Hur värmer du husvagnshållningstankar?

Att äga en husbil har många förmåner; den viktigaste är möjligheten att resa med hemmets bekvämligheter. Det finns inget som att resa och se det vackra som naturen har att erbjuda. Det finns dock saker som du bör veta om din husbil, till exempel tankarna och värma dem i minusgrader.

Hur värmer du husvagnstankar? Att värma upp en tank för husbilar är en enkel process, genom att helt enkelt använda en tankuppvärmningsdyna. Även om en värmedyna för förvaringstank kanske inte är standardutrustning på din husbil, är installationen av en ett enkelt steg för att säkerställa att innehållet i behållaren för husbilar hålls varmt i minusgrader.

RV-tankar måste ha värme, särskilt om du campar på vintern, eller om du inte tömmer tankarna under lågsäsong. I båda fallen, om temperaturen sjunker tillräckligt lågt och dina husvagnstankar inte är uppvärmda, kan du ha att göra med frusna rör och frusna uppsamlingstankar.

Värmekuddar är lätta

Att hålla din husbil, hålla tankarna varma under kallt väder, är ett projekt som de flesta gör-det-själv-are kan ta sig an genom att applicera en värmedyna på en tank och sedan ansluta några kablar och en strömbrytare. Det här inlägget ger dig de grundläggande stegen att ta.

Den värmedyna du väljer att köpa kommer också med monteringsanvisning. YouTube har några installationsvideor att titta på som kan hjälpa dig att förstå processen bättre. Jag har bäddat in ett par av de här videorna lite längre ner i det här inlägget.

Det första steget till installation av värmedyna är informationsdelen. Du bör veta hur värmekuddarna fungerar och vilken som är bäst för dig.

De flesta värmekuddar ansluts till ditt 12V DC elnät i din husbil. Men det finns också tillgängliga kombinerade AC/DC-spänningstankvärmare som körs på husbilens elektriska och kan också anslutas till en bärbar generator eller en campingplats 120V-ström.

Värmekuddens storlek beror på storleken på din tank. För de flesta installationer, en värmedyna per tank bör räcka, kontrollera tankkapaciteten som vanligtvis anges någonstans i husbilens specifikationer.

Om du inte kan hitta tankens kapacitet, mät tankens längd, bredd och medelhöjd i tum och multiplicera tillsammans för att hitta den uppskattade volymen, dividera sedan med 231 för att beräkna gallonen.

  Måste husbilar stanna vid vägningsstationer?

Till exempel, en tank som är 36 tum lång och 24 tum bred och 12 tum hög, volymen är 10 368 kubiktum, dividerad med 231 (antalet kubiktum i en gallon) det motsvarar ungefär 44,88 gallon.

Andra inlägg av intresse

  • Vad är landström i en husbil?
  • 21 tips för att få ut mesta möjliga av din van-campingresa
  • Campinggas vs gasol: Finns det en skillnad?

Typer av husbilar

Det finns tre olika typer av husbilstankar i de flesta VVS-system för husbilar. Att känna till funktionen hos varje tank är extremt användbart för korrekt användning och underhåll av varje tank. Att tömma tankarna är inget jobb de flesta ser fram emot, men det är ändå nödvändigt.

  • Färskvattentank: Denna tank är avsedd för rent vatten och den levererar dricksvatten till alla anläggningar på din husbil.
  • Gråvattentank: Detta är tanken som samlar upp vatten från din dusch och handfat. Det finns oftast några partiklar som gör vattnet orent, som tvål, mat osv.
  • Blackwater tank: Det här är tanken som samlar upp vatten från din toalett. Detta avloppsvatten måste bortskaffas i en sopstation.

Varje tank bör ha en värmedyna för att undvika att rören och husbilstankarna fryser. Tankar kan börja frysa vid temperaturer under 35 grader Fahrenheit. När din husbilstank fryser kan du titta på problem när du försöker få ut avloppsvattnet ur dem. Det kan bli en obehaglig röra.

Installation av värmedynor

Efter att ha valt vilken storlek värmedyna och vilken typ av energi du vill använda, måste du installera värmedynan. Installationsinstruktioner kommer med största sannolikhet att ges till dig när du köper värmedynan, men om inte, här är några tips. Kom ihåg att varje värmedyna kan vara lite olika.

Du bör ta din värmedyna och planera ut vart den ska gå på husbilstanken. Många föreslår att du applicerar värmedynan på botten av tanken vid rören. Du kan fästa värmedynan på tanken med den klibbiga sidan och trycka ordentligt. Sträck inte ut dynan.

  Kan du bära två baslager?

Varför placera den på botten av tanken? Korrekt placering hjälper till att hålla utloppsventilerna från att frysa. Det är också den lägsta punkten i tanken där vätskan rinner ut och kommer att se till att när du försöker tömma tanken kommer den att fungera korrekt.

Innan du påbörjar installationen, tvätta området där du planerar att fästa värmedynan med tvål och vatten för att bli av med smuts och skräp, torka sedan torrt med en ren trasa. Slutligen, rengör området noggrant med isopropylalkohol och låt torka helt.

Olika tankdesign

Beroende på din husbils fabrikat och modell kan installationsprocessen vara något annorlunda. Återigen är det en bra idé att veta vilken värmedyna du ska köpa, vilken typ av uppsamlingstank du har och var du ska placera den. Kontrollera manualen eller kontakta återförsäljaren för information om din husbil och vilken värmedyna som fungerar för dig.

Till exempel kan du upptäcka att din tank kan ha förstyvande revben i den. Vissa tankar är utformade på olika sätt för olika modeller av husbilar. Om din tank har förstyvande revben kan du applicera värmedynan i den fördjupningen. Se bara till att den sticker hela vägen ner och sitter fast ordentligt. Se videon nedan.

Som med allt, dubbelkolla alltid dina mått för att undvika att köpa fel storlek på en värmedyna. Korrekt installerad dyna av rätt storlek förhindrar att husbilstankarna fryser.

Värmekuddar är väsentliga

Värmekuddar är viktiga för att hålla din husbilstank från att frysa. Att se till att din husbilstank inte fryser är en nödvändig försiktighetsåtgärd.

Om du bor i ett område som varierar i temperatur eller ofta har minusgrader, kommer du att behöva värmekuddar. Om du räknar med att campa under vintermånaderna, du behöver en värmedyna på din husbilstank för att hålla dem från att frysa och gå sönder.

Det finns några husbilar där ute som har sötvattentanken inne i vardagsrummet; så länge du håller husbilen varm bör tanken också hålla sig tillräckligt varm för att inte frysa. Det kan dock vara tillrådligt att installera en värmedyna ändå. Du känner till talesättet ”bättre att vara säker än ledsen.”

  Bär du underkläder under värme? (Long Johns, Flanells, Thermal Underwear)

Säkerhet för värmedyna

Vissa tillverkare av tankvärmare rekommenderar att du alltid stänger av tankvärmarna när det inte finns någon vätska i tanken, när temperaturen stiger och förblir över fryspunkten och när du tömmer tanken under tömning. Underlåtenhet att göra det kan leda till skada.

Andra sätt att hjälpa till med frysning

Värmekuddar är viktiga och enkla, men de är inte det enda sättet som kan hjälpa till att hålla husvagnstankarna eller rören från att frysa. Här är ett par andra sätt att hjälpa till att minimera effekterna av kalla temperaturer på husbilstankar.

Var försiktig om du tillämpar dessa förslag. Om det finns vätska i din husbilstank är det alltid bäst att se till att du har en ordentlig värmekälla. Undantaget skulle vara om du inte vinterförbereder din husbil genom att tömma allt vatten och avfall från tankarna.

Värmetejp

Värmeband är en annan sak som du kan göra för att hålla utloppsrören för husbilstanken varma. Värmeband finns att köpa i de flesta heminredningsbutiker och är relativt billigt. För att applicera, ta bort tejpen från rullen och fäst den på eventuella rör där vatten rinner. Se till att värmetejpen är kompatibel med den typ av vattenledningar du har i din husbil.

Vinterbehandling och frostskyddsmedel

Återigen, vinterförvaring är det andra sättet att hålla husbilstankarna från att frysa. Vinterförvaring är en enkel metod för att skydda din husbil när du inte använder den på vintern. Du måste spola ur alla vattenledningar och rör som använder vatten. Sedan lägger du till RV frostskyddsmedlet ner i alla rör och in i husvagnshållningstankarna. Se videon nedan.

Summering

En husbil är ett fantastiskt sätt att njuta av att se sevärdheterna runt om i landet. Men precis som med ditt hem finns det specifika uppgifter som du behöver göra för att hålla din husbil i gott skick.

Vissa förebyggande underhåll kan spara mycket pengar och huvudvärk på vägen. Att hålla dina husvagnar varma kommer att förhindra frysningsproblem i kallt väder och vad som kan bli en rörig och kostsam reparation senare.