Hur snabbt färdas en landhockeyboll?

Landhockey är en internationellt populär sport med miljontals fans över hela världen. För att utmärka sig i landhockey måste spelare behärska en mängd olika komplexa färdigheter. En av dessa färdigheter är att slå bollen med kraft och stor noggrannhet. Ju snabbare du kan flytta en landhockeyboll, desto större fördel kommer du att ha när du spelar ut dina motståndare. Med det som fallet kan du vara nyfiken på hur snabbt en landhockeyboll kan färdas och hur du kan slå hårdare i spel.

För landhockeyspelare är svinghastigheten otroligt viktig. Svänghastigheten för en professionell herrhockeyspelare kan nå så högt som 103 miles per timme. Det är snabbt! Jämfört med andra sporter, som baseboll och cricket, är detta mycket snabbare. Landhockey sägs faktiskt ha en av de snabbaste svänghastigheterna av någon sport.

Landhockey har en betydande efterföljare i Västeuropa, Oceanien, Sydamerika och Asien. Även om det inte är populärt utanför dessa områden, finns det många människor runt om i världen som hoppas kunna förbättra sina landhockeykunskaper. För att göra det bör de förstå vikten av att flytta bollen snabbt.

Landhockeybollhastighet

Svänghastighet och bollhastighet är korrelerade, men inte samma sak. Hastigheten som hockeyklubban rör sig avgör hur snabbt den kommer att röra sig, men det finns andra faktorer som också bidrar till bollhastigheten. Till exempel kommer den swingstil som någon använder att avgöra hur väl de kan överföra kraft till sitt slag. Likaså området på klubban som gör kontakt med bollen detta också.

Materialet som fältet är gjord av kan också ha en effekt, eftersom fält som består av gräs kan erbjuda mer friktion än syntetiska fält, vilket innebär att bollen skulle röra sig långsammare på den förstnämnda. För landhockeyspelare är det viktigt att ta hänsyn till vilken typ av plan man spelar på om man vill uppnå hög bollhastighet.

  Hur högt går varmluftsballonger (lagliga gränser och genomsnittlig höjd)

Svänghastigheter I Hockey

Svänghastighet är en viktig aspekt av båda formerna av hockey, eftersom det kommer att avgöra avståndet en spelare kan flytta bollen eller pucken och hur snabbt de kan göra det. Enligt ESPN Sport Science, i ishockey, är toppsvinghastigheten cirka 60 mph. Detta beror troligen på att ishockeyspelare inte står direkt på marken; därför har de ingen stark bas att hämta kraft från. I landhockey kan svinghastigheterna nå så högt som 103 mph på en kraftfull körning.

Olika Field Hockey Swing-stilar för att uppnå maximal bollhastighet

Det finns många olika bollhanteringsfärdigheter som är absolut nödvändiga för landhockeyspel. Det finns också en mängd olika sätt att slå bollen, vart och ett med olika avsett resultat. Dessa är några av de vanligaste hockeysvingstilarna som används i spel idag.

Driver

Drives är det vanligaste av alla skott som används i landhockey. Detta beror på att det är den mest kraftfulla. Drive shots är användbara för långa passningar, fria träffar och skjutning mot mål. För att utföra ett drive shot, kommer en landhockeyspelare att greppa toppen av sin klubba hårt, snabbt svänga den bakåt och sedan svinga den framåt med stor kraft riktad mot bollen. Även om det här skottet inte alltid är lämpligt, kommer spelare som vill flytta bollen snabbt att använda denna svängstil.

Smällskott

Slappskott anses vara otroligt mångsidiga, eftersom de ger spelarna mer kontroll över var bollen hamnar. Denna extra kontroll tillåter spelare att övermanövrera sina motståndare, vilket potentiellt ger dem en fördel.

Slagskott används vanligtvis för att passa eller skjuta mot mål. För att kunna utföra ett slagskott, måste spelarna hålla nära toppen av sin pinne med händerna åtta tum från varandra. Med rätt grepp på plats, svänger de tillbaka ungefär hälften av sin räckvidd och svänger framåt för att träffa bollen.

  Vilken Pound Test Line är bäst för basfiske?

Snärta skott

Ett snärtskott är en populär stil som landhockeyspelare använder när de gör ett försök att göra mål. Syftet med en snärt är att tvinga upp bollen i luften, vilket gör det svårt för andra spelare att stoppa bollen innan den landar. Med den här stilen kan spelare också undvika försvarare, eftersom snärtskott kan användas för att studsa bollen rakt över motståndarnas pinnar. Snärtskott anses vara svåra för målvakter att stoppa.

För att utföra ett snärtskott, lutar spelarna huvudet på sin klubba i en vinkel så att de kan kila in den under bollen; sedan drar de den uppåt med sin handled. Snärten är ett svårt drag att utföra, men när de väl bemästras kan landhockeyspelare använda den för att få en konkurrensfördel.

Push pass

Push-pass anses vara det mest exakta sättet att passera i landhockey. Detta beror på att denna slående stil inte har ett baksving utan är helt beroende av spelarens kroppsstyrka för att flytta bollen. Push-passet är också det vanligaste sättet att spelare skickar bollen till varandra eftersom det erbjuder en bra balans mellan hastighet och kontroll. För att utföra en push passning, snärtar spelarna helt enkelt med handleden och trycker sin klubba mot bollen.

Hur du förbättrar din svinghastighet

Att förbättra din svinghastighet kräver engagemang för att lära dig de ovannämnda svingstilarna. Att förstå hur man manipulerar en landhockeyklubba perfekt kommer att tillåta spelare att maximera sin svinghastighet. Genom att öva varje slag upprepade gånger kommer du att tillåta din kropp att memorera de finaste detaljerna i rörelsen. När du går för att slå bollen under spel är det mer sannolikt att du slår bollen mer effektivt om du har tränat ofta.

  Hur fungerar en hastighetsmätare för jetski? Är det korrekt?

Spelare kan också göra ytterligare fysisk träning för att förbättra sin styrka. Ju starkare din kropp är, desto mer kraft kommer du att kunna använda när du slår bollen. Mental beredskap är också viktigt. Om du tränar ditt sinne att förbli lugn under spel, kommer du att kunna fatta beslut snabbare och fokusera mer effektivt på din sving. Ju mer fokuserad du är, desto mer exakta och kraftfulla kan dina bilder bli.

Svänghastigheter I Andra Sporter

Svänghastigheter är ett kritiskt mått i många sporter, som golf, tennis, cricket och baseboll. Detta är av uppenbara skäl, som i alla dessa sporter kan förmågan att producera en svänghastighet över genomsnittet sätta dig före dina konkurrenter. Det här är några av de registrerade svinghastigheterna i olika sporter.

  • Baseball: Genomsnittlig svinghastighet mellan 65 och 86 miles per timme
  • Golf: Genomsnittlig svinghastighet 93,4 miles per timme
  • Tennis: Den genomsnittliga hastigheten för tennis är cirka 114 miles per timme
  • Cricket: Genomsnittlig svinghastighet mellan 70 och 90 miles per timme

Slutgiltiga tankar

Inom landhockey är att flytta bollen exakt och effektivt centralt för framgång. Om du kan slå bollen snabbt kan du ha en fördel, särskilt eftersom ett snabbt skott är svårt för målvakter att försvara sig mot. Vem som helst kan slå en boll med en pinne, men det krävs mycket träning för att bemästra en landhockeysving. Men med tillräckligt med träning kan landhockeyspelare svinga käppen tillräckligt snabbt för att driva bollen mer än 100 mph!