Hur väljer du den perfekta campingplatsen för skåpbilar?

Du är redo att ge dig ut på din första campingresa med skåpbilar, men du är inte helt säker på exakt vad du behöver leta efter när du letar efter en campingplats för skåpbilar. Vissa faktorer kommer att variera beroende på var och vad du vill göra på varje specifik campingtur, men följande lista kommer att ge dig några idéer om vad du behöver tänka på när du väljer din webbplats.

Hur väljer du den perfekta campingplatsen för skåpbilar? Att välja den perfekta campingplatsen för skåpbil involverar vanligtvis följande faktorer:

 • Stabil mark
 • Nivå läge
 • Parkeringsavgifter
 • Husdjursregler
 • Bokningar
 • Skugga
 • Badrum
 • Säkerhet
 • Aktiviteter
 • Lägereldsbestämmelser
 • Närhet till andra campare

Som du kan se finns det många överväganden att tänka på när du väljer din perfekta campingplats för skåpbilar. Baserat på vår erfarenhet när du reser, om du undersöker och planerar vad du letar efter kommer du ha en mycket bättre chans att hitta den perfekta platsen.

Låt oss nu fördjupa oss i ovanstående krav lite längre.

Stabil mark

När du väljer din plats, överväg hur markstabiliteten är där du överväger att parkera. En stor faktor i detta kommer att vara den tid på året som du ska campa.

På våren är marken ofta mjuk och mosig av att snön smälter och frosten lämnar marken, så du måste se till att parkera på en hård plats så att du inte hamnar i att din skåpbil fastnar på din campingplats.

Detsamma kan gälla andra tider på året när området som du ska campa i har fått mycket regn, detta kan orsaka mjuka markförhållanden som gör att din skåpbil lätt kan fastna. För att göra saken värre om du befinner dig i ett avlägset område utan mobiltelefontäckning kommer du att ha en lång promenad!

Om du campar där marken är för sandig kan du ibland också fastna.

Välj en plats som är på hög mark, inte ett lågt liggande område som är utsatt för översvämning. Du vill inte vakna på morgonen med vatten som omger din skåpbil eller din skåpbil som flyter iväg.

Så se till att ha en bra stabil yta att parkera din skåpbil på.

Van Camping Life Tips: Om du campar under vintern i ett mindre färdat område, se till att vägen har vinterunderhåll, annars kan du bli insnöad.

Nivå läge

Förutom en plats med stabil mark vill du att din webbplats har en plan parkeringsplats för din skåpbil. Välj en plats som är jämn med bra dränering, så om det regnar under din vistelse behöver du inte vada genom lerpölarna.

Ett plant läge gör det lättare att gå på din campingplats och ett bättre område för att ställa in dina extrafunktioner som ett hopfällbart bord, stolar eller tält.

  Håll myror borta från din campingplats och tält (tips som fungerar)

Andra inlägg av intresse

 • Kan en transitbil gå igenom en biltvätt?
 • 11 perfekta platser att campa på i White Mountain National Forest
 • Husbilar vs husbilar: Vad är skillnaden?

Parkeringsavgifter

Parkeringsavgifter och andra extra avgifter är något du kommer att vilja överväga om du är van camping på en budget.

Kommersiella campingplatser, statliga och nationalparker och andra campingområden kommer vanligtvis att ha en parkeringsavgift för att använda webbplatsen.

Priserna för kommersiella campingplatser börjar vanligtvis runt $20 per natt för två personer och går högre därifrån. Det kommer att tillkomma extra avgifter för extra personer, för att ansluta till el, vatten eller andra bekvämligheter.

National- och delstatsparkscampingar tar också ut avgifter, men de är vanligtvis lite mindre än sina kommersiella motsvarigheter.

Husdjursregler

Camping kan också vara riktigt roligt för din hund. Campingplatser och allmänna marker kommer att ha bestämmelser om husdjur. Vissa ställen tillåter inte husdjur alls, på andra måste de vara i koppel hela tiden eller i en låda och vissa kan till och med ha områden utan koppel.

Glöm inte att det är ditt ansvar att plocka upp och kassera husdjursavfallet efter att ditt husdjur gjort sina ”affärer”.

Kolla i förväg om du planerar att inkludera ett husdjur på din van-campingresa, så att du vet vilka reglerna är för de platser du ska bo på.

Van Camping Life Tips: Kom innan mörkrets inbrott till din campingplats. Detta gör att du kan bekanta dig med din plats och ställa in innan det blir mörkt.

Bokningar

När du har en specifik plats som du vill campa på och ett specifikt datum som du vill vara där, se till att göra en reservation.

På semesterhelger eller under högsäsong fylls campingplatserna snabbt. Bli inte fångade utan ett ställe att bo på på din efterlängtade van-campingresa, för att se till att du har en plats att boka den i förväg. Det finns inget som kommer att förstöra din van-campingresa mer än att köra till den plats som du planerade hela din resa runt att sluta utan en plats att parkera.

Skugga

När du väljer en plats att campa på på natten kanske du inte tänker på skugga för nästa dag, om dina planer inkluderar att vara på samma plats i 2 eller 3 dagar är detta en annan sak du bör tänka på.

Den varma solen som slår ner på din vancampingplats blir inte bara stekande utan kommer också att ge dig solbränna snabbt. Välj en webbplats som har skugga; Se bara till att det inte finns några döda trädgrenar ovanför platsen som kan falla på dig, dina familjemedlemmar eller din skåpbil.

  Vad är ett badkarsgolv för ett tält? Behöver jag en?

Badrum

Om du inte har en porta-potta i din skåpbil och inte gillar långa promenader till badrummet mitt i natten, är det bra att tänka på att få en plats nära badrummen och duschen.

Att vara nära badrummen har dock en nackdel om du bor på samma plats i 3 eller 4 dagar, det kommer att bli fullt upp med andra campare som åker fram och tillbaka för att använda faciliteterna.

Säkerhet

En annan viktig faktor när du väljer en campingplats för skåpbilar är din säkerhet. Välj en plats där det inte finns någon risk för översvämningar, laviner, fallande stenar eller andra faror.

När stealth camping också vara medveten om vilken typ av stadsdel du parkerar i, Parkera inte bakom grindar som någon kan låsa under natten eller parkera på återvändsgränder eller vägar med bara ett sätt att gå ut.

Aktiviteter

Kom ihåg att kolla in vilka aktiviteter som finns tillgängliga i området när du spanar ut din campingplats. Är de tillräckligt nära att gå till? Finns det aktiviteter som passar alla familjemedlemmars åldrar?

Är du och din familj riktigt aktiva? Om så är fallet finns det ställen att vandra, stigar för att rida och plats för dina hästar, ATVing- och UTVing-leder, dirtbike-leder, bäckar att flyga fisk på, sjöar att paddla kanot på eller vilka andra krav som krävs för din favoritsport.

Om du ska ha barn med dig, har platsen en lekplats, pool, platser där barnen kan cykla och saker för att underhålla dem?

Glöm inte aktiviteter i närheten om du ska bo på samma plats i 4 eller 5 dagar. Finns det golfbanor att spela några rundor på, vattenparker, nöjesparker, kasinon, puttergolf, restauranger för en speciell måltid ute, museer, antikvitetsställen, vinprovning eller andra intressanta platser?

Lägereldsbestämmelser

Jag tycker att en av de roligaste sakerna med van camping är att ha en lägereld. Jag njuter av doften av en lägereld, sitter runt en lägereld och ser lågorna dansa runt på natten, laga korv på pinne och avrunda det med rostade marshmallows.

En lägereld ger också möjlighet att koppla av och spendera kvalitetstid med familjen. Man kan fördriva många timmar med att bara sitta runt lägerelden och prata och njuta av varandras sällskap bort från världens rus.

Så om du gillar en lägereld lika mycket som jag gör, kolla i förväg för att se om du får ha lägereldar, vilken tid på året får du ha lägereldar, finns det befintliga gropar eller eldstäder eller måste du ta med en bärbar eldstad.

Låt oss nu gå vidare till ämnet ved. Invasiva arter av insekter, maskar och flugor angriper våra inhemska skogar, av denna anledning du måste vara försiktig med att transportera ved och var du får tag i din ved.

  Kan björnar lukta genom burkar?

Vissa stater kommer inte att tillåta ved i staten som inte har ugnstorkat, rökgas, värmebehandlat eller certifierat av USDA. På andra platser kanske du bara får köpa, elda eller ta in ved inom 25 miles från din campingplats.

Du uppmuntras också att elda upp all ved du tar med dig och att inte lämna den på din campingplats när du lämnar. Transportera inte ved med dig till din nästa övernattningsplats, eftersom detta kommer att tillåta de invasiva arterna att sprida sig till ett större område.

Van Camping Life Tips: Håll din lägereld liten och innesluten, lämna aldrig elden utan tillsyn.

Närhet till andra campare

Är du sällskaplig eller gillar du att vara själv? Detta kommer att vara ytterligare ett övervägande för att välja den perfekta campingen.

Om du gillar att träffa nya människor, umgås med andra campare och behöver andra människors närvaro för att känna dig trygg, kommer du förmodligen att vilja välja en campingmiljö.

Kommersiella campingplatser erbjuder ofta sociala aktiviteter så att du kan interagera med andra campare. Underhållning kan inkludera potluck-middagar, hästskoturneringar, bingo, asätare, cornhole-turneringar, en DJ och massor av andra aktiviteter.

Nationella, statliga och lokala parker kommer ofta att ha tolkningsprogram som du kan delta i. Dessa program kommer ofta att täcka ett brett utbud av pedagogiska ämnen om de naturliga egenskaperna, djurlivet och floran på den plats du besöker.

Om du gillar att vara själv kommer du att vilja leta efter områden i en mer avlägsen del av campingen, en plats att boondock eller vildläger i en outvecklad miljö.

Oavsett vilken personlighetstyp du har så finns det en perfekt skåpbilscamping som passar dig och din familj. Efter att du åkt på några campingturer med skåpbil kommer du att få mer erfarenhet av vilka specifika funktioner du vill ha på en plats, så varje gång blir de mer perfekta!

Relaterade frågor

Vad är boondocking? Boondocking är när du van campar där det inte finns några faciliteter, i ett avlägset, outvecklat område. Om du är intresserad av att lära dig mer om boondocking kolla in vårt inlägg här.

Vad är Bureau of Land Management Lands? Bureau of Land Management är den avdelning som ansvarar för att hantera 247,3 miljoner hektar offentlig mark. Det mesta av landet ligger i dessa stater Alaska, Arizona, Kalifornien, Colorado, Idaho, Montana, Nevada, New Mexico, Oregon, Utah, Washington och Wyoming. BLM-marker är utmärkta ställen att hitta campingplatser för skåpbilar, för mer information besök BLM-webbplatsen här.