Hur stor är tre fjärdedels hektar mark? Med hjälpsamma visuella jämförelser

Det har alltid varit ditt mål att äga lite mark, och nu är du redo att göra gott på det. Du vill inte ha för mycket mark i ditt namn, eftersom underhållet kan vara överväldigande, så du funderar på att köpa ett tunnland, kanske till och med 0,75 tunnland. Hur mycket mark är det här?

Eftersom ett tunnland är cirka 43 560 kvadratfot, är 0,75 hektar 32 670 kvadratfot. Det är en skillnad på 10 890 kvadratfot.

Visserligen är 0,75 tunnland som mått lite knepigt eftersom det inte är riktigt en hel tunnland men det är mer än hälften av en. I den här artikeln hjälper vi dig att förstå hur mycket land 0,75 hektar är genom att bryta ner matematiken och dela motsvarigheter till saker som NBA-basketplaner. Fortsätt läsa!

Varför 32 670 kvadratfot?

Den närmaste jämförelsen med 0,75 tunnland mark är en tunnland. För att beräkna ett tunnland måste du multiplicera en furlong med en kedja. En furlong är 220 yards, vilket är exakt en åttondel av en mil. Det översätts också till 660 fot. En kedja är 22 yards eller 66 fot. Att räkna ut ger oss 43 560 kvadratfot.

Ändå är 0,75 tunnland inte riktigt en hel tunnland, så du kommer inte att ha så mycket kvadratmeter. Du kommer att använda 43 560 för att multiplicera arean av ditt land, vilket är 32 670 kvadratfot. Om du är nyfiken är 0,75 tunnland ungefär 0,0117 kvadratkilometer medan ett tunnland land är 0,00156 kvadratkilometer.

Som vi sa i introt, om du subtraherade kvadratfot av en hektar med kvadratfot på 0,75 hektar eller 32 670 kvadratfot, skulle du få 10 890.

Det betyder att ett tunnland har 10 890 kvadratfot mer än 0,75 tunnland, vilket inte är ett obetydligt antal. Några av de största museerna i världen har 12 000 kvadratmeter visningsyta om det hjälper dig att sätta siffran i perspektiv. Ändå är 0,75 hektar mycket, som du snart kommer att se! Denna artikel

Visualisera 0,75 hektar mark – 5 ögonöppnande exempel

På tal om att sätta saker i perspektiv, härnäst vill vi presentera några exempel på saker som är ungefär 0,75 hektar. Som vi nämnde tidigare, eftersom den här mängden mark inte är riktigt ett tunnland men det är mer än hälften av en, är det mycket svårare att föreställa sig i huvudet än att blunda och föreställa sig en tunnland. Vi hoppas att dessa exempel hjälper!

  Allt du behöver veta om nattfiske

Nästan 12 tennisbanor

Någon som vill spela tennis? En dubbeltennisbana mäter 36 fot bred och 78 fot lång med en spelyta på 2 808 kvadratfot. Med den exakta siffran, med 32 670 kvadratfot till ditt namn, skulle du ha plats för 11,63 tennisbanor.

US Open har 22 tennisbanor på hela utomhusområdet, så du skulle kunna passa ungefär hälften av det med dina 0,75 hektar, vilket inte är så illa!

Mer än 130 000 potatisar

Enligt Kvadratfots trädgårdsarbete, kan du plantera upp till fyra potatisar på en kvadratmeter mark. Dessa skulle sannolikt vara mindre potatisar för att förhindra överbeläggning, men det visar dig potentialen för ens en kvadratfot. Eftersom du har mer än 32 000 fler kvadratfot tillgängliga på 0,75 hektar mark, kan du odla 130 680 potatis.

Nästan 7 basketplaner

Kan du inte få nog av basket? Istället för att bara titta på det på TV eller gå på livespel kan du bygga dina egna basketplaner i NBA-storlek på din 0,75 hektar mark. En basketplan mäter 4 700 kvadratfot, vilket ger dig plats för exakt 6,95 av dem.

776 king size-sängar

Känner du för att mysa? Den genomsnittliga king size-sängen kan verka gigantisk när du är i den, men den är bara 42 kvadratmeter. På 0,75 hektar mark, om du fyllde utrymmet med ingenting annat än king size-sängar, skulle du ha plats för 777,85 av dem.

Den här artikeln var först på Outdoortroop.com. Om du läser detta och inte är på outdoortroop.com så blev den här artikeln stulen.

Med så många bäddar till ditt förfogande skulle du ha tillräckligt med sovplatser för att konkurrera med några av de största hotellen!

13 medelstora hus

Vad en person utgör som ett medelstort hem är inte likadant över hela landet, utan det handlar om 2 500 kvadratmeter. Matematiken här är ganska okomplicerad. Genom att dela 32 670 och 2 500 får du 13 068, som vi kan avrunda ner till 13 bostäder.

  Hur mycket tjänar en parasailkapten?

Hur lång tid tar det att gå över 0,75 hektar mark?

Att gå är bra träning, för att inte tala om att det är ett fantastiskt sätt att lära känna din 0,75 hektar mark. Genom att se det hela till fots kan du börja planera hur du kan använda det, vilket vi kommer att prata mer om i nästa avsnitt.

Du undrar hur mycket tid du kommer att spendera på att gå från ena sidan av 0,75 hektar till en annan. Det kommer inte att ta så lång tid som du kanske trodde, men det beror på din gånghastighet. Om du går i medeltakten på 3 till 4 miles per timme, anses det vara en normal gånghastighet. Allt mindre än 3 MPH skulle vara väldigt lugnt.

Som vi har diskuterat på bloggen i vårt inlägg om storleken på ett tunnland, tar det bara 35,61 sekunder att korsa ett tunnland med 3 till 4 MPH för dig, vilket är 36 sekunder när du rundar uppåt. Vi vet redan att 0,75 tunnland inte är en tunnland, så du skulle kunna korsa ditt land i ovanstående gångtakt på mindre än 35 sekunder.

Om du försöker träna lite, kanske du vill planera ett par varv runt dina 0,75 hektar, eftersom en 30-sekunders promenad inte är mycket! Du kommer inte ens att svettas om det inte är en väldigt varm dag ute.

Vad kan du göra med 0,75 hektar mark?

Ett tunnland är ganska generöst med mark, så även om du inte riktigt har ett tunnland så saknar du inte det minsta utrymme. Att använda din mark på ett bra sätt hjälper dig att få ut det mesta av det, så vad ska du göra med det?

I slutändan är det ditt beslut, men här är några idéer som kan inspirera dig.

Bygg bostäder eller lägenheter

Som vi diskuterade tidigare har din 0,75 hektar mark tillräckligt med utrymme för 13 bostäder som var och en är 2 500 kvadratfot. Du kan bygga exakt så många bostäder eller något färre så att varje fastighet skulle ha plats för en stor bakgård.

  Bästa fiskelina för Plunking 

Kanske är du mer intresserad av lägenheter? Storleken på en typisk lägenhet är 880 till 900 kvadratmeter. På 900 kvadratfot kan du bygga 35 lägenheter på dina 0,75 hektar. Du kan antingen driva ett eget bostadsområde eller ett lägenhetskomplex och hyra ut boyta.

Starta en potatisodling

En kvadratfot räcker som sagt för att odla två till fyra potatisar. På dina 0,75 hektar kan du ha en blomstrande potatisaffär när du skördar tusentals spuds. Även om du bara ägnar hälften av din mark åt att odla potatis, skulle du ha en tillräckligt hälsosam skörd för att du skulle kunna tjäna några seriösa pengar!

Öppna ditt eget hotell

Vi pratade tidigare om antalet bäddar du kan få plats på 32 670 kvadratmeter mark, vilket är 776. Det här är inte vilka sängar som helst, utan stora, mjuka, bekväma king size-sängar. Istället för att stapla sängen ovanpå sängen på hela din 0,75 hektar mark, kan du alltid starta ditt eget hotell med mer än tillräckligt med logi för alla som kommer igenom.

Lägg till en tennisanläggning

Sportälskare, vi glömde inte er. Även om 0,75 tunnland inte ger dig tillräckligt med utrymme för antalet tennisbanor vid US Open (som är 22, om du behöver uppfriskning), kan du klämma in ungefär hälften av det antalet, vilket inte är alltför illa. Alternativt kan du bekvämt få plats med fler än 5 basketplaner. Om du ville kunde du till och med göra en blandning av b-ball-planer och tennisbanor!

Slutgiltiga tankar

Om du är ägare till 0,75 hektar mark bör du vara stolt. Du har en ganska stor mängd mark i ditt namn, tillräckligt för att bygga 11 tennisbanor, 35 lägenheter eller rymma 776 king size-sängar. Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att öppna upp för alla möjligheter som 0,75 hektar kan rymma!