Hur snabbt är en Zip Line-resa?

Dina barn bad om ditt tillstånd att åka ziplining i helgen med en grupp vänner. Visserligen har du dina reservationer. Du vill inte att dina barn ska gå för fort på zip line-kabeln och skada sig. Hur snabbt är en zipline-resa egentligen?

Den genomsnittliga hastigheten för en zip-line-tur varierar, men den är allt från 21 till 50 miles per timme, med en räckvidd på 30 till 40 MPH mycket vanligare. Faktorer som hur mycket du väger och lutningsvinkeln kan påskynda din åktur.

I den här artikeln kommer vi att fylla i alla detaljer om ziplining-hastighet. Vi kommer att fördjupa oss ytterligare i siffrorna ovan samt diskutera om det är möjligt att få dig att gå snabbare samt hur du kommer att stoppa din resa när det är dags. Du vill inte missa det.

Hur fort bör du förvänta dig att gå när zip-foder?

När det kommer till spännande aktiviteter, faller ziplining någonstans i mitten. Eftersom det är en himmelsbunden aktivitet har ziplining redan ett pulserande element. Det är mer spännande än parasailing och definitivt mer än luftballong.

Men om du vill åka så högt och snabbt att ditt hjärta är i halsen, är det bättre att du åker en berg-och dalbana än att du glider nedför en ziplinebana.

Head Rush Technologies – som säljer utrustning för hoppning, ziplining och klättring – publicerade en relevant studie om ämnet. De undersökte flera zipliningentusiaster om deras topphastigheter.

Enligt resultaten av undersökningen är den genomsnittliga zip-lininghastigheten mellan 31 och 40 MPH. Detta är ganska snabbt med tanke på att standardhastigheten för parasailing är 15 MPH och luftballonger flyter genom himlen med endast 5 MPH.

I vissa fall rapporterade åkarna i Head Rush Technologies-undersökningen zipline-upplevelser som var mindre än genomsnittet. Deras toppfart skulle vara runt 21 till 30 MPH. Det här är fortfarande inte långsamt på något sätt, men för barn som letar efter spänning kan zip-lining med den hastigheten visserligen vara en liten besvikelse.

Andra ryttare hade hastigheter som var snabbare än genomsnittet och toppade på cirka 41 till 50 MPH. Barn skulle älska att åka en zip line-bana i denna hastighet, även om föräldrar förmodligen inte skulle vara så nöjda.

Det finns extremvärden, förresten. I Wales, Zip World utlovar några av de snabbaste upplevelserna på himlen. Denna artikel från Telegrafen rapporterar att ryttare på Zip World regelbundet når hastigheter på 125 MPH, vilket är vansinnigt för en zipline-bana.

  Vad är en bogserventil på en vattenskoter?

Med berg-och dalbanor som når hastigheter på minst 80 MPH som ett genomsnitt, skulle du vara zip-lining i en takt som är i nivå med några av de högsta, läskigaste och dalbanorna på planeten. Zip World är verkligen inte för svaga hjärtan!

Faktorerna som påverkar Zip Line Speed

Efter att ha läst informationen i det sista avsnittet kan du inte låta bli att undra varför vissa zipline-åkare rapporterade andra hastigheter än andra. Var det så att de red på olika banor? Det kan vara en del av det, ja, men det är inte hela historien.

I vårt inlägg om hur zip-linjer fungerar diskuterade vi faktorerna som kan göra en zip-line-resa snabbare eller långsammare. Per det inlägget kommer här en sammanfattning.

Ryttare Vikt

För att förstå hur din vikt påverkar din ziplininghastighet måste vi gå tillbaka till ett koncept som vi diskuterade i artikeln som länkades ovan. Det konceptet är känt som terminalhastighet.

När ett föremål är i fritt fall är hastigheten det uppnås när det inte kan accelerera ytterligare dess sluthastighet. Denna hastighet är konsekvent så att du får en snabb zipline-tur hela vägen till botten av banan.

Eftersom terminalhastigheten ökar med tunga föremål, kommer en zip line-åkare som väger 200 pund att gå snabbare än en som väger 100 pund. Inget annat behöver ändras från en ryttare till en annan, inklusive layouten på banan de åker på eller lutningsvinkeln (mer om detta om ett ögonblick). Personen på 200 pund kommer fortfarande att njuta av en snabbare åktur.

Anledningen till detta är att en ryttare på 200 pund har en större tyngdkraft jämfört med en person på 100 pund. Tyngdkraften är det som guidar dig nerför zipline-kabeln när du kliver av plattformen, så det är en avgörande del av ekvationen.

Kabellutningsvinkel

Som vi sa att vi skulle, låt oss diskutera lutningsvinkeln på zipline-banan, eftersom det är väldigt viktigt om du vill ha mer fart.

Om du bara har en mycket mild lutningsvinkel vid zip-lining, till exempel en som är mellan 3 och 4 procent, kommer din åktur att bli lika milt spännande. Yngre barn kan underhållas ett tag, men äldre barn kommer att gäspa.

Att välja lutningsvinkel för zipline-kabeln handlar om precision. En kabel med en låg lutningsvinkel kommer att gå sönder när hög spänning appliceras, t.ex. genom en zipline-åkare som kommer nedför kabeln. Men om vinkeln är för brant kan det ta ett tag att gå nerför linjen, vilket gör den första halvan av zipline-turen tråkig.

  Är flugfiske svårt att lära sig?

Linjens längd

Din maxhastighet vid dragkedja beror också på hur lång kabeln är. Det är inte bara så att en kortare zipline-kabel innebär en kortare resa. Tyngdkraften kan fungera bättre på en längre linje, liksom tröghet. Vad trögheten säger oss är att materia kommer att fortsätta röra sig tills en yttre kraft avbryter den.

Du har inte heller lika mycket tid på dig att uppnå terminalhastighet på en kort ziplinebana som du har på en längre.

Kan du få dig att gå snabbare på en Zip Line?

Nu när du förstår mer om vad som gör en zip-line snabb, vill du öka hastigheten på din kommande resa. Finns det något sätt du kan göra det?

När du åker på en kommersiell bana, nej, inte riktigt. Ziplinebanan är redan designad och byggd, så inget kan göras åt kabellängden eller lutningsvinkeln. Innan du tänker på att bära din skrymmande tröja så att du väger mer, vet att detta är en dålig idé. Dina kläder ökar inte din vikt så mycket att du märker en hastighetsskillnad.

Om du bygger ett zipline-kit på bakgården är banans maxhastighet helt i dina händer. Om din kabel är tillräckligt lång kan du öka din lutningsvinkel från 4 procent till 6 procent. Även om detta verkar vara en liten förändring, kommer det att göra stor skillnad i hur spännande din zipline-resa är.

Du bör också bygga en zip line-bana med en linje som är över 100 fot lång. Även om du bara får plats med en lina som är 150 fot, kommer det att bygga upp hastigheten anständigt mer. Om din linje är 200 fot eller till och med 300 fot lång, kommer du att ha en så rolig zip-linebana på din trädgård att grannskapets barn kan ställa upp runt kvarteret för att åka den!

Grunderna för att stoppa en zip-linje

Det spelar ingen roll om det är en backyard zip-lining kurs eller en professionell, kommersiell verksamhet. Zipline-turen kommer så småningom att sluta och ryttarna måste stanna. Men hur går det till?

Tja, två sätt, egentligen, antingen aktiv eller passiv bromsning. Vi ska förklara båda bromsningsmetoderna nu.

Aktiv bromsning

Både amatör- och kommersiella zipline-banor använder aktiv bromsning, som kallas det eftersom ryttaren är den som stoppar sig själv. Ryttaren måste bära en handske på ena handen som vanligtvis är gjord av läder. De kanske måste trycka på en bromsbelägg innan de vill stanna. Friktionen som dynan skapar på zipline-kabeln gör att föraren kan stanna.

  Vad är en flugfisketippet?

Om det inte finns någon bromsbelägg måste ryttaren använda sin handskbeklädda hand för att greppa kabeln och hålla i tills de självklart stannar.

Det är ett stort ansvar att be en ryttare, särskilt yngre som barn. De som är förvirrade över hur aktiv bromsning fungerar kan bromsa för sent och bli skadad för sina ansträngningar. Andra glömmer att bromsa alls eftersom de njuter så mycket av sin zipline-resa.

Även om en förare kommer ihåg att lägga handen på linan, kan hastigheten med vilken de färdas längs kabeln göra det farligt att använda aktiva bromsar. Vissa zip liner ryttare har fastnat sin handske i vagnen, som är där du sitter när zip lining.

Friktionen som är avgörande för att stoppa vid aktiv bromsning kan också slita på komponenterna i zip-linan, från kabeln till bromsbeläggen, vilket kräver tätare uppdateringar av komponenterna i zipline-banan.

Passiv bromsning

Det är därför kommersiella zipline-företag använder passiva bromsar mycket oftare nuförtiden. Med fjäderbromsar, gravitationsbromsar eller magnetiska bromsar kommer föraren till ett naturligt, smidigt stopp i slutet av ziplinebanan utan några läderhandskar eller att behöva ta tag i zipline-kabeln.

Här är en översikt över de tre typerna av passiva bromsar.

  1. Fjäderbromsar

De stora spolarna som består av fjäderbromsar inkluderar fjädrar inuti, som namnet antyder. Fjädrarna kommer att komprimeras när din dragkedja närmar sig bromsarna. Genom att absorbera det momentumet kan fjädrarna hjälpa dig att stanna. Då kommer fjädrarna att dekomprimeras, vilket orsakar en slags rebound-effekt.

  1. Gravity-bromsar

Om en kommersiell zipline-bana inte är utformad så att kabelns vinkel har en nedåtgående lutning, kan gravitationsbromsar rymma den uppåtgående vinkeln. Du kommer att börja sakta ner innan du någonsin når slutet av kabeln, sedan pingisar du fram och tillbaka lite innan du slutligen slutar helt.

  1. Magnetiska bromsar

Virvelströmmar i magnetbromsar ger ett mycket mer konsekvent stopp varje gång. Till skillnad från gravitationsbromsar och fjäderbromsar har den magnetiska varianten färre komponenter som kräver underhåll och stillestånd när de behöver repareras.

Slutgiltiga tankar

Hastigheten på din zipline-tur beror på banans design samt din egen vikt. Med medelhastigheter på 30 till 40 MPH vid zip-lining kan både barn och vuxna åka säkert och roligt och skapa fantastiska minnen!