Hur ofta ska jag rengöra min snöskoterkolhydrat?

Du har precis köpt din snöskoter tidigare i år, så du försöker fortfarande ta fram ett underhållsschema. Du vet att du behöver rengöra din skoterkolhydrat speciellt, du är helt enkelt inte säker på hur ofta. Ska du sikta på en månatlig städning, var sjätte månad, eller ännu längre?

Du bör rengöra din skoterkolhydrat minst varje år, vanligtvis i början av skotersäsongen. Om kolhydraterna blir äldre eller ger dig problem kan du rengöra den två gånger om året, eftersom det kan hjälpa.

I den här artikeln kommer vi att berätta allt du behöver veta om underhåll av snöskoterkolhydrater, var du hittar kolhydraterna på ditt fordon, hur du rengör den och till och med några praktiska underhållstips att följa. Du vill inte missa det, så fortsätt läsa!

Vad är en snöskoterkolhydrat och var hittar du den?

Låt oss först börja med en liten definition. En snöskoterkolhydrat är en förkortning för förgasaren. Många fordon har förgasare förutom din snöskoter, som bilar, lastbilar och motorcyklar.

Atmosfäriskt tryck byggs upp i förgasaren och utövar ett tryck på 15 pund per kvadrattum (PSI) eller mer. När förgasarens och motorns atmosfärstryck ändras kan luft och bränsle flöda.

Till exempel, genom att byta högt tryck till lägre tryck genom atmosfärstryck, skulle en tvåtaktsmotors vevhus rymma det låga trycket, vilket minskar förgasarens tryck också. Utanför motorn är trycket mycket högre än det är inuti, vilket skickar in luft i motorn för att utjämna trycket. Denna luft färdas genom din snöskoters förgasare och kombineras med bränsle som den gör.

Om din snöskoter har en Mikuni-kolhydrat, vilket är vanligt, så här fungerar det. Kolhydraten innehåller fyra avstämningskretsar. Chokekammaren gör att luft- och bränsleblandningen blir rikare så även om det kalla vädret får bränslet att avdunsta en del, kommer du inte att förlora mycket.

Nålstrålen, nålens avsmalnande och öppning av skjutöppningen hjälper alla till att accelerera, speciellt när du ställer in nålstrålen på ett mellanregister på ¾ gas. Om gasen är ½ upp, gör din huvudjetkrets det mesta av jobbet.

Kallare luft har högre densitet än varm luft, så du kan behöva fylla på ditt bränsle oftare beroende på temperaturen. Om temperaturen sjunker med 40 grader Fahrenheit, till exempel, måste din huvudjet i storlek 400 gå upp till storlek 420. Du måste också öka storleken på huvudjetstorleken med 10 om din höjd ökar med 2 000 fot. Ju högre höjd, desto tunnare luft, så tänk på det också.

Alla snöskoterförgasare kommer inte att fungera exakt på samma sätt, eftersom typen av motor påverkar kolhydraternas funktion. Ovanstående är dock en grundläggande översikt som hjälper dig att förstå denna huvudkomponent i din snöskoter lite bättre.

På tal om att förstå din kolhydrat, var på din snöskoter hittar du den? Eftersom den fungerar tillsammans med din motor, försök att kontrollera din snöskoterhuv för att spåra förgasaren.

Även om det säkert kommer att skilja sig åt beroende på modell, är de flesta förgasare små, cylindriska metallföremål med tre eller fyra röröppningar eller avstämningskretsar upptill och på sidorna, inklusive en chokekammare. Kolhydraten kommer också att ha rör som sticker ut ur den, som ibland är svarta och andra gånger en rosa genomskinlig plast.

  Hur landar man en luftballong?

Hur rengör du snöskoterkolhydraten?

Du vet sedan tidigare att du bör rengöra din snöskoters kolhydrater ungefär årligen, kanske två gånger om året, men du har ingen aning om hur du ska gå till väga. Här är några steg du kan följa för de flesta snöskotermodeller.

Dessa steg bör gälla oavsett om du har en äldre kolhydrat med rund glid, en utan rack eller den nyare kolhydraten med två cylindrar på platt sida, eftersom tekniken inte har förändrats mycket från en typ av kolhydrat till en annan.

Steg 1: Innan du kan rengöra förgasaren behöver du den ur din snöskoter. Detta är ett av de svåraste stegen i hela processen, men det är värt att göra. Att rengöra kolhydraterna i snöskotern kommer att göra att du missar vissa områden.

För att ta bort kolhydraterna, börja med att ta bort din luftbox. Detta kommer att ge dig större tillgång till kolhydraterna. Klämmor på vardera sidan av förgasaren måste lossas och sedan kan du frigöra kolhydraterna och eventuella insugningsstövlar.

Om du har mer än en kolhydrat i din snöskoter, separera bränsleledningen mellan dem.

Steg 2: Du kan se några fler kablar runt din kolhydrat. Dessa är choken och gasreglaget. Du kan inte lämna dessa på heller. Om du har nåltång till hands, rikta den mot kabelns e-klämma för att lossa den. Du kan sedan veckla ut kabeln hela vägen.

Kabeln kommer fortfarande att vara ansluten till ett fäste vid denna tidpunkt. Lämna den övre låsmuttern på plats när du demonterar kablarna om möjligt, såvida du inte enkelt kan justera om kablarna senare.

Steg 3: Därefter vill du ta loss dina förgasares flottörskålar. Om du har en Mikuni-kolhydrat, leta sedan efter en hörnskruv som låter dig komma till muttern i mittskålen samtidigt som du håller flottörkroppen intakt om du byter huvudstråle.

Om du behöver ta ut kolhydratskålen helt eftersom du inte har rengjort den på ett tag, börja med att ta bort mittmuttern, eftersom det borde göra att du enkelt kan ta bort skålen.

Steg 4: Nu kan du se alla kolhydraternas interna komponenter, såsom strålarna. Det är bäst att ta av dem istället för att rengöra dem där de är. Pilotjeten hanterar din snöskoters tomgångskrets. Med kolhydratskålen borta bör du lätt kunna hitta pilotjet.

Kontrollera huvuddelen av din kolhydrat, där du bör se ett rör. Under röret finns din huvudpilot. En skruvmejsel är allt du behöver för att få ut strålen, men fortsätt inte att skruva eller skruva loss. En avskalad jet kommer nästan aldrig ut igen.

Steg 5: Med din pilotjet omhändertagen, fortsätt sedan till huvudjeten. Titta till mitten av din kolhydrat och du bör se denna jet. Du behöver en mutterdragare eller en sexmillimeters hylsa istället för en skruvmejsel för borttagningen, förutom vissa Polaris snöskotrar där det räcker med en skruvmejsel. Om du ser en bricka under strålen, behåll denna till senare, eftersom du kommer att behöva den igen.

Steg 6: Flottörskålens säte och nål måste komma ut nu. Om din är en rackförgasare, leta efter en plastenhet. De flesta av dessa hålls samman av Phillips-skruvar. Din pålitliga skruvmejsel kan lossa dessa skruvar.

  Har side-by-side generatorer?

Steg 7: Nej, du är fortfarande inte klar. Jo, du är med att ta bort alla kolhydraternas inre delar, men inte de yttre. Börja med bränsleskruven som har ett vitt handtag. Se till att när du använder din skruvmejsel för att göra detta att du inte skruvar loss utan att räkna rotationerna. Annars kommer du inte att veta hur många gånger du ska skruva in bränsleskruven igen. Det kommer att göra att återmontera allt senare till en stor huvudvärk.

Steg 8: Under den övre täckplattan finns jetnålen. Du kan använda en skruvmejsel eller annat verktyg för att lossa din övre täckplåt. Byt sedan till en insexnyckel för jetnålen, eftersom du måste ta tag i en krok och lossa den. Genom att sedan vrida kroken ska nålen komma ut utan svårigheter.

Se till att du inte heller tappar bort dämpningsshimsen, som sitter under nålens e-klämma.

Steg 9: Okej, så du har öppnat alla dina kolhydratportar och tagit ut strålarna. Du är redo att börja städa! Vi rekommenderar att du litar på högtrycksluft för detta jobb, eftersom du får bättre resultat. Se till att du rengör strålarna i första hand med luften.

Du vill köpa lite förgasarrenare för att blötlägga kolhydratportarna, använd sedan lufttrycket för att rengöra delarna du missat. Gumout är ett populärt kolhydratrengöringsmedel som kan minska höga avgasutsläpp, stopp, hård tomgång och tuffa starter. Det tar bort smuts, lack och tuggummi inte bara från kolhydraterna utan också från chokeventilerna.

Om du upptäcker att något av dina jetplan är i dåligt skick med tiden, kan du betala runt $7 vardera för ett nytt. Om de har korroderat och blötlagt dem i Gumout eller något annat kolhydratrengöringsmedel inte fungerar, då är det dags för en ny stråle. Om det är dina sätesenheter eller nålen som måste gå, kostar dessa cirka 25 $ vardera att byta ut, så de är lite dyrare.

Steg 10: Allt är rent, så låt oss sätta ihop det igen. Byt ut dina startjets, huvudjet och pilotjet i huvuddelen. Se till att de sätts tillbaka ordentligt men inte så hårt att du tar bort strålarna.

Steg 11: I fronten lägger du till din bult och huvudkroppens tätning och sätter tillbaka alla fyra skruvarna.

Steg 12: Lägg tillbaka nålen där den hör hemma och sätt sedan tillbaka dess e-klämma, se till att du inte glömmer nålens bricka när du gör detta.

Steg 13: Lägg tillbaka kolhydratnötterna och skålarna och sedan den övre täckplattan.

Steg 14: Sätt tillbaka luftlådan, bränsleledningen och gas- och chokekablarna.

Här är en praktisk YouTube-video visar hur det går till för en Ski-Doo snöskoter. Om du är den visuella typen kan den här videon vara användbar.

Tips för underhåll av snöskoterkolhydrater

Vi har några tips som kan hjälpa dig när du tar hand om din snöskoters förgasare nu och under de kommande åren.

  • Skriv ut en checklista för underhåll. Dina kolhydrater kan vara en viktig del av din snöskoter, men i det avseendet är den en av många. För att säkerställa att du inte glömmer att rengöra eller underhålla snöskoterdelar är det idealiskt att ha en lista.
  • Du kan göra snöskoterkolhydratjusteringar oftare än du rengör hela kolhydratsystemet. Det här är ingen dålig vana att få, men det kräver att du har stor kunskap om din förgasare.
  • Som vi sa tidigare, ta alltid ut alla delar av kolhydraten istället för att bara spraya kolhydratrengöring på vissa utsatta delar och kalla det en dag. Nu när du ser hur processen för borttagning av kolhydratsystem är, vet du att det inte finns något sätt att rengöra varje komponent på det sättet.
  • Investera i en högkvalitativ kolhydratrenare. Gumout är en av dessa, men du behöver inte använda den. Du kanske frågar dina skoterkompisar vad de använder eller går din egen väg, men var inte billig här ute.
  • Ignorera inte delar av din kolhydrat som är i dåligt skick. Vissa av delarna är lite dyra att byta ut, men en korroderad stråle eller en dålig nål kan påverka skoterns prestanda. Det är inte värt det.
  Utah Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Ska du byta till ett elektroniskt bränsleinsprutningssystem?

Om allt detta låter som mycket jobb kan du alltid använda ett elektroniskt bränsleinsprutningssystem eller EFI för din snöskoter. En EFI bestämmer mängden bränsle som cylindrarna får mycket mer exakt än ett kolhydratsystem. Detta håller din bränslevolym mer konsekvent.

Blir populär på 20-taletth århundradet när bilister började köra längre sträckor och sedan behöll populariteten in på 21st talet har EFI blivit standard i de flesta bilar som tillverkats efter 1980. De är också en stapelvara i många nyare snöskotermodeller.

En EFI fungerar så här: en bränslepump låter bränsle passera genom bränsletanken till pumpen. Pumpen skickar sedan bränslet genom bränsleledningarna tills det når din motor. En bränsletrycksregulator där tillåter endast den nödvändiga mängden bränsle att nå spridarna, vilket gör det via en massluftflödessensor.

Sensorn spårar luftvolymen i motorn och använder sedan ett luft till bränsle-förhållande för att bestämma bränslenivåerna. Massluftflödessensorn skickar denna information till den elektroniska styrenheten. Dina bränsleinsprutare släpper sedan in gasen.

Är EFI ett bättre val än en kolhydrat? Absolut. Det är mycket nyare och mer tekniskt driven. Du behöver inte oroa dig för att höjd, luftfuktighet eller lufttemperatur stör din skoterprestanda som du gör med en förgasare. Dessutom kan du hoppa över ovanstående tidskrävande och ibland röriga rengöring.

Kolhydrater är billigare än en EFI, så du skulle behöva ha en ansenlig budget. Ändå, om du känner dig trött på att rengöra din snöskoterkolhydrat år efter år, kan det vara dags att undersöka något annat som en EFI.

Slutgiltiga tankar

En snöskoterförgasare kombinerar bränsle och luft till rätt förhållande för din motor. Du bör sträva efter att rengöra din kolhydrater årligen och se till att du tar ut alla komponenter när du gör det.

Eftersom rengöring av kolhydrater kan vara en lång process, föredrar vissa snöskoterförare idag elektroniska bränsleinsprutningssystem eller EFI. Oavsett vilken du använder vet du nu hur du underhåller din snöskoter så att den är i bättre körskick!