Hur snabbt och djupt ska du trolla efter Kokanee Lax

Om du inte har en fishfinder är det enda sättet du kommer att kunna hitta kokanees skola genom att trolla efter dem. I det här inlägget kommer jag att prata om djupet och hastigheten jag har haft bäst resultat när det kommer till trolling efter kokanee lax.

När du trollar efter kokanee är hastigheten som fungerar bäst någonstans runt 1,2 MPH. Jag kommer nästan alltid att trolla i den här hastigheten och då är det enda jag behöver oroa mig för att ändra djupet. Djupet du vill trolla kommer normalt att vara mellan 20 och 40 fot. Om du inte har en ekolod måste du lägga till eller ta bort vikt för att hitta rätt djup.

Anledningen till att jag inte gillar att bråka med hastigheten är att det bråkar med två variabler istället för en. Om du ökar hastigheten kommer ditt bete att ändra djup. Samma sak om du saktar ner. Om du håller samma hastighet blir det mycket lättare att hitta rätt djup. Mycket av det kommer att bero på tid på dygnet och året och om du vill veta mer om det, fortsätt att läsa.

  • Den ultimata guiden till Kokanee-utrustning

Trolling är det bästa sättet att fånga Kokanee

Om du inte har en fishfinder då trolling är det bästa sättet att hitta var kokanee är skolade.

Vissa fiskar simmar själva och trolling kanske inte är nödvändigt, men kokanee är motsatsen. De stannar inte riktigt på samma ställen hela tiden och du måste göra en del arbete för att hitta dem.

Jag brukar inte ha någon fishfinder själv så det jag ska göra är att trolla runt tills jag hittar dem. När jag vet var de är släpper jag ett ankare och börja jigga. Jag brukade bara trolling men jag tyckte att detta fungerade mycket bättre. Om du känner till det allmänna området där de är, är det ingen idé att trolla runt.

  Hur man gör en Wheelie på en Yamaha TTR 125

Om du har en fishfinder så skulle jag rekommendera att hitta dem på den och sedan jigga.

Jag föredrar utmaningen att behöva hitta dem först men alla är inte så. Jag tycker också att jigga lite mer underhållande men jag känner folk som bara vill sitta där och vänta. Vad du än är inne på. Lär dig hur man jiggar för kokanee här.

Hur snabbt ska du trolla efter kokanee lax

Om du trollar efter kokanee vill du åka någonstans runt 1,2 MPH.

Det här är den hastighet jag har fått mest själv men jag har fortfarande fångat dem gå långsammare och snabbare. Jag tycker inte riktigt att hastigheten är en stor grej för om du är i rätt område bör kokanee bita.

En sak att tänka på är tid på året du fiskar. När vattnet är kallt vill fiskar inte jaga efter saker eftersom de har sänkt kroppstemperaturen. På sommaren är det tvärtom.

Om du trollar på 1,2 MPH och ingenting biter, kanske du vill ändra hastigheten något (först efter att du har experimenterat med djupet). Du kan sakta ner till 1 MPH på vintern och hastighet upp till 1,4 MPH på sommaren.

Om du inte vet hur snabbt du kommer måste du gå baserat på utseende och känsla.

Vad du måste göra är att titta på ditt spö och se hur det fungerar. Om det finns ingen böjning i ditt spö måste du snabba upp. Om det är ganska mycket maxade du måste sakta ner. Du vill också se till att spöets spets har lite action. Det ska pulsera, och om det inte är det måste du nog sätta fart lite.

  Hur man fiskar pärlor efter lax och öring

Hur djupt ska du trolla efter Kokanee-lax

När du trollar efter kokanee, det djup jag har fångat mest var mellan 20 och 40 fot vatten.

Jag har fångat dem på djupare och grundare vatten också, men jag skulle säga att 80% har varit på detta djup. Mycket av det beror på vilken tid på dagen och året du fiskar. Kokanee kommer att vara djupare på sommaren och vintern och grundare på våren.

Vattentemperaturen de föredrar är bara under 54 grader Fahrenheit. Allt du behöver göra är att ta reda på var det är under hela året och du kommer med största sannolikhet att hitta dem (om du är i rätt område). Om du vill lära dig mer om var du kan hitta fisk med hjälp av konturer kan du klicka här.

Det jag gillar att göra är att använda clip-on vikter när jag trollar efter kokanee. Jag ska trolla runt 1,2 MPH och sedan ska jag börja bråka med vikten jag använder. Jag ska prova vad jag tror kommer att fungera och om inget biter på 10-15 minuter så lägger jag till lite mer vikt. Jag gillar clip-on för att det är superenkelt (jag använder en 3-vägs svivel). Läs mer här.

Även om du lägger till en 1/4 oz vikt, kommer det att göra en ganska stor skillnad med djupet på ditt bete.

Återigen, om du har en fishfinder kommer det att göra allt mycket lättare eftersom du kommer att kunna se hur djupa de är. Om du inte har en så måste du lära dig att ha tålamod.

  Varför kallas fiskelina "Test"?

Kokanee Trolling Tips

  1. Linjeräknare kan göra ditt liv mycket enklare. Dessa kommer att berätta exakt hur mycket lina du har ute och det kommer att hjälpa mycket med att veta vilket djup du trollar på. Se några av våra favorit kokanee spön här.
  2. Använd flätlina som din huvudsakliga fiskelina. Jag började använda flätad lina för inte så länge sedan och det har blivit mycket bättre. Jag använder den på i stort sett alla mina spön och jag gillar den eftersom den är tunn, stark och känslig. Jag kan använda 10 eller 20 lb flätlina och det är mycket tunnare än 10/20 lb fluoro eller mono. Detta kommer att hjälpa det att sjunka djupare. Den sträcker sig inte heller så den har mer känslighet. Här är min favorit.
  3. Använd majs på dina krokar. Om du använder ett bete som inte har levande bete på sig (sked, spinner, hoochie), försök att sätta en eller två bitar majs på kroken. Jag är ganska säker på att det kommer att öka dina anslutningar med en hel del.
  4. Använd rätt spö. Om du inte använder mycket vikt kan du komma undan med att använda ett lätt fiskespö. Om du fiskar djupt så vill du skaffa lite större redskap. Om vikten du har på maximerar ditt spö kommer du att ha svårt att känna bettet. Ditt spö ska vara ungefär halvvägs böjt.