltid att finnas något som är omöjligt att släppa taget om, och du har inte utrymme att ta in i ett 25 kvadratmeter stort utrymme, oavsett om det är av sentimentalt värde för dig eller bara något du inte vill ha. att bli av med. Be en nära vän eller familjemedlem spara den åt dig.

Låt oss nu prata om husdjur. Kommer du att ta med dem på ditt äventyr? De är otroliga följeslagare på vägen. Eller behöver du ordna något annat åt dem?

Att bestämma sig för vad man ska göra med husdjur kan vara en stor utmaning för djurägare. Husdjur betyder så mycket och det är svårt att leva utan dem. Men om du inte kan tänka dig att ta dem med dig, eller om du inte tror att det skulle vara bra för dem, så borde hitta ett säkert nytt hem stå högst upp på din prioriteringslista.

Har du råd att ta den här resan? För vissa kan det avgöra om du vill finansiera resan. Kan du ta ditt jobb med dig på vägen? Är det du gör professionellt något du kan göra på distans, eller behöver du hitta ett nytt sätt att tjäna pengar? Det är här den verkliga forskningen börjar.

Glöm inte att skaffa en försäkring för din husbil. Vi har ett inlägg om husbilsförsäkring och hur mycket du ska spendera som kommer att ge mer information om detta ämne här.

Till sist, ruttplaneringen. Har du redan satt upp en önskelista över platser? Om du är en planerare och en listskapare, kom igång. Om du är mer avslappnad, ta livet som det kommer, ta bara en väska och gå. Vad stoppar dig?

Välj Hymer Aktiv Loft eller Pleasure-Way Tofino för ditt äventyr

Hymer Aktiv Loft eller Pleasure-Way Tofino? Du kan inte gå fel med någon av dem. Kanske behöver du ha en spargris – eller så kanske du säljer din herrgård för ett hus på vägen.

Vilket du än väljer måste du överväga de äventyr du planerar att ge dig ut på – för det är det som dominerar det här beslutet och vad du ska lägga i det. Prata med några av människorna som lever i #VanLife och ta reda på vad de har för erfarenheter av varje modell. Det är en början.

Lycka till med ditt beslut. Vi ses på vägen!