Hur tar löpare bilder av sig själva?

Du tillhör flera löpargrupper på sociala medier. Löpare efter löpare lägger upp bilder på sig själva i farten. Du skulle vilja ta sådana bilder själv, men du har ingen aning om hur. Hur tar löpare bilder av sig själva?

Så här tar du en bild av dig själv när du springer:

  • Använd ett stativ eller placera telefonen på ett stabilt underlag
  • Ställ in kameratimern på 10 sekunder
  • Spring förbi kameran när timern går
  • Ta om så många gånger som behövs
  • Redigera dina foton
  • Posta!

Den här artikeln kommer att vara full av tips, råd och tips för att ta dina bästa löparbilder hittills, så se till att fortsätta läsa!

6 steg för att ta bilder av dig själv när du springer

Enligt introt, låt oss utveckla ytterligare de 6 stegen du kan följa idag för att ta fantastiska löparbilder som kommer att inspirera dina vänner!

Steg 1: Konfigurera din telefon

Om du ska fota löparbilder tillräckligt ofta så är det värt att investera i lite utrustning. Vi rekommenderar ett flexibelt, lätt smartphonestativ som du kan bära med dig i ryggsäcken.

En GoPro eller liknande actionkamera är också bra att ha, speciellt om du vill komma in i unika vinklar. Vi kommer att prata mer om fotovinklar lite senare i den här artikeln, så du kommer säkert att vilja kolla upp det.

Den viktigaste utrustningen du behöver är din smartphone. Du kan använda din telefon på egen hand för att ta bilder, men det beror på var du springer. Om du till exempel är omgiven av klippväggar, skjuter troligen en av väggarna ut tillräckligt för att din telefon ska sitta på som en avsats.

I en park kan du placera din smartphone mot ett träd, men här kommer ett stativ väl till pass. Stativet kommer att höja din telefon så att hälften av ditt foto inte är från marken.

Steg 2: Slå på kameratimern

När du har fått din telefon i ett idealiskt läge, gå in i kameraläget och aktivera timern. Många smartphones låter dig välja mellan tre-sekunders eller 10-sekunders timer. Du vill ha det senare, eftersom tre sekunder är för lite för att få det skott du är ute efter.

Steg 3: Kom i position och spring

När timern är aktiverad tickar klockan bokstavligen. Du har sekunder på dig att komma i position och springa vid din telefon. När de 10 sekunderna är slut, tar telefonen bilder på dig.

Steg 4: Ta om foton

Om det här är första gången du tar bilder av dig själv när du springer, kommer det att finnas många försök och misstag. Du måste tajma dig själv så att du springer förbi exakt när kameran slocknar. Om du är för snabb eller för långsam, tar kameran bara bakgrunden, inte du.

Du kanske vanligtvis är snabb på löpspåret, men du vill inte rusa förbi för snabbt när telefonens fototimer går av. Bilden kommer att bli suddig.

Istället vill du springa i ett avslappnat tempo. Kanske gör du några varv innan du tar bilden så att du är svettig och du ser ut att ha sprungit hårt.

Steg 5: Redigera dina foton

  Måste du registrera en kanot?

Lägg undan din telefon tills vidare och slutför löpturen. När du är hemma är det dags att gå igenom dina bilder. Släng de du inte gillar.

Förhoppningsvis finns det ett par bra där inne. Om du gillar dina bilder i befintligt skick är det jättebra! För många människor vill de dock redigera sina bilder.

Du har ingen brist på fotoredigeringsverktyg och appar att välja mellan, av vilka några är gratis och andra som inte är det. Redigera dina foton som du brukar.

Steg 6: Lägg upp och vänta på att likes ska komma in

Nu är du redo att äntligen lägga upp din löparbild! Gillar och kommentarer kommer snart.

Använda video för att ta löpande foton – en bra idé?

Om du är frustrerad över metoden ovan är det inte ditt enda alternativ. Du kan också använda din GoPro eller din smartphone för att ta en video som blir bilder.

Återigen, börja med att välja en idealisk plats för din kamera, en som är fri och i bra höjd och vinkel.

Innan du klickar på knappen för att starta en video, dubbelkolla att din telefon är inställd på selfie-läge. Om det inte är det, kommer du att fånga det som är närmast dig, till exempel en sten eller en kulle.

Vi rekommenderar att du spelar in en video, gör en genomgång och sedan stoppar videon och tittar på den igen. Är ditt huvud utanför ramen eller är din telefon för låg? Gör några justeringar och spela sedan in ytterligare en video.

Fördelen med att spela in en video istället för att ta ett 10-sekunders tidsbestämt foto är att du har mycket mer tid att arbeta med. Du kan spela in dig själv när du springer ett dussin gånger längs samma spår om du vill.

Okej, men hur tar man en video och gör den till ett foto? Du behöver en skärmdumpningsapp. Appen delar upp ditt videoklipp i steg för bildruta. Du väljer den perfekta ramen, sparar den på din telefon som ett foto och sedan kan du redigera och lägga upp som vanligt.

De bästa vinklarna för att ta bilder av dig själv när du springer

Som vi har antytt är din vinkel allt när du tar bilder. Här är fem vinklar att bemästra om du vill börja lägga upp bilder på dig själv när du springer.

Selfie

Lyssna, det är inget fel med att erkänna att du är den som tar alla bilder på dig själv som springer. Du behöver inte alltid dölja det faktumet heller. En GoPro eller en selfiestick gör att du kan hålla din smartphone på avstånd så att du kan ta bilder av hela kroppen (eller nästan hela kroppen) av dig själv under och efter en löprunda.

Detta är den enklaste vinkeln att bemästra. Lyft din telefon eller GoPro högt för att få mer av dig själv i skottet. Det är särskilt viktigt om du tar en selfie med ett par löparkompisar!

Bakgrund som förgrund

Vi pratade tidigare om risken att ställa telefonen för nära marken när du fotograferar dig själv när du springer. Smuts eller grässtrån kan komma i vägen.

  Behöver du ett liggunderlag när du backpackar?

I vissa fall har du inget emot att ett bakgrundsobjekt fungerar som ett förgrundsobjekt, till exempel små blommor. Inkluderandet av bakgrunden som förgrunden är ett bra sätt att visa upp skönheten i var du än springer.

Om det är så här du vill ta foton idag, så är sättet du placerar din smartphone på mycket viktigt. Du vill att bakgrundsobjekten bara ska finnas i en del av ditt foto, till exempel den nedre fjärdedelen av bilden eller ett hörn.

Vinkel uppåt

Det är förmodligen vinkeln som inspirerade dig att börja fota dig själv när du springer. Alla dina löparkompisar har bemästrat den uppåtgående vinkeln, och nu vill du också.

Den uppåtgående vinkeln är bra för att visa upp dina starka ben (om du springer i shorts) och gracialiteten i ditt steg. Dessutom får du en chans att visa himlens skönhet, vare sig det är på en pittoresk löprunda tidigt på morgonen eller till och med den klarblåa himmelen mitt på eftermiddagen.

Ta ut din vattenflaska ur ryggsäcken eller sidfickan och lägg den på marken. Stöd din smartphone mot flaskan och vinkla linsen så att linsen är vinkelrät från det håll du springer.

Experimentera lite med hur uppåt du vill att vinkeln ska vara. Beroende på hur du ställer in din telefon kan du fånga dig själv när du springer från sidan eller uppåt. Det förra är inte dåligt i sig, men det är inte precis vad du vill ha heller.

Overhead vinkel

Kanske skulle du vilja ta ett foto av dig själv när du springer men ovanifrån, nästan som en drönare skjuter den. Även om den här typen av skott verkar omöjliga att uppnå på egen hand, är det allt annat än.

Du behöver ett flexibelt stativ samt en robust trädgren. Ta din telefon, fäst den på stativet och linda sedan de flexibla stativbenen runt grenen. Vi kan inte nog betona att grenen måste vara stadig, annars kan den extra vikten få den att knäppa.

Ta sedan en video på din telefon eller GoPro där du springer längs leden flera gånger. Använd din favoritapp för skärmdumpning för att producera ramar och välj de bästa ramarna.

Hoppvinkel

Hur är det med bilderna där det verkar som om en löpare hoppar och kameran fångar dem i precis rätt ögonblick? Detta är ännu en fotovinkel som inte kräver att någon annan uppnår, även om det ser ut som det gör det.

Lägg din smartphone eller GoPro på marken så att linsen är vänd uppåt. Börja spela in en video. Du kan antingen hoppa över telefonen eller ta ett långt steg. Oavsett vilket, på grund av vinkeln på fotot kommer du att se ut som att du hoppar!

Förbättra ditt fotospel – 5 tips för bättre löpande foton

Du har börjat ta några bilder på dig själv när du springer som du är ganska nöjd med. Sluta inte nu! Kolla in dessa tips för att bemästra löparbilder och bli avundsjuka på alla dina vänner på sociala medier.

  Gör snöbollar ont?

Variera dina vinklar och rutter

Samma vinkel upprepade gånger är tråkig och kommer inte att locka uppmärksamhet till din tidslinje. Om du mestadels tar selfies, prova då något konstnärligt som en vinkel ovanför eller nedåt. Om du gör de där konstnärliga bilderna mycket, slappna av från alla vinklar med några selfies.

Ta inte bara bilder av dig på löpspåret heller. Kanske lägger du upp ett foto på dig vid skylten som visar namnet på din park.

Kanske känner du att du har använt alla intressanta vinklar i din lokala park. Byt i så fall upp var du springer. Dina muskler kommer att arbeta hårdare eftersom de inte längre är vana vid stigen. Du kanske får ett bättre träningspass förutom bättre bilder!

Det är okej att le

Att ta bilder av dig själv när du springer är den perfekta blandningen av vardagligt och förplanerat. Du kanske försöker behålla ett neutralt ansiktsuttryck för att få dina bilder att se mer naturliga ut. Det är okej ibland, men glöm inte att le också!

När allt kommer omkring är löpning något du älskar att göra, och du vill visa världen att du njuter varje gång du snör på dig löparskorna. Ett stort leende kommer att uppnå det målet.

Skydda din telefon

Okej, det här tipset handlar inte om att ta bättre bilder, åtminstone inte direkt. Men om din telefon är trasig kan du inte ta bilder på dig själv under dina löpturer längre (eller någon annan gång).

Eftersom din telefon kommer att spendera mycket tid hängande från ett träd, lutad mot en sten eller till och med på marken, om du inte redan har ett telefonfodral, behöver du verkligen ett. Du bör också köpa ett skärmskydd.

Se till att du är smart med var du placerar din telefon när du tar löpande bilder. Du kan bli så indragen i vad du gör att du glömmer att din telefon är ute i det fria och okänd.

En skrupellös person kan enkelt svepa din telefon eller GoPro, så håll ett öga på din dyrbara utrustning.

Ta med en kompis

Vad är bättre än att ta löpbilder ensam? Gör det med en vän!

Att ha en kompis med sig är fördelaktigt på flera sätt. De kan ta bilder åt dig (och vice versa), så du behöver inte längre ta tid på dina bilder, spela in en video eller ställa telefonen i ett träd. Du kan också inkludera din vän i dina foton, vilket ändrar ditt innehållsflöde.

Ha så kul

Kom ihåg att framför allt ska det vara roligt att ta bilder av dig själv när du springer. När det känns som en skyldighet kanske du vill ta en liten paus tills du kan återgå till att njuta av det igen.

Slutgiltiga tankar

Om du har blivit mystifierad över hur löpare tar bilder av sig själva som inte är selfies, har vi nu avslöjat alla de bästa hemligheterna. Det handlar om att ha rätt utrustning, vinklar och appar för att ta fantastiska, professionella bilder. Ha kul där ute!