Hur snabbt kan en jetski gå? (Med de snabbaste modellerna på marknaden nu)

Du funderar på att köpa din första vattenskoter, särskilt eftersom alla dina vänner nyligen har börjat med hobbyn. Att äga ett av dessa vattenracingfordon kan vara lite coolt, tänker du, men du vill kunna åka snabbt på din vattenskoter, som riktigt fort. Hur snabbt reser vattenskotrar i genomsnitt?

Jetski kan nå hastigheter på 40 till 70 miles per timme, med hastigheter på 50 MPH som anses vara genomsnittliga. Många vattenskoter åkare rapporterar att det är mer än tillräckligt att åka i denna takt för fartälskare.

Framöver kommer vi att diskutera mer om vattenskoterhastighet, inklusive ett omfattande avsnitt om några av de snabbaste vattenskotrar som kan köpas för pengar. Du kanske bara hittar din nya vattenskoter när du har läst klart!

Hur snabbt går den genomsnittliga vattenskotern?

Vattenskotrar väger i genomsnitt cirka 800 pund. De är otroligt lätta jämfört med andra fartyg, så du bör räkna med att gå exponentiellt snabbare, eller hur? Allt beror på vilken modell av vattenskoter du köper.

På den nedre sidan är den maxhastighet som vissa vattenskotrar kan köra på 40 MPH, vilket visserligen inte är så snabbt. De flesta modeller toppar någonstans i 50 MPH-intervallet, vilket, som vi sa i introt, känns mycket snabbare än du kan föreställa dig. Att köra bil i 50 MPH och köra en vattenskoter i samma hastighet är två helt olika upplevelser.

Andra vattenskotrar är ännu snabbare än så och når hastigheter på 60 MPH. Om du fortfarande vill åka ännu snabbare är det möjligt, men du måste vara mycket mer valfri när det gäller den vattenskoter du köper. Vi pratar i nästa avsnitt om vilka vattenskotrar som är ultrasnabba.

Låt oss för närvarande diskutera några exempel på vad du är mer benägen att se på marknaden när du börjar din första forskning om vattenskotrar.

Sea-Doo Speed ​​Exempel

Sea-Doo är en tillverkare av vattenskoter och vattenskoter som är en av de mest kända inom vattenskotervärlden. Företaget tillverkar även Manitou pontonbåtar, Alumacraft fiskebåtar i aluminium, Evinrude och Rotax motorer, Lynx och Ski-Doo snöskotrar och Can-Am motorcyklar.

Här är en översikt över flera Sea-Doo-modeller, deras hästkrafter (HP) och deras maxhastighet i MPH:

 • Fish Pro: 170 hk, 55 mph
 • GTX 170: 170 hk, 55 mph
 • Vakna 170: 170 hk, 55 mph
 • GTI SE 130: 130 hk, 52 mph
 • GTI SE 170: 170 hk, 55 mph
 • GTI 130: 130 hk, 52 mph
 • GTI 90: 90 hk, 42 ​​mph
 • SPARK TRIXX 3up: 90 hk, 50 mph
 • SPARK 2up: 60 hk, 42 ​​mph

Yamaha Speed ​​Exempel

Varumärket Yamaha är känt för sin WaverRunner, en favorit vattenskoter bland många entusiaster. Det Japan-baserade företaget, kallat Yamaha Motor Company i sin helhet, tillverkar också utombordsmotorer, motorcyklar och båtar.

Här är några Yamaha-modeller och deras max HP och hastighet i MPH:

 • VX Limited: 125 hk, 53 mph
 • VX Cruiser: 125 hk, 53 mph
 • VX Deluxe: 125 hk, 53 mph
 • VX: 125 hk, 53 mph
 • VX-C: 125 hk, 53 mph
 • EXR: 110 hk, 54 mph
 • EX Deluxe: 100 hk, 50 mph
 • EX Sport: 100 hk, 50 mph
 • EX: 100 hk, 50 mph
 • Superjet: 73 hk, 45 mph
  Hur högt kan paramotorer flyga?

Kawasaki Speed ​​Exempel

En annan anmärkningsvärd vattenskotertillverkare, Kawasaki är också baserad i Japan. Förutom deras imponerande sortiment av vattenskotrar som vattenskotrar, tillverkar Kawasaki även ATV, motorcyklar, tåg, traktorer, fartyg, industrianläggningar, motorer och flygutrustning som en del av deras Kawasaki Heavy Industries-företag.

Här är några Kawasaki jet ski-modeller, deras max HP och deras topphastighet i MPH:

 • SX-R: 160 hk, 62 mph
 • STX 160X: 160 hk, 62 mph
 • STX-15F: 160 hk, 62 mph
 • STX 160: 160 hk, 62 mph

Exempel på Krash Speed

En mindre men ändå värdig utmanare, Krash Industries specialiserar sig på vad de kallar ”nyckelfärdiga freeride/freestyle-adrenalinvattenskotrar” som vattenskotrar som ska vara billigare än vissa av konkurrenterna. Krash är baserat i Wilmington, Delaware.

Här är några Krash jetski-modeller samt deras bästa HP och maxhastighet i MPH:

 • Fotraket: 130 hk, 46 mph
 • Footrocket Pro: 130 hk, 46 mph
 • Predator: 130 hk, 46 mph
 • Skördemaskin: 130 hk, 46 mph
 • 50 CAL: 130 hk, 46 mph

Tänk på att dessa hastigheter, även om de annonseras från respektive vattenskotertillverkare, inte nödvändigtvis är den maximala hastigheten som kan uppnås varje gång du åker. Vad menar vi med det? En mängd olika faktorer kan påverka din hastighet, till exempel luftkonditionering som är inbyggd i din vattenskoter. Hur hackigt eller jämnt vattnet är kommer också att påverka hastigheten, liksom hur mycket bränsle din jetski bär, vikten på din utrustning, hur du åker och hur mycket du själv väger.

De snabbaste vattenskotrarna på marknaden idag

Exemplen ovan visar bredden på den genomsnittliga jetski-hastigheten, men som vi sa, du har inte en topphastighet på 60 MPH. Om du måste gå snabbare, njut av följande vattenskotrar. De anses vara de snabbaste du kan hitta.

Sea Doo

För Sea-Doo är deras RXT-X och RXP-X två av de snabbaste vattenskotrarna som finns. Båda har en topphästkraft på 300 HP och fantastiska hastigheter på 67 MPH. 2020 RXT-X, RXT-X 300, kan nå 60 MPH på bara 3,6 sekunder. 2020 RXP-X kan göra detsamma, vilket är imponerande!

Näst snabbast från Sea-Doo är GTX Limited, som lätt kan nå 230 HP och 67 MPH. GTX 230 har samma hastighetsspecifikationer, liksom Wake Pro. 2020-modellen inkluderar en Rotax 1620 ACE-motor som gör det enkelt att uppnå rasande hastigheter. Andra funktioner inkluderar tiltstyrning, ett snabbfäst bakre lastsystem, ett Bluetooth-ljudsystem och lättåtkomlig främre förvaring.

Yamaha

Sov inte på Yamaha. De har ännu fler snabba vattenskotrar, med medelhastigheterna 63 till 67 MPH.

I 63-MPH-området har FX HO en topphästkraft på 180 HP. Denna vattenskoter väger 836 pund torr, har plats för upp till tre och har en bränslekapacitet på 18,5 liter. SVHO-motorn gör den här vattenskotern snabb på vattnet, och med kryssningshjälp, ett multimonteringssystem, en dragkrok och en Connext-pekskärm får du massor av andra fantastiska funktioner också.

FX Cruiser HO når också hastigheter på 63 MPH vid 180 HP. Den har en 155 millimeter högtryckspump och en fyrtakts, fyrcylindrig 1,8-liters Yamaha-marinmotor med hög effekt. Denna vattenskoter har plats för två.

  De mest användbara tillbehören för hytt utanför nätet vi har hittat

VX Cruiser HO är ännu snabbare vid 65 MPH och 180 HP. Denna lilla men mäktiga vattenskoter väger 794 pund torr, har plats för tre personer och har en bränslekapacitet på 18,5 liter. Den har också samma Yamaha-marinmotor.

Vill du ha en vattenskoter som lätt kan slå 67 MPH, ibland mer under rätt förhållanden, med 250 HP, har du gott om alternativ från Yamaha. GSP1800 R SVHO uppnår sin hastighet tack vare sin överladdade fyrtakts Super Vortex Yamaha-marinmotor med hög effekt. Denna vattenskoter har även plats för tre passagerare, och den har en bränslekapacitet på 18,5 liter.

Vattenskotrarna i FX-serien är också pålitliga val. Från och med FX SVHO, dess överladdade fyrtaktsmotor håller den snabb på vattnet. Tilltalande är också dess ljusa limegula nyans, Connext-pekskärm, trimsystem och tvådelad säte.

FX Limited SVHO i Neon Lava red har också en överladdad fyrtaktsmotor. Den här vattenskotern tar lätt emot tre förare och väger 822 pund torr och kan lagra upp till 44 liter godsaker, inklusive extra bränsle. Bränslekapaciteten är 18,5 liter.

Sist men absolut inte minst, även FX Cruiser SVHO från Yamaha har den överladdade fyrtaktsmotorn samt ett handskfack, multimonteringssystem, Connext-pekskärm och plats för tre. Den väger 820 pounds torr och kommer i svart eller Torch Red med vita accenter.

Kawasaki

Om du vill ha fart på din Kawasaki vattenskoter, se till att du får tag på STX 160LX. Den har en maxhastighet på 62 MPH och en max hästkrafter på 160 HP. Det är allt tack vare sin fyrtakts, fyrcylindriga inline DOHC-motor, som inkluderar fyra ventiler för varje cylinder.

Resten av dessa Kawasaki vattenskotrar, alla i ULTRA-serien, kan nå avundsvärda hastigheter på 67 MPH och 310 HP. Den första är ULTRA 310X. 2020-modellen har en överladdad fyrtakts, fyrcylindrig inline DOHC-motor med mellankylning och fyra ventiler för varje cylinder. Denna vattenskoter kan sitta tre.

Nästa steg upp från ULTRA 310X är ULTRA 301X SE. Även denna har Kawasakis kraftfulla överladdade, mellankylda motor på 1 498 blixtrande cc. Annan avancerad teknik i denna jetski inkluderar flera lägen för bättre bränsleekonomi, farthållare och elektroniska gasspjällsventiler.

Nästa är ULTRA 301R, en limegrön och svart Kawasaki jetski med den överladdade, mellankylningsmotorn, en lastkapacitet på 496 pund, plats för tre och 56 gallons lagringskapacitet.

Slutligen har vi ULTRA 310LX med 1 890 pund dragkraft, en överladdad och mellankyld motor, 496 pund lastkapacitet, 56 liter lagringskapacitet och ett tilltalande metallic Carbon Grey-färgschema med mörkgröna accenter.

Andra faktorer att tänka på när du köper en vattenskoter

Hastigheten är stor, det är säkert, men det är inte den enda faktorn som är viktig när du letar runt efter en vattenskoter du kommer att älska. Se till att du också har följande faktorer i åtanke.

Pris

Grejen med snabba vattenskotrar är att du tenderar att betala mer för deras överladdade, morrande, mäktiga motorer. Om du till exempel går tillbaka till Kawasaki vattenskotrar för ett ögonblick, börjar den mindre kraftfulla ULTRA LX på $11 399. Med tanke på att det genomsnittliga priset för en ny vattenskoter är $ 5 000 till $ 20 000, detta är precis i den sweet spot.

  Hur landar man en luftballong?

Som sagt, ULTRA 310LX med mer fart och hästkrafter börjar på $17 999. Det är ganska dyrt.

Oavsett om du föredrar att köpa en billigare vattenskoter eller satsa på en dyrare modell, hur som helst, måste du förmodligen budgetera. Kom också ihåg att MSRP bara är startpriset. Om du lägger till några extra funktioner ökar det kostnaden. Även om du hoppar över alla bonusfunktioner måste du fortfarande betala skatt på ditt köp.

Storlek

En stor vattenskoter kan se cool ut i utställningslokalen, men om att köra vattenskotern är som att slåss med en rasande tjur, då är den för stor för dig. Din egen vikt kommer att indikera storleken på vattenskoter du behöver, liksom passagerarkapaciteten du letar efter. Om du ofta är ensamåkare, så borde det inte finnas något behov av att skaffa en tresits jetski. Det bör hålla storleken på din vattenskoter fin och hanterbar.

Funktioner

Gillar du att lyssna på musik medan du patrullerar havet på din vattenskoter? Du kan alltid få en Bluetooth-högtalare eller ett ljudsystem inbyggt i din vattenskoter. Behöver du en pekskärm för navigering? Kanske en vattentät telefonbox?

Dessa funktioner är också ganska vanliga, som vår översikt i det sista avsnittet borde berätta. Istället för att välja ett vattenskotermärke direkt, undersök vilka modeller som har de funktioner du vill ha och dra sedan till ett specifikt märke.

Garanti

Å nej! Styrkontrollerna har slutat fungera, eller så kanske din pekskärm misslyckades. I dessa situationer vill du ha en aktiv garanti på din vattenskoter. Detta bör förhindra att du behöver betala för reservdelar så länge de inte gick sönder på grund av ditt missbruk eller missbruk.

För allt annat skydd på havet, som stöld och kollision, är det ingen dum idé att titta på en vattenskoterförsäkring.

Slutgiltiga tankar

De snabbaste vattenskotrarna där ute praktiskt taget topphastigheter på 70 MPH. Du behöver inte ens nödvändigtvis köpa en modifierad vattenskoter, eftersom dina favoritmärken som Yamaha, Sea-Doo och Kawasaki tillverkar dessa snabba vattenskotrar.

Nu när du vet vad du ska leta efter, oavsett vilken maxhastighet du föredrar för din vattenskoter, kan du hitta rätt vattenskoter för dig. Lycka till!

Relaterat innehåll

Det finns mycket information där ute om hur länge jetskimotorer håller. Det beror på vilken typ av vattenskoter du har och vilket skick den är i. Här kommer jag att förklara hur länge en vattenskotermotor ska hålla och hur man spårar hur många timmar den har använts.

Om du faller vill du veta att din flytväst kommer att skydda dig och hålla dig flytande. En flytväst som är för lös kommer inte att göra sitt jobb, så du vill skaffa en som sitter som den ska. Det kan vara svårt att veta vilka flytvästar som är bäst för vattenskoter, så här kommer en guide till de bästa.