Hur stora är popup-tält? (med exempel)

Vissa tält kan vara jobbigt att sätta upp och ta ner. Speciellt om du anländer till din camping efter mörkrets inbrott. Särskilt småbarnsfamiljer kan vara intresserade av ett tält som gör att de slipper denna olägenhet.

Gå in i popup-tält. Dessa färdiga skyddsrum finns i en mängd olika storlekar och kan ta emot grupper av personer från två till tio plus. De kräver minimal ansträngning att installera, med vissa tar mindre än sextio sekunder.

Om det inte är din starka sida att kämpa med stavar, stavar och remmar, överväg att skaffa ett tält som lätt hoppar på plats.

Så hur stora är pop up-tält?

Precis som andra campingtält finns pop up-tält i en mängd olika stilar och former och var och en av dessa faktorer påverkar storleken på ett pop up-tält. Pop-up tält varierar i storlek från 2 personer till 10 personer. Det faktiska fotavtrycket eller storleken kommer att avgöras av detta, liksom stilen eller planlösningen du köper.

Popup-tält i olika storlekar

 • 2 personer pop up tält

popup-tält är vanligtvis mindre. På grund av de förmonterade bågarna eller stolparna är deras storlek något begränsad. Men de är relativt billiga, så du kan ha ett stort antal små tält för att rymma alla utan att spendera en förmögenhet.

Coleman 2-personers pop up-tält

Utan tvekan en av de mest populära, Coleman två personers tält är packat med fantastiska funktioner. Den monteras på mindre än tio sekunder, men är ändå lätt, vatten- och brandbeständig, levereras med en regnfluga i flera lägen och tejpade sömmar.

Storlek: 7’6″ x 4’5″ och en höjd av 2’11”

Kostnad: $58,12

Abco Sport hopfällbart tält

Detta tält är perfekt för ett mångsidigt skydd på språng. Den är vatten- och UV-beständig, har två dörrar med insynsskydd, meshventilation och kan sättas upp på mindre än sextio sekunder.

Storlek: 7’3″ x 3’9″ och en höjd av 3’11”

Kostnad: $39,97

 • 4 personers pop up-tält

Malamoo megatält

Detta tält är ett av de kraftigare popup-tältalternativen eftersom det är helt vattentätt, perfekt för camping i dåligt väder. Den har ett bifogat flygskydd och en 60 cm främre vestibul för att torka av och behålla all din utrustning. Den inkluderar även nätfönster med rullgardiner.

Storlek: 12′ x 8′ och en höjd av 5′

Kostnad: $399

Ayamaya pop up-tält

Detta tält har en markis och är fortfarande tillräckligt rymlig för fyra personer. Den har också en port för nätsladd, ventilerade meshfönster med parasoll, två dörrar, vattentätning och en dubbelskiktskonstruktion för att motstå kondens. Uppsättningen består av att ta ut den ur väskan och den kommer på plats.

Storlek: 12’5″ x 8’5″ med en höjd av 4’4″

  Är dyra tält värt det?

Kostnad: $129

 • 6 personers pop up-tält

Timber Ridge 6 Person Direct Cabin

Detta tält har plats för sex, även om det kan vara ganska ombonat. Den har ett täckduk med markis, en stor dörr, fönster med blixtlås och en hängande förvaringsväska. Det är verkligen omedelbart eftersom det ställs in på en minut eller mindre.

Storlek: 10′ x 10′ och en höjd av 6’6″

Kostnad: $149,99

Coleman 6 Person Instant Cabin

Coleman är på listan igen med sin instant cab. De gångjärnsförsedda stängerna gör det enkelt att installera, ingen liten bedrift för ett tält med en medelhöjd högre än en genomsnittlig vuxen. Den innehåller också WeatherTec-beläggning, ett bifogat flygblad och invändiga förvaringsfickor.

Storlek: 10′ x 9′ och en höjd av 6′

Kostnad: $135,00

 • 8 personers pop up-tält

Core 9 Person Instant Cabin

Även om det inte är ett tält för 8 personer, kan det här tältet rymma en mer än så. Den sätts upp på mindre än en minut och inkluderar en avdelare, förvaringsfickor, tillgång till nätsladden, nätduk och meshfönster. Den håller dig sval med markventiler som kan justeras för ventilation.

Storlek: 14′ x 9′ och en höjd av 6’5″

Kostnad: $219,99

 • 10+ personer pop-up tält

Core 10-personers snabbhytt

Detta är ett rymligt snabbtält. Den använder ledade stolpar för att sätta upp på mindre än två minuter. Den innehåller också en skärmad främre vestibul, två dörrar och ett löstagbart skydd. Hängande förvaringsväskor och rumsavdelare bildar inredningen.

Storlek: 14’5″ x 14″ och en höjd av 7′

Kostnad: $279

Vad är ett popup-tält?

De flesta standardtälten består av tygpaneler som sys ihop och hålls upprätt av stolpar, stolpar och linor. De finns i många olika former och storlekar.

Vanliga traditionella tältstrukturer inkluderar A-ram, kupol, stuga, flerrums- eller flerfamiljshus, geodetiska och backpacking. Alla dessa tält kan delas upp i mer kompakta storlekar och former för förvaring eller transport.

När du kommer till din camping behöver du packa upp och sätta upp ditt tält. Detta består av att sätta upp själva tältet, montera stolparna och styra tälten samt sätta ut linorna. Dessutom, om du har vestibuler eller en regnfluga, måste du sätta upp dem också.

För vissa människor är detta inget problem och de kan slå upp ett tält snabbt och effektivt. För andra är att sätta upp ett komplext tält ett krångel som de helst inte vill ta itu med.

Det kan vara väldigt svårt att styra stolpar och bygga sitt skydd i nattmörkret. Och om du anländer under en syndaflod vill du förmodligen slå upp ditt tält så snart som möjligt.

En typ av tält som sticker ut för den som är rädd för att sätta upp är popup- eller snabbtält. Dessa tält kan, som namnet antyder, sättas upp i en handvändning.

  Lägger jag ett liggunderlag i en sovsäck?

Pop-up tält har nyligen blivit en favorit bland festivalbesökare och har kommit långt sedan deras uppfinning. Istället för flera delar som ska sättas ihop, förmonteras snabbtält. Deras paneler är förmonterade på sina stolpar så att de kommer på plats när de tas ur förvaringsväskan.

Det finns två olika typer av popup- eller snabbtält, som båda kräver liten ansträngning att sätta upp. Det finns snabbtält med ledade stavar och pop-up tält.

Ett uppfällbart tält med ledade stolpar består av förmonterade stolpar som behöver kopplas ihop. När de tas ur väskan är hörnstängerna förmonterade på styröglor som löper längs tältets sidor, till den övre leden och de nedre hörnen eller fötterna.

Därefter måste du sätta upp tältet så att stängerna är i önskat läge och fötterna är åtskilda därefter. Den övre leden bör stöttas upp för att likna ett platt traditionellt tält.

När du drar ut stängerna hela vägen och klickar dem på plats fjädrar tältet i form. De flesta av dessa tält har fortfarande linor som måste säkras efter att ditt skydd är byggt.

När du har knutit repen är ditt tält redo att gå. Om du har vestibuler, avdelare eller en regnfluga kan du sätta upp dem.

Den andra typen av pop-up tält är gjord med glasfiberringar. Det här är pop up-tält i ordets rätta bemärkelse, det är bara att ta upp dem ur väskan så ska de ”poppa” i form. Dessa tält är konstfullt konstruerade för att fällas ner geometriskt platt och sedan poppa på plats när de inte längre är sammanhängande.

Säsongsbetyg för popup-tält

Precis som traditionella tält finns popup-tält i olika säsongsbetyg. En till två säsongsbetyg, tre säsongsbetyg, fyra säsongsbetyg och fem säsongsbetyg.

En- och tvåsäsongstält bör användas främst under de varmare månaderna. Detta inkluderar sen vår, sommar och tidig höst. När det blir kallare bör dessa tält läggas undan. De är inte konstruerade för att klara kalla temperaturer eller kraftig nederbörd.

Tresäsongstält är något mer tåliga, klarar av kraftigare nederbörd och något svalare temperaturer. Du kan använda ett tresäsongstält på sommaren, men det erbjuder också lämpligt skydd under de regniga och blåsiga vårmånaderna och även en frostig höst med lätt snö.

Tresäsongstält har tillräckligt med ventilation och isolering för att hålla dig sval på sommaren och varm på hösten och tenderar att vara en av de mest populära tälttyperna. Men de är oftast lite dyrare.

I allmänhet faller 99 procent av popup-tälten i klassificeringskategorin för en till tre säsonger.

  Backpacking sovsäck (Vad är en bra vikt och val)

Fyra-säsong och fem-säsong tält erbjuder en betydande mängd skydd mot väder och vind eftersom de är gjorda av hållbara och dyra material. Femsäsongstält eller expeditionstält tillverkas nästan uteslutande för extrema klimat och förhållanden.

De flesta snabbtält är inte klassade för fyra säsonger eller fem säsonger eftersom de är tillverkade för bekvämlighet och inte för poolförhållanden. De flesta popup-tält för en till tre säsonger passar dock bra för den genomsnittliga säsongsbetonade camparen.

Fördelar och nackdelar med ett popup-tält

Den stora fördelen med ett popup-tält är bekvämligheten. Om du går från camping till camping och bryter ihop och ställer upp ofta, campar på en hektisk festival eller anländer efter solnedgången, är deras enkla installation ett plus.

Men de kan vara skrymmande och tunga att bära.

En av de saker som gör installationen enkel är de förmonterade bågarna eller stolparna. Detta är också nackdelen med tältet då de inte går att ta bort. Det gör att tältet inte går att rulla ihop hårt för att lägga i en kompakt ryggsäck eller väska. Bärväskorna för pop up lusthus är i många fall lite robustare och större för att skydda stolparna.

Om du är en backpacker eller minimalist kanske ett popup-tält inte är typen av tält för dig.

Om stolparna eller panelerna skadas är reparationen ofta inte lätt. Stängerna är speciellt designade för att glida ihop, låsa och fästa i tältet. Om de går sönder kanske tejp inte räddar dig. Om du planerar att bege dig ut i backcountryn, kanske du vill skaffa ett robustare tält.

Färdiga tält är optimala för enstaka campare som campar under den ordinarie campingsäsongen på en lättillgänglig campingplats. De är en favorit bland festivalbesökare och de som vill ha ett härbärge som är redo att åka i ett nafs.

Fördelar

 • Lätt att ställa in
 • Kan göras av en person
 • Kan användas i de flesta väderförhållanden under den vanliga campingsäsongen
 • Finns i många storlekar
 • Kommer i olika säsongsbetyg
 • Stolpar är permanent fästa så att utrustningen inte kan förloras eller glömmas

nackdelar

 • Tungt och krångligt
 • Inte extremt hållbar
 • Svårt att reparera
 • Delar kan inte bytas ut

Ett tält för den moderna husbilen

Pop-up-tält har utvecklats från de tunna skyddsrum de brukade vara. Nyare modeller är robusta, rymliga och extremt bekväma.

Fler artiklar du kommer att älska

Vad är ett pop up-tält? (Svar och 21 exempel)

Blixten kan slå ner i ditt tält (Ta reda på hur du förblir säker)

Kan man använda värmare i tält? (Ja, vi kommer att förklara)

Är det säkert att sova i ett mögligt tält?