Hur smakar Escargot? 5 hälsosamma skäl att prova

Escargot är fortfarande en okänd rätt för många, men de som har smakat förstår vilken delikatess det är Helix pomatia snigel kan vara när den tillagas professionellt och serveras med en rik, smörsås. Men hur smakar escargot?

Escargots smak och konsistens liknar dem hos musslor. Sniglar sägs ofta smaka fisk eller kyckling, med en jordighet som påminner om svamp. För det mesta får snigeln dock smaken av smöret eller såsen som den tillagas med.

Med 16 000 ton sniglar (cirka 480 miljon) äts årligen bara i Frankrike, rätten med escargot är inte en övergående fantasi. I den här artikeln kommer vi att prata om hur escargot smakar, varför och hur människor äter sniglar, hur det tillagas och om escargot är bra för dig eller inte.

Hur smakar Escargot?

En fråga som ofta ställs, med tanke på de pläterade sniglarnas fysiska utseende, är om escargot smakar som musslor eller musslor. Måltiderna ser likadana ut och tillagas nästan likadant, vilket gör att folk förväntar sig att de kommer att smaka likadant också.

Däremot tenderar sniglar att anta smaken av såserna som används för att tillaga dem. De vanligaste recepten inkluderar vitlök, smör och vin eller vinäger.

För att insupa allt det goda med de rika såserna som åtföljer escargot serveras måltiden ofta med brödskivor.

Den största anledningen till att folk inte gillar escargot är på grund av konsistensen, men det kommer att variera från person till person så du måste bara prova och ta reda på det.

Tuggar du Escargot?

Escargot, som alla andra skaldjur, bör tuggas. Sniglarna är fasta och köttiga, vilket kan verka förvånande eftersom deras fysiska utseende gör att de ser mjuka och slemmiga ut.

Men när de äter denna måltid för första gången, föredrar vissa människor att svälja en gaffel full av escargot utan att tugga eftersom de förväntar sig att sniglarna ska vara slemmiga.

Även om att svälja utan att tugga kan verka som ett enkelt sätt att få ner dem, tillåter denna metod inte en matgäst att uppleva den fullständiga smaken av escargot. Dessutom skulle du inte vilja riskera att kvävas på det.

Se även  Flyter legos? Upptäck svaret med ett episkt experiment

Varför äter människor Escargot?

Enligt forskning gjord av PLOS One, människor har ätit sniglar de senaste 30 000 åren.

Även om escargot för vissa kanske bara är en tradition som har gått i arv genom generationer, är det också förknippat med ”premium” middagar och hög social klass på vissa ställen, vilket kan vara anledningen till att måltiden ofta är dyr.

Dessutom finns det flera egenskaper hos sniglar som gör dem till ett hälsosamt kött att äta.

5 hälsosamma skäl att äta Escargot

Här är en snabb genomgång av några av de näringsmässiga egenskaperna hos sniglar:

1. Lågt fettinnehåll

Eftersom snigeln som äts som escargot i princip är en enda muskel inuti ett skal, är det inte mycket fett på den. Detta i kombination med de andra näringsfördelarna gör dem till ett bra hälsosamt tillskott till en måltid.

2. Minimala kolhydrater

De flesta kolhydrater som finns i en escargoträtt kommer från såsen de tillagas i. Detta beror på att escargot är i stort sett allt protein som inte lämnar något utrymme för extra kolhydrater.

3. Utmärkt proteinkälla

En 4-oz portion escargot innehåller 18 gram protein. Det är mycket protein packat i de där små sniglarna!

Detta i kombination med det faktum att de har låg fetthalt och inte är kolhydrattunga gör dem till ett utmärkt måltidsval.

4. Mindre vanligt ett allergen

Sniglar är inte lika vanliga av ett allergen som många andra skaldjur som räkor och hummer. Escargot är dock i skaldjursfamiljen, så om du har en skaldjursallergi, försök inte med escargot.

5. Andra näringsmässiga fördelar

Enligt näringsdataberoende på hur du lagar dem, är sniglar en utmärkt källa till Vitamin E, zink, kalcium och järn.

Sniglar är också hög i tryptofan, en kemikalie som frigör serotonin som är ansvarig för att reglera vårt humör. Utan socker och en liten mängd kolhydrater är escargot en perfekt måltid som innehåller lite kalorier. En 3-ounce servering av escargot innehåller endast 76 kalorier.

Hur man förbereder Escargot

Om du är en praktisk person och vill förbereda escargot i ditt kök, kommer följande steg att vara praktiska. Om du är restaurangtypen kanske du fortfarande tycker att detta är intressant, så du vet vad kocken gör bakom kulisserna.

Se även  Hur fungerar kylfiltar? Vad du behöver veta

Det är inte en så komplicerad procedur som du kanske tror, ​​och med lite hjälp kan du servera escargot till dina vänner eller familj på nolltid. Låt oss prata om att välja sniglarna först.

Sniglarna tillagas medan de lever. De sköljs först i saltvatten för att få bort deras slem. Tumregeln är att aldrig tillaga en död snigel. Om du misstänker att snigeln inte rör sig, försök att peta i den för att framkalla en reaktion. Om det inte finns någon rörelse, försök inte koka snigeln.

Vad du behöver veta om färska sniglar

Du kanske tycker att det är att föredra att laga nyfångade sniglar, men så är inte fallet.

Majoriteten av en snigels kost stämmer inte överens med det mänskliga matsmältningssystemet. Det är därför de flesta kockar kommer att svälta sina sniglar innan de förbereder sig, för att eventuella gifter ska kunna elimineras från sniglarna.

Så det är bäst att fråga säljaren när sniglarna fångades, vilket kan ge dig en grov uppskattning av när de senast åt och när du kan förbereda dem.

Den allmänna tumregeln är att det är säkert att konsumera sniglar som skördades en vecka innan du köpte dem.

Experter har rekommenderat att ”rensa” sniglar eller mata dessa sniglar med mat som överensstämmer med det mänskliga matsmältningssystemet, såsom bitar av äpple eller druvblad, vilket hjälper till att eliminera det giftiga ämnet i dem.

Hur man rengör sniglarna

Innan du lagar mat bör du strikt följa effektiva snigelrengöringssteg. På så sätt blir måltiden inte irriterande och kan lätt konsumeras. Hela rengöringsprocessen är inte för svaghjärtade eller personer med känsliga magar.

Ett 50-tal sniglar räcker till en måltid för 12 personer. Ju fler sniglar, desto bättre.

 1. Placera sniglarna i en kastrull med en blandning av salt, vatten och vinäger för att ta bort avfallet. Detta steg är att föredra om du har köpt sniglarna direkt från båten eller skördat dem själv.
 2. Ta bort membranet som täcker skalöppningen med en vass kniv.
 3. Fyll en gryta med färskt vatten och lägg sniglarna i grytan.
 4. Släng alla sniglar som flyter till toppen av grytan.
 5. Använd fingrarna, gnugga två till tre sniglar åt gången och arbeta dig igenom partiet.
 6. Efter att ha rengjort hela satsen, kasta bort vattnet och fyll på kastrullen med färskt vatten. Upprepa gnuggningssteget igen.
 7. Skölj sniglarna helt.
Se även  Hur man rengör ett duschhuvud utan vinäger: 3 enkla metoder

Efter att du har rengjort sniglarna är det dags att gå vidare till ingredienserna. Beroende på vilken smak du vill ha på sniglarna finns det olika ingredienser som du kan använda. Låt oss titta på de vanliga.

Ingredienser

 • Sniglar
 • 1 skalat och separerat vitlökshuvud
 • 12 skivor baguette
 • ½ kopp vitt vin (110 ml)
 • Salt och peppar
 • 1 tunt skivad schalottenlök
 • 4 uns smör (112 g)
 • 1 uns bladpersilja

Matlagnings Instruktioner

Kombinera vitt vin, schalottenlök och sniglar i en liten sautépanna och låt det sjuda. Efter kokning i 15 minuter, dränera sniglarna och sätt isär dem.

Blanda persilja och vitlök i matberedaren eller mixern tills de är finhackade. Tillsätt sedan smör till blandningen och bearbeta. Resultatet ska bli en grön, slät pasta. För smakens skull, se till att krydda med peppar och salt.

Om du har reserverat snigelskalen, placera tillbaka sniglarna i dem. Använd sedan persiljesmöret för att stoppa in de återstående utrymmena i skalen.

Lägg sniglarna i ugnsformen och in i en förvärmd ugn för att steka. Vänta tills smöret fräser. Escargoten är klar att servera till brödet.

Om du inte har snigelskalen: lägg baguetteskivorna klädda i en sautépanna. Tillsätt smör och ställ pannan på hög värme. När smöret har blivit flytande, tillsätt sniglarna och låt det fräsa. Servera omedelbart.

I Slutsats

Escargot, som en maträtt, blir mer populär tack vare dess kulturella och näringsmässiga värde. Delikatessen serveras vanligtvis på restauranger som specialiserar sig på fisk och skaldjur, och de som serverar europeiska rätter.

Även om det är en raffinerad måltid, men kräver mest grundläggande ingredienser. Om du lagar dem hemma kräver det noggranna förberedelser för att säkerställa korrekt hantering och tillagning.

När det gäller smaken – välj en sås du tycker om, eftersom sniglarna får fylligheten och smaken av ingredienserna de bakas i.

Lämna en kommentar