Hur stor fisk kan en drönare dra in?

Drönarfiske är nästa stora sak för många fiskare, men alla vill veta om dessa små drönare kan hantera ”The Big One” som de tänker fånga.

Hur stor fisk kan en drönare dra in? Drönare begränsar inte fångststorleken alls. Drönarfiske är inte helt automatiserat fiske, men det utökar ditt begränsade kastområde. Människor fångar fisk som vanligtvis är reserverade för djuphavsfiskare med drönarassisterat fiske medan de sitter bekvämt på stranden eller piren.

Drönarfiske är inte vad de flesta föreställer sig att det är. Drönare har många tillämpningar för fiske, och jag blev förvånad när jag lärde mig om dem. Åh, teknikens underverk!

Använda en drönare för betesfiske

om du någonsin har försökt fiska från kusten, vet du hur frustrerande det kan vara att se killar på sina dyra fiskebåtar ta hem de största fiskarna i området. Sanningen är att när du fiskar från stranden har du inte samma tillgång till vattnet som de gör och är därför mindre framgångsrik. Tills nyligen.

Genom att använda en drönare för att bära ut ditt bete 300 eller fler yards och sedan släppa det till bästa fiskfastigheter, har du nu tillgång till samma vatten som killarna i båtar värda tiotusentals dollar. Hur coolt är inte det?

Drönare är fantastiska för fiske på grund av deras mångsidighet. De har många tillbehör designade för fiske, inklusive betessläppsystem som gör att du kan komma åt nya vatten.

Om du läser den här artikeln är chansen stor att du har det mesta av utrustningen som behövs för att prova detta, du saknar bara den kritiska pusselbiten och det är en fiskedrönare. Även om de är dyra är de billigare än en båt och mycket lättare att hantera.

Många människor har provat alla möjliga knasiga sätt att få ut sin linje längre än nästa kille, men med en drönare blir det inte lättare. Dessa drönare är helt enkelt fästa i änden av din fiskelina som kommer från ditt spö. Vissa fiskare säger att detta är den bästa lösningen hittills.

  Har snöskotrar baklänges? Allt du behöver veta

Om du är händig på att bygga saker själv kan du till och med prova dig fram med att bygga en fiskelina och spara en extra dollar eller två.

Skaffa en drönare och ett av dessa betesfästen så är du redo att attackera vattnet som tidigare har varit utom räckhåll.

Använda en drönare från en båt

Om du är en av de lyckliga personerna som äger en fiskebåt, så kan drönare fortfarande vara användbara för dig, även om de inte är lika användbara som de är för människor utan nautisk överlägsenhet.

Du kanske redan är bekant med drakfiske, där du använder en drake för att få ditt bete längre än du kan kasta. Ibland finns det helt enkelt inte tillräckligt med vind för att få din drake att göra sitt jobb. Det är här en drönare kommer väl till pass.

Rigga helt enkelt upp din drönare på samma sätt som du skulle göra med en drake och gör samma sak. Detta gör att du kan få ut ditt bete utan att förlita dig på vädret. Jag skulle dock inte lita på en drönare under extrema förhållanden, hur robusta de än kan vara kan de fortfarande gå vilse.

En annan användning för en drönare är att få en överblick över din betesaktivitet eller en annan plats som verkar lovande. Min far kallar detta ”att ha ett öga i himlen”. Vissa människor använder till och med en drönare för att fördela kompisen i ett område för att få igång lite aktivitet innan du ens kastar.

Drönarfiske utan spö

När folk först hör talas om termen ”dronefiske” föreställer de sig en drönare med en fiskelina bunden till den som flyger över en vattenmassa. Även om detta är möjligt och väldigt roligt är det riskabelt och dyrt.

  Krockar luftballonger in i varandra?

Bind helt enkelt din lätta favoritfisklina i botten av din drönare så att vikten av din fångst fördelas jämnt och sedan är det bara att flyga ut ditt bete till önskad fiskeplats och vänta. Problemet med detta är att din drönare har begränsad kraft, och körsträckan kan variera beroende på storleken på din plånbok.

Det längsta du kommer att se är en timme, och det kommer att vara sällsynt. Om du ser din drönare dras runt så är det nu dags för den att stiga upp tills din fångst är uppe ur vattnet, ta den sedan till land.

Den riskabla delen av det hela är att om du fångar en fisk som är för stor för din drönare att bära, kommer den att dra ner din nya leksak värd tusentals dollar i vattnet.

Du kan säkert se hur det här kan vara riktigt roligt men kan ta mycket av dragningskraften från fisket. Jag älskar att fiska på grund av hur avslappnande det är och att ha tusentals dollar som vacklar så nära glömskan är inte min definition av R&R.

Hur mycket kostar en fiskedrönare?

Fiskedrönare är praktiska verktyg, men vissa av dem kan ställa dig tillräckligt tillbaka för att du skulle ha kunnat köpa en liten fiskebåt!

Vissa drönare är enkla och kan kosta så lite som $500, men ger dig inte de funktioner du förmodligen vill ha. Jag skulle inte spendera mindre än $1000 på en drönare om du vill att den ska göra det jag har pratat om i den här artikeln.

Om du använder den här som en fiskedrönare, att ha en vattentät drönare är ett måste, och du kommer inte hitta en kompetent vattentät drönare som gör sitt jobb för mindre än $1000. De har många fiskespecifika drönare ute på marknaden, och det beror verkligen på vilken typ av fiske du ska göra med den.

  Varför ska jag använda vadare för att flyga fisk?

Om du är som jag och vill ha saker som bara fungerar utan allt krångel, skaffa en drönare som är speciellt designad för fiske. Dessa drönare har vanligtvis någon form av betessläppningsmekanism inbyggd, och på så sätt behöver du inte installera någonting. Detta är en stor investering, och du bör vara kunnig om produkten du slutar köpa.

I den höga delen finns det ingen gräns för kostnaden. Du kan köpa drönare värda tiotusentals dollar för att bli havets herre. Med lagar som reglerar personliga drönare kan du inte ha drönare av militär kvalitet som du ser i filmer, men du kan komma ganska nära. Om du har pengar att spendera, är himlen gränsen!

Om du är på marknaden för att bygga din egen drönare, då är du på väg att gå in i en helt ny värld. Det finns så många saker att lära sig om att bygga och underhålla drönare.

Ofta kan du hitta några personer i olika drönargemenskaper online som har gjort precis vad du ska göra, och som kan ge några råd. Spänn fast dig för det finns mycket forskning att göra!

Relaterade frågor:

Kan drönare användas för jakt? Drönare är inte särskilt praktiska för att döda vilt, men de är dock väldigt bra på att upptäcka dem. Många människor använder drönare för att ”spana” eller få ett fågelperspektiv av bytesdjur. I vissa stater kan det vara olagligt att använda drönare för jakt.

Är drönarfiske lagligt i min delstat? Varje stat har olika regler för drönare, men här är ett bra ställe att börja. Titta på vad din stat har att säga om att använda quadrocoptrar.