Hur stor är 100 hektar mark? (Med hjälpsamma visuella jämförelser)

För inte så länge sedan pratade vi om storleken på 10 tunnland mark, och sedan dessförinnan en tunnland mark. Kanske har du kommit in på mycket mer betydande mark än till och med 10 tunnland, säg 100 tunnland? Du är exalterad över möjligheterna, men först måste du veta hur mycket mark du har. Så hur stor är 100 hektar mark?

Eftersom en hektar är cirka 43 560 kvadratfot, gör det 100 hektar till 4 356 000 kvadratfot. Med andra ord, mängden mark du äger är enorm!

Ibland när du sätter in för många kommatecken i ett nummer, blir det verkligen svårt att visualisera vad det betyder i den verkliga världen. Oroa dig inte, som i dagens inlägg kommer vi att dela massor av riktigt coola exempel på hur mycket 100 hektar mark är och vad det kan användas till. Se till att fortsätta läsa!

Varför 4 356 000 kvadratfot?

Verkar 4 356 000 kvadratfot för 100 hektar som ett godtyckligt antal för dig? Det är rättvist, men för att förstå varför 100 acres är så många kvadratfot som det är, måste du titta på vad en acre mäter i kvadratfot.

Det är 43 560 kvadratmeter. Ja, den siffran verkar lite godtycklig också, så låt oss förklara var den kommer ifrån lite, ska vi? Ett tunnland är det område du får när du tar en kedja och en furlong, som är 66 fot gånger 660 fot respektive.

En kedja är verkligen en måttenhet, åtminstone i denna applikation. Det är alltid 66 fot eller 22 yards. Du kan dela upp kedjor i stavar, varav en kedja är 4 spön, där en stav är ett mått på meter. Du kan också dela upp kedjor i länkar, vilket är 66/100th av en amerikansk undersökningsfot.

Naturligtvis pratar vi om tunnland här, så vi fördjupar oss inte längre i spön eller länkar än så. För att komma tillbaka till kedjor, kedjor utgör furlongs, med 10 kedjor som gör en furlong. Vad är en furlong då? För att förklara det som vi gjorde i det inlägget om 10 tunnland, en furlong är 1/8th på en mil eller 660 fot. Andra ekvivalenser inkluderar 40 spön (okej, så det finns spön en gång till) eller 220 yards.

För att beräkna ett tunnland måste du multiplicera längden med kedjan. Om du förstorar din multiplikation, skulle du nå 4 356 000 kvadratfot för 100 hektar.

Visualisera 100 hektar mark: 7 fantastiska exempel

Om du fortfarande har svårt att förstå hur det skulle vara att äga 100 hektar mark, ta en titt på den här videon. Det är från en YouTube-kanal för en fastighet i Storbritannien, men den visar hur underbart expansiv 100 hektar verkligen är.

  Hur man rapellerar med en ATC Ultimate Guide

Här är några coola exempel på saker som motsvarar 100 hektar så att du kan se hur mycket mark vi pratar om här! (Tips: det är mycket.)

Ungefär i paritet med Mall of America

Mall of America i Bloomington, Minneapolis anses vara den största köpcentret i USA. Öppet sedan 1992, lockar gallerian besökare från alla håll på grund av sin enorma storlek. Hur stort är Mall of America egentligen? Jo, 5,6 miljoner kvadratkilometer förstås. Om du äger 100 hektar mark är det 4,4 miljoner kvadratkilometer, så du är nära att ha tillräckligt med utrymme för att replikera ett av de största landmärkena i USA.

60 hektar mindre än de offentliga delarna av Disneyland

ANAHEIM, KALIFORNIEN – 20 september 2015 – Disneylands slott på natten firar 60-årsjubileum.

Disneyland i Anaheim, Kalifornien har varit en världsomspännande attraktion sedan de öppnade dörrarna 1955. Även om det är överdimensionerat av Disney World i Orlando, Florida, är Disneylands offentliga delar (aka, de du kan använda) 160 hektar totalt.

Det är tillräckligt med utrymme för att passa Tomorrowland, Fantasyland, Frontierland, Adventureland, och Main Street, USA med plats över. Med 100 hektar mark för dig har du bara 60 hektar mindre än alla de offentliga delarna av Disneyland!

Dubbelt så stor som Grand Central Station

Interiör av Grand Central Station i New York City, USA

Grand Central Station i Midtown Manhattan är en tågstation, ja, terminalen inkluderar även restauranger, shopping och massor av kulturell relevans. Ett landmärke som gynnas globalt, Grand Central Station är bara 48 hektar stort. Du har lite mer än dubbelt så mycket utrymme än en hel Grand Central Station med dina 100 hektar mark.

Nästan åtta gånger större än Windsor Castle

Mark och trädgård av Windsor Castle nära London, England, Europa

Det hisnande Windsor Castle i Berkshire, Storbritannien ligger på en underbar landsbygd. Slottet har anor nästan 1 000 år tillbaka och är ett arkitektoniskt underverk som också är känt för att hysa härstamningar från den brittiska kungafamiljen, inklusive den nuvarande drottningen.

Windsor Castle har 1 000 rum, varav de flesta får besökas av allmänheten. Trots allt, med allt det utrymmet, är slottet bara 13 tunnland, mindre än till och med närliggande Buckingham Palace, som är 19 tunnland.

Du skulle ha mer än 80 hektar utrymme jämfört med Windsor Castle, där drottningen delar sin tid!

65 gånger Vita husets storlek

vita huset

Vi har inga kungligheter i USA, men vi har vår president i USA. Den här uppskattade politiska tjänstemannen bor i Vita huset, som är en ståtlig byggnad i Washington, DC. Har du någonsin undrat hur stort Vita huset är?

  De 9 bästa bågskytteunderarmsskydden för ungdomar – Köpguide

Även om själva Vita huset ligger på 18 tunnland mark, är själva huset 1,50 tunnland. Det räcker med utrymme för sex våningar med 35 badrum, tre kök, 16 gäst- och familjerum och 132 andra rum.

Du skulle ha 65 gånger så stort utrymme som Vita huset med 100 hektar mark!

800 gånger så mycket som en NBA-godkänd basketplan

Känner du för att skjuta lite b-boll? Du skulle ha mer än tillräckligt med utrymme på 100 hektar mark. NBA kräver att en basketplan är 16,764 meter bred och 29,56565 meter lång. Om du räknar ut dessa meter till tunnland får du 0,12247474750 tunnland.

Dina 100 hektar mark, i jämförelse, är 816.48484540 hektar av en basketplan som NBA-lag spelar på.

1 000 gånger större än en IMAX-skärm

När du går på bio för att se en film, föredrar du upplevelsen på en IMAX-skärm? Vem gör inte det, eller hur? Dessa skärmar är så stora att det verkar dumt att se en film på något mindre.

Ändå visar det sig att en IMAX-skärm verkligen inte är allt den där stort, ja, åtminstone när man jämför det med 100 tunnland mark. En IMAX-skärm är 52 fot gånger 72 fot, vilket är 0,08752 hektar. Med 100 tunnland har du cirka 1 143 gånger utrymmet.

Hur lång tid tar det att gå över 100 tunnland?

Visst, eftersom 100 tunnland är så enormt stort, kan du få lite bra träning när du går runt ditt land, eller hur? Absolut! För att få omkretsen av en av dina tunnland måste vi titta på den kvadratiska arealen per sida. Det är 208,7 fot för varje sida, vilket ger dig en total omkrets på 835 fot för tunnlanden.

Det är bara 16 procent av en mil, så det är inte superduper långt. Om du antar att du går i den normala genomsnittliga gångtakten på 3 miles per timme, kan du gå en mil på 20 minuter.

Vad kan du göra med 100 hektar mark?

Som stolt ägare av 100 tunnland mark, kliar du dig fortfarande i huvudet och undrar vad du ska göra med allt det utrymmet. Låt oss presentera ett par förslag!

Gör din egen nöjespark

Six Flags AstroWorld i Houston, Texas är 75 tunnland, Kaliforniens Great America är 100 tunnland och Disney Worlds Magic Kingdom är bara 107 tunnland. Du kan se vad vi vill här. Med 100 hektar mark i ditt namn kan du enkelt bygga en nöjespark som är mycket rymlig.

  Ska jag springa dagen före ett lopp?

Detta skulle inte heller behöva vara en privat park, utan en som är öppen för allmänheten för tusentals och åter tusentals familjer att skapa tidlösa minnen.

Starta en bostadsgemenskap

I vårt inlägg om hur stor 10 hektar är, nämnde vi att ett rymligt hem är ett som är 2 400 kvadratmeter. Med bara 10 tunnland mark skulle du kunna ta emot 180 bostäder. Genom att lägga ihop din areal till 100 hektar totalt kan du nu bygga din egen gemenskap med 180 000 hem.

Bygg ett köpcentrum

Kom ihåg att du har ungefär lika mycket utrymme tillgängligt som Minnesotas Mall of America, den största i sitt slag i USA. De flesta gallerior är bara 400 000 kvadratmeter, så du kan bygga några gallerior av normal storlek eller en super-mega-galleria.

Slutgiltiga tankar

Om du på något sätt har haft turen att få 100 hektar mark kommer du att ha så mycket mark att du inte vet vad du ska göra med allt. Ditt land överträffar sådana monumentala byggnader som Windsor Castle, Grand Central Station och Vita huset. Du har nästan lika mycket mark som den som användes för att bygga Mall of America eller Disney Worlds Main Street USA Oavsett hur du bestämmer dig för att använda marken, har du ingen brist på alternativ!

Relaterat innehåll

Att förstå storleken på ett tunnland är viktigt. Men att slänga fler och fler ord för att beskriva en bit mark är inte särskilt användbart, så vi har gjort några visuella jämförelser för att du ska kunna förstå eller förklara storleken på en Acre.

Hur stor är 5 tunnland mark? Storleken på en fotbollsplan? Större? Vad skulle du kunna göra med så mycket mark? Vi kommer att berätta allt detta och mer för dig så att du kan få ut det mesta av alla 5 hektar mark som du har köpt!

Att se siffror framför sig är en sak, men att visualisera dem är en annan. Oroa dig inte, vi kommer att dela med oss ​​av massor av roliga exempel på hur stor 10 hektar mark är så att du kan börja planera vad du ska göra med allt ditt utrymme!