Hur snabbt går UTV:er för ungdomar?

Den genomsnittliga motorstorleken för en UTV för ungdomar är 149cc-250cc och dessa motorer kan nå topphastigheter på 29 mph för 149cc och över 40 mph för 250cc.

Som barn var jag alltid fascinerad av snabbhet. När vi växte upp i Indiana hade vi vidöppna fält där vi kunde gå och ta ut våra UTV:er och tävla runt.

Racekulturen är så stor där hemma att hastigheten blev en viktig del av min barndom, men det fanns verkligen inte mycket utrymme för ett litet barn att börja åka något terräng. Tyvärr fick man vänta tills man växte upp lite.

Lyckligtvis har tekniken ökat och UTV-apparater har blivit mer av frontlinjen inom terränglivsstilen. Fler och fler barn vill delta i terrängåkningen, och företag som Polaris, Massimo, Hisun och SSR har svarat generöst på ropet.

Nedan kommer jag att ge lite inblick i några av de snabbaste UTV:erna för ungdomar 2018

2018 snabbaste UTV för ungdomar

Hastigheten är relativt föraren, eller hur? Nja inte enligt några av dessa monsterfordon som är ute på marknaden just nu för ungdomar.

MASSIMO GUNNER 250 S

Först och främst har vi en av de snabbaste UTV:erna för ungdomar på marknaden, MASSIMO GUNNER 250 S.

Den ger mer kraft än de flesta av dina ungdoms UTV:er med en stor 250cc, vätskekyld, OHV, fyrtaktsmotor. Tänk också på att fordon som är så här stora egentligen bara är avsedda för ungdomar från 12 år och uppåt.

Denna MASSIMO GUNNER 250 S har också en helt fantastisk CVT-växellåda med dubbla intervall, och den kommer med dubbel A-armsfjädring och har justerbara sportstolar, speglar, dörrar, tak, lättmetallfälgar och vindruta.

GUNNER 250 S kommer in som väger cirka 688 pund och kostar cirka 4 789 $ ny, det begagnade gatupriset kan bara vara lite lägre.

Hisun Strike 250

Andra, vi har Hisuns Strike 250. Denna ungdoms UTV är faktiskt ganska rymlig och har en något mindre motor jämfört med Massimo Gunner 250 S.

Medan Strike är något mindre än Gunner, är det fortfarande inget att håna. Det kommer fortfarande att vrida sig om ditt barn åker runt i parken.

Strike har en 229cc, vätskekyld, OHV, fyrtaktsmotor, samt en CVT dubbel växellåda, samma som Massimo Gunner.

En av de extra fördelarna med denna speciella UTV är att den till skillnad från Massimo Gunner kommer med en tönt fäst på framsidan av fordonet.

Hisun Strike har samma dubbla A-armsupphängning fram och en svängarm på baksidan. Strike kommer att väga lite mindre än Massimo Gunner på 657 pund.

  10 tips för att spara pengar när du förvarar din husbil

Det kommer också att ge dig en lite billigare prislapp på $4699 jämfört med $4,789 Gunner.

Pitster Pro Lil Ripper Long Body 200

Tredje, på listan över vår sammanfattning 2018 är Pitster Pro Lil Ripper Long Body 200, det är en munfull namn!

Denna speciella UTV för ungdomar är bra för barn som är lite större eller till och med vuxna. Den har en utökad hjulbas som ger mer utrymme i sittbrunnen och 200cc-motorn hjälper till att dra tyngre förare jämfört med mindre UTV.

Pitster Pro Lil Ripper Long Body 200, skryter också med den där populära dubbla A-armsfjädringen och bakre svängarmen.

Long Body 200 kommer också med justerbara säten, gjutna aluminiumfälgar och stora 22-tums däck fram och 20 tum bak också.

Denna UTV är särskilt lätt för sin utökade bredd och väger cirka 550 pund och kostar cirka $3599.

SSR SRU170RS

Den fjärde snabbaste UTV vi har är SSR SRU170RS. Det är här kraften verkligen börjar dämpas lite för oss i hastighetskategorin.

Medan många av de andra listade UTV:erna kan köra långt över 40 miles per timme för vissa modeller, med sin 169cc-motor, kommer SRU170RS bara att nå topphastigheter på lite över 30 miles per timme.

Därmed inte sagt att SRU170RS är något mindre av ett odjur än resten av de tidigare listade UTV:erna. Denna modell saknar dock den vätskekylda motorn och har istället en luftkyld SOHC fyrtaktare.

Den har även en enklare växellåda som bara är en vanlig CVT-växellåda. Standardtillbehören till denna modell UTV är också lite mindre.

Den kommer helt enkelt med LED-strålkastare, backspegel, körljus, och ett reservbandsdäck, vilket är trevligt.

Polaris RZR 170

Även om denna nästa UTV inte är den snabbaste ungdoms-UTV på marknaden är den överlägset en av de mest populära. Naturligtvis beror det på att alla känner till och älskar det pålitliga varumärket Polaris.

Polaris RZR 170 är en fantastisk UTV för ungdomar för de barn som är cirka 10 år och uppåt och är bra för nybörjare som är nya i terrängvärlden.

Polaris RZR 170 har den där enkla 169cc elektroniskt bränsleinsprutade motorn. Det som faktiskt är riktigt intressant med just den här modellen, och som får högt godkännande hos föräldrarna, är de justerbara hastighetsinställningarna.

Föräldrar kan, baserat på förarens erfarenhetsnivå, kontrollera om maskinen toppar vid tio miles per timme, eller dess högsta inställning på cirka 49 miles per timme.

Denna RZR 170 har också lite fler säkerhetsinställningar med en stadig skyddsbur, skyddsnät, tiltstyrning, och köpt från Polaris två vanliga ungdomshjälmar.

  Har du någonsin undrat varför hockeybollar har gropar? Här är varför!

Polaris RZR 170 väger cirka 532 pund och kommer att kosta ungefär $4 799. Så objektivt sett är det lite långsammare för priset jämfört med de andra modellerna som Missimo Gunner 250 S eller Hisun Strike.

Polaris ACE 150 EFI

Next Up är en annan fanfavorit från Polaris ungdomslag. Det är den långsammaste av UTV:erna för ungdomar, men motorn är den minsta.

Polaris ACE 150 EFI är faktiskt branschens första ensitsiga UTV någonsin för ungdomar. Som nämnts tidigare har den en elektroniskt bränsleinsprutad 149cc-motor och har även samma föräldrahastighetsinställningar som RZR 170 har.

Den har också en enkel CVT-växellåda och kommer i verkligheten med många av samma funktioner som Polaris RZR 170 har. Så den har säkerhetsnät, justerbart säte, tiltstyrning, skyddsbur.

Pitster Pro Lil Mojave

Sist men absolut inte minst har vi Pitster Pro Lil Mojave. Denna lilla men tuffa maskin har en 150cc, luftkyld SOHC fyrtaktsmotor.

Den har också samma CVT-växellåda som både Polaris RZR 170 och Polaris ACE 150.

Polaris ACE 150 kommer att kosta runt $3799 men om du känner dig extra kan du slänga in ytterligare $1000 för den begränsade upplagan som kommer med en cool lackering och racingnummer på sidan av fordonet.

Tillbehören för just denna UTV är inte precis enastående som några av de andra modellerna vi har sett hittills.

Den har den där vanliga justerbara förarsätet, en halv vindruta, stötfångare fram och bak, nerf bars och fondens extra bonus, MUGHÅLLARE!

Lil Mojave väger hela 540 pund och kommer att kosta dig $3799.

Hur man får mer hastighet/kraft:

Det finns många sätt att göra din UTV snabbare. Den mest populära som kommer att tänka på är att ”kasta in en stor turboladdare där.”

Turboladdare är dock ganska dyra att köpa, och ännu dyrare att få dem installerade professionellt. Här är några snabba enkla sätt att få mer fart från din UTV-ungdom eller på annat sätt.

Luftflöde – Varje fordons motor har luftflöde för att hjälpa motorn att fungera. Motorn drar in luft, blandar den med gas, komprimerar och exploderar sedan gasen och släpper sedan ut den gasen genom avgaserna.

Så med det sagt för att få mer fart måste du låta motorn få mer luft. Lagerluftfilter är vanligtvis tunga och tjocka för att hindra damm, skräp och vatten från att komma in i motorn.

Det finns många eftermarknadsluftfilter som möjliggör mer luftflöde in i ditt fordon. Förutom att köpa ett eftermarknadsfilter kan du öppna upp motorns luftlåda.

  Varför får jag huvudvärk av att gå?

Stamluftlådan är förseglad för att skydda luftfiltret och har vanligtvis en ingångspunkt under bensintanken.

Airboxen begränsar luftflödet och begränsar därför kraften, men inse att om du öppnar denna airbox löper du en högre risk att vatten kommer in i luftintaget och kan hydrolåsa motorn.

Avgasflöde – Ett annat enkelt sätt att förbättra hastigheten och motorns prestanda är att öka avgasflödet. Återigen kan detta uppnås genom att uppgradera ditt avgassystem genom eftermarknadsdelar.

Tänk på att lagerfordon är avsedda att köra lagerdelar.

Så när du ska uppgradera luftintag och lägga till turbo och vad inte behöver du uppgradera andra delar som avgaserna så att fordonet kan hantera och utföra all den extra kraften som den får.

När du uppgraderar ditt avgassystem, se till att det är rätt passform för alla andra uppgraderingar du lägger i ditt fordon, annars kan det faktiskt begränsa den kraften och skada ditt fordon.

Återspruta förgasarna – Medan du lägger alla de extra uppgraderingarna på din UTV kanske du vill tänka på att spruta om förgasaren på UTV:n.

När en UTV är finjusterad till sina lagerkomponenter och när du börjar lägga till mer kraft och uppgraderingar måste du se till att resten av fordonet är balanserat. De flesta förgasare har 2 jets, ett huvud och ett tomgångsmunstycke.

Tomgångsstrålen ger bränsle till förgasaren när fordonet går på tomgång och huvudstrålen ger bränsle vid alla andra tillfällen.

När du ändrar mängden luft som strömmar (uppgraderat luftintag), eller mängden som lämnar motorn (uppgraderat avgas), måste du också justera bränslekvoten genom att byta strålar på förgasaren.

Mer luft är lika med mer bränsle som behövs för att få den bästa förbränningen i motorns cylindrar.

Däckstorlek – Det här är kanske det enklaste sättet att få lite mer fart från din UTV.

Vetenskapen bakom det är också ganska enkel. Här är en bra ekvation för att förstå hastighetsskillnaden.

Nytt däckomkrets/Gammal däckomkrets x Aktuell toppfart = Ny toppfart.

Kedjehjulsstorlek – Det här liknar däckstorleken. UTV:er som använder en kedja och kedjehjul på sin drivlina kan få fart genom att ändra/justera kedjehjulsförhållandena.

Du kan vanligtvis justera antingen det främre eller bakre kedjehjulet så länge tandkvoten ökar.

Jag kommer inte in på fysiken i det hela, men att justera ett främre kedjehjul kommer att få mer fart snabbare, medan det bakre drevet hjälper dig att finjustera din toppfart.

Kom ihåg att justering av dessa saker också påverkar ditt vridmoment och att vridmoment och topphastighet har ett omvänt förhållande.