Hur snabbt går ett parasail?

Du planerade att överraska hela familjen med en dagstur med parasailing, men nu börjar du undra om det är den bästa idén. Du har hört talas om att parasailing kallas en extremsport, och du tror inte att dina barn är redo för en så intensiv aktivitet än. Som tur är är parasailing allt annat än extremt, och man går inte ens särskilt fort. Vad är din maxhastighet?

Den genomsnittliga parasailinghastigheten är 15 miles per timme. Båtkaptenen kan gå så fort som 30 MPH ibland. Även vid den hastigheten rapporterar parasailers en känsla av att flyta snarare än att dras genom himlen.

Har du fler frågor om parasailing hastighet, som om kaptenen kan åka snabbare eller om parasailing kommer att orsaka åksjuka? Fortsätt läsa, eftersom vi kommer att svara på dessa frågor och mer framåt!

Är parasailing snabbt? Den genomsnittliga parasailhastigheten

Låt oss bara se till att en sak är klar innan vi fortsätter: parasailing är allt annat än en extrem sport. Fallskärmshoppning – där du hoppar ut ur ett flygplan, fritt fall och sedan släpper fallskärmen – är en extremsport. Vi skulle till och med kalla det extremt att åka berg-och dalbana, men parasailing? Inte alls. (På det sättet är det hur olika som helst att åka berg-och-dalbana och parasailing.)

Extremsporter innebär vanligtvis stora höjder, vilket parasailing inte gör. Du brukar också åka i häpnadsväckande hastigheter när du deltar i en extremsport, men det är återigen inte fallet med parasailing.

Parasailkaptenens båthastighet är någonstans mellan 15 och 30 MPH. Det är allt. Det är din genomsnittliga parasailinghastighet.

Vid 15 MPH är det till och med långsammare än vad du skulle köra i en skolzon eller på en bostadsgata. Du kryper inte riktigt med, men du går inte det minsta fort. Att höja anten något till 30 MPH är inte heller ett så stort farthopp. Det här är en bekvämare, till och med snabb takt som vi fortfarande inte skulle kalla snabb.

  Är det svårt att bygga en timmerstuga själv?

Känns parasailing med den hastigheten som en spännande åktur?

Okej, men du måste erkänna att det är skillnad på att köra på en bostadsgata på marknivå och att hissas upp hundratals fot i luften i samma hastighet när man paraseglar. Att gå 15 till 30 MPH i en bil kommer väl inte att kännas samma sak som att parasegla i den hastigheten, eller hur?

Du har rätt, det gör det inte. Om något är parasailing mer avkopplande när du känner att du flyter. Istället för att ta vårt ord för det, här är en förstahandsredovisning av en parasailers erfarenhet med tillstånd av Patch Florida.

Denna parasailer erkänner lätt att de var höjdrädda och kände sig väldigt nervösa när de först steg upp i sitt parasail. När det ögonblicket passerade ersattes deras bävan med förundran.

”Mellan den spektakulära utsikten över Anna Maria Island och kusten, den hisnande blåheten från himlen runt mig och vattnet under mig, och den oöverträffade känslan av att bokstavligen sväva genom luften, insåg jag plötsligt att jag hade blivit helt mållös.”

Naturligtvis nämnde författaren inte hur snabbt de paraseglade, och vet du varför? De visste nog inte själva. Parasailkaptenen, som är ett utbildat och erfaret proffs, sköter farten så att du inte behöver tänka på det. Det är meningen att du ska koppla av och njuta av din tid när du är uppe i himlen, inte stressa och oroa dig!

Kan parasailkaptenen gå snabbare? Kanske långsammare?

På tal om parasailkaptenen så har du några frågor om vad de kan och inte kan göra, speciellt när det kommer till fart. Låt oss ta itu med dina bekymmer nu.

Varför snabb parasailing är farligt

Om du begärde det, kunde parasailkaptenen få fart på båten så att du går ännu snabbare under din parasailingresa?

Nej det kan de inte. Vi har pratat om detta på bloggen, men parasailing är mandat av Federal Aviation Administration eller FAA. Den här organisationen har regler om hur högt ett parasail kan flyga, och så du kan föreställa dig att FAA inte skulle ta alltför snällt mot parasails som uppenbart överträffar typiska hastigheter.

  Hur mycket kostar fiskeflugor?

Här är ett avsnitt av FAA:s parasailoperationsregler. Även om ingenting specifikt nämns om parasailinghastighet, kan du få en idé om du bläddrar igenom den informationen om hur hårt reglerad parasailing måste vara.

Det är inte bara för din säkerhet, förresten, utan för alla andra som kan dela himlen med dig när som helst. Detta FAA-bulletin talar om två separata incidenter 2014 som inträffade när en parasailrigg träffade ett banderollflygplan. Även om ingen dog eller skadades allvarligt, visar olyckorna fortfarande att hänsynslöshet aldrig är smart, särskilt när du är 500 fot upp eller högre.

Parasailkaptenen har ett ansvar för alla parasailers han eller hon tar med på sin båt. De kan inte alltid förhindra omedelbara risker, men en faktor de har kontroll över är deras hastighet. Att överträffa 30 MPH är något någon välrenommerad parasailkapten aldrig borde göra.

Om din kapten säger säkert, inga problem, de skjuter sin båtmotor i 40 eller 50 MPH, då vill du inte kliva på deras båt och gå igenom parasailing-turen. Att göra det kan vara extremt farligt. Om den här kaptenen är villig att slänga grundläggande försiktighetsåtgärder, vem vet hur säker deras utrustning kan vara?

Du kan njuta av snabbare spänningar på himlen genom andra aktiviteter som paramotorik. I genomsnitt fungerar paramotorer i hastigheter på 46 MPH, vilket är en hel del snabbare än din maxhastighet vid parasailing.

Hur är det med långsammare parasailing?

Okej, så du kan inte gå snabbare när du parasailar, men vad sägs om att resa långsammare? Möjligen, men förmodligen inte.

Du måste komma ihåg att du inte är den enda gruppen som parasailingföretaget kommer att ta ut över havet idag. De har ett tajt schema hela dagen, och att sakta ner en grupp ryttare innebär att parasailingturen kommer att ta längre tid. Detta sätter parasailingföretaget utanför schemat, vilket kan påverka deras kunder under resten av dagen.

  Kan du spela hockey efter att ha tatuerat dig?

Vi kan inte nog betona att parasailing i hastigheter på ens 30 MPH inte känns skrämmande. Känslan är som att vara ett maskroshuvud som lätt flyter genom en vårvind. Du guppar inte och väver och du känner aldrig att du är i fritt fall. Till och med förstagångsparaseglare upptäckte att deras rädsla försvann när de väl var på himlen och upplevde vad det är att parasegla för sig själva.

Om du är orolig för att 30 MPH är för snabbt för att ta bilder eller filma, är det inte det! Din kapten vill att du ska njuta av sevärdheterna runt omkring dig samtidigt som du inte går framåt i en glaciär takt. Om dina händer är stadiga kan du fotografera det krönande havet och kanske till och med en sjöfågel eller delfin med fantastisk skärpa.

Kommer parasailing att framkalla åksjuka?

Du tenderar att bli åksjuk då och då. För den oinvigde uppstår åksjuka när man reser, vanligtvis när resan stannar. Åksjuka kan orsaka kräkningar, yrsel, trötthet och illamående. Du skulle hata att bli sjuk under din parasailresa, men du skulle hata det ännu mer om du var tvungen att avbryta. Vilka är dina alternativ?

För dem som bara har enstaka åksjuka, bör du inte behöva oroa dig för parasailing-delen av din dag. Om något, kan ridning i båten göra dig lite illamående, så definitivt ta Dramamine före din parasailing-tur.

Om du vanligtvis inte blir åksjuk är det osannolikt att parasailing orsakar det!

Slutgiltiga tankar

Parasails färdas inte snabbare än 30 MPH, vilket inte känns snabbt. Om något är den flytande känslan vid parasailing mycket behaglig, även för förstagångsparasailare. Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att inse att parasailing inte behöver vara skrämmande som du trodde!