Hur väljer du rätt campingplats för Van Camping?

Van camping är mycket roligt oavsett om du campar i vildmarken eller campar på en utvecklad campingplats. Campingplatser varierar mycket och ibland får man en bra och andra gånger inte så mycket.

Hur väljer du rätt campingplats för skåpbilscamping? Det är svårt att välja rätt campingplats, men här är några av de viktigaste faktorerna vi letar efter när vi väljer en campingplats:

1. Campingplats
2. Kostnader för att stanna på campingen
3. Webbplatsens storlek
4. Underhåll av campingplats
5. Bekvämligheter
6. Kan du välja din egen sida?
7. Regler och föreskrifter
8. Campingunderhållning
9. Tjänster

Din familj är beroende av dig för att välja den perfekta campingplatsen för ditt nästa campingäventyr och du måste göra det rätt, annars kommer du att ha – du gissade det många olyckliga campare!

Att välja rätt camping är en lång väg för att få en trevlig campingupplevelse och det finns faktorer som du kan undersöka i förväg för att se till att du har den bästa chansen att sluta med ett supercampingval.

Det är min förhoppning att du efter att ha gjort din forskning kommer att hitta en campingplats som uppfyller alla dina krav och är någonstans som du och din familj kommer att besöka flera gånger år efter år.

1. Var ligger campingen?

När du väljer en campingplats leta efter en som ligger i närheten av alla parker, kasinon, museer, shopping, rekreationsområden och allt annat du vill göra när du är där.

Om du ofta vill vara med i händelsernas centrum kan du bo precis vid campingen vid eller nära vattenparken eller nöjesparken du besöker. Dessa campingplatser tenderar att vara riktigt stora och är vanligtvis bullriga och mycket upptagna.

Å andra sidan om du vill ha lugn och ro i en naturlig miljö, välj en campingplats som ligger i träden med större platser så att du inte hamnar på toppen av närliggande campare, helst i ett mer lantligt läge.

2. Vad kostar det att bo på campingen?

Campingavgiftspriser tillåter vanligtvis två personer på campingen. Primitiva platser utan el, kabel eller bekvämligheter kommer att börja på cirka 20 USD, med vatten och el 25 USD eller med vatten, el och avlopp 28 USD per natt.

Medan jag gjorde research för det här inlägget var dessa priser de lägsta jag hittade, de flesta campingplatser hade priser som var ganska lite högre.

  Är vandringsbyxor värt det? Ta reda på varför jag inte ser tillbaka

Priserna kommer att variera kraftigt beroende på om campingen ligger nära en mängd attraktioner, där det inte finns något eller nära trafikerade motorvägar.

Campingen kommer att debitera mer för extra personer; detta brukar vara $2 per person. Det kan tillkomma avgifter för extra fordon, om du använder ett tält på din sida som kan vara extra, besöksavgifter och dessutom kan campingen ha andra avgifter.

Du kommer att vilja veta hur mycket krävs för en insättning när du bokar en webbplats, är det återbetalningsbart och hur långt fram måste du avboka?

Andra inlägg av intresse

  • Hur mycket kan en Ram ProMaster dra?
  • Hur man håller sig kall att sova i en skåpbil: En mycket praktisk guide
  • Hur man väljer den PERFEKTA madrassen för camping i en skåpbil

3. Hur stor är sidan?

Hur rymliga är sajterna? Hur stort område måste du egentligen slå läger på? Finns det plats att sätta lägerstolar, ett skärmhus eller en skärmtak? Det är trevligt när din sida är stor nog att sprida ut sig lite.

Är grannarna ovanpå dig eller kommer du att få ett litet andrum? Alla dessa aspekter påverkar upplevelsen av din campingvistelse, så se till att undersöka vilken storlek på plats du kommer att få.

4. Hur väl underhålls campingplatsen?

När du väljer en campingplats är det bra om de har en hemsida, du kan titta på bilderna som de har för att få en uppfattning om hur campingen underhålls.

När du funderar på en campingplats som ligger nära där du bor kan du faktiskt köra dit i förväg för att kolla hur det ser ut. Du kan också fråga vänner som campar om campingen för att ta reda på om det är en campingplats som de skulle rekommendera.

Du kommer att vilja veta hur bra underhållet av campingplatsen är. Klipper de platserna och håller dem trimmade? Är vägarna jämna och inte fulla av gropar? Om du ska vilja använda poolen är den välskött och inte full av grönt slem?

Kolla in lekredskapen för att se till att den är säker för dina barn att använda. Är badhuset uppvärmt och rent? Fungerar varmvattnet?

  Att vattentäta och skydda ett tältgolv är avgörande

Din campingupplevelse beror mycket på vilken camping du väljer så se till att göra din forskning om hur de är med underhåll.

5. Vilka bekvämligheter finns tillgängliga?

Att ha en bra campingresa beror på en mängd faktorer och att välja en campingplats med en lägerbutik, picknickbord, paviljonger, lekplatser och eldstäder tillför mycket till upplevelsen.

Om du behöver tvätta kläder har de en tvättstuga? Finns det ett spelrum för barnen att använda? Rätt camping bör alltid ha sådana här bekvämligheter för att göra din campingresa roligare.

6. Kan du välja din egen sida?

En campingplats som låter dig välja din plats är ett annat plus. På så sätt om du vill vara nära saker som badhuset, lekplatsen, för att välja en plats som har skugga, ligger längs bäcken eller nära något annat, har du ett alternativ att välja det.

Campingplatser har vanligtvis en karta online som ger dig en känsla av var sakerna finns på just den campingplatsen.

7. Vilka är reglerna?

Kan du kolla in campingens regler och bestämmelser online? Jag är säker på att en av sakerna du vill ha är en bestämd tid för lugn så att du kan sova, har campingen vissa tysta timmar på plats?

Får man ha husdjur och måste de vara i koppel hela tiden eller har de ett område utan koppel?

Vilken är campingplatsens policy för besökare? Måste besökarna registrera sig? Finns det plats för besöksparkering?

Vilken tid kan du checka in och vilken tid måste du vara ute?

Säkerhet för dig själv och din familj är alltid en stor oro. Vilka policyer har campingen på plats för din säkerhet? Tillåter de fyrverkerier eller skjutvapen? Finns det en hastighetsbegränsning på campingplatsen för barns säkerhet?

8. Ger campingen underhållning?

Om du tycker om att mingla med andra campare eller planerar en veckolång vistelse på samma campingplats, kan underhållning ha hög prioritet på din kravlista.

Vissa campingplatser erbjuder alla typer av underhållning eller sociala aktiviteter och de kommer vanligtvis att ha en lista över kommande aktiviteter listade på deras hemsida.

Aktiviteterna kommer att omfatta saker som bingo, majshålsturneringar, pot luck-middagar, majsstek, pyssel för barnen, skattjakt, en DJ, dans, boccia-turneringar, flaggfotboll och många andra aktiviteter.

  Hur man inte är olycklig att campa i 40 graders väder

Med alla dessa aktiviteter som händer precis på campingen kommer du att önska att du kunde stanna längre!

9. Vilka tjänster finns tillgängliga?

En av de bästa tjänsterna som de flesta människor inte kan leva utan är Wi-Fi, har campingen du letar efter gratis Wi-Fi? Planerar du att använda din mobiltelefon när du campar, om så är fallet, finns det pålitlig mobiltelefontjänst på campingen? Tycker du om att titta på lite TV på kvällen, finns det tillgång till kabel?

Det här inlägget har täckt många av de aspekter som du behöver undersöka när du försöker hitta rätt camping att campa på för att avsluta. Jag skulle vilja inkludera några andra observationer.

Undersök campingplatsen du funderar på online, titta på deras hemsida och kolla in recensionerna på Campendium eller Allstays. Kontakta campingen per telefon för ytterligare frågor du har och för att få en känsla för deras kundservice.

Det gör en vistelse på en campingplats roligare och sparar mycket krångel om du inte behöver köra bil för att skaffa saker som du kanske vill ha. En campingplats som säljer ved, is, har en närbutik, en snackbar och en tvättomat på plats är alla fantastiska funktioner att leta efter när du utforskar en campingplats.

En camping som har tennis- och basketplaner, hästsko, shuffleboard, volleyboll, softball och fotbollsplaner, biljardbord är alla fantastiska förmåner att tänka på.

Campingplatser i vissa områden fungerar säsongsmässigt och kommer bara att vara öppna delar av året, så när du planerar en resa, se till att kolla in lediga datum för campingen.

Relaterade frågor

Tillåter campingplatser generatorer? Reglerna för generatoranvändning varierar mellan campingplatser. Vissa campingplatser tillåter inte generatorer, andra tillåter bara att de används mellan vissa timmar och andra tillåter endast användning i husbilsdelen av campingen. Kontrollera reglerna för den specifika campingplatsen där du överväger att bo.

Tillåter campingplatser golfbilar? Vissa campingplatser tillåter golfbilar med tillstånd, vissa tar ut en extra avgift, vissa hyr golfbilar och andra tillåter inte golfbilar alls. Campingplatser kommer att ha olika policyer för golfbilar, så när du gör en bokning fråga vad deras policy är.