Hur stor är 10 hektar mark? (Med hjälpsamma visuella jämförelser)

Om du kommer ihåg vårt inlägg om storleken på ett tunnland mark, har du nu en annan fråga om markareal och storlek. Du funderar på att köpa en större bit mark som skulle omfatta 10 hela tunnland. Det enda problemet är att du inte är riktigt säker på hur stor 10 hektar är. Så vad är det?

Om ett tunnland är 43 560 kvadratfot, är 10 hektar mark hela 435 600 kvadratfot. Det är samma sak som 48 400 kvadratmeter!

Att se dessa siffror framför dig är en sak, men att visualisera dem är en annan. Oroa dig inte, eftersom i den här artikeln kommer vi att dela med oss ​​av massor av roliga exempel på hur stor 10 hektar mark är så att du kan börja planera vad du ska göra med allt ditt utrymme!

Varför 435 600 kvadratfot?

Som vi pratade om i artikeln om storleken på en acre, anledningen till att en acre är 43 560 kvadratfot och inte något enklare att komma ihåg, mer hanterbart antal beror på längden och kedjelängden på en acre.

Vad i helvete är en furlong och en kedja? En furlong är ett imperialistiskt enhetsmått som talar om för dig avståndet på en åttondel av en mil med hjälp av USA:s vanliga enheter. Längden motsvarar alltid 201 meter, 10 kedjor, 40 spön, 220 yards eller 660 fot.

Det är det ordet igen, kedjor. Vi pratar inte om bokstavliga kedjor som den sorten du använder för att binda något. I den här applikationen är kedjor en längdmåttenhet som återigen använder amerikanska imperialistiska enheter.

En kedja är detsamma som 22 yards, så den är mycket kortare än en furlong, som är 220 yards. Det motsvarar också en kedja är 66 fot, medan en furlong är 660 fot. En furlong är 10 kedjor, vilket är vettigt med tanke på att 22 yards x 10 ger dig 220 yards och 66 fot x 10 är 660 fot.

En lagstadgad mil, som mäter 1 760 yards eller 5 280 fot, är 80 kedjor.

Så när du kommer tillbaka till tunnland nu, tar du din furlong i fot och multiplicerar den sedan med din kedja i fot för att få storleken på en acre. Sedan, för att beräkna 10 hektar, skulle du göra det 9 gånger till.

  Hur du håller din stuga säker från inkräktare

Detta ger dig ett grovt mått på 435 600 kvadratfot för 10 hektar.

Visualisera 10 hektar mark: 5 praktiska exempel

Har du svårt att föreställa dig hur stor 10 hektar är? Det är okej. Det är mycket mark vi pratar om här, och det är inte så lätt att föreställa sig i ditt sinne som du kanske tror. Det är därför vi nu kommer att dela med oss ​​av några fantastiska visuella exempel som hjälper dig att tydligare föreställa dig den vidsträckta mark som 10 hektar är.

7.5 Fotbollsplaner

I amerikansk fotboll är en plan 91 yards. Om du täcker hela fältet från en ändzon till en annan, är det 1,32 hektar. Med tanke på att en enskild fotbollsplan är lite mer än 1 tunnland, när du tittar på en landsträcka som är 10 tunnland, hur många fotbollsplaner är det?

Svaret är 7,5 fotbollsplaner. Ja, tänk dig att lägga ut nästan 8 fotbollsplaner från slutzon till slutzon och det säger dig storleken på 10 hektar. Du skulle ha massor av utrymme.

1 560 parkeringsplatser

Enligt denna rapport från Center for Profitable Agriculture vid University of Tennessee, kan du lägga till 156 parkeringsplatser inom en enda hektar. Genom att ta det antalet parkeringsplatser och multiplicera det med de 10 tunnland mark du nu har tillgängligt, kan du få plats med 1 560 parkeringsplatser i så mycket mark.

Disney World har 11 391 parkeringsplatser, Universal Studios har 9 051 platser och Disneyland 10 000 parkeringsplatser. Ditt antal parkeringsplatser är inte så illa heller.

15 840 Potatis

Om du har en bunt potatis, vardera 5 tum, och du radar upp dem en efter en på marken, kan du sprida 1 584 potatisar över en hektar. Enkel matematik säger oss att med 10 hektar kan du nu lägga ut en enorm rad med 15 840 potatisar!

180 bostäder som är 2 400 kvadratmeter styck

Det idealiska hemmet är ett rymligt, förmodligen cirka 2 400 kvadratmeter. Du kan ha din egen gemenskap av hem över 10 tunnland, som rymmer 180 hem av denna storlek!

  De bästa snöbyxorna under $100

150 tennisbanor

Eftersom du får 15 tennisbanor med ett enda tunnland land, ger 10 tunnland dig nu 150 tennisbanor. US Open, som arrangeras på USTA Billie Jean King National Tennis Center i Queens, New York har endast 22 tennisbanor, 4 som är showbanor och 12 som är träningsplaner.

Ja, det stämmer, du kan göra din egen US Open och sedan några med 10 hektar mark, eftersom du har plats för mycket fler tennisbanor.

Hur lång tid tar det att gå över 10 tunnland?

Låt oss säga att du bestämde dig för att promenera från ett hörn av din 10 hektar stora fastighet till ett annat. Hur lång tid skulle det ta dig?

Tja, först måste vi titta på den genomsnittliga gånghastigheten, som är mellan 3 och 4 miles per hour (MPH). Om du går i 4 MPH konsekvent och du korsar en enda kvadratisk hektar, bör det ta dig 35,61 sekunder att göra.

Naturligtvis går du inte en tunnland här, utan 10 tunnland, så du måste tiodubbla din tid också. Det betyder att du tittar på en färdigställandetid på 356,1 sekunder, vilket är ungefär 5,9 minuter.

Vad kan du göra med 10 hektar mark?

Du har bestämt dig för att gå igenom med ditt köp av 10 tunnland mark, eftersom det bara är så mycket utrymme, hur kunde du släppa det? Du är inte riktigt säker på vad du ska göra med all mark som nu finns i ditt namn. Några idéer?

Prova följande förslag för att få ut det mesta av de generöst stora 10 tunnlanden som är tillgängliga för dig.

Bygg ett riktigt stort hem

Om du alltid har velat bygga ditt eget hem skulle du ha mer än tillräckligt med mark att arbeta med. Du kan få ditt drömhus uppfört utan att spara på detaljer.

Ett hem på 10 tunnland skulle förmodligen lämna en hel del ledig areal tillgänglig. Du kan lägga till ett stort garage eller en rymlig trädgårdspool för att fylla mer utrymme. Resten kan vara en ode till naturens skönhet, även om det definitivt kommer att vara jobbigt att klippa en så stor gräsmatta!

  Hur mycket väger en jetski? Med 46 verkliga exempel

Gör din egen privata nöjespark

Den minsta Disneyparken är Walt Disney Studios Paris på 62 tunnland, så du har cirka 50 tunnland mindre än det. Det finns dock inget som hindrar dig från att skapa din egen privata nöjespark på din fastighet med några nöjesturer.

Det är enklare än någonsin att bygga din egen bakgård berg-och dalbana, så varför inte göra det? Ditt hem skulle säkert locka en publik, det är säkert.

Starta ett kommunalt bostadsprojekt

Kom ihåg att du får plats med 180 hem som var och en är mycket bekväma 2 400 kvadratmeter på din 10 hektar mark. Istället för att använda allt det utrymmet själv för skojs skull, ge tillbaka till ditt grannskap och starta ett bostadsprojekt.

Öppna ett företag

Ett annat alternativ att överväga är att driva ett företag på 10 hektar. Vissa satsningar som odling eller att starta eget växthus kräver mer utrymme än den genomsnittliga byggnaden kan ta emot, men du kan starta flera gårdar eller växthus.

Slutgiltiga tankar

Att äga 10 hektar mark motsvarar nästan 8 fotbollsplaner och 150 tennisbanor. Det här är 435 600 kvadratmeter totalt.

Oavsett om du snart kommer att köpa en 10 hektar stor mark eller om du bara tänker på det för tillfället, hoppas vi att den här artikeln gav dig bra information!

Relaterat innehåll

Hur stor är 5 tunnland mark? Storleken på en fotbollsplan? Större? Vad skulle du kunna göra med så mycket mark? Vi kommer att berätta allt detta och mer för dig så att du kan få ut det mesta av alla 5 hektar mark som du har köpt!

Att förstå storleken på ett tunnland är viktigt. Men att slänga fler och fler ord för att beskriva en bit mark är inte särskilt användbart, så vi har gjort några visuella jämförelser för att du ska kunna förstå eller förklara storleken på en Acre.